Augmented Reality (AR) in webontwikkeling

augmented reality in webontwikkeling


Augmented Reality (AR) – is de technologie waarmee niet-bestaande elementen aan de omringende realiteit kunnen worden toegevoegd. Een van de voorbeelden kan zijn het uitzenden van sportwedstrijden, waarbij de video die met bepaalde coördinaten in de lucht komt, wordt aangevoerd met het vluchttraject van een bal, schoenwiel of een lijn die als een bepaald startpunt dient. Met andere woorden, de samenvoeging van echte en imaginaire objecten vindt plaats. Dit effect wordt ook vaak gebruikt in films en advertenties.

Eigenlijk het idee van de augmented reality werd geïntroduceerd vrij lang geleden, namelijk in 1990. Het werd aangeboden door de onderzoeker van Boeing Corporation. Dat wil zeggen, het idee zelf om augmented dingen die daadwerkelijk plaatsvinden en die onwerkelijk zijn om beelden te maken in de real-time modus of tijdens cross-cutting is niet nieuw. Het is moeilijk om de technologie in zo’n formaat een ‘toegepaste’ te noemen: een gewoon persoon gebruikte ooit de kant-en-klare inhoud waarin het was toegepast. Die persoon kon niets beïnvloeden of de middelen of andere manieren om de technologie te gebruiken veranderen. Vanaf nu is de situatie voor altijd veranderd.

Wat is Augmented Reality (AR)?

Door de ontwikkeling van verbindingsnetwerken, mobiele apparaten, camera’s en software is Augmented Reality een onmisbaar onderdeel geworden van het leven van gewone mensen. Bovendien wordt het nu algemeen gekozen als de beschikbare en wijdverbreide technologie om te gebruiken voor het voltooien van de toegepaste taken. U hoeft niet langer alleen maar gebruiker te zijn zonder enige keuzevrijheid. In plaats daarvan kunt u persoonlijk beslissen of u de AR wilt gebruiken voor het voltooien van uw dagelijkse taken of niet. Het belangrijkste is dat het aantal toepassingssferen vrij groot is en blijft groeien (entertainment, constructie, ontwerp, architectuur, auto-industrie, onderwijs, logistiek, kaarten, e-commerce en wat niet).

Bekende bedrijven zoals Apple of Google implementeren en promoten de Augmented Reality-technologie op grote schaal in hun ecosystemen. De mobiele versie van Safari ondersteunt bijvoorbeeld de preview van de AR-gebaseerde inhoud zonder de noodzaak om extra applicaties te installeren (het werkt op basis van de iOS12 – geïntegreerde AR Quick Look-tool). ARCore en ARKit bieden de omgeving voor de ontwikkeling van applicaties en inhoud van de Augmented Reality. Google heeft de op I / O gebaseerde Android Q aangekondigd, die 3D-objecten rechtstreeks vanuit het zoekveld van de browser kan overbrengen naar de gebruikersomgeving door alleen de mobiele camera te gebruiken. Hoe dan ook, de neiging is duidelijk. Over een paar jaar zal de Augmented Reality een mainstream worden. De toekomst is al gekomen.

Hoe augmented reality werkt

De essentie is duidelijk: in plaats van platte afbeeldingen te bekijken, krijgt een gebruiker de kans om een ​​product of een interieurobject in de realtime-modus te proberen. 3D-modellen van kleding, schoenen, meubels, technische apparaten, bloemen, decoratieve items en andere elementen kunnen met behulp van de camera van uw mobiele apparaat op echte objecten worden aangebracht in het realtime full-scale regime om te zien hoe ze precies bij u passen.

Het feit dat de coördinaten en de breedte of schaal in detail worden overwogen en berekend, maakt de informatie behoorlijk geldig en vertrouwd. Hoe dan ook, het komt heel dicht bij het resultaat dat u zult behalen bij het plaatsen van een bestelling.

Het huidige aantal mensen heeft nu smartphones, waardoor de technologie uitermate beschikbaar is voor een groot publiek. Het draait allemaal om de realisatie ervan, aangezien de AR-integratie in e-commerce een vrij duur proces is, dat alleen kan worden uitgevoerd door rijke en winstgevende bedrijven.

Augmented reality in eCommerce

De ontwikkeling van AR-toepassingen is voornamelijk voorbehouden aan nichestudio’s met complexe apparatuur en software. Het proces is gericht op het maken van 3D-modellen en hun verdere gebruik. De kosten van de technologie-integratie zullen geleidelijk verder dalen. Dit is de belangrijkste reden waarom eCommerce website-bouwers hebben de neiging om de Augmented Reality-technologie te integreren in de ontwikkeling van hun producten.

Momenteel is Shopify de enige eCommerce-software die AR-introductie kan veroorloven. Dit is heel gunstig voor gewone gebruikers, omdat ze de mogelijkheid krijgen om de bovengenoemde voordelen te gebruiken zonder iets in het proces te investeren. Eigenaren van webwinkels kunnen hun verkoopvolume verhogen, terwijl hun klanten meer vertrouwen hebben in het kopen van de dingen die ze echt nodig hebben.

Een dergelijke aanpak verhoogt niet alleen de conversieratio, maar vermindert ook het aantal producten dat naar de webwinkel wordt geretourneerd en verhoogt de klanttevredenheid. Hun verwachtingen met betrekking tot de productkeuze zijn grotendeels gerechtvaardigd. AR-integratie is de revolutie in de eCommerce-niche.

