Een website gratis hosten

Een website gratis hosten


Een kiezen goede hosting is cruciaal voor elke website. Het zorgt voor een soepele werking, veiligheid en stabiliteit. Kiezen voor de juiste kan echter een hele klus zijn. Website-eigenaren moeten rekening houden met verschillende essentiële factoren, waaronder bandbreedte, SSD-opslag, back-ups en tientallen andere termen die geen zin hebben, vooral voor niet-technici.

Wat is de beste hosting? Hoeveel moet je betalen? Welke functies krijg je voor die prijs? Het draait allemaal om het onderzoeken, vergelijken en contrasteren van verschillende aanbiedingen. Om deze reden kan gratis webhosting om te beginnen een betere oplossing zijn. U krijgt de kans om diep in de hostingkwestie te duiken en te begrijpen hoe de server eigenlijk werkt zonder een enkele dollar te betalen.

Bovendien kan gratis hosting een goede manier zijn om wat kennis en technische vaardigheden op te doen. Bovendien kunt u het gebruiken om een ​​klein project te hosten in het geval van een beperkt budget of om te testen hoe uw toekomstige website werkt. Houd er rekening mee dat gratis hosting nooit werkt voor dynamische sites met verbeterde functionaliteit. Laten we eens kijken welke gratis hostingopties u heeft en hoe deze kunnen helpen.

Manieren om gratis een website te hosten

Laten we, voordat we beginnen, een paar basiszaken over webhosting toelichten. Stel je voor dat een server een huis is terwijl je website een persoon is die in dat huis woont met alle faciliteiten, hulpprogramma’s, enz. Die hulpprogramma’s kunnen worden vergeleken met de website-items (inhoud, code, scripts, widgets, mediabestanden, enzovoort).

Elk huis in dezelfde straat heeft hetzelfde adres, maar met verschillende nummers. Het nummer dat aan uw specifieke gebouw is toegewezen, is het unieke IP-adres van de website. Al uw buren delen dezelfde faciliteiten, maar voor hun eigen doeleinden en comfort. Hetzelfde geldt voor websites. Ze delen dezelfde server om er alles uit te halen voor een soepele werking en online toegankelijkheid.

Hoewel we geen betaalde hostingaanbiedingen overwegen, zijn er twee belangrijke manieren om een ​​site gratis te hosten. Ze bevatten:

 1. Zelf hosting opzetten – vereist diepgaande technische en computerkennis. Niet goed voor nieuwkomers.
 2. Services van derden gebruiken, zoals GitHub – eenvoudig te gebruiken oplossing, die goed is voor beginners zonder vaardigheden.

Laten we een korte blik werpen op beide opties om erachter te komen welke beter is en waarom.

Hosting Yourself instellen

Als u besluit om uw site alleen te hosten, moet u over diepgaande technische kennis beschikken. Bovendien heb je wat geluk nodig, terwijl niet alle internetproviders webhosting toestaan. U moet dat uitzoeken om rechtstreeks contact op te nemen met de vertegenwoordigers van het bedrijf.

Een beetje geluk? Goed. De volgende fase is het voltooien van verschillende essentiële stappen:

 1. Zoek uw eigen IP-adres uit.
 2. Toegang tot uw lokale netwerk.
 3. Detecteer het IP zelf.
 4. Voeg het adres in het protocol in.
 5. Download en installeer speciale software om websitedatabases te beheren.

Merk op dat de bovengenoemde stappen alleen zullen werken voor technische goeroes. Nieuwkomers moeten zich niet in de procedure verdelen, aangezien ze een eenvoudigere optie hebben.

Gebruik derden

Kiezen voor platforms van derden zoals GitHub is een beter alternatief voor niet-technici die niet betrokken willen worden bij het technische proces. Dergelijke platforms zijn ontworpen om gebruikers op hun gemak te stellen als het gaat om het hosten van websites. Ze zijn gemakkelijk te beheren en hebben soms een ondersteuningsteam.

Het slechte nieuws is dat gratis serveroplossingen niet voor elk type website zijn. Ze kunnen een goed alternatief zijn voor statische pagina’s met weinig inhoud. Website-eigenaren kunnen ze gebruiken als testplatform om te controleren hoe sommige van de websites werken en hoe ze op het web worden weergegeven.

