Domein overzetten van GoDaddy naar Wix

Domein overzetten van GoDaddy naar WIX


Sta je op het punt om je domeinnaam over te schakelen van GoDaddy naar Wix? De redenen hiervoor kunnen talrijk zijn. Mogelijk bent u de eigenaar van de GoDaddy-domeinnaam die bijvoorbeeld naar Wix wil verhuizen, of bent u gewoon niet tevreden met de voorwaarden of het prijsbeleid van het systeem. Welke intenties en doelen u ook nastreeft, u zult een bepaald algoritme van acties tegenkomen om de taak effectief te voltooien.

Er zijn verschillende stappen die u moet uitvoeren om het hele proces tot een succes te maken. Wat u echter moet weten, is dat Wix het mogelijk maakt om de meest gunstige optie te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

U kunt ervoor kiezen om uw GoDaddy-domeinnaam over te zetten naar Wix of om deze te koppelen aan uw nieuwe Wix premium-account. Het verschil tussen de opties is cruciaal.

Domeinoverdracht betekent dat u het volledig van het ene platform naar het andere verplaatst. Wanneer u echter besluit om de domeinnaam aan Wix te koppelen, betekent dit dat deze gehost blijft bij GoDaddy, maar nog steeds wordt verwezen naar uw nieuwe Wix-website.

Welke optie u uiteindelijk ook kiest, u moet zich realiseren dat de overdracht van domeinnamen de meest verantwoordelijke en waarschijnlijk de meest uitdagende stap is om onder ogen te zien en te voltooien. Laten we eens kijken wat u aan elk van deze situaties kunt doen om ze op de best mogelijke manier aan te pakken.

Richtlijnen voor domeinoverdracht van GoDaddy naar Wix

Wanneer u besluit uw GoDaddy-website volledig over te zetten naar Wix Premium-account, moet u zich realiseren dat dit nu uw enige domeinnaamregistrar wordt. Met andere woorden, al uw domeincontacten, DNS-instellingen en aanmeldbetalingen worden uitsluitend beheerd op uw Wix-account.

Houd er echter rekening mee dat domeinoverdracht alleen van toepassing is op die sites die in bepaalde zones zijn geregistreerd. De belangrijkste soorten domeinnamen die u naar Wix kunt overzetten, zijn onder meer .com, .org, .net, .biz, .info, .co, .tv, .guru, .email, .expert, .photography, .pictures, .space, .rocks .tokyo, .xyz., .company, .club, .solutions, .today, .technology, .tips, .center, .directory, .ninja, .photos, .land, .agency, .gift, .holiday, .christmas, .shop en .mx.

Om het domeinoverdrachtproces te starten, moet u eerst de autorisatie verkrijgen (EPP) code van uw GoDaddy-registrar. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

 1. Toegang tot uw GoDaddy-account;
 2. Klik op de gebruikersnaam in de bovenhoek van de pagina;
 3. Kies het gedeelte ‘Mijn producten’ en vink vervolgens het tabblad ‘Beheren’ aan naast het domein dat u gaat overzetten;
 4. Zoek het gedeelte ‘Aanvullende instellingen’;
 5. Vink het tabblad “Autorisatiecode ophalen” aan. Als u meer dan 6 domeinnamen tegelijk in hetzelfde account bezit, klikt u op het tabblad “Mijn code e-mailen”.

Nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, ontvangt u de autorisatiecode naar het e-mailadres dat is geregistreerd voor uw domeinnaam. Houd er rekening mee dat als u de domeinnaam heeft geregistreerd of de informatie onlangs heeft gewijzigd, deze gedurende 60 dagen niet beschikbaar is voor overdracht. In dit geval mag je het nog steeds koppelen aan je Wix-account. Deze optie wordt verder besproken.

Hoe het GoDaddy-domein naar Wix over te zetten

Om de GoDaddy-domeinnaam naar Wix over te zetten na het verkrijgen van de autorisatiecode, moet u de onderstaande richtlijnen volgen:

 1. Upgraden naar Wix Premium-account en klik op de knop “Doorgaan” nadat u de instructies heeft geleerd;
 2. Stap 1- Lees de instructies

 3. Geef de domeinnaam op die u wilt overzetten en klik vervolgens op de knop “Verzenden”;
 4. Verken het vervolgkeuzemenu om de service te vinden waartoe het domein behoort (in ons geval – dit is GoDaddy) en activeer vervolgens het tabblad “Doorgaan”;
 5. Stap 2 - Kies GoDaddy

 6. Voltooi de richtlijnen die het systeem genereert en vink de vereiste selectievakjes aan;
 7. Stap 3 - Vink alle vakjes aan

 8. Kies de domeinextensieterm (niet minder dan een jaar);
 9. Bewerk indien nodig uw contacten of laat ze ongewijzigd;
 10. Kies de privacyoptie om uw domeinnaaminformatie privé of openbaar te maken;
 11. Kies de gewenste betalingsoptie en voltooi de aankoop.

Als je alles correct hebt gedaan, ontvang je de e-mail van [email protected] naar de mailbox die aan je domein is gekoppeld. Activeer de bevestigingslink om de overdracht te voltooien.

Er is één cruciaal probleem waarover u ook moet worden geïnformeerd: het volledige proces van domeinnaamoverdracht kan tot 7 dagen duren voordat het volledig is voltooid.

We raden u echter aan om uw GoDaddy-domeinnaam niet meteen vanaf het begin naar Wix over te zetten, maar deze eerst aan het nieuwe account te koppelen. Dit gaat veel sneller (ongeveer 48 uur) en toont u de voordelen van een Wix-gebaseerde website draaien.

