Een website maken met WordPress

Een website maken met WordPress


WordPress is een van de eenvoudigste en tegelijkertijd functionele Content Management Systemen. Veel onervaren webdesigners geven de voorkeur aan dit platform. Als je onze tutorial over het maken van websites hebt bekeken, zul je begrijpen dat dit een redelijk redelijke oplossing is.

Net als elk ander CMS vereist WordPress een bepaalde set vaardigheden van een gebruiker. Om het systeem te installeren en in te stellen, moet een webmaster op zijn minst met hosting omgaan, een database maken en leren hoe FTP te gebruiken. Dit is niet het geval wanneer u zich bij het systeem registreert en begrijpt hoe het in één keer werkt. Daarom is de belangrijkste assistent van een beginner de gids die uitlegt hoe je niet verdwaalt in de WordPress-instellingen.

1. Hostingkeuze en domeinregistratie

Voordat u een website met WordPress maakt, moet u hosting selecteren waarop deze wordt opgeslagen. Gratis opties werken hier helemaal niet – ze bieden ofwel een beperkte hoeveelheid ruimte of bieden geen behoorlijke functionaliteit. Om een ​​blog te lanceren, de kenmerken van een minimaal plan van SiteGround of Bluehost hosting is voldoende. Deze kosten beginnen meestal met $ 3,95 per maand. Als u besluit om jaarlijks te betalen, verlaagt u de kosten.

Sommige platforms bieden speciale plannen voor WordPress-websites. Ze worden meestal geleverd met een vooraf geïnstalleerd CMS, terwijl de werkparameters van de server zijn geoptimaliseerd voor de specificaties van het platform. Verwacht echter geen wonderen van deze plannen: er zijn geen unieke tools om alleen aan de WordPress-vereisten te voldoen.

Het is website-optimalisatie die serieuze impact kan hebben, maar u kunt het ook zelf aan. Als een speciaal abonnement dezelfde kosten heeft als standaard virtuele hosting, ga je gang om het te krijgen. Als de prijs te duur is, is het logisch om de voorkeur te geven aan het algemene aanbod. Dit zal het resultaat sowieso niet bederven.

Direct nadat u zich heeft aangemeld voor de hosting, ontvangt u een e-mail met de accountgegevens om toegang te krijgen tot het administratiepaneel. Log in op de console om door te gaan met het maken van de website.

De volgende stap is domeinregistratie. Jij moet maak een domeinnaam voor uw website, zorg ervoor dat het beschikbaar is en betaal jaarlijks voor het gebruik ervan. Hier zijn een paar aanbevelingen om te slagen met uw keuze:

 • Het is wenselijk om de naam van uw website op te gevene of de implicatie ervan in het domein.
 • Hoe korter de naam is, hoe gemakkelijker het zal zijn zodat een gebruiker het kan onthouden en onthouden.
 • Domeinnaam mag geen andere betekenis hebben of onaangenaam klinken.
 • De keuze van de domeinzone hangt af van de doelgroep waarvoor u een website maakt. De meest populaire domeinzones zijn lokale, maar soms is het handig om nichedomeinen zoals * .shop te gebruiken voor bijvoorbeeld een webwinkel.

De meeste hostingproviders bieden bovendien aan gratis domeinregistratie optie. Als er een dergelijke mogelijkheid is, ga je gang en gebruik deze – dit is erg handig omdat een domeinnaam automatisch aan je hosting wordt gekoppeld.

Tip: u kunt een domeinnaam registreren op andere platforms, maar u moet deze handmatig verbinden met hosting, waarbij u de adressen van DNS-servers opgeeft in de instellingen. Registrars sturen meestal een instructie over hoe u dat moet doen in de e-mail die u ontvangt nadat u het domein heeft gekocht. Om het te registreren, heeft u uw paspoortgegevens nodig – het is onmogelijk om een ​​domeinnaam te krijgen zonder deze informatie.

Zie ook: WordPress beoordeling.

2. WordPress-installatie

Het huidige aantal hostingproviders biedt automatische installatie van populaire CMS. Als je een speciaal plan voor WordPress hebt gekocht, dan is het systeem direct klaar voor gebruik. Vaker moet u echter een aantal minimale stappen nemen – zoek een sectie met engines in het beheerpaneel en installeer het vereiste CMS.

