Een modellenportfolio-website maken

Een krachtige visuele weergave op internet is essentieel als het gaat om modelleren. Je moet er zowel live als online fantastisch uitzien. Opvallen tussen honderden andere modellen is niet zo eenvoudig als het lijkt.


Moderne platformen voor het bouwen van websites maken het gemakkelijker om een ​​model weer te geven met een aantal verbluffende en professionele foto’s Naast de fundamentele functies liggen het eenvoudig bewerken en het creëren van een heldere portfoliowebsite helemaal opnieuw zonder technische vaardigheden binnen een dag.

Vergeet een fortuin uit te geven om een ​​mooi modelportfolio op te bouwen. Websitebouwers bieden een heleboel geweldige functies uit de doos tegen betaalbare kosten. U ontwerpt en past eenvoudig elke pagina aan, zelfs als u nog nooit eerder een website-bouwproces hebt behandeld. Met geavanceerde software voor het bouwen van websites kunt u:

 • Gemakkelijk inhoud bewerken, toevoegen en vervangen. Geen technische vaardigheden vereist;
 • Maak een prachtige collectie van professioneel ogende foto’s om op te vallen;
 • Gebruik verschillende mediaformaten zoals video’s, afbeeldingen, GIF’s en meer;
 • Blijf sociaal en boekdelen spreken via grote sociale platforms.

Spring naar: 10 tips voor een succesvolle modellenportfolio.

Na het testen en testen van tientallen verschillende websitebouwers, hebben we twee ultieme platforms uitgezocht voor het bouwen van een pakkende modellenportfolio in minder dan een dag. Ze zijn Wix en uKit. Laten we hun belangrijkste kenmerken en voordelen eens nader bekijken.

WIX krijgt erkenning in de goed uitziende industrie

Wix main Nieuw

Wix is een goede keuze voor diegenen die betrokken zijn bij de beauty- en modelleerbranche. Afgezien van het gebruiksgemak dankzij de functie voor slepen en neerzetten, wordt de software geleverd met een diverse selectie van functies om een ​​verbluffend portfolio te creëren. U kunt kiezen uit kant-en-klare modellen voor responsieve sjablonen of u kunt elk ander thema aanpassen aan uw stijl en smaak. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Ruime keuze aan sjablonen – het platform levert een lijst met kant-en-klare modelleersjablonen. U hoeft geen codering of webdesign uit te voeren. Kies gewoon een thema dat u bevalt en begin met het toevoegen van inhoud. Sommige sjablonen hebben al een sectie over mij, wat ook een must is voor modellen;
 • Schone afbeeldingengalerij – Wix heeft een professionele galerij. Tegelijkertijd kunt u verschillende mediabestanden toevoegen, variërend van video’s en foto’s tot GIF’s en bewegende beelden met behulp van een slepen-en-neerzetten-functie;
 • Eenvoudig bewerken en aanpassing – Wix maakt het gemakkelijk om al uw pagina’s te bewerken en aan te passen. Voeg de afbeelding in de koptekst toe of wijzig deze, creëer een exclusieve stijl, voeg moeiteloos nieuwe tekst, media-inhoud of website toe;
 • Knoppen voor sociale media – sociaal blijven is essentieel voor modellen. Wix biedt ingebouwde widgets voor sociale media. Of je kunt het vervangen door een ander exemplaar uit de App Store.

Als het gaat om prijzen, heeft Wix een aantal geweldige aanbiedingen voor diegenen die geen ingewikkelde websites nodig hebben met talloze secties en heel veel inhoud. Het platform heeft een gratis abonnement, dat er misschien als een goede optie uitziet. Let er echter op dat het geen gratis domeinnaam en hosting bevat. Bovendien biedt een gratis abonnement slechts 500 MB opslagruimte, wat misschien niet genoeg is. Tegelijkertijd kost Combo Plan u slechts $ 7 / maand. De prijs omvat al SSL-codering om uw gegevens te beschermen, evenals een gratis domeinnaam, hosting en 3 GB opslagruimte voor al uw foto’s en mediabestanden.

Lees ook: Een complete Wix-recensie.

