Domein overzetten van WordPress naar Wix

how-to-transfer-domain-from-wordpress-to-wix


Dus je hebt besloten om over te stappen WordPress naar Wix. De redenen om dat te doen kunnen talrijk zijn, maar het algoritme van acties is in alle gevallen bijna hetzelfde. Er zijn verschillende stappen die u moet ondernemen om uw website naar Wix te migreren. Een daarvan is de overdracht van domeinnamen.

Het punt is dat gebruikers in de meeste gevallen al hun actieve websitedomeinnamen hebben. In de regel worden ze vooraf betaald en gekocht bij een bepaalde domeinhost. Dienovereenkomstig is toegang tot de instellingen van het domein te vinden op de website van de registrar van de website.

Wat zijn de acties die u kunt doen om de bestaande domeinnaam veilig over te zetten van WordPress naar Wix? Laten we nu de populairste nuances bekijken.

Richtlijnen voor domeinoverdracht

Zodra u besluit een Wix-gebruiker te worden, heeft het geen zin om uw domein te hosten met de service van derden. Dit komt omdat u het risico loopt de toegangsgegevens te vergeten of te verliezen.

Om deze reden is het beter om uw domein rechtstreeks naar Wix over te zetten. Dit zijn de stappen die daarvoor moeten worden genomen:

 1. Ga naar de service en leer de algemene instructies.
 2. Stap 1 - Algemene overdrachtsdomeininformatie

 3. Voer de domeinnaam in en activeer de “Verzenden“Knop.
 4. Stap 2 - Voer domeinnaam in

 5. Blader door het vervolgkeuzemenu om een ​​registrar te kiezen om het platform aan te geven waar uw domeinnaam is gekocht.
 6. Stap 3 - Selecteer Domain Registrar

 7. Volg de stapsgewijze richtlijnen en schakel de vereiste selectievakjes in.
 8. Stap 4 - Ontgrendel uw domein

 9. Kies de verlengingsperiode (let er bij het kiezen van Wix op dat u het bestaande domein met minimaal 1 jaar moet verlengen).
 10. Stap 5 - Breid uw domein uit

 11. Voer uw contactgegevens in of bewerk deze.
 12. Stap 6 - Contactgegevens bijwerken

 13. Kies de gewenste privacyoptie: privé of openbare registratie.
 14. Stap 7 - Kies Privacybescherming van het domein

 15. Kies de geschikte betaalmethode.
 16. Dien informatie in en voltooi de aankoop. Activeer de bevestigingslink in de e-mail die u ontvangt en controleer de details.

Een domein overzetten naar de Wix-naamservers

Als u nog steeds de intentie heeft om uw domeinnaam bij de externe provider te laten hosten, maar van plan bent om van WordPress naar Wix te migreren, zal het algoritme van acties enigszins verschillen. Dit komt omdat u de noodzaak zult ondervinden om de domeinnaam met de Wix-server te verbinden. Dit is hoe dit moet worden gedaan:

 1. Voordat u uw domein verbindt met Wix, moet u er rekening mee houden dat u zich moet abonneren op of upgraden naar het Premium-abonnement.
 2. Toegang krijgen tot “Domeinen” bladzijde.
 3. Activeer de “Verbind een domein dat u al bezit“Knop (als u die al aan uw account hebt gekoppeld, klikt u gewoon op de”Domein toevoegen”Knop en sluit deze aan).
 4. Selecteer de website die u aan uw domein wilt koppelen.
 5. Voer de gewenste domeinnaam in onder de sectie “Wat is uw domeinnaam?
 6. Houd je aan de richtlijnen die je verder ziet.