Het kan aantrekkelijk zijn om vrije serverruimte of bandbreedte te krijgen. Het nadeel heeft echter enkele cruciale nadelen bij het gratis hosten van een site:

 • Beperkte overdrachtssnelheid en bandbreedte – we begonnen onze gids met cruciale technische specificaties om te overwegen bij het kiezen van een hosting. Welnu, een gratis serveroplossing wordt geleverd met beperkte bandbreedte en overdrachtssnelheid. Met andere woorden, de server kan het groeiende verkeer niet aan. Het leidt onvermijdelijk tot constante valpartijen en verminderde snelheid.
 • Geen uniek domein – een ander cruciaal nadeel als het gaat om online projecten die erkenning en een sterke webrepresentatie vereisen. Gratis services bieden gebruikers geen domeinen en werken nooit als domeinregistreerders. Het is zeer waarschijnlijk dat u een subdomein krijgt dat bestaat uit de naam van de hoofdservice en uw project, wat niet goed is voor evoluerende projecten.
 • Beperkte beveiliging – een website vraagt ​​om stabiele beveiligingsmiddelen om deze te beschermen tegen spam, scannen, kwaadaardige codes, enz. Alleen betaalde platforms bieden voldoende beveiligingstools met antispaminstrumenten, back-ups en systeemupdates. Het enige wat u kunt doen met gratis platforms is om het SSL-certificaat te verbinden.
 • Aangepaste advertenties – u zult advertenties van derden op uw website nauwelijks waarderen. Dit is echter hoe gratis webhostingservices doen. Ze laten hun advertenties vaak zien zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen.
 • Beperkte klantenondersteuning – nog een enorm nadeel dat het erg moeilijk maakt om technische problemen rechtstreeks met de servicevertegenwoordigers op te lossen. Bovendien bieden enkele platforms handleidingen of tutorials. In de meeste gevallen moet u het systeem zelf uitzoeken. Zodra het probleem zich heeft voorgedaan, is er niemand om te helpen.

Gezien de bovengenoemde nadelen, is het duidelijk dat gratis webhosting goed is voor kleine statische pagina’s, voor test- of educatieve projecten waarvoor geen promotie vereist is. Sommige platforms claimen goed te zijn voor kleine blogs of portfolio’s. Welnu, de verklaring lijkt vals te zijn.

Als u bijvoorbeeld van plan bent regelmatig verschillende blogposts en artikelen te delen met afbeeldingen, grafieken, tabellen en andere media-inhoud, heeft u een betrouwbaardere serveroplossing nodig met voldoende schijfruimte en bandbreedte om het verkeer aan te kunnen. Hetzelfde geldt voor portfolio’s vol afbeeldingen met een hoge resolutie. Voor minder veeleisende projecten is GitHub mogelijk een flexibel genoeg optie om uw site gratis te hosten.

GitHub Pages Hosting Kort overzicht

GitHub-pagina's

Het platform is sinds 2009 op de markt. Het is een snelle en gemakkelijke manier gebleken om gratis sites te hosten. Het is misschien een goede plek om uw statische HTML-gebaseerde projecten te hosten. Bovendien komt het als een open source beheer- en controlesysteem. Afgezien van een gratis serveroplossing, biedt het ook een aantal geweldige samenwerkingstools voor ontwikkelaars om codes te delen en te bewerken bij het ontwikkelen van apps, sites, enz.

Maar we zijn vooral gefocust op de hostingfaciliteiten. GitHub Pages is een gratis hosting met een webpagina-generator waarmee u uw eigen site kunt maken en deze rechtstreeks vanuit de GitHub-repository kunt hosten. Tegelijkertijd bent u vrij om uw eigen projecten te hosten.

De platforms komen als een statische hostingprovider. Het betekent geen enkele kans om het te gebruiken voor dynamische pagina’s met veel inhoud, zonder databases of bestandsbeheerders. Het gebruik van de oplossing voor e-commerce en zakelijke projecten is een slecht idee. Aan de andere kant heeft het systeem een ​​aantal voordelen die beginners nuttig kunnen vinden. Bovendien is het gratis, heeft het een snelle CDN en is het gemakkelijk te gebruiken. Bekijk onze GitHub Pages-gebruikershandleiding voor hosting.

Aan de slag met GitHub-pagina’s

Om aan de slag te gaan met het platform, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Maak een nieuw account aan. Allereerst moet je inloggen bij GitHub. Het registratieproces vereist het vermelden van uw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de knop “inloggen” en ga verder.
 2. Start een nieuw project. Nu moet u een nieuw project maken voor de nieuwe website-opslagplaats. Klik eenvoudig op de knop en hernoem de repository met uw gebruikersnaam die is opgegeven tijdens stap # 1. Kies de map (lokaal pad) en klik op de knop “een opslagplaats maken”.
 3. Maak een Github-opslagplaats

 4. Kopieer bestanden. Nu moet u websitebestanden overbrengen naar de nieuw gemaakte repository-map. Je wordt overgebracht naar een eenvoudig dashboard met ruimte voor de code-invoer.
 5. Kopieer bestanden naar Github

 6. Ga leven. Nu al uw bestanden met succes zijn gekopieerd naar de repository-map, kunt u commits toevoegen en op de knop “publiceren” drukken om live te gaan.

U kunt nu controleren hoe uw website er online uitziet door het adres in te typen in de adresbalk van de zoekmachine.