Probeer Wix nu

uKit – De goedkoopste tool om een ​​modellenportfolio op te bouwen

uKit homepage

uKit is een goedkope maar toch efficiënte tool voor het bouwen van websites die tal van geweldige functies en kant-en-klare modelleerthema’s biedt. De sjablonen zijn professioneel ontworpen en reageren mobiel. Met eenvoudige bewerkings- en constructietools kunt u binnen een paar uur een helder modellenportfolio bouwen zonder speciale vaardigheden. De belangrijkste voordelen van uKit zijn:

 • Kant-en-klare modellenmodellen – uKit biedt een reeks modelleringsthema’s met alle ingebouwde secties die u mogelijk nodig heeft. Bovendien hoef je niet eens inhoud te bewerken of nieuwe teksten toe te voegen. Nadat u een sjabloon heeft gekozen, wordt u gevraagd uw naam, werkervaring en andere professionele informatie in te voeren en op de knop “Volgende” te klikken. U wordt overgebracht naar de sjabloonbewerkingspagina met reeds ingevoegde persoonlijke info;
 • Alle benodigde secties – alle sjablonen hebben een vitaal gedeelte inclusief services, prijzen, “over mij”, ervaring, getuigenissen en contacten. Het enige wat je nodig hebt is om in de tekst te voelen of een nieuw menugedeelte toe te voegen;
 • Intuïtieve interface – uKit heeft geen onnodige functies en stadia die uw bouwproces kunnen verstoren. Alles ziet er vrij eenvoudig en logisch uit;
 • Geavanceerde ontwerpmodus – pas uw website aan uw stijl en voorkeuren aan. Kies de achtergrond- en hoofdthemakleur, upload afbeeldingen en gebruik uKit-kleurenpallet om een ​​verbluffende look voor uw portfolio te creëren.

In tegenstelling tot Wix heeft uKit geen gratis abonnement. U kunt het platform echter in een gratis proefmodus testen om te controleren of het u goed uitkomt en aan uw verwachtingen voldoet. Wat de prijzen betreft, deze websitebouwer is waarschijnlijk de meest betaalbare, gezien $ 4 / maand voor een Premium-abonnement met gratis sjablonen evenals geen advertenties en hosting die al bij de prijs zijn inbegrepen.

Lees ook: Een complete uKit-recensie.

Probeer uKit (gratis proefperiode van 14 dagen)

10 tips voor een succesvolle modellenportfolio

Een paar koffiekopjes, twee avonden, een juiste keuze aan effectieve shots – en u bent klaar om een ​​link naar uw eigen portfolio-website naar de potentiële werkgevers te sturen. Wat zijn de nuances die u moet overwegen als u van plan bent een behoorlijk resultaat te bereiken?

We hebben een lijst met 10 aanbevelingen samengesteld, die uw tips voor succes kunnen worden.

1. Kies een sjabloon die bij uw fotostijl past!

Ja, uw portfoliowebsite moet uitsluitend gericht zijn op foto’s. Kies, zelfs voordat u begint te werken, de beste foto’s uit verschillende categorieën – snapshots, tests, commerciële projecten.

Na een grondige beeldsortering, gaat u verder met het selecteren van een websitesjabloon. Dit helpt u bij het kiezen van het beste ontwerp, dat de voordelen van uw afbeeldingen kan benadrukken.

2. Gematigde excentriciteit is uw beste hulpmiddel!

U hoeft zich niet aan bepaalde regels voor het ontwerpen van portfolio’s te houden. U kunt een contrasterende en zelfs controversiële afbeelding aan de startpagina toevoegen om de aandacht te trekken en bezoekers aan te moedigen meer te weten te komen over uw persoonlijkheid.

Het is trouwens niet verplicht om alleen een foto te gebruiken. Je kunt een video, GIF of cinemagraphs gebruiken samen met standaardfoto’s, waar dit passend is.

3. Onthul een breed spectrum aan beelden om iedereen te verrassen!

De potentiële werkgevers willen schoonheid en flexibiliteit in modellen zien. Het is cruciaal om hen de benodigde hoeveelheid materiaal te geven om de ideeën te vormen over waar uw potentieel in het voordeel kan worden gebruikt.

Laat jezelf zien in verschillende kleding, decors en emotionele aantrekkingskracht. Kies 10-15 foto’s van verschillende verhaallijnen, verdeel ze in afzonderlijke categorieën voor een verschillende perceptie.

4. Als u zich zelfverzekerd voelt, kunt u een risico nemen!

Traditioneel worden alleen de beste foto’s in een portfolio opgenomen. U kunt verschillende minder succesvolle foto’s gebruiken in de algemene afbeeldingengalerij. Dit kan ook een verhaallijn zijn, waarbij de afbeelding zal verschillen van je algemene look.

Dit wordt gedaan om contrast te maken met je beste foto’s. De bezoekers zullen het verschil opmerken en misschien zullen ze je mooiste foto’s leuk vinden, die de basis vormen van je portfolio.

5. Organiseer de fotovolgorde aandachtig en ontwikkel een winnende strategie!

Denk eraan dat een portfolio geen fotoalbum is voor je Instagram-vrienden. Het heeft geen zin om er afbeeldingen aan toe te voegen, wat voor de potentiële werkgevers niet veel uitmaakt.