De installatie van WordPress wordt bij alle hostingproviders volgens hetzelfde schema voltooid. In het consolemenu is er meestal een sectie “Applicatie-installatie”. Direct nadat u erop hebt geklikt, krijgt u toegang tot de lijst met platforms die u automatisch kunt instellen op de geselecteerde hosting – WordPress bezet bijna altijd de eerste positie vanwege zijn populariteit.

WordPress installatie

Om het systeem te installeren, moet je een website selecteren (op het domein dat je al met de hosting hebt verbonden) en op “WordPress installeren” drukken. Het systeem wordt standaard geïnstalleerd in de hoofdmap van de website – sitename.com. Als je het in een andere sectie wilt opslaan – bijvoorbeeld die met de sitenaam / blog.com-adres, druk je op “Catalogus opgeven” en voeg je het vereiste pad toe.

Details van WordPress-installatie

De database van de website wordt samen met de systeeminstallatie gemaakt. Alle vereiste autorisatiegegevens worden verzonden naar het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij het aanmelden voor de hosting. U hoeft niets anders te doen – gebruik gewoon de domeinnaam om de eerste WordPress-instellingen te maken.

Zie ook: WordPress alternatieven.

Handmatige installatie

Als uw hosting niet automatisch wordt geïnstalleerd of als u WordPress zelf wilt installeren, is dit ook geen probleem. Wat je nodig hebt is:

 • WordPress distributiekit je moet downloaden van de officiële CMS-website.
 • FTP-bestandsupload manager om bestanden toe te voegen aan de hosting. Je kunt bijvoorbeeld gebruiken FileZilla FTP-client.

Stappen voor handmatige WordPress-installatie:

 1. Download het archief met distributieset en pak het uit op uw computer. Ga dan terug naar het beheerpaneel voor hosting, open de sectie met de databases en maak de nieuwe aan.
 2. Wijs hiervoor login en wachtwoord toe en zorg ervoor dat u deze gegevens opslaat wanneer u ze nodig heeft bij het installeren van WordPress. Nadat je een database hebt gemaakt, ga je terug naar de bestanden van de distributieset die je op je bureaublad hebt uitgepakt.
 3. Vind wp-config-sample.php en hernoem het in wp-config.php.
 4. Open het bestand met elke teksteditor.
 5. Vind “MySQL Parameters” sectie en specificeer de accountgegevens van de database die u zojuist op uw hosting hebt gemaakt. Dit is de laatste stap van de voorbereidingsfase. Nu kunt u doorgaan met het toevoegen van de bestanden aan de server.
 6. Lancering de FileZIlla FTP Client-bestandsbeheerder.
 7. Om verbinding te maken met de website, moet u dit invullen de velden “Host”, “Login” en “Wachtwoord” in het bovenste gedeelte van het programma. Een host is een domeinnaam die u aan de hosting heeft gekoppeld. Login en wachtwoord zijn de gegevens die de hostingprovider je e-mailt om toegang te krijgen tot het dashboard.
 8. Specificeer deze gegevens en activeer de knop “Snelle verbinding”.
 9. U ziet hostingbestanden en -mappen in het rechterdeel van de manager. Je hebt public.html catalogus nodig. Je kunt het vinden in de map, waarvan de naam vergelijkbaar is met die van de domeinnaam van de website.
 10. Wat u moet doen, is WordPress-bestanden overzetten naar public.html – je kunt ze kiezen in het linkervenster van de manager of gewoon vanaf je computer slepen. Het hele proces van het kopiëren van de bestanden duurt ongeveer 5-10 minuten.

Om het installatieproces te voltooien, gaat u vanuit elke browser naar uw website. U zult het 5 minuten durende hoofdvenster zien. Specificeer de naam van de website, login en wachtwoord erin om toegang te krijgen tot het WordPress-beheerpaneel.

Houd er rekening mee dat ze verplicht moeten verschillen van de aanmeldingsgegevens van de hostingaccount. Maak nieuwe referenties aan en sla ze op in hetzelfde bestand, waar de login en het wachtwoord van de database al zijn opgeslagen. U moet dit doen om de gegevens niet te verliezen.

