Bleni planet e çmimeve për vitin 2020 (kuptoni të gjitha kostot)

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Blerja e Planeve të mimeve - Shopify Lite, Shopify Basic, Shopify Advanced

E kuptova se do të ishte mirë t’i vendosja të gjitha Blerja e planeve në një vend

Pas te gjithave:

Shtë bukur të shohësh ato që ato ofrojnë, dhe ato që merrni veçanërisht nëse tashmë jeni duke kërkuar rreth kësaj faqe në internet.

Për më tepër, një ton lexuesish po kërkojnë terma të tillë si…..

 • Sa kushton Shopify në muaj
 • Cilin plan të Shopify duhet ta përdor
 • Farë kushton të përdorni Shopify
 • Bleni planin fillestar
 • Bleni tarifat e transaksionit
 • Whatfarë zbritje të Shopify ka atje

Kështu që kur e pashë këtë, mendova se sa kënaqësi të hapni librat e çmimeve të Shopify dhe t’ju tregoj se çfarë do të paguani.

Unë gjithashtu do të shkatërroj tarifat dhe burimet e tjera që merrni me secilën prej tyre.

Mbani në mend gjithashtu

Nëse nuk jeni të sigurt se me cilin duhet të filloni, lexoni nga afër rekomandimet e mia në varësi të nevojave tuaja.

Një shënim i shpejtë: planet e çmimeve mund të shkulen shpesh dhe unë bëj çmos t’i kap ato.

Nëse shihni diçka, thjesht më njoftoni ju lutem

Contents

Përcaktimi i Planit të mimeve të Blerjes Përmbledhja e Listës Për Top 3

Features

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Fillimi i çmimeve

Blerje themelore

$ 29

Shopify

$ 79

Blerje e përparuar

$ 299

Features

Kontrata 1 vjeçare

Blerje themelore

$ 312 Mesatarisht 26 $ në muaj

Shopify

852 $ Mesatarisht 71 $ në muaj

Blerje e përparuar

3,192 $ Mesatarisht $ 266 Mujor

Features

Kontrata 2 vjeçare

Blerje themelore

558 dollarë që mesatarisht 23,25 $ në muaj

Shopify

1,518 dollarë që mesatarisht 63.25 $ në muaj

Blerje e përparuar

5,640 dollarë që mesatarisht 235,00 dollarë në muaj

Features

Kontrata 3 vjeçare

Blerje themelore

783 dollarë që mesatarisht 21,75 $ në muaj

Shopify

2.133 dollarë që mesatarisht $ 59.25

Blerje e përparuar

7,884 dollarë që mesatarisht 219 $ në muaj

Features

Tarifat e kartës së kreditit

Blerje themelore

2.9% + 30

Shopify

2.6% + 30

Blerje e përparuar

2.4% + 30

Features

Tarifat e transaksionit

Blerje themelore

Asnje

Shopify

Asnje

Blerje e përparuar

Asnje

Features

Produkte që Mund të Shisni

Blerje themelore

i pakufizuar

Shopify

i pakufizuar

Blerje e përparuar

i pakufizuar

Features

Llogaritë e stafit që mund të keni

Blerje themelore

2

Shopify

5

Blerje e përparuar

15

Features

Opsioni i Blogut

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Certifikata falas SSL

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Rimëkëmbja e braktisur e karrocës

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

24/7 Mbështetje

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Karta Dhurate

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Ndërtues i Raporteve të Avancuara

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Raportimi Profesional

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Transporti i Transportuesit në kohë reale

?Kjo lejon klientët tuaj të shohin menjëherë nivelin e transportit. Përfitim i shkëlqyeshëm për shndërrimin e shitjeve.

Blerje themelore

Shopify

Blerje e përparuar

Features

Zbritjet e Transportit

Blerje themelore

Deri në 64%

Shopify

Deri në 72%

Blerje e përparuar

Deri në 74%

Bleni Planet e icingmimeve

Nuk ka tarifë konfigurimi për ndonjë plan Shopify. Secili vjen me një gjykim pa rrezik që zgjat 14 ditë. Asnjë informacion i kartës së kreditit nuk kërkohet përpara.

