Een nieuwe .com-website maken

Een nieuwe .com-website maken


Je hebt dus het idee voor een nieuwe .com-website. Je hebt de structuur ervan uitgewerkt, het type en de benodigde functies gedefinieerd. Met andere woorden, je hebt een kant-en-klare mockup getekend op het vel papier. Een briljant idee is echter slechts 50% van het succes. De volgende fase is om het tot leven te brengen. Dit is waar u moet kiezen voor een geschikte methode voor het bouwen van websites.

De keuze hangt volledig af van de technische achtergrond en aanpak die u wilt vaststellen. Heeft u een eenvoudige en snelle oplossing nodig met alle functies inbegrepen? Of verlang je naar een website-bouwplatform dat maximale aanpassingsvrijheid behoudt om het grootste deel van het proces handmatig af te handelen? De keuze is nauwelijks een wandeling door het park, want er zijn genoeg problemen om op te letten voordat je aan de slag gaat.

Website Building Technologies om uit te kiezen

Hoewel je geen technische nerd bent die geen enkele kans heeft om een ​​zelfgecodeerde website te bouwen, gaan we twee belangrijke opties bekijken die beschikbaar zijn voor beginners. Ze omvatten online website-bouwers en CMS-platforms. Beide zijn erg populair bij gebruikers en voorzien in fundamentele behoeften voor het bouwen van sites, hoewel op een andere manier.

Online website-bouwers

Online websitebouwers zijn ontworpen om gebruikers zonder technische vaardigheden op hun gemak te stellen. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Het bouwproces duurt meestal niet meer dan 2 uur. De software is beschikbaar als abonnementsservice. Het betekent dat u alleen maandelijks of jaarlijks hoeft te betalen en een pakket met meegeleverde tools moet gebruiken.

Het maakt niet uit of u een nieuwe .com-site wilt bouwen of wilt gebruiken elke andere domeinextensie. Het ontwikkelingsproces zal nog steeds hetzelfde zijn als de geïmplementeerde technologieën en bouwmethodes.

De belangrijkste kenmerken van online website-bouwers zijn:

 • Eenvoud – de meeste platforms worden geleverd met editors met slepen en neerzetten. U kunt de websitestructuur gemakkelijk wijzigen of nieuwe elementen of blokken toevoegen met een klik. Inline bewerken is een andere geweldige functie waarmee u automatisch alle aangebrachte wijzigingen kunt opslaan en bekijken.
 • Eenvoudige aanpassing – om een ​​kant-en-klare site te maken, hoeft u alleen een sjabloon te kiezen en inhoud toe te voegen. In de regel hebben lay-outs relevante vooraf geïnstalleerde widgets en functies die verwijzen naar een bepaald websitetype. Je hoeft ze niet apart te installeren.
 • Alles-in-één oplossing. Als een op abonnementen gebaseerd model hebben websitebouwers geen aanvullende manipulaties met domeinen en hosting nodig. U krijgt alle benodigde activa en faciliteiten binnen een gekozen plan.

Als gevolg hiervan lijken websitebouwers een ultieme tool te zijn zonder codering, leercurve en minimale handmatige afhandeling.

CMS-platforms

U bent miljoenen keren op CMS-gebaseerde websites tegengekomen tijdens het surfen op internet. Ze zijn erg populair bij beginners en professionals die ze verhuren maak letterlijk elk type website van eenvoudige blogs en projecten voor kleine bedrijven tot digitale winkels.

Het belangrijkste nadeel hier is dat hoe complexer de site die u wilt maken, hoe meer proces u zelf moet doen. CMS is voornamelijk een bewerkingsengine die extra aanpassingen vereist in termen van functies, plug-ins, ontwerp, enz. Het goede nieuws is dat het toegang biedt tot de broncode voor gebruikers met een technische achtergrond om een ​​standaardsjabloon te bewerken en aan te passen. Het slechte nieuws is dat nieuwelingen wat tijd nodig hebben om erachter te komen hoe alles werkt.

In tegenstelling tot online website-bouwers zijn CMS-platforms geen alles-in-één oplossing. Het betekent dat u een domein moet registreren en een platform moet vinden om een ​​website te hosten. Om het gebruikers gemakkelijker te maken, bieden sommige bewezen hostingproviders eenvoudige manieren om op CMS gebaseerde projecten te integreren, in te stellen en aan te passen.

