Een website maken vanuit Scratch

Een website maken vanuit Scratch


Heb ik echt een website nodig? Deze vraag rijst of u van plan bent uw kleine bedrijf te introduceren of een enorme campagne voor wereldwijde outreach wilt starten. Het antwoord is ja.

Het hebben van een website is van vitaal belang voor individuen, freelancers, bedrijven, internationale bedrijven en bedrijven van elke omvang. De tweede vraag is hoe je vanaf het begin een nieuwe site kunt bouwen.

Dit is waar de meeste nieuwkomers met hun rug tegen de muur staan. Met zoveel evolueren website-bouwtechnologieën om uit te kiezen, sommigen vinden het misschien verwarrend om de best passende te kiezen. De keuze hangt voornamelijk af van de complexiteit van het project, de belangrijkste doelen, het type website, het budget en de technische achtergrond.

In deze ultieme gids zullen we alle beschikbare tools en technologieën voor het bouwen van websites bekijken om de voor- en nadelen, de belangrijkste functies en de voordelen die ze opleveren te belichten. Blijf dus op de hoogte!

Beste services om een ​​website vanaf nul te maken:

 1. Wix – Beste website-bouwer om een ​​website vanaf nul te maken
 2. WordPress – gratis platform (CMS) om elke website te bouwen
 3. uKit – Eenvoudigste website-bouwer voor kleine bedrijven
 4. Shopify – Alles-in-één e-commerceplatform om online te verkopen
 5. Squarespace – Universal Website Builder voor beginners
 6. Weebly – Eenvoudige manier om een ​​website vanaf nul te maken
 7. Webflow – Een van de beste Website Builder-software

Wix – Beste website-bouwer om een ​​website vanaf nul te maken

Productnaam:WIX
Officiële website:wix.com
Complexiteit:Erg makkelijk
Gratis abonnement:Onbeperkt
Premium abonnement:vanaf $ 13 / maand
Gesticht:2006
Hoofdkwartier:Israël
Probeer het gratis

Wix – is de beste websitebouwer, waarmee u vanaf het begin een website met veel functies kunt maken. Het platform bestaat al meer dan 14 jaar en is uitgegroeid tot de topbestemming voor miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het systeem werkt uitstekend voor de ontwikkeling van verschillende soorten projecten, ongeacht hun complexiteitsniveau, functionaliteit en speciale ontwerpaspecten. Bovendien vereist het systeem geen codeervaardigheid, omdat het absoluut intuïtief is, handig en gemakkelijk te gebruiken voor nieuwkomers en webdesignprofessionals.

Belangrijkste kenmerken

Wix is ​​een van de meest herkenbare websitebouwers met slepen en neerzetten, die zich onderscheidt van de massa door zijn uitgebreide set functies. Ze komen tegemoet aan diverse behoeften op het gebied van website-ontwikkeling. Bekijk nu de belangrijkste hoogtepunten van de websitebouwer:

Voors en tegens

Als het gaat om website-ontwikkeling, maakt Wix het mogelijk om te kiezen uit twee bewerkingsopties. Dit zijn Wix ADI en Standard Editor. De eerste oplossing werkt meestal goed voor niet-techneuten, die geen tijd hebben of zich gewoon niet druk willen maken over complexe nuances in webdesign. Het tweede alternatief is een betere keuze voor bekwame ontwerpers. De website builder biedt ook honderden kant-en-klare aanpasbare sjablonen, geavanceerde ontwerpaanpassingstools, geïntegreerde blog- en e-commerce-engines, een rijke app-markt met een grote selectie van integreerbare widgets en extensies.

Over nadelen gesproken, Wix heeft geen cruciale nadelen. De interface van het systeem is enigszins oververzadigd met functies, widgets en tools, wat voor beginners een beetje verwarrend kan zijn. De websitebouwer laat je niet schakelen tussen de sjablonen en er is hier geen optie voor het bewerken van code. Hoewel Wix App Market vol zit met widgets, hebben ze niet allemaal een goede kwaliteit. Deze minpunten hebben echter geen ernstige invloed op de functionaliteit van het systeem.

Kosten

Het prijsbeleid van Wix is betaalbaar voor iedereen. Het systeem heeft een vrij aardig gratis abonnement. Het verloopt nooit en kan dus worden gebruikt om de volledige functionaliteit van het platform te testen voordat het wordt geüpgraded naar een van de betaalde abonnementen.

Standaard Wix-abonnementen

 • Combo ($ 13 / maand) – afwezigheid van systeemadvertentiebanners, gratis hosting en domeinverbinding;
 • Onbeperkt ($ 17 / maand) – 10 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte;
 • Pro ($ 22 / maand) – geïntegreerde tools voor het verzamelen van statistieken en Google Analytics, 2 uur video-opslagruimte;
 • VIP ($ 39 / maand) – professioneel logo, ondersteuning met eerste prioriteit enz.

Zakelijke / e-commerceplannen

 • Zakelijk Basic ($ 23 / maand) – online betalingsacceptatie;
 • Business Unlimited ($ 27 / maand) – eCommerce-platform, tools voor bedrijfsontwikkeling, applicaties voor ondernemers;
 • Zakelijke VIP ($ 49 / maand) – onbeperkte bandbreedte en video-opslagruimte, complete Wix Suite;
 • Enterprise ($ 500 / maand) – end-to-end bedrijfsoplossing die de hoogste functionaliteit en maximale hoeveelheid tools biedt.

De websitebouwer biedt regelmatig kortingen en speciale aanbiedingen om de klantloyaliteit te vergroten en nieuwe gebruikers aan te moedigen om zich bij het systeem aan te sluiten. Er is ook de 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie als u om een ​​of andere reden niet tevreden bent met een van de betaalde abonnementen.

Probeer Wix gratis

WordPress – gratis platform (CMS) om een ​​website te bouwen

Productnaam:WordPress
Officiële website:wordpress.org
Complexiteit:Boven gemiddeld
Gratis abonnement:Onbeperkt
Premium abonnement:vanaf $ 2,95 / mnd
Gesticht:2003
Hoofdkwartier:Wereldwijd
Probeer het gratis

WordPress – is het populairste gratis CMS ter wereld dat kan worden gebruikt om elk type website te bouwen. Het systeem heeft momenteel meer dan 25 miljoen live websites en er zijn er nog veel meer in aanbouw. Aanvankelijk gelanceerd als een op inhoud gebaseerd blogplatform, WordPress is uitgegroeid tot een multifunctioneel website-bouwinstrument met tal van geweldige functies en maximale aanpassingsvrijheid.

Belangrijkste kenmerken

WordPress biedt een brede lijst met functies die dit mogelijk maken start verschillende soorten websites, waaronder blogs, portfolio’s, zakelijke websites, webwinkels en meer. Het multifunctionele karakter van het CMS draagt ​​bij aan de functionaliteit van het systeem, maar impliceert ook de investering van inspanning / tijd die nodig is om het meeste uit het systeemgebruik te halen. Bekijk nu de belangrijkste WordPress-functies:

 • Open-source karakter dat volledige toegang geeft tot de broncode van het project;
 • Krachtige blog-engine;
 • Vlotte en probleemloze CMS-installatie die gebruiksgemak garandeert voor beginners en webdesignprofessionals;
 • Honderden integreerbare plug-ins gerelateerd aan verschillende niches;
 • 100% vrijheid van ontwerpaanpassing die zorgt voor een hoogwaardige website-look en -prestaties.