Sapo të përfundojë gjyqi, megjithatë, një formë pagese duhet t’i jepet Shopify. Anulimi i një plani mund të bëhet në çdo kohë.

Të gjitha kontratat janë muaj për muaj që do të thotë se nëse plani nuk u shërben më nevojave tuaja, mund të kaloni në një kompani tjetër ose kompani të ndryshme që ofrojnë zgjidhje të tregtisë elektronike.

 • Shopify Lite – 9 $ Mujore
 • Shopify Basic – 29 $ Mujore – 82% Filloni këtu
 • Shopify – 79 $ Mujore – 11% Filloni Këtu
 • Shopify i Avancuar – 299 dollarë
 • Shopify Plus – Rreth 2000 $ Mujore
 • Bleni ari – varet nga nevoja – për tregti të lartë të lartë në Indi

Po në lidhje me çmimin vjetor për Shopify?

Ok Mirë ��

Shopify ofron deri në Kontrata 3-vjeçare me kursimet që vijnë në rrugën tuaj nëse vendosni ta bëni këtë.

Le ta kontrollojmë.

Icingmimet e Planit Vjetor të Planit Themelor të Shopifikimit

 • Kontrata 1-vjeçare – 312 dollarë që mesatarisht $ 26 në muaj
 • Kontrata 2-vjeçare – 558 dollarë që mesatarisht 23,25 dollarë në muaj
 • Kontrata 3-vjeçare – 783 dollarë që mesatarisht 21,75 dollarë

Ifymimet Vjetore të Planit të Shopifikimit

 • Kontrata 1-vjeçare – 852 dollarë që mesatarisht 71 $ në muaj
 • Kontrata 2-vjeçare – 1,518 dollarë që mesatarisht 63,25 $ në muaj
 • Kontrata 3-vjeçare – 2.133 dollarë që mesatarisht $ 59.25

Blerja e Planeve Vjetore të Avancuara

 • Kontrata 1-vjeçare – 3,192 dollarë që mesatarisht $ 266 $ në muaj
 • Kontrata 2-vjeçare – 5,640 dollarë që mesatarisht 235,00 dollarë në muaj
 • Kontrata 3-vjeçare – 7,884 dollarë që mesatarisht 219 $ në muaj

Shopify Lite Plan – Një plan i shkëlqyeshëm për starter pa një dyqan të blerjeve

Plani i Shopify Lite është një nga të vetët.

Ju nuk keni një dyqan në internet

POR:

Ju keni për të shitur në faqen tuaj të internetit nëse keni një të tillë.

Por gjithashtu:

Shitet personalisht ose në platformat e tua të mediave sociale.

Më duket vërtet i lezetshëm.

Një ide pak më ndryshe.

Pra, kur bëhet fjalë për tarifat e transaksionit janë 9 dollarë siç përmenda

Dhe për tarifat e transaksionit

Shopify thotë:

Përdorni Pagesat e Shopify për të pranuar kartat e kreditit në internet një pagesë 2.9% + 30 ¢. Pranoni pagesa personalisht dhe paguani 2.7% + 0. Pranoni pagesa të kartave të kreditit duke përdorur një portë pagese të jashtme dhe paguani 2.0% për të gjitha transaksionet.

Plani i përgjithshëm i shkëlqyeshëm nëse kjo i përshtatet nevojës tuaj.

Provo Shopify Falas

Plani Themelor i Shopifikimit – Rreth 82% e lexuesve të mi fillojnë këtu

Plani Themelor i Shopify është e shkëlqyeshme për pronarët e bizneseve të reja. Kushton 29 dollarë në muaj që është shumë e arsyeshme për fillimin e ndërmarrjeve.

Ajo ofron një larmi karakteristikash dhe u jep përdoruesve qasje në dy llogari të stafit.

Nëse keni dikë tjetër që do t’ju ndihmojë të menaxhoni biznesin tuaj, ata mund të kenë një llogari të veçantë për të punuar me të.

Përdoruesit e llogarisë themelore Shopify kanë nevojë për më shumë llogari për të punuar me të dëshirojnë të shikojnë në një plan mujor Shopify i cili ofron llogari shtesë për më shumë se dy persona.

