Pravna strana web stranice o fotografiji

Moj je sadržaj podržan od čitatelja sjajnih ljudi poput vas. Što znači da bih mogao zaraditi proviziju. Saznajte više ovdje!


Pravna strana web stranice o fotografijiJednom kada odlučite otvoriti fotografsko poduzeće na mreži, nailazite na neke teške zadatke poput postavljanja zaštite autorskih prava i izgradnje moderne trgovine u kojoj obožavatelji mogu kupiti ispise.

Međutim, pokretanje zakonite web stranice za fotografije znači da također morate uzeti u obzir formiranje i poreze.

Postavljajući vaše fotografsko poslovanje za uspjeh, bit će vam bolje da nastavite taj uspjeh i izgradite web mjesto na zakonit način.

Za fotografe tek počinjem

Ako ste odlučili otvoriti svoju tvrtku, morat ćete izbaciti sve svoje pravne stvari. Trebali biste pogledati poslovne strukture, poreze i licence.

Možda ćete trebati kontaktirati lokalnu agenciju za mala poduzeća da biste se raspitali o licencama za fotografe i vašem novom poslu.

Mogu ponuditi malim tvrtkama i startapima mnoštvo informacija.

Odaberite poslovnu strukturu

Tamo je dostupno više poslovnih struktura, ali postoje i neke pogodnije za fotografe.

Vrste poslovne strukture uključuju samostalnog poduzetnika, društvo s ograničenom odgovornošću i korporaciju.

Vrsta strukture koju odaberete ovisit će o vrsti poslovanja, investicijskim troškovima, izboru odgovornosti i porezima.

Jedini vlasnik: Najpopularniji su za fotografe jer se obično koriste za vlasnike malih poduzeća koji nemaju puno investicijskog kapitala za rad.

Samostalno vlasništvo možete stvoriti tako što ćete podnijeti potvrdu o “poslovanju kao” svojoj županiji ili državi.

Iako ova vrsta ima najniži iznos ulaganja, ne primate nikakvu zaštitu od odgovornosti.

Osobna imovina nije izvan granica niti se drži odvojeno od poslovne imovine.

Ako odaberete samostalno vlasništvo, podnijet ćete raspored “C” za poreze zajedno s vašim osobnim poreznim prijavama.

Društvo sa ograničenom odgovornošću (LLC) – Ovo je još jedna popularna struktura za pokretanje fotografija.

Ova struktura pruža zaštitu vlasniku jer se poslovna i osobna imovina ne razmatraju zajedno.

LLC preduzeća imaju veći novčani trošak ulaganja zbog Statuta, on je najpovoljniji za internetske fotografske tvrtke zbog ograničenja odgovornosti i poreznih ograničenja..

Sva LLC zarada oporezuje se samo jednom jer gubici, krediti, prihodi i odbitci mogu “proliti” vlasniku tvrtke. LLC preduzećima upravljaju članovi i prihodi, odbitci, krediti i gubici, tako da je podijeljeno s pravom dokumentacijom.

Korporacija: Oni su više popularni za više osnovanih malih poduzeća s više investicijskog kapitala.

Za uspješnu korporaciju trebate više start-up sredstava. Postoje i dvije vrste korporacija: C i S.

Korporacije podliježu dvostrukom oporezivanju, ali to se može izbjeći ako vlasnici poduzeća primaju samo standardnu ​​i razumnu plaću.

S korporacija je omiljenija od ove dvije fotografe jer strukturni profit ne mora biti ravnomjerno raspoređen, ali korporacije podliježu državnim korporacijskim naknadama.

Države također imaju različite zakone za poslovne strukture. Većina poslovnih vodiča sugerira da Wisconsin ima najbolje zakone koji se odnose na LLC preduzeća.

Kako odabrati pravu poslovnu strukturu za foto-stranice?

Morate odlučiti što vam je najvažnije kada razmatrate uspjeh na vašem mjestu za fotografiranje. Ovo je samo nekoliko čimbenika:

* Obnavljanje
* Dugoročni ciljevi
* Monetarna ulaganja
* Željena zaštita imovine

Ako nemate puno novca za troškove pokretanja, najbolja opcija bila bi samoposjedovanje, ali ako želite i zaštititi imovinu, morat ćete se prijaviti kao LLC.

Postoje i dugoročne prednosti postajanja LLC-a. Neovisnim fotografima teško je samostalno pokrenuti korporacije.

Izdavanje poreza za fotografe

Postoje različite vrste poreza koje ćete morati platiti prema mjestu na kojem upravljate web mjestom, jer se porezni zakoni razlikuju prema državi u odnosu na digitalnu robu.

Postoje savezni porezi na dohodak, državni porezi na dohodak i porezi na promet. Postoje i neki razni porezi koji ovise o vašoj tvrtki i različiti su ovisno o nadležnosti.

Federalni porezi na dohodak

Trebali biste uzeti u obzir da je porez na dohodak savezni porez vezan samo za vaš prihod od fotografskog poslovanja.

Ne postoji savezni porez na promet. Morate podnijeti zahtjev godišnje, a uvijek biste trebali uštedjeti dio zarade da biste platili porez jer će vaš račun prikupljati od IRS-a..

