Wat is een SSL-certificaat en heb ik er een nodig op mijn site?

Als u uw eigen website heeft – voor zakelijk of persoonlijk gebruik – heeft u de term misschien gehoord SSL-certificaat. Maar wat is het en is het de moeite waard om het geld erin te investeren omwille van uw website?


wat is ssl en https

Wat is een SSL-certificaat?

De afkorting “SSL” staat voor Secure Sockets Layer. Zoals gedefinieerd door Globalsign.com, SSL-certificaten zijn ‘kleine gegevensbestanden die een cryptografische sleutel digitaal binden aan de details van een organisatie’. SSL is dus coderingstechnologie die, wanneer geïnstalleerd op uw site, een veilige verbinding tot stand brengt tussen uw server en de webbrowsers van uw bezoekers.

Heeft u ooit het hangslotpictogram naast uw adresbalk gezien wanneer u bepaalde websites bezoekt? Of misschien heb je gemerkt dat sommige websites http: // gebruiken, terwijl andere https: // gebruiken. Zowel het hangslot als de ‘s’ die op http: // zijn getagd, geven aan dat op een website een SSL-certificaat is geïnstalleerd en dat u onder een beveiligde verbinding werkt.

Wie heeft een SSL-certificaat nodig?

SSL-certificaten hebben alles te maken met het creëren van een veilige verbinding door gegevens te versleutelen, maar niet alle websites verzenden en ontvangen gevoelige informatie, dus niet alle webeigenaren hebben een SSL-certificaat nodig. Als het alleen maar bijdraagt ​​aan de kosten van uw website, hoe weet u dan of u moet investeren in een veilige verbinding?

Het antwoord is eigenlijk best simpel. Als u een e-commerce website bent en creditcardgegevens verzendt, wilt u er zeker van zijn dat uw klanten uw verbinding vertrouwen. U wilt ongetwijfeld een SSL-certificaat. Als u te maken heeft met andere persoonlijke informatie, zoals burgerservicenummers, dan heeft u ook een SSL-certificaat nodig.

Waarom? Ten eerste beschermt het je. Omdat de verbinding veilig is, wordt u minder snel gehackt, zodat u gerust kunt zijn omdat u weet dat de informatie van uw klanten veilig is en dat het onwaarschijnlijk is dat u uw reputatie verliest aan een databreek. Als u uw gegevens niet versleutelt met een SSL-certificaat, kan elke computer tussen de uwe en uw server de informatie zien die u verzendt. Een SSL-certificaat biedt ook verificatie, zodat u weet dat u informatie naar uw server stuurt in plaats van naar de server van een crimineel.

Bovendien kan het u verkopen kosten als u er geen heeft. Gartner Research laat zien dat bijna 70 procent van de online shoppers een online bestelling zal beëindigen wanneer ze de transactie niet vertrouwen. Het bewijs van dat SSL-certificaat (met bijvoorbeeld https: //) zal dat vertrouwen in uw transactie terugbrengen.

Dus heb ik een SSL-certificaat nodig?

Wat als je niet te maken hebt met gevoelige gegevens? Heeft u nog een SSL Certificaat nodig? De keuze is echt aan jou, maar samen met de bovengenoemde voordelen, het kan ook uw Google-ranglijst verbeteren, daarom investeren veel mensen het geld graag.

Net zo Google kondigde in 2014 aan, beveiliging is een topprioriteit. Daarom gebruiken ze codering als rankingfactor. Vanaf nu heeft een SSL-certificaat niet veel invloed op uw ranglijst, maar Google heeft gezegd dat ze in de toekomst waarschijnlijk het effect op de ranglijst zullen versterken. Nu op die kar springen, kan je een voorsprong geven op concurrenten als het er meer toe doet.

De waarheid is dat je misschien geen SSL-certificaat nodig hebt tenzij je online betalingen accepteert, maar met zoveel voordelen, waarom zou je er geen hebben??

Soorten SSL-certificaten

Tot nu toe klinken SSL-certificaten vrij eenvoudig, maar er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u er een aanschaft, inclusief de verschillende typen. Er zijn er drie waaruit u kunt kiezen:

 1. Uitgebreide validatie SSL-certificaten: Als u op zoek bent naar het hoogste niveau van authenticiteit, is een EV SSL-certificaat een goede keuze. Dit komt omdat het meer moeite kost om er een te krijgen. De certificeringsinstantie controleert uw recht om uw opgegeven domein te gebruiken en voert een grondig onderzoek uit naar uw organisatie. Dit komt ook met extra beveiligingsverbeteringen voor de browser, zoals de groene adresbalk die een veilige verbinding aangeeft.
 2. Organisatie validatie SSL-certificaten: Wanneer u een OV SSL-certificaat aanvraagt, controleert de certificeringsinstantie uw recht om uw domein te gebruiken en voert een eenvoudig onderzoek uit naar uw organisatie. De bedrijfsinformatie wordt weergegeven op het Secure Site Seal, wat het vertrouwen bij uw klanten vergroot.
 3. Domeinvalidatie SSL-certificaten: Bij dit type SSL-certificaat is geen bedrijfsonderzoek betrokken. Het toont ook niets anders dan versleutelingsinformatie op het Secure Site Seal wanneer bezoekers uw website bezoeken.

Eerlijk gezegd zijn niet alle SSL-certificaten gelijk gemaakt, en daarom vind je zo veel verschillende prijsklassen. Naast de hierboven genoemde typen SSL-certificaten, zult u ook verschillen opmerken op basis van wie u het SSL-certificaat verkoopt. VeriSign (nu Symantec) is bijvoorbeeld een van de meest vertrouwde merken, dus u betaalt waarschijnlijk meer wanneer u hun services gebruikt.

Hoe u er een kunt krijgen

Over het algemeen zijn er twee manieren om een ​​SSL-certificaat te verkrijgen. U kunt er een rechtstreeks via uw webhost aanschaffen als add-on; Houd er rekening mee welk type SSL-certificaat u krijgt als u op zoek bent naar iets meer dan een SSL-certificaat voor domeinvalidatie. Afhankelijk van uw host kost dit u slechts $ 5 per maand en in sommige gevallen slechts een paar dollar per jaar.

U kunt ook kopen via een externe certificeringsinstantie en vervolgens het SSL-certificaat installeren via uw hostingaccount. SSLShopper.com bevat klantrecensies van enkele van de meest populaire Certificaatautoriteiten en is een geweldige plek om te beginnen. Deze services kunnen u honderden dollars per jaar kosten, maar u heeft meestal meer opties om uw site en bedrijf te verifiëren om nog meer vertrouwen in uw merk te stellen.

Nadat u uw SSL-certificaat heeft geïnstalleerd, controleert u uw webpagina’s en zorgt u ervoor dat het hangslot en ‘https: //’ wordt weergegeven. Mogelijk moet u https: // forceren op afbeeldings-, CSS- en JavaScript-bestanden. Hier is een snelle bron om daarmee aan de slag te gaan voor WordPress.

Als u geen SSL-certificaat op uw site gebruikt, wordt de functie niet belemmerd, maar als u er een gebruikt, kunnen u en uw klanten worden beschermd, het vertrouwen in uw site worden vergroot en uw Google-ranglijst worden verbeterd. Dus denk je dat investeren in een SSL Certificaat het waard is? Laat het ons weten in het commentaargedeelte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map