Hoe SSL-certificaat te verbinden op GitHub Pages Hosting

Het platform heeft die HTTPS-ondersteuning sinds 2016 ontvangen. Het betekent dat alle GitHub Pages-gebruikers de kans hebben om het SSL-certificaat te verbinden om hun websites veilig en beveiligd te maken voor browsen. De meesten van jullie zijn het slot al tegengekomen naast de naam van de website in de browserzoekbalk. Dat is eigenlijk de tool die het verkeer tussen de browser en de server versleutelt (GitHub-pagina’s bij onze gelegenheid).

Bovendien is de hostingprovider een partnerschap aangegaan met Laten we versleutelen dat is de SSL-certificeringsinstantie. Het afdwingen van de SSL-functie op uw site is een fluitje van een cent. Bekijk de stappen die u moet voltooien:

 1. Voer je GitHub-account in.
 2. Ga naar de hoofdpagina van uw website.
 3. Klik op het pictogram “instellingen” in de rechterbovenhoek.
 4. Navigeer naar GitHub-pagina’s.
 5. Selecteer de functie “HTTPS afdwingen”.
 6. Schakel SSL in op GitHub-pagina's

Soms kunnen handmatige instellingen resulteren in het weergeven van gemengde inhoud. Het betekent dat sommige bestanden of pagina’s nog steeds beschikbaar zijn onder het HTTP-protocol, zelfs nadat u met succes SSL hebt afgedwongen. Het kan tot problemen leiden bij het laden van website-items, terwijl het oplossen van problemen enige technische achtergrond vereist. Het gebruik van GitHub-pagina’s met CloudFlare is misschien een eenvoudigere optie.

Een andere manier om het SSL-certificaat voor uw website in te schakelen, is door GitHub-pagina’s te gebruiken in combinatie met de Cloudflare Universal SSL-optie. Het werd geïmplementeerd toen de hostingprovider de https-verbinding niet ondersteunde. Die tijden zijn verstreken terwijl de optie nog steeds beschikbaar is via de HTTP / 2 waar CloudFlare optreedt als tussenpersoon die zorgt voor een veilige verbinding tussen de website en de eindgebruiker.

GitHub Hosting: voor- en nadelen

Het GitHub Pages-platform dient zeker de belangrijkste doelen van gebruikers. De belangrijkste missie is om website-eigenaren hun projecten ondanks het budget te laten hosten. Het levert een aantal goede functies uit de doos die het waardig maken als een gratis webhosting-drankje. Aan de andere kant is het een slecht idee om het te gebruiken voor kleine bedrijven of eCommerce-sites.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Helemaal gratis – een cruciaal voordeel dat moeilijk te verslaan is. De gebruiker krijgt gratis baseline hostingfaciliteiten.
&# x2714; Snel Content Delivery Network – het platform maakt gebruik van krachtige CDN om een ​​snelle levering van inhoud te garanderen.
&# x2714; Geïntegreerd CMS – het systeem heeft een geïntegreerde editor waarmee gebruikers sites kunnen genereren, bestanden kunnen opslaan en het project kunnen implementeren.
&# x2714; Optimalisatie – de platforms stellen technologieën automatisch in staat om de website-items te gzippen en te verkleinen.
Beperkte faciliteiten – voor websites die niet groter zijn dan 1 GB. Gebruikers kunnen rekenen op beperkte bandbreedte (100 GB per maand) en opslag, wat slecht is voor groeiende projecten met meerdere mediabestanden.
Alleen statische webpagina’s – het systeem ondersteunt alleen statische HTML-pagina’s. Niet goed voor dynamische websites met constant bijgewerkte inhoud.
Alleen aangepast domein – u krijgt geen exclusief domein voor het project. Het zal hoe dan ook de naam van het hostingmerk bevatten.
Geen URL-bewerking – elke pagina- of sectie-URL eindigt op .html.
Beperkte ondersteuning – het systeem heeft een enorme kennisbasis, hoewel er geen manieren zijn om direct hulp te krijgen. Gebruikers kunnen echter nog steeds kiezen voor een traditioneel e-mailticketsysteem.

Conclusie

Het gratis hosten van een website werkt misschien alleen als een kortetermijnoplossing, omdat uw project op een bepaald moment in de ontwikkeling meer faciliteiten nodig heeft. Platforms zoals GitHub zijn misschien goed voor kleine en eenvoudige projecten. U kunt gratis hosting gebruiken als testplatform om de functionaliteit van de site onder realistische omstandigheden te controleren.

Als geen van de bovengenoemde verwijst naar uw website of als u geïnteresseerd bent in het starten van kleine bedrijven of e-commerceprojecten die veel verkeer genereren en constante updates vereisen, kunt u beter kiezen voor betaalde hostingaanbiedingen. Ze bieden uitgebreide opslagfaciliteiten en bandbreedte, bieden extra beveiligingsmiddelen, verbeterde klantenondersteuning en meer om gebruikers te laten focussen op de ontwikkeling van de website.

Host gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map