Webhosts vergelijken? Dit zijn de top 5 functies om te overwegen

Heb je ooit zo vaak iets gelezen dat het je hoofd draaide? Dat is hoe we ons voelden toen we ons voor het eerst waagden in de vaak onbekende wildernis die webhosting is.


>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

belangrijke webhostingfunctiesAlles wat we wilden was een webhostingbedrijf dat deed wat nodig was om onze sites online te houden en te laten werken. Toen we hosts vergeleken, werd er zoveel gelezen over wat elk van hen aanbood en waarom dit bedrijf beter voor ons was dan het volgende, en zo ging het totdat we het, terecht of ten onrechte, opgaven en er gewoon een kozen.

Dat er een oefening op de verkeerde manier is om het te doen. Sindsdien zijn we enigszins op de hoogte van hosting en weten we nu precies waar u op moet letten bij het nemen van een beslissing. Ze hebben allemaal een stapel componenten, maar we hebben gevonden (afgezien van de prijs) de vijf belangrijkste functies waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een webhost.

De eerste stap voordat u op hostingjacht gaat, is weten wat uw intenties zijn voor uw website of bedrijf. Als u kleine sites met een paar pagina’s maakt, of zelfs grotere, meer autoriteitsachtige sites, bent u dan van plan om op elk moment op te schalen tot een punt dat verder gaat dan wat reguliere hostingdeals u kunnen bieden? De meeste functies van populaire hostingbedrijven zoals hostgator.com, bluehost.com of webhostinghub.com zijn van toepassing op alle sites, maar een groot bedrijf vereist meer mogelijkheden dan uw standaard thuiskantoormedewerker of websitemaker.

Dat gezegd hebbende, schaalbaarheid van een provider is misschien niet van belang voor u, maar we wilden het zaad in uw gedachten planten, omdat het, afhankelijk van uw grootte nu of later, een meer overtuigende factor zou kunnen zijn dan de vijf functies die hieronder opgesomd. Als u duidelijk weet wat uw bedoelingen zijn voor uw website-hobby of -bedrijf, dan zijn deze functies van toepassing op u en op de meerderheid van de internetbezitters van de website.

1. Klantenservice en technische ondersteuning

Velen van jullie zullen er misschien versteld van staan ​​dat we met deze functie uit de poort zijn begonnen in plaats van iets technischers te praten. Nou, daar komen we zeker op terug, maar in eerste instantie, als je erover denkt om een ​​hostingprovider te betalen die niet de klok rond klanten en technische ondersteuning biedt, dan doe je jezelf een heel grote slechte dienst.

Als uw site besluit u op een feestdag verdriet te bezorgen, zult u waarschijnlijk niet blij zijn met wachten tot de volgende werkdag om het probleem te laten onderzoeken. We raden u aan contact op te nemen met ‘potentiële’ hosts via elk contactpunt dat ze aanbieden. Op deze manier kunt u hun responstijden en de kennis van hun operators beoordelen. Het is ook een goed idee om te controleren op recensies van andere gebruikers. Als iemand een slechte ervaring heeft met de service van hun provider, is de kans groot dat ze anderen hiervan op de hoogte stellen.

2. Uptime / betrouwbaarheid

Veel van de grotere, bekende hostingbedrijven bieden een uptime-garantie van 99,99 procent. Dit betekent simpelweg dat het de hoeveelheid tijd is die u kunt verwachten dat uw website online zichtbaar is. Zelfs met dit uptime-tarief zullen hostingproviders elke week ongeveer 100 minuten downtime toestaan, of ze dit nu duidelijk maken of niet.

Lees aandachtig hun voorwaarden om precies te begrijpen in hoeverre zij zichzelf verantwoordelijk houden voor downtime van uw site. Elke host die u praktisch ‘de hele tijd’ niet online kan hebben, verspilt uw tijd en kost u geld. Lees meer over hun geschiedenis met stroomuitval en apparatuurstoringen. Identificeer wanneer ze hun geplande onderbrekingen voor onderhoud initiëren en vraag of dit is opgenomen in hun uptime-overeenkomst.

3. Schijfruimte

Uw toekomstige host moet voldoende ruimte op zijn server hebben om uw site te kunnen huisvesten, vooral als uw site verder gaat dan alle ‘toeters en bellen’. Als uw site vol staat met video’s, animaties en audio en afbeeldingen, of als u van plan bent om het op deze manier te worden, moet de hostingprovider de extra ruimte kunnen opnemen die uw site nodig heeft om te blijven functioneren met deze functies.

Pas op voor claims van onbeperkte ruimte, omdat u misschien verrast wordt door onverwachte verborgen omstandigheden. Over het algemeen krijgt u meer schijfruimte dan u nodig heeft, maar het is verstandig om vanaf het begin zeker te zijn van uw gemoedsrust.

4. Bandbreedte

U wilt niet dat uw site te maken krijgt met downtime of dat uw account extra kosten moet betalen als boete voor het ontvangen van te veel maandelijkse bezoekers. De bandbreedte die door uw hostingbedrijf wordt aangeboden, moet zorgen voor meer dan voldoende overdracht of download van gegevens van uw site naar de bezoekers. Uw bandbreedte wordt ook beïnvloed door de e-mails die u verzendt, vooral als ze bijlagen bevatten.

Bevestig uw toegestane gigabytes voordat u zich aanmeldt. Zelfs als u meer dan uw toegewezen bandbreedte gebruikt en online blijft, zal een resulterende langzamere bandbreedtemogelijkheid ervoor zorgen dat uw gebruikers uw site zeer snel verlaten.

5. Back-ups

Websites kunnen gegevens kwijtraken door schijfstoringen, softwarefouten en zelfs hackers, om er maar een paar te noemen. Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat alle gegevens voor uw site een back-up hebben. Sommige hostingbedrijven zullen regelmatig een back-up maken, hetzij één keer per 24 uur of zelfs meerdere keren per dag, terwijl andere dit wekelijks zullen doen.

Ga na of de controlepaneel van de provider u toestaat uw eigen kopieën van inhoudsgegevens te downloaden en, in het geval van gegevensverlies om welke reden dan ook, hoe de host in staat is verloren informatie op te halen. Zoals met alles, moet u duidelijk maken of er kosten zijn gemaakt voor het gebruik van noodback-upservices.

Bij het onderzoeken van webhostingproviders voor uw websites, kan een beetje winst nu u veel pijn besparen. Besteed wat tijd aan het lezen van recensies en contact opnemen met uw korte lijst met hosts. Elk zal een hele reeks diensten en voordelen adverteren, maar houd rekening met de hierin vermelde functies als een stabiele gids om uw uiteindelijke beslissing te nemen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map