AR-realisatie in Shopify

Het platform ondersteunt de presentatie van 3D-modellen aan klanten, maar je moet ze eerder krijgen. Om dat te doen, moet je verschillende stappen doorlopen:

 1. Installeer de 3D Warehouse app in je webwinkel.
 2. Ga naar het dashboard voor webwinkelbeheer, kies het accountmenu en de optie «Huur een Shopify Expert».
 3. Kies de optie “Nieuwe functionaliteit toevoegen”.
 4. Selecteer de “3D-productmodellen maken voor AR”. De kosten van de service beginnen bij $ 100.
 5. Beantwoord alle vereiste vragen en stuur de aanvraag.

Zodra uw aanvraag is beoordeeld, ontvangt u een aanbieding van de expert met alle voorwaarden voor het voltooien van het project. U moet ook de foto’s leveren die nodig zijn voor het maken van 3D-productmodellen. Elk van hen vereist foto’s gemaakt vanuit verschillende hoeken (voorkant, beide zijden, achterkant, bovenste en onderste delen).

Shopify AR Bron: https://www.shopify.com/ar

Om kwaliteitsfoto’s van grote objecten te maken, is de 50 mm cameralens voldoende. Voor middelgrote en kleine producten is het logisch om lenzen van 70 mm en 100 mm te gebruiken. Als een object een complexe en asymmetrische textuur heeft, hebt u mogelijk ook meer foto’s nodig. Het is duidelijk dat de kwaliteit van afbeeldingen een directe invloed heeft op de kwaliteit van 3D-modellen. Het hebben van een professionele camera is daarbij een must.

Om de exacte modellen van objecten te maken, is specificatie van hun afmetingen in millimeters vereist. Als u de ontwerpen of schetsen van producten heeft met de specificatie van hun afmetingen, zullen ze zeker van pas komen.

Zodra je klaar bent met dit complex van maatregelen, stuur je de foto’s op en krijg je snel het kant-en-klare 3D-model. Je moet hun kwaliteit grondig controleren – realistische weergave, verhoudingen, nauwkeurigheid van gewrichten, texturen, tekens of handtekeningen en wat niet. Deze modellen zijn ontworpen met inachtneming van bepaalde kwaliteitsnormen die zijn gespecificeerd hier.

Als alles in orde is, is het hoog tijd om de modellen toe te voegen aan de webwinkel door middel van de 3D Warehouse App. Open het om de modellen van elk product toe te voegen (upload bestanden in .usdz- en .gtlf / .glb-formaten op basis van de gegevens die u van de expert krijgt), met vermelding van de titels en productlinks die ze zullen presenteren. Verschillende bestandstypen werken goed voor verschillende situaties. De .usdz-versie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het bekijken van de producten via de Safari-browser.

De volgende stap is het activeren van de AR Quick Look-functionaliteit en het teken waarmee u objectvoorbeeld in de 3D-modus kunt activeren. Dit vereist bovendien de implementatie van bepaalde eenvoudige sjablooncode-bewerkingen. De gedetailleerde instructie over het aanbrengen van de wijzigingen is beschikbaar hier.

Is AR de toekomst van webdesign?

De AR-trends een opmerkelijk onderdeel van het leven worden voor webontwikkelaars en gewone gebruikers. Voorheen had slechts een kleine categorie gebruikers toegang tot de toepassing van deze technologie. Tegenwoordig kan zelfs een klein bedrijf de presentatie van hun producten in de 3D-modus veroorloven. De kosten van de service zijn niet hoog, terwijl de meerderheid van de klanten de vereiste technische basis heeft voor de preview van een dergelijk inhoudstype – dit zijn iOS- en Android-gebaseerde smartphones en tablets.

Shopify is het eerste volledige platform geworden dat eCommerce AR heeft geïntegreerd. Het is duidelijk dat webwinkeliers het proces van AR een beetje uitdagend vinden, maar het is zeker de moeite waard, gezien het potentiële effect dat ze op de lange termijn zouden kunnen hebben (de conversieratio’s kunnen twee keer stijgen). De beschikbaarheid van gespecialiseerde vaardigheden en software maakt het heel goed mogelijk om zelfstandig 3D-modellen te maken. Het huidige aantal gebruikers zal het echter eenvoudiger vinden om te betalen voor het kant-en-klare kwaliteitsresultaat.

U kunt de ontwikkeling van individuele AR-geprogrammeerde oplossingen bestellen bij webstudio’s, maar dit is helemaal niet voordelig – dat is vrij duur. Het is redelijker om kant-en-klare oplossingen te gebruiken, waarvan er vele in de nabije toekomst zullen verschijnen. Shopify was de pathfinder en wordt waarschijnlijk gevolgd door BigCommerce, 3dcart, Wix, WooCommerce en andere volwaardige en gerenommeerde merken binnenkort.

Veel grote IT-bedrijven onderzoeken de AR-technologie, wat een goede is voortzetting van VR-ideeën (virtual reality), omdat het zijn afzonderlijke tak is geworden. De technologie zal zeker de belangrijkste trend in de toekomst worden, omdat het een meer uitgebreide toegepaste betekenis krijgt. Google, Apple, Facebook, Amazon en andere gerenommeerde bedrijven werken aan de ontwikkeling en promotie van standaarden en toepassingsmethoden van de AR in het echte leven. Dit is de hoeksteen van het succes en de uitgebreide ontwikkeling. Over slechts 2-3 jaar zal iedereen de technologie voor meerdere doeleinden gebruiken. Waarom begin je nu niet??

Probeer Shopify AR nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map