Domein overzetten van Wix naar WordPress

Domein overzetten van Wix naar WordPress


Stel dat u al een website bezit die is gebouwd en gehost met Wix. U blijft het beheren en promoten totdat u zich realiseert dat uw website meer functionaliteit vereist of u om een ​​andere reden wilt overstappen van de websitebouwer naar CMS.

Welke doelen u ook heeft om het domein te verplaatsen Wix naar WordPress, u zult met hetzelfde algoritme van acties worden geconfronteerd. Het aantal te ondernemen stappen staat vast en de overdracht van domeinnamen is daar een van.

Het is vrij duidelijk dat als je al een Wix-website hebt, je de actieve domeinnaam. Dit betekent ook dat uw website een regelmatige verkeersstroom en de beoordeling van zoekmachines heeft. Dit bemoeilijkt het proces van domeinnaamoverdracht en dit maakt het een verantwoorde oplossing.

Dus, welke acties moet u ondernemen om het Wix-domein veilig naar WordPress over te zetten om uw huidige SEO-posities niet te verslechteren? Laten we nu eens kijken naar de populairste opties.

Uw actieve domein overzetten van Wix

De allereerste stap die u moet ondernemen is om uw domeinnaam weg te halen van Wix. als het op WordPress aankomt, heeft het CMS geen geïntegreerde hosting, dus het wordt over het algemeen aanbevolen om uw domein bij Wix te laten hosten tot de volledige overdracht van de website.

Zodra u klaar bent met de overdracht van domeinnamen, wordt uw Wix-website losgekoppeld. Dit betekent dat de websitebouwer u niet langer zal helpen met uw domeinbeheer en dat u op zoek moet naar een andere host.

U kunt er echter ook voor kiezen om er een te kiezen externe hostingprovider en kies vanaf het begin elk plan dat het aanbiedt dat past bij uw toekomstige doelstellingen voor webdesign. Het is alleen aan jou om dat te beslissen.

Hier zijn de stappen die u moet voltooien om uw Wix-domein van het systeem over te zetten:

 1. Meld u aan met uw Wix-account en bereik de “Mijn domeinen” bladzijde;
 2. Als u meerdere Wix-domeinen bezit, kiest u het vak dat u wilt verplaatsen;
 3. Klik op het tabblad “Geavanceerd” en activeer de “Transfer weg van Wix”Knop;
 4. Schakel vervolgens de “Code verzenden”En wacht tot het systeem een ​​transfercode stuurt naar de e-mail waarmee uw domeinnaam is geregistreerd. Het duurt meestal ongeveer 24 uur (of zelfs minder) om de EPP / autorisatiecode te krijgen.

Het hele proces van volledige domeinnaamoverdracht kan tot 7 dagen duren, maar dit hangt ook af van de voorwaarden van het systeem waarnaar u het domein verplaatst. Houd er rekening mee dat Wix de verplaatsing van de domeinnaam niet toestaat als u deze binnen 60 dagen voor de overdracht heeft gekocht. Dezelfde regel is van toepassing op die situaties, wanneer u tijdens dit tijdsinterval de domeingerelateerde contactgegevens wijzigt.

Lees ook: Overstappen van Wix naar WordPress.

De domeinnaam verbinden met WordPress

De procedure om uw Wix-domein te verbinden met elke hosting die WordPress ondersteunt, is heel eenvoudig: u hoeft alleen maar uw domeinnaam in te stellen, een geheime code in te voeren en 5-10 dagen te wachten. De procedure is min of meer vergelijkbaar voor alle hostingproviders. Maar als u besluit om uw domein naar het door uzelf gehoste WordPress-platform te verplaatsen, is het vaak meer tijdrovend en ingewikkeld. Dit is wat u moet doen om de taak met succes te voltooien:

 1. Registreer voor een van de betaalde WordPress-abonnementen (Persoonlijk, Premium of Zakelijk);
 2. Zorg ervoor dat u de EPP-code van Wix heeft ontvangen, waarmee u de domeinnaam naar WordPress kunt overzetten.
 3. Maak een WordPress-website. Als je die al hebt, ga dan naar de “Mijn sites“Pagina en bereik dan”Beheren“Sectie en zoek de”Domeinen” bladzijde.
 4. Klik op de “Domein toevoegen”Knop in de rechterbovenhoek van de domeinenlijst.
 5. Domein toevoegen

 6. Kies de “Gebruik een domein dat ik bezit”Opties en ga verder naar de volgende pagina;
 7. Selecteer de “Transfer naar WordPress”Knop daar;
 8. Transfer naar WordPress