Voer de e-mail in waarnaar het systeem de e-mails voor de beheerder stuurt en sluit deze af voor indexering – uw website kan niet door de zoekmachines worden gebladerd. Schakel indexering in nadat je alles hebt ingesteld en je eerste bericht hebt gepubliceerd.

Als u geen database-login en wachtwoord hebt toegevoegd aan het WordPress-configuratiebestand, ziet u een ander venster met deze optie vóór de instellingen van 5 minuten. Het maakt niet uit welke manier van uploaden van databases u selecteert. Hoe dan ook, het zal worden verbonden met de website omdat het helemaal niet werkt.

De volgorde van het maken van databases en handmatige WordPress-installatie kan enigszins verschillen, afhankelijk van de hosting. Over het algemeen biedt hostingprovider gedetailleerde instructies, maar in de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig, aangezien geautomatiseerde CMS-installatie met één klik wordt ondersteund. Handmatige installatie is verouderd, maar het is handig om de taak te kunnen voltooien om te begrijpen hoe het systeem werkt.

3. Eerste installatie

Kortom, je kunt je eerste bericht met WordPress publiceren direct nadat je het systeem hebt geïnstalleerd, maar het zal nauwelijks nuttig zijn. Om uw website goed te laten werken, is het een must om ten minste een minimale set-up van de parameters te voltooien. U kunt dat doen in het gedeelte “Instellingen” van het beheerpaneel, dat verschillende subcategorieën omvat. Laten we ze allemaal bekijken voor extra gemak om belangrijke nuances niet over het hoofd te zien.

Algemeen

Geef uw websitenaam en beschrijving op. Geef het adres tweemaal op, voeg een e-mail toe die u voor administratieve doeleinden zult gebruiken. Hier ontvang je meldingen over de beschikbaarheid van website-updates en evenementen.

Algemene instellingen van WordPress

Selecteer de tijdzone, tijd en datum en taal. Verbied registratie voor alle gebruikers – dit is helemaal niet nodig.

Schrijven

Hier kunt u de standaardopmaakinstellingen verlaten. Als u berichten via e-mail wilt publiceren, voegt u uw e-mailgegevens toe, waarvan brieven automatisch naar de websitefeed worden gestuurd. Het is echter beter om deze optie niet te gebruiken en berichten te publiceren via het administratiepaneel, tenminste voor de eerste keer.

WordPress schrijfinstellingen

Voeg een of meer adressen van de updateservice toe – zij zullen de zoekmachines op de hoogte stellen van nieuwe berichten die op de website zijn gepubliceerd. U kunt bijvoorbeeld de service rpc.pingomatic.com toevoegen. Het wordt standaard gespecificeerd, dus laat het in de regel staan.

Lezing

Geef op wat gebruikers precies te zien krijgen op de startpagina van de website: de nieuwste blogposts of een statische pagina. Stel het aantal berichten op een blogpagina in, het aantal elementen dat wordt weergegeven in de RSS-feed en hun ontwerp: volledige tekst of alleen de advertentie.

WordPress leesinstellingen

Als u wilt dat de zoekmachines de website gedurende een bepaalde periode niet indexeren, sluit deze dan van indexering.

Discussie

U kunt standaardinstellingen gebruiken. Als er een noodzaak is, voeg dan trefwoorden toe door te zoeken welke, het systeem zal opmerkingen sturen voor moderatie of ze markeren als spam. Parameters die zijn opgegeven in het gedeelte ‘Discussie’ werken alleen als de website standaard WordPress-opmerkingen gebruikt. Als je extra applicaties koppelt om te reageren, moet je ze apart instellen.

WordPress-discussie-instellingen

Mediabestanden

Laat de parameters standaard staan. In oude WordPress-versies werden in deze sectie fotoparameters ingesteld die in artikelen werden gepubliceerd. Dit is echter al achterhaald.

WordPress Media-instellingen

Permalinks

Kies hoe de adressen van uw webpagina’s en berichten eruit zullen zien. U kunt bijvoorbeeld de betekenis «Titel titel» instellen. Als u wilt dat de materiële link de categorie specificeert waarin deze zal worden geplaatst, markeer dan het «Standaard» punt en voer de /% categorie% /% postnaam% / constructie in.