De belangrijkste kenmerken die CMS-platforms definiëren, zijn als volgt:

 • Geavanceerde bewerkingsopties. Met toegang tot de broncode van de sjabloon kunt u letterlijk elk element van uw toekomstige website bewerken of wijzigen, maar alleen als u programmeervaardigheden heeft. Zo is 90% van de WordPress-sjablonen gebouwd op PHP. Om ze aan te passen moet je ervaring hebben met PHP-codering.
 • Budget controle. Het CMS is zelf gratis. U hoeft er niet voor te betalen. Domeinregistratie, hosting, plug-in-extensies en premiumplatforms worden echter betaald. Het goede nieuws hier is dat u activa kunt kiezen die binnen uw budget passen. Bovendien bieden sommige hostingproviders CMS-compatibiliteit met basislijnfuncties die u al in het plan wilt opnemen.
 • Eindeloze selectie van plug-ins. Online websitebouwers zijn mogelijk beperkt met add-ons en functies. CMS-platforms bieden eindeloze integratiemogelijkheden met duizenden beschikbare plug-ins. U moet ze echter handmatig vinden, installeren, afstemmen en bijwerken.

CMS-platforms zijn zeker een goede keuze, vooral bij gebruik met een compatibele hostingprovider. Zo besluit u om een ​​website te bouwen met WordPress. Een reeks hostingsites bieden WP-geoptimaliseerde plannen die het bouwproces veel gemakkelijker maken, zelfs voor nieuwkomers.

Desalniettemin is het proces niet volledig geautomatiseerd, in tegenstelling tot online website-bouwers. Nu is het hoog tijd dat we het proces beschrijven met behulp van beide bouwmethoden die worden uitgelegd.

Een nieuwe .com-website maken met websitebouwers

De meeste websitebouwers hebben niet meer dan een paar uur nodig om een ​​kant-en-klare website te maken en te implementeren. U zult waarschijnlijk meer tijd besteden aan het vergelijken en contrasteren van beschikbare platforms. Het bouwproces is echter bijna hetzelfde, terwijl de toegepaste technologieën vergelijkbaar zijn.

Stap 1 – Aanmelden

Wix website builder - log in

Er zijn geen speciale manipulaties nodig. Het aanmeldingsproces is hetzelfde als wanneer u uw e-mailaccount invoert. Het systeem zal u vragen om Gmail of een sociaal profiel te gebruiken om in te loggen of gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. In zeldzame gevallen wordt u mogelijk gevraagd uw wachtwoord te bevestigen, wat ook een kwestie van enkele seconden is.

Stap 2 – Kies een sjabloon

In de regel zijn alle sjablonen onderverdeeld in specifieke categorieën om de keuze voor gebruikers gemakkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld een digitale winkel wilt maken, zoek je de lay-out nauwelijks op in het gedeelte Portfolio. Alle sjablonen zijn mobiel responsief met een voorbeeldmodus om te controleren hoe het eruit ziet.

Wix - Kies de sjabloon

Geavanceerde website-bouwers dat gebruik maken van AI-gebaseerde technologieën en machine learning-tools bieden verschillende relevante sjablonen op basis van enkele algemene vragen om een ​​toekomstig project te beschrijven. Het systeem zal u vragen om functies aan te geven die u wilt zien, niche, websitenaam en andere informatie om kant-en-klare sitevoorbeelden te bedenken. Een geweldige manier om tijd te besparen voor nieuwkomers, omdat ze niet eens hoeven te bewerken.

Als u nog steeds een nieuwe site wilt maken vanuit de blanco of de sjabloon wilt gebruiken uit de verstrekte lijst, moet u de volgende fase voltooien.

Stap 3 – Bewerk en pas de sjabloon aan

U heeft waarschijnlijk een structuur uitgewerkt voor uw toekomstige website. Nu hoef je alleen nog maar elementen en blokken toe te voegen die erbij passen. Met websitebouwers kunt u eenvoudig elementen toevoegen, vergroten of verkleinen, verwijderen of wijzigen en nieuwe toevoegen met een eenvoudige en intuïtieve editor voor slepen en neerzetten.

Wix website-editor

Upload afbeeldingen, voeg relevante teksten toe, vul de contactgegevens in en ga naar de volgende fase.

Stap 4 – Kies een plan

Hoewel de vorige fase geen investeringen vereist, moet u een plan aanschaffen om live te gaan met uw website. Bovendien zal het plan een reeks functies en extra opties definiëren die u krijgt. Toegang of gratis abonnementen zijn bijvoorbeeld alleen goed om te testen, omdat ze zelden geavanceerde functionaliteit of een gratis domein bieden. Als u voor dergelijke plannen kiest, moet u domeinen afzonderlijk registreren of standaard subdomeinen gebruiken.

Premium-abonnementen worden geleverd met een bredere selectie van opties, waaronder eCommerce, premium-ondersteuning, gratis domein met voldoende bandbreedte en opslagruimte voor groeiende projecten. Dergelijke pakketten zijn in de regel redelijk betaalbaar en beginnen bij ongeveer $ 10- $ 15 per maand.