 9. Geef de domeinnaam op die u wilt overzetten en klik op de bijbehorende knop. Houd er rekening mee dat als u zich net in de fase van het maken van een website bevindt, u wordt omgeleid naar de afrekenprocedure. Direct daarna wordt u aangeboden de overdrachtsprocedure voort te zetten. U begint echter met de selectiefase “Domeinen” zoals hierboven vermeld. Kies het domein dat u wilt overzetten en kies vervolgens de “Start de overdracht” sectie;
 10. Start de overdracht

 11. Zodra u de domeinnaam opgeeft, wordt u doorgestuurd naar de volgende pagina, waar u moet bevestigen dat het domein dat u in de vorige sectie heeft opgegeven, is ontgrendeld. Zo niet, ga dan terug naar Wix en controleer dat nogmaals. Als u zeker bent van de beschikbaarheid van uw domein, klikt u op ‘Ik heb mijn domein ontgrendeld”-Knop en wacht tot de bewerkingen van kracht worden.
 12. Ik heb mijn domein ontgrendeld

 13. Geef de EPP | autorisatiecode op die je van Wix hebt gekregen en activeer vervolgens de “Controleer mijn autorisatiecode”Knop;
 14. Controleer mijn autorisatiecode

 15. Nadat u alle bewerkingen heeft aangebracht, klikt u op de “Doorgaan met”Knop om door te gaan met uw domeinoverdrachtsproces;
 16. Bevestig uw contactgegevens. Als je al een WordPress-abonnement hebt gekocht, vult het systeem automatisch het formulier voor je in, met behulp van de informatie die je eerder hebt opgegeven. Een andere optie is om je onafhankelijk te registreren bij Privacy Protection (aanbevolen door het systeem), maar u kunt zich ook openbaar registreren. In dit geval worden uw contactgegevens vermeld in een openbare database en kunnen deze mogelijk vatbaar zijn voor spamaanvallen. Nadat u de beslissing heeft genomen, drukt u op de “Ga door naar afrekenen”Om te betalen voor de domeinoverdracht.
 17. Ga door naar afrekenen

Zodra je een succesvolle betaling doet, ontvang je een bevestigingsmail. Houd er rekening mee dat het 5 tot 7 dagen kan duren om de domeinoverdracht van Wix naar WordPress te voltooien. Wat belangrijk is, de systeembeheerders benadrukken dat u uw Wix-domeinregistratie niet mag annuleren of het account in één keer moet verwijderen. Als u het domein annuleert, wordt het overdrachtsproces onmogelijk. Zorg ervoor dat het overdrachtsproces is voltooid en annuleer het vervolgens met Wix.

Lees ook: Hoe u een domeinnaam gratis kunt krijgen.

Een e-mail verbinden met uw aangepaste WordPress-domein via e-mail doorsturen

Als de naamservers van uw domein nog niet op WordPress zijn gericht, kunt u de vereiste instellingen maken en vervolgens DNS-records toevoegen om het e-mailaccount aan uw WordPress-domein te koppelen. Houd er echter rekening mee dat WordPress standaard geen e-mailhosting biedt. Alleen die gebruikers, die aangepaste WordPress-domeinen hebben, mogen de e-mails koppelen.

De eerste optie die u hier kunt kiezen, is het doorsturen van e-mail, waarmee u uw aangepaste domeinnaam in het e-mailadres kunt gebruiken. Dit betekent dat al uw e-mail verder automatisch wordt doorgestuurd naar deze e-mail. De antwoorden worden echter nog steeds verzonden vanaf uw persoonlijke e-mailadres. Dit zijn de stappen die u moet voltooien:

 1. Bereik De “Mijn sites”Pagina en ga dan naar de“Domeinen” sectie. Kies het domein dat u wilt gebruiken voor het doorsturen van e-mail om toegang te krijgen tot de instellingenpagina. Kies de “E-mail” sectie.
 2. Kiezen “Doorsturen van e-mail“Sectie en geef het nieuwe e-mailadres op waarin u uw aangepaste domeinnaam invult in de”E-mails verzonden naar”En kies vervolgens het bestemmings-e-mailadres gemarkeerd als“Zal worden doorgestuurd naar”Veld. Klik vervolgens op de “Nieuwe e-mail doorsturen toevoegen“-Knop en u ontvangt de activerings-e-mail op het opgegeven e-mailadres. U heeft de mogelijkheid om het aantal doorgestuurde e-mailadressen te controleren en u kunt indien nodig ook wijzigingen aanbrengen.