Jumpshtë një kërcim i vogël në çmim, por ia vlen të mbash operacionet pa probleme dhe stafi i pajisur siç duhet për të trajtuar punën e caktuar për ta.

Mimet e kartës së kreditit

Normat e kartës së kreditit për Basic Shopify janë zbërthyer sipas llojit të transaksionit. Transaksionet e kartave të kreditit në internet i kushtojnë përdoruesve 2.9% + 30 cent.

Personalisht, transaksionet janë dukshëm më pak. Ata ju kushtojnë 2.7% të kostos përfundimtare.

Tarifat e transaksionit

Nuk ka tarifa të transaksionit nëse përdorni pagesa të Shopify. Përdorimi i portave të pagesave të jashtme kushton 2.0%.

Anëtarët e Shopify janë në gjendje të shesin sende të pakufizuara madje në planin themelor, duke e bërë atë një investim të mençur madje edhe për biznesin më të vogël.

Aftësia për të kaluar tek planet e ndryshme të anëtarësisë ndërsa rritet biznesi juaj

Ndërsa operacioni dhe kërkesa për produktin rriten, klientët e Shopify janë në gjendje të ndërrojnë planet për të akomoduar më mirë nevojat e tyre.

Ky është një nga karakteristikat më të mëdha të shitjes së llogarive. Mimi mujor i anëtarësimit është shumë i përballueshëm dhe konkurrues kur bëhet fjalë për kompani të tjera të internetit të tregtisë elektronike.

Ky është një opsion që apelon në shumë biznese që nuk duan të lëvizin tërë operacionet e tyre te një ofrues tjetër.

Të qenurit fleksibël në ofertat e saj e bën Shopify një nga opsionet më të njohura të tregtisë elektronike në dispozicion. Njerëzit mund të vendosin se cili anëtarësim i përshtatet më mirë atyre dhe nevojave të tyre të biznesit.

Karakteristikat e një llogarie themelore

Disa karakteristika që janë përfshirë me një Llogari Themelore përfshijnë ruajtje të pakufizuar të skedarëve, një paketë me pakicë + 49 $ dhe zbritje të mirë të transportit të Shopify.

Ekziston gjithashtu mundësia për të shtypur etiketat e transportit, të analizojnë rastet e mashtrimit, të krijojnë urdhra manuale dhe të ofrojnë kode zbritje gjithashtu.

Mbështetja e klientit është 24/7 dhe një faqe në internet me një blog dhe çertifikatë falas SSL është përfshirë.

Anëtarët që zgjedhin planet e Shopify ose Advanced Shopify fitojnë qasje edhe më shumë karakteristika.

Paratë shtesë që ata paguajnë mujore u japin të drejtë atyre karakteristika të shumta, si dhe atyre që u ofrohen anëtarëve të Llogarisë Themelore.

Nëse ekziston një veçori që ju dëshironi posaçërisht, mbani në mend se cilat nivele të anëtarësimit e ofrojnë atë.

Një gjyq falas është një mënyrë e mirë për të provuar Shopify për të parë nëse është një përshtatje e mirë për ju dhe biznesin tuaj.

Ju keni të drejtë për një para se të angazhoheni të jeni një klient që paguan. Pasi të regjistroheni për një llogari, mund të provoni shërbimet për veten tuaj.

Kush duhet ta përdorë këtë plan?

Plani themelor i Shopify do të jetë i përsosur për këdo që të fillojë.

E shkëlqyeshme për fillimin e një biznesi të ri ose të vogël mjaft të ri.

Ju do të merrni 2 llogari të stafit të përsosur për një ekip të vogël për të filluar.

Kështu që:

Linja e Fundit:

Nëse jeni një biznes i vetëm për tregtinë elektronike kjo është një vend i përsosur për të filluar.

Sepse pavarësisht se thjesht mund të përmirësoheni në planin tjetër.

Provo Shopify Falas

Plani i blerjeve – Rreth 10% e lexuesve të mi fillojnë këtu

Plani i dytë i anëtarësimit i Shopify thjesht emërohet Shopify.

Kushton 79 dollarë në muaj dhe është më i përshtatshmi për bizneset e mesme që rriten shpejt.