Wat u moet weten voordat u het verbindingsproces voor de domeinnaam start, is dat Wix dit op twee manieren kan doen. De eerste impliceert de directe verbinding van het domein met Wix-naamservers, terwijl u met de tweede de domeinnaam kunt verbinden via een aanwijsmethode. Wat is het verschil en welke optie heeft meer de voorkeur? Lees verder om dat meteen te ontdekken.

Uw GoDaddy-domeinnaam verbinden met Wix-naamservers

Voordat u uw GoDaddy-domein verbindt met Wix, vergeet niet om te upgraden naar een van de Premium-abonnementen die het systeem biedt. Voeg vervolgens uw domein op de volgende manier toe aan het Wix-account:

 1. Ga naar het gedeelte “Mijn domeinen” in uw geregistreerde Wix-account;
 2. Voeg het domein toe door te kiezen voor het tabblad “Maak al een eigen domein aan”;
 3. Update de DNS (domein naam server) instellingen in uw domeinhostaccount;
 4. Controleer de domeinverbindingsgegevens.

Nadat je dat hebt gedaan, ga je naar je GoDaddy-account en klik je op de gebruikersprofielknop in de rechterbovenhoek van het scherm. Kies het gedeelte ‘Mijn producten’ en klik op het DNS-tabblad rechts van de vereiste domeinnaam. Voltooi vervolgens de domeinwijziging in het gedeelte Naamservers en kies het vereiste aangepaste tabblad in het vervolgkeuzemenu. Om het proces te voltooien, geeft u Wix-naamservers op die u al heeft ingesteld en klikt u op de knop ‘Opslaan’.

Uw GoDaddy-domeinnaam verbinden via wijzen

Het verbinden van de GoDaddy-domeinnaam via aanwijzen is de volgende optie die u kunt proberen. Net als in het vorige punt, moet u upgraden naar een van Wix Premium-abonnementen en het domein toevoegen aan uw Wix-account, waarbij u de bovengenoemde stappen voltooit. Ben je daarmee klaar? Ga dan door met het voltooien van de volgende richtlijnen:

 1. Ga naar je GoDaddy-account en klik op het gebruikersprofiel in de rechterbovenhoek om het gedeelte ‘Mijn producten’ te kiezen;
 2. Bereik de DNS-instellingen in de rechterhoek van uw domein;
 3. Zoek en voeg toe of bewerk het A-record, dat het @ -teken bevat in de corresponderende naamkolom, met vermelding van de vereiste GoDaddy-punten;
 4. Bewaar de info;
 5. Voeg de CNAME-info toe / bewerk deze met het “www” -teken in de corresponderende kolom Hostnaam en voeg vervolgens het “Points to” -adres van uw CNAME-record toe in het overeenkomstige veld;
 6. Sla de verstrekte informatie nogmaals op.

Deze methode van domeinverbinding is ingewikkelder en niet zo veilig als de hierboven genoemde. Wix raadt het zijn gebruikers niet aan omdat het systeem hen mogelijk niet kan helpen met DNS-gerelateerde problemen in geval van nood daarna.

E-mail verbinden van GoDaddy met Wix

Als uw e-mail is gekocht bij GoDaddy en u deze rechtstreeks met Wix wilt verbinden zonder het adres te wijzigen, moet u in eerste instantie controleren of u uw domeinnaam al hebt verbonden met Wix-naamservers. Als je de domeinnaam via de aanwijsmethode hebt verbonden, moet je contact opnemen met het ondersteuningsteam van GoDaddy voor hulp. Als je in eerste instantie de eerste optie hebt gebruikt, volg je de onderstaande stappen om je bestaande GoDaddy-e-mailadres aan Wix te koppelen:

 1. Meld u aan bij uw GoDaddy-account, klik op het gebruikersprofielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en kies het gedeelte “Mijn producten”;
 2. Controleer of uw domein onder de Office 365-versie valt – u kunt dat doen in de e-mail & Office sectie. Als dit niet het geval is, ga dan naar de pagina “Mijn domeinen”, kies het gewenste domein en klik op het tabblad “Mailboxen”;
 3. Activeer het tabblad “Configureer uw MX-records” of “Instellingen wijzigen”;
 4. Klik op de vervolgkeuzelijst “Uw e-mailprovider” en kies GoDaddy uit de verstrekte lijst;
 5. Sla de instellingen op en voltooi het e-mailproces dat is ingesteld in het GoDaddy-account.

Wat als uw domein onder de Office 365-versie valt? Dan zijn de volgende stappen een must:

 1. Controleer of u al eigenaar bent van het domein. Om dat te doen, haalt u het TXT-record op uit uw Office 365-account en voegt u het toe aan de DNS-instellingen van uw domein die beschikbaar zijn in het Wix-account.
 2. Configureer de MX-, CNAME-, TXT- en SRV-records op het tabblad Mailboxen van uw account en voeg ze vervolgens toe aan de DNS-instellingen van uw domeinnaam. Sla het resultaat op.

Houd er rekening mee dat het over het algemeen ongeveer 15 minuten duurt voordat de DNS-bewerkingen zijn geactiveerd. | In sommige gevallen moet u misschien wat langer wachten.

Bottom Line

Het proces van domeinnaamoverdracht is tijdrovend en behoorlijk uitdagend, vooral als het om beginners gaat. Als het u echter lukt om alle stappen van de procedure in het artikel te overwegen, kunt u op de lange termijn veel problemen en fouten voorkomen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid tijd / moeite die u in het domeinoverdrachtproces zult investeren.

Neem de tijd om de details, aanbevelingen en richtlijnen in de HR-post te verkennen om het tot een succes te maken!

Lees ook: Domein overzetten van WordPress naar Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map