WordPress Permalinks-instellingen

4. Sjabloonkeuze

De website stelt standaard een standaardsjabloon in, maar het zal nauwelijks goed voor u werken. U kunt op verschillende manieren een andere sjabloon vinden:

 • Blader door de officiële WordPress-catalogus. U kunt er rechtstreeks toegang toe krijgen vanuit het administratieve paneel van de nieuwe website. Er is een sectie ‘Thema’s’ in de categorie ‘Uiterlijk’.
 • Verken verschillende websites met sjablonen die zijn ontworpen door externe ontwikkelaars. U kunt ze gemakkelijk vinden door de zin “WordPress-sjabloon downloaden” in de zoekmachine te typen. Daar zijn gratis en betaalde versies beschikbaar. Het grootste gevaar van deze optie zijn de potentiële beveiligingsbedreigingen die u kunt tegenkomen door thema’s te downloaden van onbekende webmasters.
 • Bestel een sjabloon van professionele webdesigners.

U kunt de geselecteerde sjabloon op twee manieren installeren. De keuze is afhankelijk van de bron waarin u deze hebt gevonden. Als u de sjabloon in de officiële WordPress-catalogus van het administratief paneel hebt gevonden, kunt u deze gewoon selecteren en de “activeren” Installeer ”knop.

Direct voor de installatie wordt u aangeboden een voorbeeld van het thema te bekijken. Dit is handig om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze heeft gemaakt. Na de installatie verschijnt het thema in de algemene lijst met sjablonen. Om het te krijgen, drukt u gewoon op de knop “Activeren”.

WordPress Theme Select

Als je sjablonen van externe websites hebt gedownload of je hebt ze van een ontwikkelaar als archief, dan zal het installatieproces enigszins verschillen:

 1. Er is een knop “Nieuw toevoegen” in het administratievenster met sjablonen.
 2. Activeer het en klik vervolgens op de knop “Sjabloon downloaden” en selecteer het bestand. Druk direct nadat u het archief hebt toegevoegd op de knop “Installeren”.

Vergeet niet de sjabloon te activeren om deze op de website weer te geven.

Aanpassing van sjablonen

Het aantal instellingen kan verschillen met betrekking tot de sjabloon, maar er is een bepaalde reeks opties in elk thema – u kunt op zijn minst het kleurenschema wijzigen en het hoofdmenu van de website vormen.

Als u wilt beginnen met het aanpassen van de sjabloon die u heeft geïnstalleerd, selecteert u de categorie ‘Uiterlijk’ en drukt u op de knop ‘Aanpassen’.

Aanpassing van WordPress-thema

Wat je kunt doen is:

 • Upload het logo, voeg titel en korte beschrijving toe, website-pictogram om het weer te geven in browservensters, bladwijzers en zoekmachines.
 • Selecteer het kleurenschema van de sjabloon.
 • Maak en stel het menu in door er links naar webpagina’s aan toe te voegen.
 • Voeg widgets toe.

Dit zijn de belangrijkste instellingen die in elke sjabloon beschikbaar zijn. Premium-thema’s kunnen extra parameters hebben, zoals degene die verantwoordelijk zijn voor de weergave van de schuifregelaar, bijvoorbeeld, of activering / deactivering van de visuele editor.

5. Installatie van plug-ins en instellen van Analytics

Een van de grootste verleidingen van het gebruik van WordPress is de ongecontroleerde toevoeging van plug-ins om de functionaliteit van de website uit te breiden. Maakt u zich geen zorgen als u plotseling merkt dat u door de catalogus met extensies bladert en de beschrijving van een van de indrukwekkende functies leest. Bijna alle webmasters, die WordPress gaan gebruiken, worden met deze situatie geconfronteerd.

WordPress plug-ins instellen

Dat is misschien goed, maar er is één ding waar u rekening mee moet houden. Hoe meer plug-ins u installeert, hoe hoger het laden van de server en hoe lager de laadsnelheid van de website. Bovendien zijn sommige extensies helemaal niet nuttig en worden ze alleen voor de lol aangeboden. Tegelijkertijd is het onmogelijk om helemaal zonder plug-ins te gaan – er zijn verschillende extensies, zonder welke uw website niet goed functioneert. De lijst met onmisbare add-ons omvat:

 • Alles in één SEO-pakket – toe te voegen aan het blok met SEO-instellingen: titel, beschrijving, trefwoorden.
 • Akismet – om te beschermen tegen spam in de opmerkingen.
 • Google XML-sitemaps – om sitemaps te maken.
 • Klassieke editor – dit is een klassieke WordPress-editor, die het werken met berichten vereenvoudigt.

