Een website maken op Google Sites

Een website maken op Google Sites


U kunt eenvoudig een gratis website op Google maken met Google Sites – een eenvoudige websitebouwer met slepen en neerzetten. Het is opgenomen in het Google Suite-pakket en is in eerste instantie afgestemd op de behoeften van first-timers. De service is intuïtief, gebruiksvriendelijk en best handig voor alle gebruikerscategorieën en heeft elke webdesigner veel te bieden.

Google Sites gebruikt standaard de WYSIWYG-editor, hoewel de interface ook goed werkt voor die gebruikers, die van plan zijn de website-code handmatig te bewerken om een ​​uniek resultaat te behalen. Houd er rekening mee dat voordat u de service gebruikt, u zich moet aanmelden voor een gratis Google-account (als je die nog niet hebt). Hier is een gedetailleerde walkthrough om u te helpen de noodzakelijke stappen te vinden die nodig zijn om een ​​website gratis met Google te starten.

Met Google Sites kunt u met slechts een paar klikken eenvoudig interactieve en dynamische projecten maken en beheren. Er zijn geen programmeervaardigheden of ervaring met webdesign nodig om met het systeem te werken – volg gewoon de tips die het genereert en verken het dashboard om door te gaan naar het ontwikkelingsproces van de website.

Google Sites gebruikt standaard de WYSIWYG-editor, hoewel de interface ook goed werkt voor die gebruikers, die van plan zijn de website-code handmatig te bewerken om een ​​uniek resultaat te behalen. Houd er rekening mee dat voordat u de service gebruikt, u zich moet aanmelden voor een gratis Google-account (als je die nog niet hebt). Hier is een gedetailleerde walkthrough om u te helpen de noodzakelijke stappen te vinden die nodig zijn om een ​​website gratis met Google te starten.

1. Kies Website naam en sjabloon

Een website maken op Google Sites

Zodra u zich aanmeldt bij uw Google-account en de websitebouwer start, wordt u doorgestuurd naar het configuratiescherm, waar u wordt gevraagd uw bedrijfsnaam op te geven. Dit is ook de plaats waar u de afbeelding en stijl van de koptekst kunt wijzigen. Trouwens, je hebt de mogelijkheid om een ​​van de stockafbeeldingen die Google Sites aanbiedt te kiezen of je eigen afbeeldingen te uploaden. Als je dat hebt gedaan, moet je doorgaan naar de sjabloonkeuze. Het gedeelte ‘Thema’s’ is beschikbaar in het gedetailleerde menu aan de rechterkant van het scherm. Afgezien van het ontwerp, kunt u hier de koptekstkleur en lettertypestijl kiezen.

Over sjablonen gesproken, Google Sites biedt geen standaardsjabloon voor nieuwe websites om gebruikers volledige controle over hun projecten te geven. In plaats daarvan kunt u met de websitebouwer een van de bestaande thema’s uit de galerij kiezen. Wat de verscheidenheid aan thema’s betreft, het is niet zo indrukwekkend, maar er is nog steeds veel om uit te kiezen.

Waar je ook op moet letten, is dat de websitebouwer onderscheid maakt tussen de begrippen thema’s en sjablonen. ‘Thema’s’ worden gebruikt om het algemene gevoel en uiterlijk van de website te ontwerpen (inclusief de afbeeldingen en het kleurenpalet), terwijl “sjablonen” de keuze van paginatypen en lay-outs omvatten. Dit gaat u verder doen.

2. Bewerk de website-indeling

Een website maken op Google Sites

Terwijl u werkt aan de ontwikkeling van uw website, heeft u de mogelijkheid om uw website-indeling te kiezen en te bewerken. Al met al zijn er 6 indelingsvarianten om uit te kiezen. Deze omvatten lay-outs met één, twee, drie en vier kolommen.

Om de standaardlay-out te vervangen, kiest u gewoon de overeenkomstige sectie en gaat u verder met het bewerkingsproces. Nadat u de keuze heeft gemaakt, kunt u de blokken invullen, afbeeldingen uploaden en website-gerelateerde teksten toevoegen. Dat is heel gemakkelijk, snel en probleemloos.