Voors en tegens

WordPress onderscheidt zich als een volledig uitgerust Content Management Systeem, dat meerdere integratiemogelijkheden mogelijk maakt. Het systeem wordt geleverd met een set ingebouwde sjablonen, widgets, extensies, apps en plug-ins, maar er zijn er ook honderden beschikbaar. De plug-ins / thema’s die u kunt kiezen en integreren in uw project, pakken verschillende industrieën aan, wat een echt uitgebreide keuze mogelijk maakt.

Wat de nadelen betreft, betreft het eerste en het belangrijkste aspect de complexiteit van het CMS voor beginners. De noodzaak van plug-in / sjabloonintegratie impliceert het bewustzijn van codeervaardigheden. Het kost ook tijd en moeite om het platform en zijn volledige functieset te verkennen en te beheersen. Dit zijn geen eenvoudige taken voor nieuwkomers.

Kosten

WordPress is absoluut gratis te downloaden en te installeren. Nadat u het systeem hebt geïnstalleerd, kunt u de functieset testen en hiermee eenvoudige projecten starten om uw vaardigheden op het gebied van webontwerp te oefenen en te verbeteren. Als u besluit een project met volledige functionaliteit te starten en live te gaan, gaat u niet zonder plug-inintegratie en verdere aanpassing van de website. Om uw project op het internet te publiceren, moet u ten slotte betrouwbare hosting kiezen en een domeinnaam verbinden. Er zijn veel hostingbedrijven om uit te kiezen. De beste oplossing is echter Bluehost – een vertrouwde hostingprovider, die officieel wordt aanbevolen door WordPress. Wanneer u met Bluehost werkt, wordt u aangeboden om een ​​van de plannen te kiezen die het biedt. Deze omvatten:

 • Basis ($ 2,95 / maand) – één website-hosting, onbeperkt verkeer en bandbreedte, gratis WordPress-updates, gratis SSL-verbinding, 50 GB opslagruimte;
 • Plus ($ 5,95 / maand) – onbeperkt aantal gehoste websites, onbeperkte e-mailaccounts en domeinen, onbeperkte opslagruimte en bandbreedte, $ 200 voor geavanceerde marketingopties;
 • Keuze ($ 5,45 / maand) – back-up van websites, antispambeveiliging, domeinprivacy enz.

Welk abonnement u ook kiest, Bluehost biedt een geweldige bonus – een kans om maak verbinding en gebruik gratis een gratis domeinnaam gedurende een jaar. Zodra de termijn afloopt, bedragen de domeinkosten 12 tot 14 dollar per jaar.

Probeer WordPress gratis

uKit – Eenvoudigste website-bouwer voor kleine bedrijven

Productnaam:uKit
Officiële website:ukit.com
Complexiteit:Super makkelijk
Gratis abonnement:14 dagen op proef
Premium abonnement:vanaf $ 4 / mnd
Gesticht:2015
Hoofdkwartier:Russische Federatie
Probeer het gratis

uKit – is de gemakkelijkste websitebouwer voor websites voor kleine bedrijven. Dit is ook een van de meest betaalbare systemen die je kunt vinden in de moderne webdesignmarkt. uKit is volledig uitgerust, flexibel, handig, intuïtief en eenvoudig voor alle gebruikerscategorieën, ongeacht hun bekwaamheid en expertise op het gebied van webdesign. Het is niet nodig om codeerkennis te bezitten om projecten met het systeem te starten en te beheren – zo beladen en begrijpelijk dat het voor iedereen is.

Belangrijkste kenmerken

uKit heeft zich aanvankelijk gepositioneerd als een website builder voor kleine bedrijven, maar het is ook mogelijk om andere soorten projecten met het systeem te starten. Deze omvatten blogs, kleine tot middelgrote webwinkels, portfolio’s, bestemmingspagina’s enz. De websitebouwer wordt geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-editor die bijdraagt ​​aan het gebruiksgemak en gemak van de service, terwijl een handige preview optie laat je het resultaat zien voordat je online gaat. De belangrijkste kenmerken van het systeem staan ​​hieronder vermeld:

 • Honderden responsieve branchespecifieke sjablonen, die absoluut aanpasbaar zijn;
 • Verbluffend gebruiksgemak en betaalbaarheid;
 • Uitgebreide widget-integratie-opties;
 • Gratis SSL-certificaatverbinding;
 • CRM-integratie;
 • Tijdelijke toegangsrechten voor websitebeheer.

Voors en tegens

De websitebouwer onderscheidt zich van de massa door zijn indrukwekkende eenvoud die geen concessies doet aan de functionaliteit. uKit wordt geleverd met een handige en intuïtieve WYSIWYG-editor waarmee u het webontwerpproces kunt regelen. Er is ook toegang tot veel responsieve en volledig aanpasbare sjablonen, widget-integratieopties en bloggengine. eCommerce-functie wordt op twee manieren gerealiseerd – ofwel via Ecwid plug-in integratie of aanpassing van eCommerce-widgets. De mogelijkheid om tijdelijke toegangsrechten voor websites aan andere teamleden te verlenen, zorgt voor effectiever gedeeld website-beheer en aanpassing.

uKit heeft geen noemenswaardige nadelen – het is eenvoudig, intuïtief en handig voor iedereen. Het ontbreekt echter enigszins aan opties voor codebewerking waarmee gebruikers het meeste uit website-aanpassing kunnen halen. Bovendien is de gratis proefperiode van 14 dagen waarmee het systeem wordt geleverd, niet voldoende om de volledige functionaliteit van het platform te realiseren en te testen.

Kosten

uKit is een van de meest betaalbare en kosteneffectieve websitebouwers. Het systeem heeft geen gratis abonnement, maar het is nog steeds mogelijk om de functieset te testen tijdens de gratis proefperiode van 14 dagen. Zodra u besluit om een ​​website boordevol functies met het platform te starten, bereidt u zich voor op een upgrade naar een van de premiumplannen:

 • Minimaal ($ 4 / maand) – meer dan 200 professionele sjablonen, back-up, onbeperkte schijfopslagruimte en paginanummer, aangepaste domeinnaamverbinding, 24/7 ondersteuning, sms-meldingen;
 • Basis ($ 8 / maand) – geen copyright-teken, krachtige tools voor het bijhouden van statistieken, Google Analytics, live chat-ondersteuning, premium ontwerpen;
 • e-commerce ($ 9,60 / maand) – geïntegreerde eCommerce-tools, betalings- / verzendopties, acceptatie van online betalingen, winkelwageninstellingen, valutakeuze;
 • Pro ($ 12 / maand) – eCommerce-functionaliteit, aangepaste code-integratie, aangepaste kleurenschema-applicatie enz.

Als u besluit om met het systeem te blijven werken, is het logisch om 3, 6, 12 of 24 maanden te betalen met één betaling om het budget te sparen. Hoe langer de abonnementsperiode is, hoe groter de korting.

Probeer uKit gratis

Shopify – Alles-in-één e-commerceplatform om online te verkopen

Productnaam:Shopify
Officiële website:shopify.com
Complexiteit:Gemiddelde
Gratis abonnement:14 dagen op proef
Premium abonnement:vanaf $ 29 / maand
Gesticht:2004
Hoofdkwartier:Canada
Probeer het gratis

Shopify – is een alles-in-één eCommerce-platform om gemakkelijk en doeltreffend online te verkopen. De software is in eerste instantie ontworpen om vanaf het begin online winkels bouwen. Het wordt dus geleverd met een krachtige geïntegreerde functieset die specifiek is afgestemd op de behoeften van eigenaren van webwinkels. De software is momenteel een van de meest populaire eCommerce-oplossingen ter wereld, die honderden webwinkels vol functies aandrijft.