Elk van de bovengenoemde plug-ins heeft zijn alternatieven – we hebben de meest bekende extensies ingeschakeld. U kunt een andere add-on installeren – zorg ervoor dat u alle vereiste functionaliteit heeft toegevoegd.

Om de plug-ins te vinden en te installeren, moet u:

 1. Bereik de overeenkomstige sectie in het administratief paneel.
 2. Gebruik de zoekoptie om de vereiste add-ons te vinden.
 3. Direct nadat u op de knop “Installeren” hebt gedrukt, wordt de plug-in toegevoegd aan de lijst met geïnstalleerde extensies.
 4. Om het te activeren, moet je op de knop “Activeren” drukken.

Daarnaast kunnen plug-ins op dezelfde manier als thema’s worden geïnstalleerd – door het archief met bestanden te downloaden.

De volgende stap is het toevoegen van analysetellers. Ze helpen u het websiteverkeer te volgen, kijken naar de reactie van gebruikers op de inhoud om de richting te begrijpen, waarin u het project verder moet ontwikkelen.

Google Analytics instellen

Om een ​​Google Analytics-teller toe te voegen, moet u zich eerst bij het systeem registreren. Als je een Google-account hebt, gebruik dit dan voor autorisatie. Voeg de titel en het adres van de website toe, de niche waartoe deze behoort en de tijdzone. Als uw registratie succesvol is, krijgt u een code die u aan webpagina’s moet toevoegen om te beginnen met het verzamelen van de statistieken.

U kunt op verschillende manieren een teller toevoegen. De eenvoudigste is om de Google Analytics-plug-in te installeren en de gegenereerde code erin in te voegen. Dit is een geweldige variant voor nieuwkomers, die niet willen omgaan met websitebestanden die vanwege hun complexiteit misschien beangstigend lijken.

Als je geen andere plug-in wilt installeren, voeg dan een code toe aan de koptekst of voettekst met behulp van de geïntegreerde WordPress-sjablooneditor. Om dit te doen, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Open de sectie “Design” in het administratievenster.
 2. Selecteer de “Editor”.
 3. Zoek het bestand header.php, als u een teller in het bovenste deel van elke websitepagina of footer.php wilt installeren, als u van plan bent het aan de voettekst toe te voegen.

Let op: maak de back-up van het bestand voordat u de wijzigingen aanbrengt. Maak verbinding met de website via FTP – we hebben uitgelegd hoe u dat moet doen bij het beschrijven van de procedure voor handmatige WordPress-installatie. Download het bestand dat u wilt bewerken. Als de fout verschijnt na het aanbrengen van de bewerkingen, kunt u de oorspronkelijke bestandsconfiguratie snel herstellen.

 • Plaats de code in header.php vóór de tag.
 • Plaats de code in footer.php vóór de tag.

Nadat u een teller aan de website heeft toegevoegd, moet u ervoor zorgen dat deze zonder fouten werkt. U kunt de statistieken bekijken in het persoonlijke Google Analytics-account.

Let op: u moet de tellers invoegen elke keer dat u de sjabloon bijwerkt of wijzigt, omdat de bestanden worden vervangen.

7. Website Code Bewerken

Een teller toevoegen aan de website is de eenvoudigste taak die u kunt doen via codebewerking. Het wordt geleverd met alle sjabloonbestanden die u kunt wijzigen met betrekking tot uw voorkeuren. Door verschillende sjabloononderdelen te bewerken, kunt u interface-elementen toevoegen en verwijderen, kleurenschema’s en posities van widgets wijzigen. Daarvoor heb je echter programmeervaardigheden nodig, tenminste PHP- en CSS-kennis.

WordPress Code Editor

Ervaren webontwikkelaars raden aan om de code in de editor op uw computer te wijzigen in plaats van geïntegreerde systeemtools te gebruiken. Voordat u dat doet, moet u een back-upbestand kopiëren. Hiermee kunt u de oorspronkelijke bestandsversie herstellen wanneer u een fout vindt. Wat de geïntegreerde editor betreft, is het handiger om deze te gebruiken om kleine wijzigingen aan te brengen, zoals het toevoegen van tellers of widgets voor opmerkingen van derden. Om de bewerkingen toe te passen, moet u op de knop “Bestand bijwerken” drukken.