Karakteristikat e ofruara nga ky plan anëtarësie krijojnë ato që ofrohen nga një plan anëtarësie Basic Shopify.

Mimet e kartës së kreditit

Normat e kartave të kreditit për këtë nivel anëtarësie tarifohen bazuar në faktin nëse ato janë bërë në internet ose personalisht.

Normat në internet kushtojnë 2.6% + 30 cent për transaksion. Personalisht, ata janë shumë më të përballueshëm 2.5% që do të thotë që ju keni mundësinë për të shitur artikuj në një dyqan prej tullash dhe llaçesh ose treg në natyrë, si dhe në internet.

Tarifat e transaksionit

Tarifat e transaksionit funksionojnë në një mënyrë të ngjashme. Nëse ato janë bërë duke përdorur pagesa të Shopify, nuk ka asnjë kosto.

Nëse përdoren portat e pagesave të jashtme, ka tarifa të transaksionit 1.0%.

Me çdo nivel të ri anëtarësie, tarifat e transaksionit ulen. Një rritje në planet e çmimeve mujore mbulon ndryshimin.

Në thelb merrni atë që paguani duke kursyer në tarifat e kartave të kreditit dhe tarifat e transaksionit.

Karakteristikat e një llogarie Shopify

Një llogari e Shopify vjen me pesë llogari të stafit të cilat janë të shkëlqyera për bizneset që vijnë dhe vijnë. Kjo ju lejon të rendisni produktet e pakufizuara dhe ruajtjen e skedarëve.

Ashtu si me një llogari Basic, ju merrni qasje në një paketë me pakicë + 49 $.

Përveç të gjitha tipareve të ofruara me një paketë Basic, anëtarët e Shopify marrin këto karakteristika:

Këto karakteristika ju ndihmojnë të njiheni më mirë me klientin tuaj dhe nevojat e tyre.

Kjo ju ndihmon të paraqisni një plan solid të marketingut bazuar në demografinë tuaj.

Kjo e bën biznesin tuaj të shkallëzuar dhe të suksesshëm.

Kush duhet të përdorë planin e blerjeve?

Ky plan eCommerce është i përsosur për rastin kur filloni të rriteni dhe të shkallëzoni.

Ju merrni 5 llogari të stafit për ta menaxhuar atë dhe një mundësi e braktisur e rikuperimit të karrocave për këdo që la karrocën e tij të mbushur me produkte.

Kështu që, ju do t’i dërgoni direkt me email një lidhje për të përfunduar me një mesazh të personalizuar.

Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme në rritjen e konvertimit tuaj.

Ne krye te kesaj:

Me rritjen tuaj, ju do të dëshironi të ulni tarifat dhe do të jeni mirë në mes të rrugës për të ulur kostot.

Provo Shopify Falas

Plani i Avancuar i Shopifikimit

Planet e anëtarësimit të Advanced Shopify kushtojnë 299 dollarë në muaj dhe ofrojnë veçori që ndihmojnë në shkallën e biznesit tuaj.

Anëtarët marrin produkte të pakufizuar dhe ruajtje të skedarëve, si dhe 15 llogari. Kjo është një sasi e konsiderueshme llogarish për punonjësit që ju ndihmojnë të drejtoni biznesin tuaj.

Mimet e kartës së kreditit

Normat e kartave të kreditit për këtë nivel anëtarësie përfshijnë në internet që ngarkohet në qendrat 2.4% + 30 dhe personalisht i cili ngarkohet me 2.4%.

’Shtë niveli më i ulët i kartave të kreditit të tre niveleve të anëtarësisë. Kjo është, sigurisht, për shkak të tarifës mujore që po ngarkohet nga Shopify.

Ju jeni në gjendje të përfitoni nga kursimet sepse paguani më shumë para për një llogari. Tarifa juaj e anëtarësimit mujor ju jep të drejtë në këto kursime.

Për shkak se jeni në gjendje të rendisni dhe shesni artikuj të pakufizuar, kjo mund të jetë një zbritje e veçantë për ju dhe biznesin tuaj.

Tarifat e transaksionit

Tarifat e transaksionit nuk ekzistojnë nëse përdoren Pagesat e Shopify. Përdorimi i portave të pagesave të jashtme kushton 0.5%.