Belangrijkste kenmerken

Shopify is de beste bestemming om naartoe te gaan als het gaat om het starten en beheren van feature-beladen webwinkels. Het is in de loop van de jaren geëvolueerd met geavanceerde eCommerce-functionaliteit, zoals geautomatiseerde EU-btw-berekening, geïntegreerde betaalmethoden en winkelwagen, naast enkele van zijn andere essentiële opties, zoals:

 • Augmented Reality-functie;
 • Meertalige ondersteuning;
 • Verkooppunt (POS) software voor effectieve online en offline verkoop van producten;
 • Uitgebreide marketing-, productbeheer- en webwinkelaanpassingsfuncties;
 • Geïntegreerde Shopify App Market;
 • High-end integratie- en synchronisatie-opties.

Voors en tegens

Shopify onderscheidt zich aanvankelijk van de massa vanwege de krachtige eCommerce-functies, waarmee alle soorten online winkels kunnen worden gestart en beheerd. De software geeft toegang tot talloze productbeheer-, marketing-, webwinkelaanpassings- en promotiefuncties, meertalige ondersteuning. Het wordt geleverd met het geïntegreerde winkelwagentje, veelzijdige functies voor het maken en wijzigen van productgalerijen. Met het systeem kunt u uw webwinkelaccount synchroniseren met externe diensten, marktplaatsen en boekhoudsoftware. Het zorgt ook voor uw projectveiligheid door middel van een SSL-certificaatverbinding, geavanceerde antifraudetools en andere veiligheidsopties.

Onder de negatieve kenmerken van de software is het logisch om de overvloed aan gecompliceerde eCommerce-functies te noemen, waarvan er vele niet zo nodig zijn, als het gaat om het creëren van standaard webwinkels. In plaats daarvan werken ze goed voor de ontwikkeling van grote hypermarkten. De kosten van Shopify-abonnementen moeten hier ook worden vermeld, omdat de software een vrij dure oplossing is.

Kosten

Shopify is geen goedkope websitebouwer, maar het prijsbeleid komt neer op de functionaliteit van het systeem. Het systeem biedt geen gratis abonnementen, maar het is mogelijk om de functionaliteit te testen door een gratis proefperiode van 14 dagen te gebruiken. Zodra u besluit een online winkel met veel functies te lanceren en live te gaan, kunt u zich opmaken voor een van de volgende plannen:

 • Basis Shopify ($ 29 / maand) – blogverbinding, 2 personeelsaccounts, fraudeanalyse, gratis SSL-certificaat, handmatig aanmaken van bestellingen, Shopify POS-app, verlaten winkelwagenherstel, verkoopkanalen;
 • Shopify ($ 79 / maand) – cadeaubonnen, 5 personeelsaccounts, professionele rapporten, 1-5 winkellocaties;
 • Geavanceerde Shopify ($ 299 / maand) – geavanceerde rapportbouwer, tot 8 winkellocaties, realtime verzending per koerier, 15 personeelsaccounts enz.

De software stelt geen kosten vast voor creditcardtransacties die worden gedaan tijdens het gebruik van de service. Maak u echter klaar om meer te betalen bij het doen van creditcardbetalingen.

Probeer Shopify gratis

Squarespace – Universal Website Builder voor beginners

Productnaam:Squarespace
Officiële website:squarespace.com
Complexiteit:Gemiddelde
Gratis abonnement:14 dagen op proef
Premium abonnement:Vanaf $ 29 / mo
Gesticht:2012
Hoofdkwartier:Verenigde Staten van Amerika
Probeer het gratis

Squarespace – is een universele websitebouwer voor beginners en webdesignprofessionals. Het systeem is vrij eenvoudig te gebruiken voor iedereen en wordt geleverd met onderscheidende geïntegreerde functionaliteit waardoor het zich onderscheidt van de rest. De website builder maakt het mogelijk om visueel aantrekkelijke websites te maken tegen betaalbare kosten. Codeervaardigheden zijn hier geen must, maar de service impliceert nog steeds bewerkingsopties voor HTML / CSS-projecten voor een beter resultaat.

Belangrijkste kenmerken

Squarespace positioneert zichzelf als het alles-in-één systeem dat wordt gebruikt om alle soorten websites te starten. De geïntegreerde functionaliteit werkt echter het beste voor de ontwikkeling van blogs, webwinkels, portfolio’s en zakelijke websites van hoge kwaliteit. De WYSIWYG-editor draagt ​​bij aan het gemak van website-ontwikkeling, terwijl de geavanceerde editor voor paginastijl u een indrukwekkend webpagina-ontwerp laat maken. De lijst met de meest opmerkelijke Squarespace-functies is als volgt:

 • Meerdere integreerbare add-ons en widgets;
 • Krachtige e-commerce- en blog-engines;
 • Uitgebreide mogelijkheden voor sociale integratie;
 • Google Maps embedding en geïntegreerde Google Analytics;
 • SSL-certificering en e-mailmarketing.

Voors en tegens

Squarespace staat bekend om zijn uitgebreide opties voor beeldbewerking, een overvloed aan tools voor het aanpassen van ontwerpen en Logo Maker. Beschikbaarheid van responsieve aanpasbare sjablonen draagt ​​bij aan de efficiëntie van het proces. De websitebouwer zorgt ook voor betrouwbare en krachtige opties voor klantenondersteuning en hoogwaardige marketingtools die bijdragen aan een betere website-promotie. De hoogtepunten van het platform zijn onder meer de tool Unfold storytelling, Acuity Scheduling-integratie, krachtige eCommerce en blogondersteuning.

Wat de minpunten van de websitebouwer betreft, is het logisch om de kosten te vermelden van eCommerce-abonnementen die een beetje duur zijn voor standaardgebruikers. De stijleditor van het systeem heeft tijd nodig om te worden verkend en getest, omdat het niet helemaal gemakkelijk te gebruiken is voor beginners. Ten slotte biedt Squarespace geen voorbeeldweergave van de website. Dit is niet helemaal handig omdat een gebruiker na publicatie van het project terug moet naar het bewerkingsproces, als er bugs zijn die verbetering behoeven.

Kosten

Squarespace is gemiddeld geprijsd. Er is hier geen absoluut gratis plan, maar op het platform kunt u de functies ervan testen tijdens de 14-daagse proefperiode, die gratis is. Om een ​​project boordevol functies met het platform te starten, moet u upgraden naar een van de premiumplannen die het systeem biedt:

 • Persoonlijk ($ 12 / maand) – 20 websitepagina’s. 3% transactiekosten, gratis aangepaste domeinverbinding enz .;
 • Zakelijk ($ 18 / maand) – onbeperkt aantal webpagina’s, 2% verkooptransactiekosten, AdWords-tegoed enz .;
 • Basis ($ 26 / maand) – geïntegreerde boekhoudfunctie, onbeperkt productnummer, bandbreedte en schijfopslagruimte enz .;
 • Geavanceerd ($ 40 / maand) – real-time verzending per koerier, afdrukken van etiketten, automatisch terugbetalen bij afrekenen enz.

Welk premium abonnement u ook kiest, het omvat gratis hosting en domeinnaam. Als u al een domein bezit, kunt u het met het systeem benoemen op uw nieuwe Squarespace-gebaseerde website.

