Een gratis domeinnaam maken

Een gratis domeinnaam maken


Een domeinnaam zorgt voor een unieke aanwezigheid op het web van uw site. Of u nu een individu, organisatie of bedrijf bent die de identiteit van een project wil vaststellen, een domein hebben is een must. Enerzijds komt het met een professionelere en betrouwbaardere uitstraling van de website. Aan de andere kant verhoogt een unieke domeinnaam de geloofwaardigheid en herkenning van het platform. Een domeinnaam krijgen is erg makkelijk. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van gratis opties die er zijn.

Waarom moet u eigenlijk gratis een domeinnaam maken?? De belangrijkste reden ligt vooral onder de oppervlakte van beperkte budgetten en krappe projectfinanciering. Website-eigenaren proberen de minste kans te grijpen en een paar dollar te besparen. Deze gretigheid kan echter, zeker op de lange termijn, slechte gevolgen hebben voor het project. Neemt u liever dat risico wanneer de kosten ergens tussen de $ 10 en $ 15 per jaar liggen! Zo ja, bekijk dan enkele eenvoudige manieren om uit te leggen hoe u gratis een domeinnaam kunt maken.

Het artikel beschrijft verschillende belangrijke paden, waaronder:

 1. Traditionele domeinregistreerders.
 2. Gratis alles-in-één platformen voor het bouwen van websites.
 3. Gratis domeindiensten.

Laten we alle beschikbare opties vergelijken en contrasteren en de beste definiëren, rekening houdend met de behoeften en doelen van uw website.

1. Traditionele domeinregistreerders

Met zoveel domeinregistratieservices zal het nooit lastig zijn om een ​​uniek domein te krijgen. Het maakt niet uit of u alleen het idee heeft om een ​​website te maken of het bouwproces al moet starten, deze optie is misschien de juiste keuze.

U bent bijvoorbeeld alleen van plan om in de nabije toekomst een website te lanceren, maar u moet nog steeds de tijd nemen. Traditionele registrars maken het eenvoudig om het domein te registreren voor het toekomstige project en het te bewaren zolang gebruikers het nodig hebben. Het goede nieuws hier is dat u optreedt als licentiehouder en volledige controle heeft over uw intellectuele eigendom.

Met andere woorden, het is aan jou om het domein te behouden of te verkopen voor het geval je het niet meer gebruikt. Het kopen van domeinen van dergelijke services biedt volledige vrijheid. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Privacy. U bent de enige eigenaar van het domein. Het is van u en wordt beschermd door de domeinverordening.
 • Flexibiliteit. U kunt elke naam kiezen om een ​​exclusief, uniek en boeiend domein te creëren, wat van vitaal belang is voor het bedrijf. U kunt profiteren van TLD (topleveldomeinen) die meer worden gewaardeerd door zoekmachines.
 • Makkelijk te gebruiken. Het aankoopproces is heel eenvoudig en snel. De meeste registrars bieden een handvol tutorials. installatiehandleidingen en artikelen die beschrijven hoe u uw domein kunt linken aan een gekozen websitebouwer of CMS.
 • Controle. U krijgt volledige toegang tot aanvullende diensten, waaronder domeinveilingen, klantenondersteuning, domeinoverdracht, enz. Bovendien is het mogelijk om het domein met slechts een paar klikken te verbinden met het CMS of de websitebouwer en kunt u op elk moment van platform wisselen. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist.
 • Betaalbaarheid. U koopt in de regel een domein voor 1 jaar met het recht om het te verlengen. De jaarlijkse prijs varieert van $ 10 tot $ 15 voor een TLD met de extensie .com, .net of .org, afhankelijk van je projectspecialisatie en niche.

Het belangrijkste nadeel hier is dat je de hosting apart moet vinden, terwijl er wat extra instellingen nodig kunnen zijn. Mogelijk moet u bijvoorbeeld servernamen, IP-adressen enz. Wijzigen. Deze termen kunnen een beetje verwarrend klinken voor nieuwkomers. Er is echter niets uitdagends. Bovendien kunt u altijd kiezen voor professionele ondersteuning door klantenondersteuning.

Sommigen zeggen misschien: “de optie is niet gratis”. Nou, dat is het niet. Aan de andere kant krijg je de volledige controle en wettelijke rechten over de domeinnaam voor slechts $ 10 per jaar. Zou het echt zo’n enorme uitdaging zijn??

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; 100% legaal eigendom.
&# x2714; Onbeperkte verlengingen.
&# x2714; Betaalbare prijs.
&# x2714; Gemakkelijke installatie en on-hosting installatie.
✘ Niet gratis, hoewel $ 10- $ 15 per jaar nauwelijks een obstakel zou zijn.

Het vonnis: maar toch de beste oplossing voor elk type website en doel. U krijgt uw eigen exclusieve domeinnaam met volledige vrijheid, flexibiliteit en controle zonder dat u zich voorgoed aan één platform hoeft te houden.

2. Gratis Website Builder-domeinen

Websitebouwers lijken een eenvoudige alles-in-één oplossing voor mensen die niet meerdere processen afzonderlijk willen beheren. Een gebruiker hoeft alleen maar een plan te kiezen en een volledig uitgerust instrument te krijgen met kant-en-klare sjablonen, geïntegreerde services, hosting en … een domein natuurlijk.