Er moeten bijvoorbeeld foto’s zijn zonder make-up en haar, net als foto’s in een zwemsuite of met een gedetailleerd beeld van uw gezicht, armen, nek enz., Afhankelijk van de model niche die u target.

De eerste 3 foto’s zouden zeer succesvol moeten zijn, het medium kan middelmatig zijn, terwijl de laatste foto’s in elke categorie ook de beste zouden moeten zijn.

6. Kies alleen foto’s van hoge kwaliteit – middelmatige afbeeldingen werken niet!

Het spreekt voor zich dat niemand naar vage pixelfoto’s wil kijken. Het verdient de voorkeur dat uw foto’s door verschillende fotografen worden gemaakt. Dit zal helpen de beeldpresentatie te diversifiëren en een mooie visuele portfolio-dynamiek te krijgen.

Het is prima om je eigen foto’s te gebruiken, maar ze moeten correct worden gemaakt (camera, instellingen, landschappen, licht). Daar kan niet iedereen tegenop.

Nog een ding: gebruik Photoshop niet te veel, vooral met snapshots en tests. Schoonheidsfoto’s kunnen op hun beurt in Photoshop worden (en moeten) worden bewerkt.

7. Bescherm uw foto Copyright, wees serieus!

Portfolio-foto’s moeten worden voorzien van watermerken. Dit kan bijvoorbeeld uw naam en websitedomein zijn. Dit zal een extra promotietool en copyrightbescherming bieden.

8. Wees niet verlegen om uw gedachten en gevoelens te onthullen – Start een blog op uw website!

Afgezien van het promomateriaal, kunt u uw gedachten en ideeën ook in een blog onthullen.

Er moeten artikelen uit het professionele en persoonlijke leven zijn, waar u uw indrukken deelt van het werken met deze of gene stylist, fotograaf, make-upspecialist, fotoshoots op een bepaalde interessante locatie enz. – alles, wat kan helpen om uw persoonlijkheid in het professionele en privéleven te vergroten. Hoe menselijker je eruit ziet, hoe beter!

9. Vergeet niet om uw professionele informatie te delen – het maakt veel uit!

Iedereen die uw portfolio zal bekijken, zal graag uw gewicht, lengte en andere parameters willen weten. Deze informatie moet nauwkeurig zijn.

Specificeer dus de parameters en vergeet niet om informatie toe te voegen over uw tatoeages, piercings, huidskleur, oogkleur, kledingmaat, schoenen, lichaamsparameters, gewoonten en andere informatie, die van belang kunnen zijn voor verdere samenwerking.

10. Versterk uw portfolio met sociale netwerkaccounts, toon uw persoonlijkheid aan het publiek!

Het is oké, als je een apart Instagram-account hebt met professionele foto’s en gepromoot Facebook of Twitter. Zorg ervoor dat u zorgt voor het verbinden van uw sociale netwerkaccounts, portfolio-likes en reposts. Dit zijn krachtige verkeers-, PR- en individualiteitsweergavebronnen.

Zelfs als je standaard persoonlijke accounts hebt zonder tonnen foto’s en miljoenen opmerkelijke vrienden, kun je ze ook gebruiken – laat iedereen je persoonlijkheid zien zonder accenten te leggen op werknuances.

Veel professionals zijn niet minder geïnteresseerd in de emotionele component van de persoonlijkheid van een model dan in de aantrekkingskracht.

Wat kunt u verwachten bij het maken van een portfolio in de Website Builder?

Als je dit advies doorloopt, heb je een opvallend, goed gestructureerd en professioneel portfolio:

 • Het is wenselijk om niet meer dan 2-3 lettertypen te gebruiken – een voor de titels, een voor de paragrafen en een voor speciale gelegenheden.
 • Gemeenschappelijke portfoliogalerijconfiguraties moeten ook voor verschillende categorieën worden gebruikt. Stijlmixen heeft geen zin.
 • Het kleurenschema mag ook niet prevaleren boven de foto’s – de achtergrond moet subtiel zijn, er moet meer ruimte zijn tussen de foto’s en grotere miniaturen. Handtekeningen zijn niet verplicht.
 • Er moet speciale aandacht worden besteed aan de startpagina van een website. Je kunt een mooie video maken van je succesvolle fotoshoot, een afbeelding met verzadigde kleuren of een zwart-wit portret zonder make-up als achtergrond.

Ideeën zijn talrijk – neem de tijd om te experimenteren, vraag naar de mening van je vrienden en familieleden, zoek naar de meest effectieve combinaties. Wix maakt het maken van verbluffende en professionele portfolio’s mogelijk. Je kan dat doen! Wat je nodig hebt, zijn foto’s van hoge kwaliteit. De rest impliceert de investeringen van een paar dollar en 1-2 avonden. Begin nu!

Start een Portfolio-website!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map