Probeer Squarespace gratis

Weebly – Eenvoudige manier om een ​​website vanaf nul te maken

Productnaam:Weebly
Officiële website:weebly.com
Complexiteit:Gemiddelde
Gratis abonnement:Ja
Premium abonnement:Vanaf $ 4 / mo
Gesticht:2006
Hoofdkwartier:Verenigde Staten van Amerika
Probeer het gratis

Weebly – is een van de eenvoudige manieren om een ​​website helemaal opnieuw te maken. De website builder maakt het mogelijk om mooie projecten te starten zonder een enkele regel code. De geïntegreerde editor voor slepen en neerzetten in combinatie met geavanceerde functionaliteit zorgt voor creatieve vrijheid die uiteindelijk een kwaliteitsresultaat garandeert.

Belangrijkste kenmerken

Weebly is in eerste instantie gemaakt voor blogdoeleinden, maar kreeg later een sterke focus op e-commerce. Het is ook mogelijk om andere soorten projecten met de service te starten zonder enige codeervaardigheid en webdesignachtergrond. Een van de belangrijkste hoogtepunten van de websitebouwer zijn de volgende die als eerste moeten worden vermeld:

 • Krachtige eCommerce- en blogspecialisatie;
 • Code insluiten toegestaan;
 • Geavanceerde marketing- en promotietools (Weebly Promoten);
 • Geïntegreerde video-hosting en indrukwekkende beeldbewerkingsopties;
 • IFTTT-integratie;
 • App Center en Form Builder.

Voors en tegens

Weebly is vrij eenvoudig te gebruiken, zowel voor niet-techneuten als voor webdesignexperts. Met het systeem kunt u gratis een gepersonaliseerde website-URL maken en krijgt u toegang tot de uitgebreide bibliotheek met responsieve aanpasbare sjablonen. Speciale aandacht moet worden besteed aan de eCommerce-functionaliteit, waarmee gebruikers volledig uitgeruste online winkels kunnen starten en beheren. Andere hoogtepunten van Weebly zijn Weebly for Education en Weebly Campus Edition-functies met meerdere functies en tools voor de ontwikkeling van onderwijsgerichte websites.

Weebly-minpunten zijn niet zo talrijk. Een van de belangrijkste nuances is het ontbreken van een back-upfunctie voor websites waarmee gebruikers tijdens het ontwikkelingsproces niet automatisch websiteversies kunnen opslaan. Evenzo impliceert het systeem geen bewerkingen ongedaan maken / opnieuw uitvoeren die nodig zijn om enkele van de onnodige stappen voor webontwerp te annuleren. Als een op e-commerce gericht systeem brengt Weebly de transactiekosten van 3% in rekening voor alle verkopen binnen het systeem.

Kosten

Weebly heeft een transparant prijsbeleid beschikbaar voor de ontwikkeling van twee soorten websites: standaard en e-commerce. Er is een gratis abonnement, wat de beschikbaarheid impliceert van 500 MB schijfopslagruimte, subdomeinverbinding en SSL-certificaat voor verbeterde projectbeveiliging. Om toegang te krijgen tot de geavanceerde set functies, moet u upgraden naar een van de betaalde abonnementen:

 • Aansluiten ($ 4 / maand) – domeinverbinding, weergave van advertentiebanners, SSL-certificaat enz .;
 • Beginner ($ 8 / maand) – geïntegreerde editor voor slepen en neerzetten, onbeperkte schijfruimte, afwezigheid van systeemadvertenties, mogelijkheid om uw eigen domein aan te sluiten, SSL-beveiliging en geavanceerde websitestatistieken, 10 producten, 3% commissie voor alle uitgevoerde transacties;
 • Pro ($ 12 / maand) – zoekoptie, wachtwoordbeveiliging, 25 producten, video-achtergrond, HD-video’s en audio en een mogelijkheid om tot 100 leden te betrekken;
 • Zakelijk ($ 25 / maand) – onbeperkt aantal leden, registratiefunctie, onbeperkt aantal producten, mogelijkheid om betalingen op individuele domeinen te accepteren, afwezigheid van transactiekosten, mogelijkheid om digitale producten te verkopen;
 • Prestatieplan ($ 38 / maand) – bedoeld voor eCommerce-projecten, meldingen over verlaten winkelwagentjes, cadeaubonnen, realtime verzendkosten enz.

Weebly-plannen maken het mogelijk om een ​​domeinnaam te koppelen voor $ 19, toegang te bieden tot de Google Ads-service met een bonus van $ 100 en het mogelijk te maken om livechat, forumgemeenschap en e-mailondersteuning te gebruiken.

Probeer Weebly gratis

Webflow – Een van de beste Website Builder-software

Productnaam:Webflow
Officiële website:webflow.com
Complexiteit:Complex
Gratis abonnement:Ja
Premium abonnement:Vanaf $ 12 / mo
Gesticht:2013
Hoofdkwartier:Verenigde Staten van Amerika
Probeer het gratis

Webflow – is een van de beste software voor het bouwen van websites, die ook bekend staat om zijn professionele benadering van webdesign en hoge complexiteit in vergelijking met de meeste standaard website-bouwers. Tot op zekere hoogte kan het platform zijn vergeleken met CMS in termen van flexibiliteit en complexiteit van ontwerpaanpassing.

Belangrijkste kenmerken

Webflow-functionaliteit is ver boven het gemiddelde. Het vereist codeerbewustzijn, webdesign-achtergrond en bereidheid om tijd, moeite en kennis te investeren om een ​​project tot een succes te maken. Zo komt de website builder beter op de proppen met de behoeften van bekwame website-ontwikkelaars, die hun creativiteit willen uiten door high-end projecten te starten. De lijst met onderscheidende kenmerken omvat:

 • Beheeropties voor stijlen en klassen;
 • Geavanceerde HTML / CSS-bewerking;
 • Mogelijkheid om dynamische inhoud te creëren;
 • Krachtige e-commerce-engine;
 • Lightbox Gallery, After Effects en Lottie-integratie;
 • Meer dan 200 professionele gratis en betaalde sjablonen.

Voors en tegens

Webflow maakt het mogelijk om verbluffende sjablonen te kiezen en aan te passen, die responsief en veelzijdig zijn om gebruikers hun creativiteit te laten uiten. Het systeem maakt het mogelijk meerdere formulieren, databases en elementen te integreren om een ​​interessante realisatie van de webdesignaanpak te bieden. Het beschikt over verbluffende CMS-collecties met meerdere inhoudsopties. Tijdens het werken aan de ontwikkeling van uw website is het mogelijk om twee gebiedsmodi te gebruiken, namelijk ontwerper en editor. Hiermee kunt u alle stadia van de lopende website-ontwikkeling controleren. Ten slotte wordt Webflow geleverd met een krachtige en concurrerende eCommerce-engine waarmee online winkels van verschillende groottes en prestaties kunnen worden gemaakt.

Gezien de complexiteit en de overvloed aan obscure functies van het systeem, is het duidelijk dat Webflow niet de beste keuze is voor nieuwkomers. Er moet hier veel onder de knie worden, terwijl het proces van website-ontwikkeling programmeervaardigheid impliceert. Bovendien is Webflow een behoorlijk dure website-builder, vooral voor degenen die niet van plan zijn er meerdere projecten mee te starten.

Kosten

Webflow heeft een van de meest uitgebreide en veelzijdige prijsoplossingen op de markt voor webdesign. Het systeem heeft een gratis abonnement dat zich voor onbeperkte tijd uitstrekt, maar wordt geleverd met een aantal beperkingen waarmee u niet het maximale uit het ontwerpproces van de website kunt halen. Wat de premiumplannen betreft, is de diversiteit aan opties hier echt indrukwekkend. Bekijk nu de prijstabel van Webflow.