Nadat de voorlopige website is opgezet, kunt u doorgaan met het meest interessante proces: de website vullen met inhoud.

Is het mogelijk om zonder code-editor te gaan?

Eigenlijk is het heel goed mogelijk om zonder een geïntegreerde code-editor te gaan, wanneer je in WordPress werkt. Met het systeem kunnen websites worden gemaakt door de beschikbare thema’s en plug-ins aan te passen. Houd er rekening mee dat u in dit geval niet het meeste uit uw webontwikkelingsproces kunt halen vanwege de beperkte opties voor het aanpassen van uw website.

Het is geen geheim dat een van de onmiskenbare hoogtepunten van WordPress een kans is op externe plug-in- en sjabloonintegratie, waarmee unieke en unieke projecten kunnen worden gemaakt. Anders is het onmogelijk om uw creatieve vrijheid in het voordeel uit te drukken en op de lange termijn een verbluffend resultaat te behalen. Dus, als u geen WordPress-code-editor gebruikt, wat heeft het dan voor zin om dit CMS te gebruiken? In plaats daarvan wordt het sterk aanbevolen overschakelen van wordpress naar wix of een andere websitebouwer waarmee u uitstekende resultaten kunt bereiken zonder dat u code hoeft te bewerken.

8. Creatie van statische pagina’s

Een statische pagina verschilt van andere pagina’s door de inhoud – het bevat bepaalde informatie in plaats van een postfeed. De secties ‘Over ons’ of ‘Services’ zijn voorbeelden van statische pagina’s. Als u de inhoud die ze bevatten wilt wijzigen, moet u de pagina bewerken.

Afgezien van HTML- en teksteditors, worden recente WordPress-versies ook geleverd met een visuele Gutenberg-editor. Door het te gebruiken, kunt u widgets en multimediabestanden invoegen, inhoudsblokken toevoegen en hun posities wijzigen. Dienovereenkomstig heeft een webmaster nu meer opties om verschillende statische pagina’s te maken.

WordPress-pagina-editor

WordPress wordt geleverd met een standaardhomepage, die de nieuwste blogposts bevat. Om andere secties aan de website toe te voegen, opent u het gedeelte “Pagina’s” in het administratievenster en activeert u de knop “Nieuw toevoegen”.

Geef de titel van de webpagina op – deze wordt zowel in de sectie als in het websitemenu weergegeven. Schrijf de tekst of gebruik Gutenberg om inhoudsblokken toe te voegen. Pas met behulp van de visuele editor alle vereiste elementen op een pagina aan. Nadat u de bewerkingen heeft aangebracht, drukt u op de knop ‘Publiceren’.

Zorg ervoor dat de blokken die aan de pagina zijn toegevoegd, correct worden weergegeven op alle apparaten. Als er problemen zijn of als u gewoon andere elementen wilt gebruiken, selecteert u de pagina in de algemene lijst en bewerkt u de inhoud ervan.

9. Publicatie na publicatie

Berichten worden toegevoegd volgens hetzelfde plan als webpagina’s. Het verschil is dat de berichten op één pagina worden gepubliceerd, de blogfeed. Om een ​​bericht te plaatsen, kunt u ook de Gutenberg-editor gebruiken, maar het is handiger om het te ontwerpen in de klassieke WordPress-editor, die als een plug-in is toegevoegd in de recente versies van het systeem.