Stap 5 – Verbind een domein

Nogmaals, het plan bevat een gratis domein, u hoeft het alleen in te typen met behulp van relevante website-instellingen. Als u besluit om het afzonderlijk te registreren, moet u naar een andere registrar gaan, voor het domein betalen, terugkomen naar het dashboard, IP instellen en het afzonderlijk verlengen. Het gebruik van abonnementen met een gratis inbegrepen domein ziet er veel handiger, eenvoudiger, sneller en goedkoper uit.

Stap 6 – Preview en ga live

Nadat u alle voorgaande stappen hebt voltooid, kunt u de voorbeeldmodus gebruiken om te controleren hoe het project zal worden uitgevoerd op desktop- en mobiele versies. Als het resultaat bevredigend is, druk dan op de knop “publiceren” en ga live.

Een ander voordeel hier is dat u de sjabloon op elk moment kunt wijzigen en onderweg de websitebouwer kunt openen met een mobiele app en deze indien nodig kunt wijzigen.

Probeer het nu met Website Builder

Een nieuwe .com-website maken met CMS + Hosting

Om online te gaan met een kant-en-klare site, heb je een plek nodig om deze te hosten. Hoewel websitebouwers al hostingfaciliteiten bevatten, is de situatie met CMS iets anders. De enige manier om te implementeren is door het platform samen met hosting te gebruiken.

De keuze hangt af van het CMS-type dat u kiest evenals het type website, het inhoudsvolume, het aantal pagina’s en de algemene complexiteit. Sommige hostingplannen worden geleverd met een inbegrepen gratis domein en de verdere betaalde verlenging ervan, andere bieden naadloze integratie met een gekozen CMS. De algemene stappen om een ​​site te maken zijn als volgt:

Stap 1 – Domein en hosting

U kunt het domein afzonderlijk registreren of binnen uw hostingplan krijgen. Sommige platforms bieden 1 jaar gratis TLD (top-level domein) bij aankoop van een premium pakket met uitgebreide bandbreedte en opslag. Het is een betere optie dan te wisselen tussen verschillende websites wanneer de verlenging noodzakelijk is.

Stap 2 – Kies CMS

Om te beginnen, moet je een platform kiezen en je registreren. Het idee is om één account aan te maken dat toegang biedt binnen het CMS, waar alle tools zich bevinden, samen met de inhoudeditor. Het registratieproces is vrij eenvoudig. Maak uw login en wachtwoord aan om het dashboard te openen wanneer dat nodig is.

Stap 3 – Kies en installeer de sjabloon

Nu moet u een thema voor uw toekomstige site selecteren en de bestanden op uw hosting hebben geïnstalleerd. Om het proces gemakkelijker te maken, is het beter om voor CMS geoptimaliseerde hostingplannen te gebruiken met CMS-integratie met één klik en eenvoudige installatie.

Stap 4 – Bewerk uw website

Ga naar het CMS-dashboard om nieuwe inhoud toe te voegen, pagina’s, categorieën te maken, enz. Hier kunt u ook de nodige plug-ins installeren. Alle processen moeten handmatig worden gedaan. Het thema zelf is slechts een blauwdruk. U moet alle website-secties zelf beheren en plug-ins lokaliseren, installeren, afstemmen en bijwerken, tenzij procesautomatisering is opgenomen in het hostingplan.

Het goede nieuws is dat de meeste serviceproviders CMS-geoptimaliseerde oplossingen aanbieden. Bijvoorbeeld, Bluehost biedt zijn WP-georiënteerde plannen aan. Het betekent dat u profiteert van volledige WordPress-functionaliteit naast extra functies in het licht van automatische updates, beveiligingsmiddelen, technische ondersteuning, enz.

Het laatste probleem kan van vitaal belang zijn, vooral voor nieuwkomers, aangezien de meeste CMS geen onmiddellijke ondersteuning hebben, met uitzondering van Helpcentra, tutorials of handleidingen die mogelijk op internet te vinden zijn. Professionele ondersteuning achter je rug kan een grote rol spelen.

Probeer het nu met CMS

Het komt neer op

Beide opties zijn goed om helemaal nieuwe websites te maken. De enige manier waarop ze verschillen is de geïmplementeerde aanpak. Het gebruik van websitebouwers lijkt eenvoudiger en minder tijdrovend te zijn, terwijl CMS nog steeds een leercurve vereist, evenals extra kosten die de oorspronkelijke prijs van het hostingplan kunnen overschrijden.

Als u op zoek bent naar een snelle maar toch efficiënte manier om met een schaalbare en professionele website te komen zonder absoluut technische vaardigheden, dan zijn website-bouwers een goede optie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map