Site-plannen omvatten website- en e-commerceplannen. Website-plannen zijn als volgt:

 • Basis ($ 12 / maand) – CDN inbegrepen, domeinverbinding, 500 online formulierinzendingen, gratis SSL-certificaat;
 • CMS ($ 16 / maand) – 1000 online formulierinzendingen, beperkte CMS API, 3 inhoudseditors, 2000 CMS-items, site search;
 • Zakelijk ($ 36 / maand) – onbeperkt aantal online formulierinzendingen, geavanceerde wereldwijde CDN, volledige CMS API, 10 inhoudeditors enz.

eCommerce-abonnementen omvatten op hun beurt:

 • Standaard ($ 29) – alle functies van het CMS-abonnement plus aangepaste checkout en winkelwagen, geïntegreerd CMS voor blogs, e-mailaanpassing, 2% transactiekosten;
 • Plus ($ 74) – alle functies van het businessplan plus transactiekosten nul, merkloze e-mails, 10 personeelsaccounts.
 • Geavanceerd ($ 212) – alle functies van het bedrijfsplan plus 15 personeelsaccounts, onbeperkte jaarlijkse verkoopvolumes en meer.

Accountplannen zijn ook onderverdeeld in twee soorten abonnementen. Dit zijn individuele en teamplannen. Individuele plannen omvatten:

 • Vrij ($ 0) – 2 projecten, klantfacturering, gratis enscenering;
 • Lite ($ 16) – 10 projecten, code-export, verbeterde staging, onbeperkte projectoverdrachten;
 • Pro ($ 35) – White Labeling, onbeperkte projecten, wachtwoordbeveiliging voor sites.

De teamplannen zijn als volgt:

 • Team ($ 35 per persoon) – alle functies van het Pro-plan plus klantfacturering, verbeterde staging, code-export, teamdashboard enz .;
 • Enterprise (de kosten worden individueel met Webflow-experts besproken) – alle functies van het Teamplan plus White Labeling, onbeperkte projecten, wachtwoordbeveiliging voor de site, teamdashboard enz.

Webflow biedt bovendien geavanceerde mogelijkheden voor facturering aan klanten voor freelancers, die van plan zijn om de websitebouwer gratis te gebruiken met betrekking tot hun webontwerpvereisten.

Probeer Webflow gratis

Website-bouwmethoden uitgelegd

Voordat we diep in de bouwmethoden duiken, moeten we uitzoeken wat een website eigenlijk is. Volgens de laatste statistieken zijn er in 2020 meer dan 1,77 miljard sites beschikbaar op het wereldwijde web. Gebruikers kunnen een eindeloze verscheidenheid aan online projecten tegenkomen, onderverdeeld in categorieën, afhankelijk van hun type, technologie, functionaliteit en andere criteria.

Stap 1: Website-bouwmethoden uitgelegd

bron: https://www.internetlivestats.com/total-number-of-websites/

Ze hebben echter allemaal één ding gemeen. Elke website wordt geleverd als een reeks wereldwijd toegankelijke webpagina’s die onder één enkele domeinnaam zijn verenigd. Het belangrijkste doel is om individuen of groepen gebruikers hun aanwezigheid op het web te laten bepalen door middel van het creëren en publiceren van inhoud, webpagina’s of secties die op een enkele server worden gehost..

Een webpagina is mogelijk beschikbaar in twee verschillende weergavetypen:

 1. De eerste is de manier waarop gebruikers de pagina zien wanneer ze uw website bezoeken (een gerenderde weergave).
 2. De tweede neemt de gebruiker achter de gordijnen en geeft de broncode weer. Er kan een voorbeeld van worden bekeken met behulp van een teksteditor, bijvoorbeeld Kladblok.

Met andere woorden, een website is de combinatie van de opmaakcode en de inhoud inclusief mediabestanden, teksten, ontwerp, elementen, widgets, enz. Alle sites kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: statisch en dynamisch.

Wat is een statische website?

De term “statisch” betekent dat dit websitetype beschikbaar is in de vorm van een statisch HTML-document dat noodzakelijke inhoud vertegenwoordigt. Elk document wordt op de webserver gehost met een eigen unieke URL. De pagina ziet er voor de bezoeker hetzelfde uit als op de server.

Het belangrijkste kenmerk is dat een website-eigenaar het ontwikkelingsproces handmatig moet afhandelen elke keer dat hij of zij wijzigingen wil aanbrengen of de pagina’s wil wijzigen. Een dergelijke aanpak vereist diepgaande kennis van programmeren en programmeren.

Voordelen van statische websites: Nadelen van statische websites:
&# x2714; Goed voor tijdloze weergave van inhoud.
&# x2714; Goedkoper om te hosten, bedienen en onderhouden.
&# x2714; Snellere websitesnelheid.
&# x2714; Er is geen CMS vereist.
✘ Elke inhoudupdate of wijziging op de pagina moet handmatig worden gedaan.
✘ Vereist verbeterde programmeer- en codeervaardigheden.
✘ Minder flexibel qua website-aanpassing.

Wat is een dynamische website?

Dit websitetype verschilt van status, aangezien de webserver automatisch het project genereert telkens wanneer een nieuwe bezoeker toegang probeert te krijgen. Met andere woorden, een gebruiker hoeft niet handmatig wijzigingen of aanpassingen op de pagina aan te brengen. Hij of zij krijgt toegang tot vooraf ontworpen website-indelingen of sjablonen die al relevante functies, elementen of zelfs inhoud bevatten.

Dynamische websites zijn populairder bij niet-technici en nieuwkomers, omdat ze niet veel leercurve nodig hebben en voldoende flexibiliteit bieden in combinatie met gebruiksgemak.

Voordelen van statische websites: Nadelen van statische websites:
&# x2714; Er zijn geen technische vaardigheden nodig.
&# x2714; Snellere inhoudsupdate en wijziging van de site.
&# x2714; Kant-en-klare lay-outs en sjablonen.
&# x2714; Vereist minder tijd om een ​​site helemaal opnieuw te bouwen.
✘ Vereist inhoudbeheersysteem.
✘ Mogelijk is enige technische achtergrond nog nodig.
✘ Dynamische sites hebben servers nodig die krachtiger zijn qua middelen.

Om helemaal opnieuw te beginnen met de nieuwe website, moet u een beslissing nemen over het projecttype. De keuze hangt af van de technologieën die u gaat gebruiken voor het bouwproces. U moet verschillende cruciale feiten overwegen voordat u het instrument kiest. Deze factoren omvatten het type en de grootte van de website, de projectstructuur en complexiteit, het geschatte aantal pagina’s en het inhoudsvolume, enz.

We hebben vier belangrijke instrumenten en technologieën benadrukt om vanaf het begin een website te bouwen. Ze zijn als volgt:

 1. Zelfgecodeerde op HTML gebaseerde sites.
 2. All-in-One website-bouwers.
 3. CMS-gebaseerde projecten.
 4. Kaders voor het maken van sites.

Laten we eens kijken welke de ultieme oplossing zal blijken te zijn om uw specifieke projectdoelen te bereiken.

# 1. Zelf gecodeerd HTML-websites

Deze methode is een betere optie voor het verlangen van gebruikers naar maximale aanpassing en vrijheid in webdesign. Zelfgecodeerde websites verwijzen voornamelijk naar het statische type. Het belangrijkste voordeel is dat u in feite degene bent die de broncode van de HTML-pagina schrijft of zelfs uw eigen CMS ontwerpt om de inhoud te beheren.