Përsëri, kjo është më e ulët se dy planet e tjera për shkak të kostos së një anëtarësie mujore.

Karakteristikat e një llogarie të përparuar të Shopify

Advanced Shopify ofron të njëjtat karakteristika si dy planet e tjera të anëtarësimit.

Kjo ju jep mundësinë e përdorimit të një ndërtuesi të përparuar të raporteve dhe ju lejon të llogaritni tarifat e transportit për palët e treta. Kjo ju jep kontroll më të mirë se si i dërgoni produktet tuaja tek klientët tuaj.

Kush duhet të përdorë planin e përparuar të blerjes?

Nëse keni një biznes me madhësi të madhe, do ta gjeni idealin e opsionit të përparuar. Kushton më shumë mujore për të pasur, por kurseni shumë para në tarifat e kartave të kreditit dhe tarifat e transaksionit.

Juve po ju jepen veçori shtesë që nuk duhet të blini diku tjetër.

Përvetësimi i të gjitha mjeteve që ju nevojiten në një vend të sigurt është ideal. Fakti që ju jeni në gjendje të caktoni llogari të veçantë për deri në 15 persona, bën gjithashtu një ndryshim të madh.

Njerëzit janë në gjendje t’i kryejnë punët e tyre pa ndërhyrje, duke shtuar efikasitetin dhe suksesin e përgjithshëm të biznesit tuaj.

Provo Shopify Falas

Ifymimi i Shopify Plus

Shopify Plus është për dyqane në shkallë të lartë të tregtisë elektronike.

Le të shohim disa artikuj kryesorë:

 • Për vëllim të lartë
 • Për dyqanet në rritje të shpejtë të tregtisë elektronike
 • Mimi ndryshon në nevojat tuaja
 • Ekipi i përkushtuar mbështetës

Nëse një dyqan juaj i madh në tregti elektronike kjo ka shumë të ngjarë që të doni.

Provo Shopify Falas

Bleni ari

Ari i Shopify është jashtëzakonisht i ngjashëm me Shopify Plus

Dedicatedshtë vetëm e dedikuar vetëm për dyqanet e e-tregtisë në Indi.

Një plus i madh është nëse mund ta shfrytëzoni këtë, normat duket se janë më të ulëta në bazë të përgjigjeve të Shopify që kam marrë.

Provoni Shopify Gold

Kostot e tjera me blerjen & Gjëra të tjera për të ditur

Le të kontrollojmë disa kosto të tjera në të cilat mund të merresh kur regjistrohesh për planet e Shopify.

Gjithashtu, le të shohim edhe disa informacione të tjera!

Kostot e domenit

Shopify ju lejon të blini një domen përmes tyre për rreth 14 dollarë në vit, por nuk përfshin hostimin e postës elektronike.

Gjëja më e lehtë për të bërë është të dukesh diku tjetër si Emër i lirë ose Godaddy dhe thjesht blini domenin tuaj atje dhe shfrytëzoni opsionet e tyre të postës elektronike.

Mos u shqetësoni, as një copë tortë për të lidhur një domen me dyqanin tuaj Shopify.

Kostot e postës elektronike

Duhet të blini opsionet tuaja të postës elektronike.

Fatmirësisht, ju mund ta bëni atë të drejtë ku blini domainin tuaj.

Kostot e çmimeve të aplikacionit

Tani ka mjaft aplikacione falas të Shopify, por disa kërkojnë që ju të paguani.

Pra, është thjesht mirë ta mbash këtë në mendje.

Unë do të them sidoqoftë, ka shumë ato të lira që duhet t’u përgjigjet nevojave tuaja.

por:

Ndonjëherë ia vlen të paguash për shkak të vlerës që sjell në tryezë.

Kontrolloni Blerja e aplikacioneve jashtë këtu për të marrë një ide më të mirë.