 1. Open het gedeelte ‘Berichten’ en druk op de knop ‘Nieuw toevoegen’. Bereik de berichtinstellingen om de sjabloon te selecteren. Als u niet van plan bent een ongebruikelijk formaat te gebruiken, laat dan het basisformaat staan. Sommige thema’s in postsjablonen kunnen worden geleverd met kaarten, video’s en andere indelingen.
  WordPress Post Editor
 2. Selecteer de categorie waarin het bericht zal worden gepubliceerd. Als er nog geen categorieën zijn, maak ze dan rechtstreeks in de editor door op de link te klikken. U kunt website-secties maken uit de categorieën en er links naar toevoegen aan het hoofdmenu. Hiermee kunt u verschillende pagina’s vormen met thematische berichten op de website, die tot specifieke categorieën komen.
  WordPress plaatst nieuwe categorie
 3. Voeg de titel van het bericht toe en voeg de tekst in de editor in. Je kunt de visuele modus gebruiken of een bericht opmaken door HTML-tags te gebruiken. Vul SEO-parameters in voor de post: titel, beschrijving, zoekwoorden. Druk op de knop ‘Publiceren’ om het bericht naar de blogfeed te sturen. Net als webpagina’s kunnen berichten na de publicatie worden bewerkt. Om de bewerkingen op te slaan, moet je het bericht opnieuw publiceren.
  WordPress Post New Code Editor
 4. Als je wilt dat het bericht op een bepaalde tijd in de blogfeed verschijnt, gebruik je de optie voor geplande publicatie. Er is een link ‘Wijzigen’ in de buurt van de knop ‘Publiceren’. Druk erop om de datum en tijd van publicatie te specificeren voor algemene toegang.
  WordPress postschema

Vergeet echter niet om de websitetijd te controleren die is gespecificeerd in de algemene WordPress-instellingen – er moet dezelfde tijdzone zijn waarin u woont.

10. Zet uw bestaande site over naar WordPress

Heeft u al een website gemaakt op een ander platform? Dan kunt u overwegen om naar WordPress te migreren om de functionaliteit uit te breiden en het een professioneler uiterlijk te geven in combinatie met een superieure functieset. Het is niet zo moeilijk om dat te doen, zoals het op het eerste gezicht lijkt. U kunt kiezen tussen twee populaire methoden voor het overbrengen van websites: professionals inhuren en zelfmigratie.

Er zijn ook speciale services zoals CMS2CMS, die bijvoorbeeld met dit doel in gedachten zijn gemaakt. Ze kunnen het proces van de overdracht van uw website in de geautomatiseerde modus voltooien, maar de kans dat u problemen ondervindt met de incompatibiliteit van website-elementen of malwarebedreigingen is in dit geval vrij groot. Bovendien worden website-migratieservices meestal betaald. Dus, wat is het gevoel om ze te gebruiken, als u niet zeker bent van het resultaat?

Webdesign experts inhuren is een veel beter idee, aangezien u deze mensen achteraf kunt raadplegen. Je kunt echter ook proberen om je website zelf naar WordPress te verplaatsen, zelfs als je een beginner bent en dit is je eerste ervaring. U moet zorgen voor de juiste hostingkeuze (aanbevolen door WordPress Bluehost voor eenvoudige en complexe projecten), domeinnaam en inhoudsoverdracht. Dit laatste omvat de overdracht van alle inhoudselementen van de website, inclusief afbeeldingen, mediabestanden van video’s enz.

Ten slotte moet u permalinks instellen en controleren of uw website goed werkt op een nieuw platform. Dit is vereist om uw verkeer en huidige websiteposities te behouden. Nou, dat gaat allemaal over het overdragen van DIY-websites. Dit is een kort overzicht van het migratieproces van de website en er zijn veel nuances waarmee u te maken kunt krijgen wanneer u aan de taak werkt. Het resultaat is echter zeker de moeite waard, plus je krijgt zo’n geweldige en nuttige ervaring die je later van pas kan komen.

Bottom Line

Ondanks het feit dat WordPress het meest populaire contentbeheersysteem is onder nieuwkomers, kan het maken van de eerste website erin een complexe taak zijn. Om het project goed te laten werken, zal een gebruiker te maken krijgen met hosting en databases en de verbinding tussen de server, de engine en de website-interface moeten begrijpen. Dit kan op lange termijn veel tijd in beslag nemen. Het beheersen van alle functies van het CMS duurt enkele maanden en vereist programmeervaardigheden, althans op het eenvoudige CSS-bewerkingsniveau.

Als u meteen een website nodig heeft, dan is WordPress niet de snelste manier om deze te krijgen zonder serieuze financiële investeringen. Het gebruik van websitebouwers is een effectievere oplossing zoals ze zijn handiger en gebruiksvriendelijker. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om met hen samen te werken en u hoeft zich geen zorgen te maken over hosting. Wat de eigenaar van een website die met een sitebouwer is gemaakt, moet doen, is deze te vullen met nuttige en interessante inhoud.

Maak een website met WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map