3. Pagina’s toevoegen en aanpassen

Een website maken op Google Sites

Zodra u klaar bent met de lay-outkeuze, is het hoog tijd om nieuwe websitepagina’s toe te voegen. Google Sites maakt het mogelijk om een ​​onbeperkt aantal pagina’s toe te voegen die verschillen in hun implicaties en typen. Om een ​​nieuwe pagina toe te voegen, gaat u gewoon naar het overeenkomstige tabblad “Pagina’s” in het configuratiescherm en geeft u de pagina een naam. Om de tijd van website-ontwikkeling te verkorten, is het mogelijk om kant-en-klare pagina’s te dupliceren, subpagina’s toe te voegen en er speciale eigenschappen aan toe te wijzen.

Wat betreft de paginatypen, is het mogelijk om te kiezen tussen opties. Om precies te zijn, het is aan jou om te beslissen welk paginatype je precies wilt toevoegen en welke content je daarna wilt uploaden. U kunt dus standaard webpagina’s maken en toevoegen om uw inhoud weer te geven en documenten bij te voegen, aankondigingen om bedrijfsnieuws en updates te plaatsen, startpagina’s, lijstpagina’s en archiefkasten om bestanden op te slaan, te beheren en te delen. Het aantal pagina’s moet in principe afhangen van de specialisatie, grootte en inhoud van uw website die u wilt weergeven.

4. Upload inhoud

Een website maken op Google Sites

Zodra u de pagina’s heeft aangepast, is het hoog tijd om door te gaan naar een van de meest tijdrovende, verantwoordelijke en omvangrijke onderdelen van het hele proces voor het maken van websites: het uploaden van inhoud. Ga hiervoor naar het tabblad “Invoegen” in het configuratiescherm en kies het type inhoud dat moet worden toegevoegd. U kunt kiezen uit tekstvakken, afbeeldingen, insluitoptie en “Van Drive” -variant. De keuze hangt af van de bron waarin de bestanden oorspronkelijk zijn opgeslagen.

Een website maken op Google Sites

Wat de soorten inhoud betreft die naar de pagina moeten worden geüpload, onthult de invoegknop veel varianten die het huidige aantal gebruikersbehoeften dekken. Hier is de lijst met inhoudstypen die u kunt kiezen en in uw webpagina’s kunt invoegen: inhoudsopgave, afbeeldingscarrousel, knop, scheidingslijn, YouTube, kaart, agenda, documenten, dia’s, bladen, formulieren en grafieken. Welk element u ook kiest, u kunt het verder aanpassen aan uw website-specialisatie.

Bovendien maakt Google Sites het mogelijk om standaard “gadgets” zoals rekenmachines of nieuwsfeeds, Google Search Console te integreren voor een betere zoekmachineoptimalisatie van kant-en-klare projecten, Google Analytics enz. Als Google-powered website builder laat Sites toe om elke G te integreren Suite-extensies die u belangrijk en noodzakelijk acht voor uw project.

Hiervoor zijn geen add-ons of plug-ins van derden nodig – bekijk de set extensies en kies de extensies die u momenteel nodig heeft (Google Docs, Drive, Collections, Jamboard, Blogger en wat niet).

5. Bekijk de opties voor websitebeheer

Voordat u uw nieuwe project aan de wereld onthult, moet u enkele van de meest essentiële elementen en opties voor websitebeheer instellen en configureren. Wat u hier kunt doen, is site-analyse verbinden, het project dupliceren, favicon toevoegen, aangepaste URL’s aanpassen, instellingen voor site-informatie bekijken, rechten voor het delen van websites toewijzen aan andere gebruikers enz..

Als je hier nog iets niet begrijpt, ga je naar de knop ‘Rondleiding volgen’ om te zien wat er achter de systeeminstellingen zit. Afgezien van dat, maakt de websitebouwer het mogelijk om meerdere bijdragers aan het project toe te voegen en zelfs te abonneren op recente projectwijzigingen om op de hoogte te blijven van alle bewerkingen en wijzigingen die op de website zijn aangebracht.

6. Kies een domeinnaam

Er is nog iets dat u moet doen voordat u het op internet toegankelijk maakt. U moet de domeinnaam voor uw project kiezen. U kunt het eigenlijk publiceren onder uw eigen domein – het domein dat u eerder bezat – of u kunt een volledig nieuw domein krijgen van Google. Het is aan jou om dat te beslissen. Denk maar aan de opmerkelijke en gemakkelijk te onthouden URL die niet alleen wordt geassocieerd met uw zakelijke niche, maar ook uniek en gedenkwaardig is voor de doelgroep. Maak het echter niet te lang om omvangrijke URL’s te vermijden.