Pyetjet e bëra me blerje të zakonshme të blerjeve

 1. A ka një tarifë konfigurimi? asnje fare
 2. Mund ta anuloj llogarinë time në çdo kohë?  po
 3. A mund ta azhurnoj ose zvogëloj planin tim në çdo kohë? po
 4. A duhet të shkruaj kartën time të kreditit për provën falas? jo
 5. A duhet të shes të njëjtat produkte që shes në internet si unë në dyqan? jo
 6. A është Shopify më e lirë se WooCommerce? Nga një këndvështrim i thjeshtë nr. Por, ju paguani për atë që merrni. Shopify do të ekzekutojë rreth 300 dollarë çdo vit ndërsa ndërtimi i faqes tuaj WooCommerce do të funksionojë rreth 100 deri 250 $ për host. Por, Shopify është gjithçka në një dhe është gati për të kaluar nën një çati. Pse, WooCommerce, ju duhet të bashkoni gjërat së bashku dhe të dini pak për ndërtimin e sitit.

Një formulë e thjeshtë e të ardhurave shumë, për zgjedhjen

Bazuar në një formulë të thjeshtë të tarifave të ngarkuara.

Plani Themelor i Shopifikimit do të jetë më i miri për kompanitë përreth 0 $ – 16,665 $ në të ardhura

Plani i Shopify do të fle më së miri për kompanitë përreth 16,665 dollarë – 109,999 dollarë

Plani i Avancuar i Shopify do të jetë më i miri për kompanitë përreth 110,000 dollarë – 1.000.000 dollarë

Mbani në mend sigurisht që ndonjëherë secili plan vjen me veçori shtesë dhe këto janë gjithashtu të rëndësishme.

Unë thjesht po them thjesht me tarifa të lira.

Nëse bëni 25K në shitje, sigurohuni që Plani Themelor i Shopifikimit është më i lirë por jo një herë të keni parasysh se çfarë paguani në tarifa.

Ju dëshironi të jeni në Planin e Shopify

Pra, ku duhet të filloni, nëse ende nuk jeni i sigurt?

Pra, pasi që çdo biznes është krejt i ndryshëm, të gjithë kanë nevoja të caktuara për biznesin e tyre.

Ata mund të kenë nevojë për 5 llogari të stafit që janë nën planin e Shopify

ose

Ndoshta ata janë në rregull me 2 llogari të stafit që do të ishin të mira për Planin Themelor të Shopifikimit

Pra, vetëm për ta zbërthyer atë dua të ndaj një statistikë ku fillojnë njerëzit që unë i ndihmoj me Shopify.

rreth 82% po fillojnë me Plani Themelor i Shopifikimit.

Unë zbuloj se kjo është një pikë e madhe fillestare për shumë biznese të tregtisë elektronike sepse ka gjithçka që ka Shopify Lite

dhe, gjithashtu ju jep mundësinë të keni një dyqan në internet.

Tani, mbani në mend nëse biznesi juaj më i madh ose shkallëzohet shpejt, i sigurt që mund të azhurnoni shpejt

Por kjo është një klikim i një butoni për tu aktualizuar

Ndoshta gjëja më e mirë për të bërë është të filloni provën tuaj 14-ditore falas

 1.  Regjistrohu
 2. Plotësoni Informacionin e Biznesit për të Përdorur Dyqanin tuaj
 3. Zgjidhni një plan
 4. Kontaktoni Shopify VIA Chat menjëherë dhe bisedoni me ta për paqen e mendjes

Përfundimi i Planeve të mimeve të Shopifikoni

Vetëm për të kapur:

5 planet e çmimeve të Shopify janë:

 • Shopify Lite – 9 $ / Mujore
 • Shopify Basic – 29 $ / Mujor
 • Shopify – 79 $ / Mujore
 • Shopify i Avancuar – 299 $ / Mujor
 • Shopify Plus – Rreth 2000 $ Mujore
 • Blerje ari – Ndryshon

Siç mund ta shihni, 3 opsionet kryesore janë të mbushura me mjete dhe karakteristika për të ndihmuar biznesin tuaj të ketë sukses.

Shtë vetëm çështje për të gjetur pikën e çmimit të përsosur për të filluar.

Gjëja më e mirë nga të gjitha është që ju mund të shkallëzoni ose të minimizoni nëse është e nevojshme.

Ju kurrë nuk jeni bllokuar me diçka që nuk dëshironi.

Nëse keni ndonjë pyetje ose keni nevojë për ndihmë, thjesht më hidhni një vijë në pjesën e komenteve më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map