Een e-mail van andere providers koppelen aan uw aangepaste WordPress-domein

WordPress dwingt u niet om een ​​bepaalde hostingprovider te kiezen – het is aan u om deze keuze te maken op basis van uw persoonlijke vereisten en budget. In dit geval kunt u e-mailhosting van een andere provider kopen en er vervolgens uw aangepaste WordPres-domein aan koppelen. Laten we eens kijken naar enkele providers die u hiervoor kunt kiezen:

 • G Suite. Nadat u het domein naar WordPress heeft overgedragen, kunt u tijdens het installatieproces een G Suite-account kopen. Als je die al hebt, kun je deze op elk gewenst moment aan je aangepaste domein koppelen;
 • Microsoft Office 365. Kies voor het Office 365-account volgens de insctucties vermeld op de officiële website van het platform. Meld u aan voor het Small Business-plan of het plan dat hoger is dan het en koppel vervolgens het account aan uw aangepaste WordPress-domeinnaam;
 • Zoho Mail. Abonneer u op het e-mailhostingaccount van Zoho. De gedetailleerde richtlijnen zijn beschikbaar op de overeenkomstige pagina van het systeem. Verbind uw Zoho-e-mailaccount met uw WordPress-domein;
 • GoDaddy. Als je een geregistreerd GoDaddy-account hebt of gewoon van plan bent om het te krijgen, kun je het ook verbinden met je WordPress-domein. U vindt de stapsgewijze zelfstudie op een overeenkomstige pagina van het systeem;
 • Andere e-mailproviders. Als u een e-mailprovider gaat gebruiken die niet in de sectie wordt vermeld, moet u aangepaste DNS-records ophalen (een of meer MX-records, een A-record en / of een CNAME-record) van de aanbieder van uw keuze. Zodra u ze ontvangt, gaat u naar de “Domeinen“WordPress-pagina, kies het domein waaraan u de DNS-records wilt toevoegen en kies de”Name Servers en DNS” sectie. Kies de “DNS-records“Optie en kies vervolgens het recordtype in het dropdown-menu dat u wilt toevoegen. Geef de informatie op die u van uw e-mailprovider krijgt en klik vervolgens op ‘Nieuw DNS-record toevoegen”Knop om alle instellingen op te slaan. Herhaal de actie om alle toegevoegde records op te slaan. Als je alles goed hebt gedaan, is je e-mail binnen een paar uur actief.

Overbrengen van het verlopen Wix-domein naar WordPress

Als uw Wix-domeinnaam al is verlopen en u besluit deze naar WordPress te verplaatsen, mag u dat 30 dagen na de vervaldatum doen. Deze term staat bekend als de respijtperiode.

Zodra het einde is bereikt, gaat het domein de zogenaamde inwisselingsperiode in en is het onmogelijk om het naar WordPress of een ander systeem over te dragen totdat u de ophaalkosten van $ 100 betaalt. Het is u echter toegestaan ​​de verlopen domeinduur te verlengen voordat u met de overdracht begint. Houd er rekening mee dat het niet is toegestaan ​​om de contactgegevens van het domein te wijzigen, omdat hierdoor uw domein de komende 60 dagen wordt vergrendeld voor overdracht.

Als je de .mij, .mx of .com.br domeinen moet u weten dat verlengingsbetalingen voor hen gewoonlijk worden betaald ongeveer 30 dagen vóór de vermelde vervaldatum. Als u de betaling niet binnen het opgegeven tijdsinterval doet, gaat uw domein 2 dagen voor de vervaldatum de inwisselperiode in.

Als het je lukt om al deze aspecten in gedachten te houden, kun je je verlopen Wix-domein overzetten naar WordPress met behulp van de bovengenoemde richtlijnen.

Bottom Line

De beslissing om uw Wix-domein naar WordPress over te zetten, kan door meerdere factoren worden beïnvloed. Hoe dan ook, WordPress is een populair, volledig uitgerust en zeer flexibel inhoudbeheersysteem dat diepgaande aanpassing van de website mogelijk maakt en uw project naar een nieuw niveau kan tillen. Geen wonder dat veel gebruikers besluiten hun actieve of verlopen wix-domeinen naar dit platform te verplaatsen.

Er zijn verschillende tijdrovende maar belangrijke stappen die moeten worden uitgevoerd om het overdrachtsproces correct te voltooien. Dit hangt in feite af van veel factoren. De bovenstaande tutorial zou de procedure voor u moeten vereenvoudigen – volg gewoon de richtlijnen en bekijk het resultaat.

Domein overzetten naar WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map