Het slechte nieuws is dat het proces technisch zeer uitdagend is. Je moet een expert zijn in coderen en programmeren. Anders zal het project nooit lukken. Degenen die dergelijke vaardigheden niet hebben, kiezen voor het uitbesteden van webontwikkelteams of freelancers, wat nauwelijks het beste alternatief is gezien de kosten voor het bouwen van websites, tijdframes en andere aspecten. Een paar bedrijven kunnen het zich echt veroorloven om uit te besteden.

Tekstcode bewerken

Als u besluit het bouwproces zelf te voltooien, moet u elke nieuwe pagina of sectie helemaal zelf maken. Zelfs als u dezelfde structuur voor de nieuwe pagina moet bouwen, bereid u dan voor om de broncode van de eerste pagina te kopiëren en te plakken. Met andere woorden, de kleinste aanpassing of update vereist goede technische vaardigheden en voldoende tijd.

Het hele proces lijkt vanaf het begin vrij eenvoudig:

 1. Ontvang een HTML- of teksteditor.
 2. Open een nieuwe pagina.
 3. Kopieer en plak de code uit de editor.
 4. Sla de wijzigingen op.

Programmeren is hier de belangrijkste uitdaging. U moet een nieuw stuk code schrijven voor elke nieuwe knop, element, widget of functie die u op de website wilt zien. Als het project meerdere pagina’s heeft met contactformulieren, agenda’s, tools voor gebruikersacquisitie of andere functies, kan het jaren duren om een ​​website helemaal opnieuw te bouwen.

Zelfs als u alles goed doet, zal niemand ooit een vlotte werking van de website en een goed contentbeheer garanderen, vooral als u uw eigen CMS-platform ontwerpt. Bovendien moet u de hosting voor uw website verzorgen. Zelfgecodeerde websites stellen in de regel niet veel eisen aan serverbronnen. Aan de andere kant moet u nog steeds een domeinnaam afzonderlijk registreren.

Lees ook: Hoe een statische HTML-website naar WordPress te converteren.

HTML website bouwkosten: de kosten zijn afhankelijk van of u van plan bent alles zelf te coderen of kiest voor outsourcing of custom web development teams. Als u liever hebt dat iemand het werk voor u doet, zal de prijs ook variëren, afhankelijk van de complexiteit van het project, de structuur en de functies die u moet implementeren. Bovendien moet u voor elke nieuwe update betalen. De uiteindelijke prijs kan variëren van $ 5.000 – $ 10.000 voor een eenvoudige website tot $ 25.000 – $ 3.000 voor een digitale winkel.

Self-coded Website Pros:
Zelfgecodeerde website nadelen:
&# x2714; Maatwerk en flexibiliteit in webdesign.
&# x2714; Goed voor grote bedrijven die exclusieve vertegenwoordiging nodig hebben.
✘ Tijdrovend webbouwproces.
✘ Verbeterde programmeer- en codeervaardigheden zijn noodzakelijk.
✘ Handmatige aanpassing en updates.
✘ Levert enorme kosten op bij uitbesteding.
✘ Aparte hosting en domeinbeheer.
✘ Geen klantenondersteuning. Je staat er alleen voor.

# 2. Website-bouwers

Website-bouwers zijn ontworpen om het bouwproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Ze leken de enige manier voor nieuwkomers om hun webrepresentatie zonder technische vaardigheden te vestigen. Bovendien is nieuwe software een snellere en soms goedkopere manier gebleken om aan de slag te gaan met het nieuwe online project. We hebben een aantal belangrijke functies belicht die websitebouwers zo populair hebben gemaakt bij gebruikers over de hele wereld.

Makkelijk te gebruiken

Het belangrijkste voordeel van websitebouwers is het gebruiksgemak. Zoals we al hebben vermeld, vereisen ze in de meeste gevallen geen technische vaardigheden. De meeste platforms bieden een intuïtieve editor met een zogenaamde drag-and-drop-functionaliteit. Het maakt het bewerkings- en aanpassingsproces supergemakkelijk. Het bestaat meestal uit verschillende simpele stappen:

 1. Krijg een kant-en-klare lay-out of sjabloon.
 2. Herontwerp de bestaande structuur door objecten, blokken op de pagina of elementen te verplaatsen.
 3. Maak een nieuwe structuur vanuit de lege ruimte door nieuwe elementen uit de verstrekte lijst toe te voegen.
 4. Pas de pagina aan met behulp van geavanceerde instellingen om het formaat van de bestaande lay-out aan te passen, te herschikken of opnieuw op te maken.

Alle bovengenoemde stappen kunnen dankzij de WYSIWYG-technologie met een paar klikken worden gemaakt. Het is hetzelfde als spelen met vooraf ontworpen LEGO-blokken. Het proces van inhoudsbeheer en publicatie is ook erg snel.

Wix Website Builder-interface

Bovendien volgen moderne websitebouwers de nieuwste technologietrends en implementeren ze AI en AR-gebaseerde instrumenten om gebruikers binnen enkele minuten sites te laten bouwen. Enkele grootste branchenamen gebruik maken van kunstmatige intelligentie die daadwerkelijk een site voor de gebruiker bouwt met behulp van de verstrekte informatie (type website, niche, vereiste functies, enz.). Met andere woorden, je krijgt een kant-en-klare website met relevante content, widgets en geïntegreerde apps.

Alles-in-één pakket

Afgezien van zelfgecodeerde sites, zijn website-bouwers niet alleen site-constructeurs. Ze worden geleverd als een kit met volledige cyclus, niet alleen om te bouwen, maar ook om uw nieuwe sites te hosten. Bovendien krijgen gebruikers in de meeste gevallen een gratis domein. Met andere woorden, u kunt al uw webactiva vanaf één platform afhandelen zonder dat u ze afzonderlijk hoeft te beheren. U betaalt voor het abonnement en krijgt alles wat u nodig heeft in de verpakking.

Wix app-markt

Hetzelfde geldt voor functies. In de regel krijgen gebruikers volledige toegang tot alle functies, afhankelijk van de hand die ze kopen. De functieset bestaat uit gratis sjablonen voor verschillende soorten websites, geïntegreerde beveiligingsmiddelen, gratis apps, aangepaste ondersteuning, enz.

Flexibiliteit en controle

Met websitebouwers kunnen gebruikers het proces overal vandaan afhandelen. Het enige dat u nodig heeft, is het apparaat dat is verbonden met internet. Log binnen enkele seconden in en krijg volledige toegang tot alle bouwtools. Sommige platforms worden geleverd met mobiele versies en apps, zodat gebruikers gemakkelijk websites onderweg kunnen bewerken.

Hoewel dergelijke software niet zoveel ontwerp- en aanpassingsvrijheid biedt als zelfgecodeerde sites, kunt u nog steeds profiteren van responsieve lay-outs die goed werken op verschillende apparaten, kiezen voor geavanceerde instellingen om de pagina’s aan te passen, enz. Sommige bekende websitebouwers hebben geavanceerde editors en toegang voor ontwikkelaars voor ervaren gebruikers die nog steeds enkele functies zelf willen creëren.

Sommige gebruikers zullen het misschien niet leuk vinden dat als ze ooit voor een websitebouwer kiezen, ze zich er waarschijnlijk aan zullen houden. Een paar platforms hebben echt de functie voor het importeren / exporteren van websites. Aan de andere kant, zou u echt van platform moeten wisselen gezien de bovengenoemde functies? Zo ja, dan zijn er enkele alternatieven voor websitemigratie beschikbaar.

Lees ook: Overstappen van Wix naar WordPress.