Het probleem met gratis domeinnamen hier is dat ze alleen worden aangeboden in de vorm van een subdomein. Met andere woorden, het bevat de naam van het platform naast de naam van uw bedrijf, wat zeker slecht is in termen van herkenning en zoekmachineoptimalisatie.

Bovendien zijn gratis abonnementen over het algemeen ontworpen voor kleine websites of testprojecten. Ze worden geleverd met beperkte bandbreedte, opslag en andere essentiële functies die vereist zijn voor groeiende projecten. Aan de andere kant kunt u uw plan upgraden en het SLD- of 2SD-domein verbinden.

Wix gratis domein

Maak een gratis domein met Wix

SLD verkrijgen met een websitebouwer is eenvoudig. Dergelijke domeinen worden in principe aangeboden als een gratis optie voor gebruikers, die jaarabonnementen kopen of kiezen voor pakketten die hoger zijn dan het basisaanbod (Premium, Pro, enz). Wanneer u de betaling voltooit, krijgt u een volledig uitgerust abonnement met een formeel gratis SLD.

De belangrijkste voordelen zijn onder meer:

 • Alles-in-één pakket. U krijgt alles wat u nodig heeft binnen één pakket, inclusief veilige hosting, klantenondersteuning en andere tools. Het slechte nieuws is dat je voor een gekozen platform moet blijven zonder de kans om het in de toekomst te veranderen, tenzij het een import / export-functie biedt die meestal wordt betaald.
 • Makkelijk te gebruiken. Gebruikers behandelen geen instellingen of technische problemen. De domeinnaam wordt automatisch geregistreerd en gekoppeld aan uw toekomstige website. U kunt het echter niet verkopen of doorgeven aan een andere gebruiker.
 • Bereik van opties. Website-bouwers bieden verschillende pakketten en plannen tegen een redelijke prijs. Als het gratis abonnement niet aan uw behoeften voldoet, kunt u upgraden naar een hoger plan zonder uw portemonnee in gevaar te brengen.

Nogmaals, het plan zal uitwerken voor totale nieuwkomers en niet-technici die niet betrokken willen raken bij alle aspecten van domeinregistratie of verbinding. Mogelijk krijgt u een gratis aangepast subdomein en een gratis SD als onderdeel van het jaarlijkse pr Pro-pakket. Het vinden van een relevante websitebouwer zou ook een fluitje van een cent zijn, gezien honderden drankjes op internet.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Snel en makkelijk te gebruiken.
&# x2714; Geen technische vaardigheden vereist.
&# x2714; Betaalbaarheid.
✘ Je blijft bij één platform.
✘ Het gratis abonnement is niet genoeg voor een groeiende site.
✘ Aangepaste domeinen met de naam van het platform.

Het vonnis: een goede optie voor mensen die helemaal niet betrokken willen zijn bij het bouwproces. Het gebrek aan flexibiliteit kan op de lange termijn nog steeds een probleem zijn. Aan de andere kant kan een gratis SLD een goede oplossing zijn als u het zich kunt veroorloven om voor het jaarplan te betalen of te upgraden naar premium pakketten.

3. Gratis domeindiensten

Dergelijke platforms bieden meestal gratis domeinregistratie met .tk, .ml en andere extensies. Ze zijn niet goed voor langlopende projecten die een goede geloofwaardigheid vereisen. Met andere woorden, kiezen voor dergelijke diensten is een slecht idee als u een solide online vertegenwoordiging wilt opbouwen.

Het feit dat dergelijke domeinen gratis zijn, resulteert in tal van dubieuze websites die voornamelijk worden gebruikt door spammers en hackers. Een ander groot nadeel is dat je niet zo’n domein bezit. Het betekent dat iedereen het van je kan afhalen zonder het te melden. U verliest mogelijk niet alleen het domein, maar brengt ook het hele project in gevaar.

De belangrijkste kenmerken hier zijn:

 • Geen controle. Elke gebruiker kan het domein op elk moment kiezen. Jij bent niet de eigenaar.
 • Geen wettelijke rechten. U mag alleen handelen als domeingebruiker, maar niet als licentiehouder. Bovendien heeft u geen overdrachtsrechten.
 • Slechte reputatie. Spammers en hackers gebruiken gratis domeinextensies om voornamelijk schadelijke software of codes te verspreiden.

Als gevolg hiervan is er geen enkel punt om voor deze specifieke optie te kiezen. U kunt beter wegblijven van gratis domeinregistratieservices, omdat ze niets anders zijn dan tijdverspilling.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Ze zijn gratis te registreren. Dat is het. ✘ Geen legaal eigendom, geen flexibiliteit bij overdracht.
✘ Geen officiële licentie.
✘ Geen ondersteuning.
✘ Een slechte reputatie op internet.

Het vonnis: vermijd het gebruik van deze optie.

Het komt neer op

Een domeinnaam is nauwelijks een kwestie van geld besparen, zeker gezien de betaalbare jaarlijkse registratieprijs. Als u van plan bent een gerenommeerd, langlopend en goed werkend online bedrijf op te zetten, is het kopen van uw eigen domein de beste keuze. Het biedt maximale vrijheid en flexibiliteit naast alle wettelijke rechten en mogelijkheden om het in de toekomst te gebruiken voor maximaal $ 15 per jaar. Niet bepaald de prijs voor het in gevaar brengen van uw toekomstige website?

Maak een gratis domeinnaam

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map