Morate izvršiti svoje zadržavanje kao vlasnik tvrtke. Također ćete moći plaćati porez tijekom cijele godine kako biste izbjegli iznenađenja.

To ovisi o vrsti poslovanja i državi, tako da ćete se morati obratiti IRS-u ako želite koristiti ovu opciju.

Porez na dohodak države

Uz to, neke države imaju i porez na dohodak države koji je baš poput federalnog poreza na dohodak. Morat ćete zasebno podnijeti porez na dohodak države.

Državni porez na promet

Većina tvrtki koje prodaju proizvode mora ubirati porez za vašu državu. Međutim, neke države ne traže od prodavača digitalne robe da naplaćuju porez.

Uvijek biste trebali primijeniti državni porez na promet iznad cijene vaše digitalne robe. Također morate dobiti dozvolu za porez na promet, koja su besplatna.

Također morate podnijeti prijavu poreza na promet, zajedno s ostalim poreznim prijavama. Lokalna prodaja i porezi temelje se na mjestu gdje ste registrirali svoju tvrtku.

Od vas će se možda zatražiti i porez na promet ako djelujete kao fotograf u drugim područjima. Većina fotografa koji prodaju otiske i platna moraju naplatiti porez na promet.

Ako osoba kupuje download poput digitalne pozadine, možda neće morati naplaćivati ​​porez na promet.

Morate se obratiti svojoj lokalnoj poreznoj agenciji kako biste utvrdili primjenjuje li se porez na promet na digitalnu robu.

Poslovni obrasci za fotografi

Morat ćete imati te obrasce u datoteci.

Ugovor o portretu

Klijenti i fotografi moraju sklopiti ugovor nazvan portretni ugovor.

Ovdje se navode specifičnosti poput plaćanja, pravila o otkazu, datuma sesije i još mnogo toga. Ako nemate ovaj obrazac, očekivanja i politike odnosa mogu se osporiti.

Ako ne upotrebljavate ovaj obrazac, upućujete se u opasnost da će biti tužen ako bi nešto trebalo poći po zlu sa fotografijom ili portretom za klijenta..

Izdanje modela

Predmet fotografije također mora potpisati objavu. Roditelj ili staratelj maloletne osobe također moraju potpisati ovo izdanje.

Izdanje omogućuje fotografu prikaz fotografije i korištenje za izložbe ili osobnu upotrebu.

Ispis izdanja

Fotografi također moraju obavijestiti klijente da imaju prava kad preuzimaju digitalne datoteke s vaše web lokacije.

Trebali biste imati detaljna ograničenja što se može, a što ne može učiniti s digitalnim preuzimanjem.

Koje povlastice dopuštate za svoje dionice? Klijenti često žele neograničeno korištenje, ali mogu ovo nazvati vlasništvom autorskih prava.

Morate odrediti da oni ne posjeduju autorska prava, ali mogu kupiti licencu za upotrebu fotografija prema vašim specifikacijama.

Trebali biste razumjeti i razliku između ispisa i izdanja autorskih prava.

Sporazum o neovisnom ugovaraču

Ako planirate partneriti s drugima iz svijeta fotografije ili svijeta web dizajna, vjerojatno ćete sklopiti ugovor o neovisnom ugovaranju.

Ovdje se navodi kakva se roba ili usluge pružaju po kojoj plaći, a često uključuje informacije o roku ili vremenski osjetljive informacije.

U sporazumu se također mora predvidjeti da beneficije nisu uključene i da izvođači radova moraju podnijeti vlastiti porez. Možete odrediti druga očekivanja i pravila u vezi s sporazumom.

Obavijest o autorskim pravima

Ako planirate pokrenuti uspješno web mjesto za fotografije, morate imati zaštitu autorskih prava. Većina klijenata ne razumije ili ne obraća pažnju na autorska prava, ali to je razlog više za to.

Ako datoteke kupuju na mreži, možda će ih jednostavno htjeti koristiti za ispis. Trebali biste odrediti za koje se fotografije mogu koristiti i koliko često se mogu koristiti kao dio licence za autorska prava.

Također biste trebali navesti da su zakoni o autorskim pravima na snazi ​​svaki put kada klijenti kupuju umjetnost ili fotografije s vaše web lokacije.

Razgovarajte s odvjetnikom

Ako ste zbunjeni u vezi bilo kakvih pravnih aspekata pokretanja stranice s fotografijama, možda biste se trebali posavjetovati s odvjetnikom o pravilnom osnivanju tvrtke i dobivanju obrazaca kako biste zaštitili svoj posao..

Možda će vam trebati i posebna autorska prava za vaše web mjesto. Možete i pregledati popularne web stranice za fotografije da biste shvatili kako postaviti svoje autorsko pravo i sporazume o zakonskoj zaštiti.

Važno je da dobijete sve ove postavke prije nego što počnete prodavati bilo koji posao na mreži.

Osnivanje web stranice za fotografije nevjerojatan je korak naprijed za fotografe.

Ulazite na poslovno tržište i otvarate vidljivost svog rada iz cijelog svijeta.

Morate poduzeti odgovarajuće mjere opreza i uvijek imati na umu autorska prava pri radu s klijentima.

Jednom kada se zaštitite, imat ćete legitimnije online poslovanje s fotografijama koje može napredovati i vašu karijeru.

Kreditna slika: Moj vlastiti rad

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map