Een subdomein overzetten naar een Wix-site wanneer een primair domein niet is verbonden met Wix

Ten slotte is er nog een andere populaire optie. Als je WordPress-website is verbonden met het subdomein zoals site.wordpress [.] Com, maar je wilt dat het wordt verbonden met Wix, dan heb je de volgende instructie nodig:

 1. Upgrade naar de Premium abonnement om te beginnen (zie Tarieven van Wix in detail).
 2. Voeg het bestaande subdomein toe aan uw Wix-account.
 3. Stel het subdomein in door de gespecificeerde DNS-records toe te voegen via uw externe domeinhost (houd er rekening mee dat u het subdomein moet toevoegen aan de My Domains Wix-accountpagina).
 4. Volg de instructies om het proces te voltooien.

Dit zijn de meest voorkomende situaties waarmee u te maken kunt krijgen wanneer u besluit uw WordPress-domein naar Wix over te zetten. Ziet u er verwarrend genoeg uit? Maak je geen zorgen, er zijn veel services die je kunnen helpen bij de domeinoverdracht. SiteBuilders.PRO is de meest betrouwbare onder hen. Er zijn echter ook drie andere opties waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Laten we er nu een kort overzicht van geven.

Een subdomein verbinden met een Wix-site

Indien u twee gerelateerde websites bezit in één Wix-account, is het mogelijk om het domein van de tweede website via het subdomein te koppelen aan dat van de eerste website. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast op websites die in verschillende talen zijn gepubliceerd, maar houd er rekening mee dat beide websites moeten worden beheerd onder de voorwaarden van het Premium Plan.

Om de taak te voltooien, gaat u naar het gebruikerspaneel in uw Wix-account en activeert u de “Domeinen” sectie. Voeg vervolgens het domein toe en verbind de tweede. Geef daarna het domein op waarmee u verbinding wilt maken in “Wat is uw domeinnaam?” sectie. Volg de tips die u verder worden aangeboden.

Een subdomein verbinden met een Wix-site wanneer het primaire domein via wijzen is verbonden met Wix

Soms zijn er situaties waarin een primair domein via Pointing met Wix is ​​verbonden. Als dit uw geval is en u een subdomein aan Wix wilt koppelen, moet u zich eerst bij het systeem registreren en het aan uw Wix-account toevoegen. Dat is vrij eenvoudig en snel.

Zodra u daarmee klaar bent, stelt u uw subdomein in door de DNS-records op te geven via uw externe domeinnaamhost. Het systeem zal deze records verstrekken nadat u zich heeft aangemeld.

E-mail aansluiten die buiten Wix is ​​gekocht

Terwijl verhuizen van WordPress naar Wix, je moet zorgen voor de juiste migratie van je e-mail. Dat is niet zo eenvoudig als uw mailbox aanvankelijk buiten Wix was geregistreerd. Houd er dan rekening mee dat in dit geval al uw e-mailinstellingen verloren gaan. Om deze onaangename situatie te voorkomen, moet u de vereiste records toevoegen aan uw Wix-account.

Voordat je dat doet, moet je ervoor zorgen dat je een Premium Plan hebt. Anders is de domeinnaam en dienovereenkomstig e-mailoverdracht onmogelijk. Een ander ding om te doen is om te controleren of uw domeinnaam is verbonden via het gebruik van naamservers (maar niet door te wijzen).

Als het nog steeds is verbonden via aanwijzen, moet u contact opnemen met uw vorige domeinhost om de DNS-records te achterhalen en aan te passen van de e-mailprovider waarmee u werkt. Ben je daarmee klaar? Let dan op de stappen die u moet nemen om uw e-mail aan Wix te koppelen:

 1. Kies de gegevens van uw e-mailprovider. Om dat te doen, moet u in eerste instantie de pagina Mijn domeinen openen en op de uitvouwpijl naast uw domein klikken (als u meerdere domeinen tegelijk uitvoert). Als u maar één domeinnaam heeft, kunt u deze gewoon kiezen en doorgaan naar de volgende stap.
 2. Activeer het tabblad “Mailboxen”.
 3. Zoek de tabbladen ‘Instellingen wijzigen’ of ‘Uw MX-records configureren’ en activeer deze.
 4. Bereik de vervolgkeuzelijst ‘Uw e-mailprovider’ en kies degene die u gebruikt. Als het om een ​​of andere reden niet in de lijst staat, klik dan op de knop “Annuleren” en ga verder met de volgende stap om de DNS-records toe te voegen. Klik vervolgens op “OK”.
 5. Voeg de DNS-records van uw provider toe (als je de vorige actie hebt geannuleerd). Neem hiervoor contact op met uw e-mailhost om de gegevens op te halen die u nodig heeft om uw mailbox te verbinden.
 6. Ga opnieuw naar de pagina Mijn domeinen en kies het gewenste domein uit de aangeboden lijst. Als u maar één domeinnaam heeft, kunt u deze gewoon kiezen en doorgaan naar de volgende stap.
 7. Ga je gang om de DNS-records toe te voegen die je van je e-mailhost hebt gekregen. Om dat te doen, activeert u het tabblad “Geavanceerd”, klikt u op het gedeelte “DNS bewerken” en het tabblad “Ik snap het”. Voeg vervolgens de vereiste DNS-records toe (of bewerk deze) en sla ze op.
 8. Klik op het tabblad “Mailboxen” en klik vervolgens op “Uw MX-records configureren” of “Tabbladen Instellingen wijzigen”.
 9. Bereik de vervolgkeuzelijst “Uw e-mailprovider” en kies het tabblad “Overig”.
 10. Bewerk, verwijder of voeg uw MX-records toe en klik op de knop “OK”.

Houd er rekening mee dat als u uw domeinnaam via de naamservers aan Wix koppelt, uw bestaande DNS-records automatisch in het systeem worden toegevoegd om de potentiële uitvaltijd van de mailbox tot een minimum te beperken.

Uw G Suite-e-mailadres verbinden met Wix

Als u een zakelijk e-mailadres bezit dat is geregistreerd bij G Suite, het is ook mogelijk om het te openen en te beheren vanuit uw nieuwe Wix-account. Nadat u de mailbox hebt gekocht en ingesteld, moet u zich aanmelden bij uw admin-mailbox om de overeenkomst van GSuite te accepteren. Voer de volgende stappen uit om daarna toegang te krijgen tot uw mailbox:

 1. Ga naar de pagina Mijn mailboxen.
 2. Verken de lijst met mailboxen die daar staan ​​en klik op degene waarin u geïnteresseerd bent.
 3. Klik op het tabblad “Ga naar mailbox” als u nog niet bent aangemeld bij uw Google-account. Als dat zo is, wordt u automatisch doorgestuurd naar uw inbox.
 4. Meld u aan bij uw mailbox, zoek en klik op de knop “Volgende”, voer het wachtwoord in en klik ten slotte op het tabblad “Aanmelden”.

Als u momenteel bent aangemeld bij een ander eigen account, schakelt u over naar het account dat u nodig heeft in de rechterbovenhoek van de pagina.

Bottom Line

Wix is ​​een eenvoudige universele websitebouwer die wordt geleverd met kant-en-klare functionaliteit. Hiermee kunt u verschillende soorten websites maken zonder speciale kennis van codering of webdesign. Geen wonder dat veel WordPress-gebruikers, die de neiging hebben om het webbouwproces te vereenvoudigen, de beslissing nemen om over te schakelen van dit populaire CMS naar Wix.

Onder de stappen die moeten worden gedaan om de taak te voltooien, is de overdracht van de domeinnaam een ​​van de meest cruciale en gecompliceerde punten. De duur en complexiteit van het domeinoverdrachtproces zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dienovereenkomstig zijn er mogelijk meer / minder stappen nodig. Het artikel geeft een overzicht van de belangrijkste opties en de stappen die u moet ondernemen om er een succes van te maken.

Domeinoverdracht bestellen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map