Moet u een domein registreren via uw webhost?

Overweeg je om je eerste website te bouwen? Dan heb je waarschijnlijk gekeken naar hostingpakketten. Een ding dat u bij veel hosts zoals Bluehost zult vinden, is dat u een gratis domeinregistratie van een jaar ontvangt met uw account.


Daarnaast kunt u altijd nieuwe domeinnamen toevoegen door ze te registreren via uw host.

Maar is dat echt de beste optie? Sommigen zeggen ja; anderen prediken voorzichtigheid. Hieronder bekijken we beide kanten van het argument.

domeinnaam registreren bij webhost

Hosting vs. domeinregistratie

Laten we, voordat we ingaan op de voor- en nadelen, even nadenken over het verschil tussen het aanschaffen van webhosting en het kopen van een domeinnaam.

Hoewel u de twee via hetzelfde bedrijf kunt krijgen als u dat wilt, hoeft u dat niet te doen. Elk is een afzonderlijk stuk gegevens voor uw website.

Wanneer u webhosting koopt, huurt u een ruimte op een server om de bestanden van uw website op te slaan.

Uw domeinnaam is het adres dat mensen gebruiken om toegang te krijgen tot uw website. Een andere domeinregistreerder kan echter altijd uw webadres verwijzen naar de server waarop uw bestanden worden gehost.

Hiermee kunt u uw domeinregistratie en uw webhosting bij verschillende bedrijven kopen en toch de twee laten samenwerken.

Moeren en bouten Media stelt voor om na te denken over uw domeinnaam zoals de simkaart van een telefoon. U kunt de simkaart met een andere vervangen en vervolgens werkt de telefoon met een ander telefoonnummer.

U kunt uw simkaart en uw telefoon bij uw telefoonmaatschappij krijgen, of u kunt een simkaart van hen krijgen en elders een ontgrendelde telefoon kopen. Domeinnamen en webhosting werken op dezelfde manier.

Nu we het verschil begrijpen, gaan we in op de voor- en nadelen van het gebruik van dezelfde provider voor uw domeinnaam en webhost.

Voordelen van het registreren van domeinen bij uw webhost

Dus je hebt die gratis domeinregistratie van een jaar bij je hostingpakket? Hier zijn een paar redenen waarom u hiervan zou moeten profiteren.

Het maakt de installatie eenvoudig

De waarheid is dat het gemakkelijker is om uw domeinnaam te registreren bij hetzelfde bedrijf dat uw website host, daarom bieden veel hosts deze service aan.

U hoeft bijvoorbeeld de naamservers niet te wijzigen, wat lastig kan zijn als u niet erg technisch onderlegd bent. Als je geen idee hebt waar ik het over heb als ik ‘naamservers’ zeg, wordt het een stuk eenvoudiger om je domein via je host te registreren zonder je zorgen te hoeven maken over tonnen tutorials totdat je er een vindt die logisch is.

Omdat het eenvoudiger is en u niet hoeft te wachten tot de naamservers zijn omgeleid, kan uw site sneller omhoog gaan.

Het is handiger

Ja, eenvoud is handig, maar dat geldt ook voor al uw websitegegevens op één locatie. Wanneer u uw domeinnaam via uw host registreert, heeft u maar één account nodig en één combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord om te onthouden om de backend van uw site te beheren.

Als u meerdere sites heeft en al uw gegevens in handen van één host plaatst, wordt het nog eenvoudiger om alles te beheren. U hoeft zich geen zorgen te maken over welk bedrijf welk domein host.

Ik heb die fout een paar jaar geleden weliswaar gemaakt. Nadat ik de registrar had opgespoord, had ik geen toegang meer tot mijn account omdat ik de inloggegevens en de gegevens die ik nodig had om die inloggegevens te herstellen kwijt waren.

Het was een rare situatie en ik vond het veel gemakkelijker om al mijn domeinen en hostinginformatie op één plek te hebben.

Technische ondersteuning kan altijd helpen

Wanneer dezelfde technische ondersteuning voor u beschikbaar is met uw domeinnaam en uw webhosting, kan het verkrijgen van hulp minder gedoe blijken te zijn.

Aan de andere kant kan het gebruik van twee bedrijven de zaken ingewikkelder maken. Als u probeert een probleem op te lossen in de manier waarop de twee met elkaar in verbinding staan, kan er veel heen en weer zijn waarbij het ene bedrijf kan helpen met het ene aspect, maar zij niet met het andere..

Als u alles op dezelfde plaats heeft, heeft uw hostingbedrijf toegang tot alle delen van uw website, zodat zij u beter kunnen helpen.

Nadelen van het registreren van domeinen bij uw webhost

Ik had nooit echt gedacht dat het nadelen zou hebben om al je websitegegevens op één plek te bewaren. Ik bedoel, het is handig en gemakkelijk. Maar ik kwam onlangs discussies tegen met het argument dat je dit niet zou moeten doen. Dit is waarom:

Het is moeilijker om uw domein over te dragen

Stel dat u een hostingbedrijf uitprobeert en merkt dat u het niet leuk vindt. U houdt echter van uw domeinnaam en wilt deze behouden.

Als het is geregistreerd via uw host, moet u een tijdrovend proces van overdracht van uw domeinnaam ondergaan voordat u uw webhost verlaat.

Als uw domeinnaam ergens anders is geregistreerd, hoeft u deze alleen via uw DNS-instellingen naar een nieuwe server te verwijzen.

Het is niet zo veilig

Het probleem met het toevertrouwen van één bedrijf aan al uw bestanden is dat zij de controle hebben over alles. Als uw webhost wordt gehackt en uw domeinnaam via hen wordt geregistreerd, kunnen hackers de domeinnaam van uw account verwijderen.

Als uw domein en webhosting gescheiden zijn, is de kans kleiner dat beide tegelijk worden gehackt, wat een extra beveiligingslaag aan uw site toevoegt.

Uw webhost kan eigenaar zijn van uw domein

Dit is iets dat ik een paar keer heb gehoord in mijn onderzoek, maar ik ken eigenlijk geen webhosts die dit doen. Toch is het goed om op te letten.

Het probleem hier is dat wanneer u een webhostingpakket koopt, sommige hosts de domeinnaam in hun naam registreren.

In wezen omvat uw pakket verhuur van de serverruimte en domeinnaam, maar niet de eigendomsrechten op het domein om ermee te doen wat u wilt.

Dit is niet iets waar ik me teveel zorgen over maak als u een gerenommeerd bedrijf gebruikt. Bijvoorbeeld, Bluehost zegt, “Behoudens de voorwaarden van uw domeinregistratieovereenkomst, behoudt u het eigendom van uw domein tot het einde van de registratieperiode.”

Met hen kunt u uw domein ook overdragen van Bluehost of naar een andere persoon.

Zorg ervoor dat u de algemene voorwaarden controleert van elke webhost die u registreert, zodat u dit probleem niet tegenkomt.

Dus, welke route moet je nemen?

Dit is een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is. Ik ben er nog steeds een fan van om al mijn informatie op één plek te bewaren omdat het voor mij gemakkelijker is, maar je moet de voor- en nadelen zelf afwegen.

Betekent eenvoud en gemak meer voor u dan beveiliging?

Laat me in het commentaargedeelte weten wat je ervan vindt. Registreert u uw domeinnaam via uw webhost of niet?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map