Bouwkosten website: de meeste platforms bieden plannen voor elk budget. De gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste site met een domein, hosting en een set extra tools is ergens tussen de $ 15 en $ 20 per maand (soms zelfs goedkoper).

Website Builder Voordelen:
Website Builder Voordelen:
&# x2714; Makkelijk te gebruiken.
&# x2714; Alle functies in één.
&# x2714; Geweldig voor beginners.
&# x2714; De wereld voor verschillende soorten websites.
&# x2714; Responsieve lay-outs en bewerking onderweg.
&# x2714; Wereldwijde toegankelijkheid.
&# x2714; Geavanceerde technologieën.
&# x2714; Binnen enkele minuten gebruiksklare sites.
✘ Minder maatwerk en vrijheid in webdesign.
✘ Sommige plannen zijn te duur.
✘ Beperkte migratiemogelijkheden.

# 3. CMS-gebaseerde websites

Onze volgende methode voor het bouwen van websites combineert verschillende technologieën. CMS of content managementsysteem is het belangrijkste kenmerk van de methode. Het moet op de webserver worden geïnstalleerd, zodat gebruikers inhoud kunnen beheren of wijzigen zonder de websitesjabloon zelf aan te raken.

Het gebruiksgemak hangt af van de aanpak die u implementeert bij het helemaal opnieuw bouwen van websites:

 • Eenvoudig bewerken – met deze benadering kunt u het CMS-platform gebruiken om inhoud toe te voegen of te bewerken, mediabestanden, afbeeldingen, enz. Te uploaden. Het systeem zorgt voor enkele basisaanpassingsfuncties, zoals het inschakelen van apps van derden, integraties en plug-ins. Een dergelijke aanpak vereist geen speciale codeervaardigheden. Het enige dat u nodig heeft, is het CMS-platform downloaden, de sjabloon installeren en inhoud bewerken om live te gaan met de website.
 • Geavanceerd bewerken – zoals we eerder hebben vermeld, combineert CMS-gebaseerde technologie verschillende methoden voor het bouwen van websites. Hier heeft u eigenlijk volledige toegang tot de broncode van de sjabloon met de mogelijkheid om deze te bewerken of aan te passen aan uw behoeften. Gebruikers zijn vrij om hun eigen webdesign te implementeren, nieuwe functies of features te creëren.

De eerste benadering is goed voor nieuwkomers zonder technische vaardigheden. Mogelijk komen we duizenden succesvolle projecten tegen die zijn gebouwd met een aantal van de meest populaire CMS-platforms in de wereld zoals WordPress, Drupal, Joomla, en meer.

Aan de andere kant zal de tweede alleen werken als je diepgaande kennis hebt van HTML, PHP of CSS. Bovendien vereisen dergelijke projecten constant toezicht, omdat u moet zorgen voor plug-in-updates en sjabloonupdates, back-ups, enz. Op een gegeven moment heeft u misschien nog steeds een behoorlijk niveau van programmeervaardigheden nodig.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke functies die verwijzen naar op CMS gebaseerde technologieën voor het bouwen van websites.

Handmatige bediening

Als u voor deze specifieke technologie kiest, bereid u dan voor om alle bewerkingen handmatig af te handelen. Een gebruiker is bijvoorbeeld de enige die verantwoordelijk is voor het registreren van een domein en het vinden van een geschikte hosting voor de website. In tegenstelling tot websitebouwers, komt CMS niet als een alles-in-één oplossing.

WordPress CMS-interface

Aan de andere kant, sommigen gerenommeerde hostingproviders Leuk vinden Bluehost bieden voor CMS geoptimaliseerde pakketten voor verschillende platforms met naadloze integratie, geautomatiseerde updates en een volledige set extra functies om het bouwproces te vergemakkelijken.

Flexibiliteit

Het goede nieuws is dat u letterlijk elk ontwerpidee kunt implementeren, terwijl CMS volledige toegang biedt tot de mockup-code-editor. Het is mogelijk om enkele kleine wijzigingen aan te brengen, zelfs zonder diepgaande programmeerkennis. Voor grotere taken is een leercurve nodig.

Met CMS-technologieën krijgen gebruikers eindeloze aanpassingsfuncties op het gebied van website-functionaliteit. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar om te downloaden en te activeren. Mogelijk vindt u add-ons voor elk projecttype van integratie van betaalmethoden en analyse voor SEO-boosters, marketingtools en meer. U moet echter klaar zijn om de installatie en installatie zelf uit te voeren en handmatig door te gaan met regelmatige updates van plug-ins.

WordPress-plug-ins

Website bouwkosten: het CMS zelf is gratis. U hoeft alleen te betalen voor een domein en hosting (ongeveer $ 5 per maand). Soms moet u betalen voor premium plug-ins, sjablonen en premium-accounts van derden.

CMS-gebaseerde site-voordelen:
Nadelen op basis van CMS:
&# x2714; Maximale flexibiliteit.
&# x2714; Eindeloze aanpassingsfuncties.
&# x2714; Relatief makkelijk te gebruiken.
&# x2714; Toegang tot de code-editor.
&# x2714; Betaalbaarheid.
✘ Handmatige bediening.
✘ Technische vaardigheden vereist.
✘ Activering en configuratie van plug-ins.

# 4. Webdesign Kaders

Een framework is eigenlijk een kant-en-klaar sjabloon. Dit is de reden waarom sommige gebruikers vaak worden misleid omdat ze denken dat het gebruik van frameworks supergemakkelijk is. Nou, dat is het niet. Ze zijn ontworpen om ervaren ontwerpers en webontwikkelaars gefocust te laten blijven op het creëren van unieke websitefunctionaliteit in plaats van het programmeren van gemeenschappelijke functies die elders kunnen worden bereikt.

Kaderinterface

Met andere woorden, u krijgt eigenlijk een blauwdruk van een website zonder het inhoudbeheersysteem waarbij u intensieve codering moet uitvoeren om uw idee tot leven te brengen. In de meeste gevallen hebben frameworks niet eens typische dashboards of controlepanelen.

Dus wat maakt ze zo populair bij gebruikers?

Open source platforms

De meeste frameworks zijn beschikbaar als open source-mockups. Het betekent dat u gemakkelijk de sjablooncode kunt openen, bewerken, wijzigen of wijzigen. Bovendien kunnen gebruikers verschillende frameworks vinden die beschikbaar zijn in verschillende programmeertalen om de best passende variant te kiezen.

Flexibiliteit

Ondanks het feit dat kaders enige codering vereisen; ze zijn efficiënter in vergelijking met zelfgecodeerde sites. Sommige sjablonen worden geleverd met reeds ingebouwde functies. U kunt bijvoorbeeld een sjabloon krijgen met een geïntegreerd systeem voor de opmerkingen van gebruikers in uw blog of verbonden afbeeldingsgalerijen voor uw portfolio. Tegelijkertijd maken frameworks het gemakkelijker om met databases te communiceren en services van derden te integreren.

Veiligheid

Voordat het framework wordt geïmplementeerd, gaan ontwikkelaars door met AB-tests om de goede werking ervan te garanderen. Het zorgt echter voor een stabiele website. Het slechte nieuws hier is dat framework-gebaseerde sites over het algemeen langzamer zijn. Ze zullen nauwelijks een goed idee zijn voor een groeiend bedrijf dat een complexe websitestructuur vereist met tonnen mediabestanden en inhoud om verder te uploaden.

Website bouwkosten: frameworks kunnen komen in verschillende pakketten en plannen met een maandelijkse prijs ergens tussen $ 50 en $ 1.5000 per maand voor enorme online projecten.