7. Pas de toegang tot de website aan

Een website maken op Google Sites

Er is een handige mogelijkheid om het kant-en-klare project met andere gebruikers te delen, door de toegangsrechten in te stellen. Zo kunt u uw website in de conceptmodus laten (terwijl het nog in aanbouw is), specifieke mensen selecteren, die het recht hebben om het project te bewerken. U kunt de website ook absoluut privé maken, zodat niemand deze kan bekijken. Evenzo kunt u het project publiceren om het voor iedereen toegankelijk te maken. Als u iemand wilt uitnodigen om de website met u te bewerken, kunt u dat doen door de e-mails van deze mensen op te geven en hen uitnodigingen te sturen.

Als u uw project wilt beschermen, kunt u de knop aanvinken waarmee u kunt voorkomen dat andere redacteuren het project publiceren, toegangsrechten wijzigen en nieuwe mensen toevoegen zonder dat u het merkt. Dat is erg handig voor mensen die in een team werken of voor die gebruikers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van op maat gemaakte websites voor klanten. Ten slotte is het mogelijk om de Preview-optie te gebruiken vóór de definitieve projectpublicatie om ervoor te zorgen dat deze er goed uitziet op desktop-, tablet- en mobiele schermen.

8. Verbind Google Analytics

Google Sites maakt het mogelijk om Google Analytics te koppelen aan uw kant-en-klare project. Dat is een must-have-functie als u op de hoogte wilt blijven van de belangrijkste parameters van uw project en factoren die van invloed zijn op de prestaties en SEO-beoordeling. Integratie van Google Analytics helpt u de verkeersstroom en fluctuaties te achterhalen, het aantal gebruikers dat uw website bezoekt gedurende de opgegeven periode, conversieratio’s, verkeersbestemmingen en -bronnen, het percentage verlaten websites en tal van andere cruciale parameters die uiteindelijk kunnen zorgen of breek de volledige websiteprestaties. Als u zich bewust bent van deze kenmerken, kunt u de potentiële problemen op tijd oplossen om ernstigere gevolgen te voorkomen.

9. Pas SEO-configuraties aan en publiceer de website

Er is nog een essentieel ding dat u moet doen voordat u uw website online beschikbaar maakt. We hebben het nu over zoekmachineoptimalisatie. Met Google Sites kunt u de belangrijkste SEO-parameters aanpassen om een ​​hoge positie in de zoekmachine van uw nieuw gemaakte project te garanderen. Om het tot een succes te maken, is het raadzaam om Google Search Console aan te sluiten, zodat de zoekmachines uw project gemakkelijker kunnen indexeren. Zorg ervoor dat u de belangrijkste SEO-velden en secties correct invult die rechtstreeks verband houden met uw websiteposities. Nu uw website 100% klaar is voor publicatie, klikt u gewoon op de knop “Publiceren” en bekijkt u het resultaat!

Bottom Line

Of je nu een beginner bent of een ervaren programmeur-bewuste ontwikkelaar die bereid is om een ​​website op Google te maken, je zult het gemakkelijk onder de knie krijgen met de hulp van Google Sites. Het is een behoorlijk functioneel systeem, hoewel het een minimalistisch ontwerp heeft. Er is geen speciale programmeerkennis vereist om projecten met Google Sites te starten en te beheren. Het bedieningspaneel is intuïtief en gemakkelijk te verkennen, terwijl het resultaat op lange termijn de moeite waard is.

De websitebouwer maakt het mogelijk om alleen eenvoudige webpagina’s met vrij beperkte functionaliteit te maken. Het werkt goed voor kleine projecten, terwijl het lanceren van volledig uitgeruste websites nauwelijks mogelijk is. Als u van plan bent om te blijven werken aan verdere projectontwikkeling en promotie, is het logisch om vanaf het begin een hoogwaardige functierijke websitebouwer te kiezen. Wix, uKit, Weebly of zelfs CMS-achtig WordPress kan elke taak gemakkelijk aan. Alles hangt af van uw vaardigheden en ervaring op het gebied van webdesign.

Probeer Google Sites nu

Howard Mijn Twitter-profiel Mijn Facebook-profiel e-mail Mijn Linkedin profiel

Over de auteur

Ik ben Howard Steele, de oprichter en hoofdredacteur van deze website. Met meer dan 10 jaar webbuilding weet ik hoe ingewikkeld en vermoeiend deze taak kan zijn voor een niet-IT-persoon. Kunt u niet beslissen welke service u moet kiezen? Vraag me gerust om advies. Beschrijf gewoon de behoeften van uw website en ik help u graag verder.

Home »Handige tips» Een website maken op Google Sites

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map