Website Framework Pros:
Website Framework nadelen:
&# x2714; Kant-en-klare sjablonen.
&# x2714; Ingebouwde functies.
✘ De leercurve is nog steeds nodig.
✘ Niet goed voor groeiende projecten.
✘ Hoge kosten.
✘ Laag prestatieniveau.

Website-bouwmethoden uitgelegd

Bekijk de onderstaande tabel om alle informatie samen te vatten over de methoden en technologieën voor het bouwen van websites die we hebben besproken.

Website-bouwmethodeZelf gecodeerdwebsite bouwerCMSKader
Makkelijk te gebruikenVereist diepgaande technische, codeer- en programmeervaardigheden. Vraagt ​​om een ​​apart contentmanagementsysteem.Goed voor beginners en niet-technici. Intuïtieve editor en dashboard.Goed voor beginners, hoewel enige technische vaardigheden nog steeds nodig zijn. Vereist instelling, domein / hostingbeheer.Ontworpen voor professionals. Webdesign en programmeervaardigheden zijn noodzakelijk.
KenmerkenTotale vrijheid bij het ontwerpen van websites. Geen geïntegreerd CMS. De mogelijkheid om alles vanaf nul te coderen.Alles-in-één oplossing. Alle functies binnen één plan.Toegang tot de broncode, talrijke plug-ins, handmatige controle over de functies.Vooraf ontworpen sjablonen, enkele ingebouwde functies, lage prestaties en stabiele werking.
Goed voorElk project. Hoe ingewikkelder uw site is, hoe meer tijd en geld u nodig heeft.Alle soorten websites met talloze sjablonen voor elk niche- en projecttype.Geweldig voor op inhoud gebaseerde sites, eCommerce-projecten vereisen extra aanpassing.Goed voor kleine bedrijfssites en portefeuilles, niet goed voor groeiende projecten.
PrijsVan $ 0 naar $ 100.000 in het geval van het inhuren van externe ontwikkelaars.Van $ 0 naar $ 40 voor een volledige website inclusief eCommerce-functies.Van $ 5 naar $ 300 in het geval van betaalde sjablonen en premiumfuncties.Van $ 10 naar $ 2000 afhankelijk van het plan.

Een website vanaf nul maken – waarmee u moet beginnen?

Als u wilt voorkomen dat uw website defect raakt voordat u een enkele pagina maakt, is een gedetailleerde planning noodzakelijk. Het project is gedoemd te mislukken zonder korte, duidelijke doelen, primaire projectdoelstellingen en de behoeften die het nodig heeft.

U moet goed begrijpen hoe uw website potentiële gebruikers kan helpen. Is het een digitale winkel, blog, portefeuille of kleine bedrijfssite? Wat voor soort informatie moet het vertegenwoordigen en op welke manier? Wat is uw koperspersoon? Welke structuur moet een project hebben en welke kenmerken heeft het nodig om de doelen te bereiken? Als je het antwoord op die vragen hebt, ben je op de goede weg.

Het type website definiëren

Deze is de meest cruciale stap, omdat het projecttype de functionaliteit en functies van uw site definieert die u nodig heeft. Ga je een blog lanceren om je ideeën met mensen te delen of geld te verdienen met de website? Wilt u producten online verkopen en deelnemen aan de e-commerce niche? Wilt u uw diensten vertegenwoordigen en competentie met een professioneel portfolio?

Elk type website vereist verschillende benaderingen. Het bouwproces zal anders zijn met slechts een paar veelvoorkomende dingen. Het idee is om de belangrijkste functies die een bepaald type website definiëren duidelijk te realiseren.

Portfolio Website Functies

Dit type verwijst naar een website voor kleine bedrijven die wordt gebruikt door freelancers, onafhankelijke serviceproviders en kleine en middelgrote bedrijven. Het belangrijkste idee is om de service en het bedrijf zelf op de meest aantrekkelijke manier te vertegenwoordigen. Stel dat u een professionele fotograaf bent en een geheel nieuwe website wilt bouwen voor een betere herkenning. Hier zijn enkele basisfuncties die een portfolio zou moeten bevatten:

 • Over u sectie – je moet jezelf voorstellen aan het publiek en je werkervaring en competentie laten zien.
 • Portefeuille – deze is om enkele van je beste werken en foto’s te markeren. Beeldcollecties kunnen worden onderverdeeld in categorieën. U kunt enkele galerij- en schuifwidgets proberen om de pagina een beetje interactiever te maken.
 • Contact sectie – uw klanten moeten op een eenvoudige en snelle manier contact kunnen opnemen. Een enorm percentage van potentiële klanten verlaat de website vanwege gecompliceerde contactformulieren of navigatie. Het betekent dat u uw website niet mag overladen met nutteloze inhoud en de meest gunstige aspecten van de geleverde diensten moet benadrukken.

Wix fotografie website builder

Websitebouwers en CMS-platforms kunnen een grote opluchting zijn, omdat ze een selectie portfoliosjablonen leveren met reeds geïntegreerde contactformulieren, Over ons-secties, dynamische galerijen en andere geweldige functies die u mogelijk nodig heeft. Kiezen voor frameworks kan ook een goed idee zijn. Voor zelfgecodeerde sites moet elke functie helemaal opnieuw worden geprogrammeerd, wat onmogelijk is zonder speciale technische vaardigheden.

Blog en op inhoud gebaseerde websitefuncties

Wil je je kennis graag delen met potentiële lezers, handige handleidingen schrijven, blogposts, nieuws en artikelen delen? Dan moet je een op inhoud gebaseerde website of een blog maken. Dit type wordt voornamelijk gebruikt door schrijvers en bloggers die graag wat nuttige informatie willen delen. Ze kunnen ook wat geld verdienen dankzij online inkomsten genereren.

Gutenberg WordPress

Blogs kunnen tonnen onderwerpen bevatten, van hengelsport- en autoreparatietips tot enkele meer professionele problemen, zoals het helemaal opnieuw bouwen van een online winkel of het ontwikkelen van een mobiele app. Het hangt allemaal af van je eigen verbeeldingskracht. Sommige mensen beschouwen dit type als het gemakkelijkst te maken. Het zou echter ook enkele van de cruciale kenmerken moeten hebben. Anders is het gedoemd te mislukken. Een succesvolle blog vereist het volgende:

 • Aantrekkelijk ontwerp – hoewel we het hebben over op inhoud gebaseerde sites waar de inhoud ertoe doet, moet deze toch een aantrekkelijk ontwerp hebben. Gebruikers kunnen kiezen voor talloze thema’s en kant-en-klare lay-outs met animaties, parallax-effecten en andere voordelen om de site een beetje interactiever te maken.
 • Bewerkingsplatform – je zult veel met inhoud moeten werken. Met andere woorden, u heeft een platform nodig met een krachtige tool voor inhoudsbeheer om teksten, scripts, mediabestanden, typografie te behandelen om uw tekst aantrekkelijker te maken voor lezers, enz..
 • Eenvoudige navigatie – u moet zorgen voor snelle en eenvoudige toegang tot alle secties van uw website. Hoe meer artikelen gebruikers lezen, hoe beter voor uw blog. Het betekent niet alleen een duidelijk menu of zoeksysteem, maar ook relevante interne links.
 • Sociaal delen – het is een van de belangrijkste kenmerken van de blog. Gebruikers moeten de kans krijgen om uw artikelen te delen via de grootste sociale platforms.
 • Abonnements- en commentaarformulieren – abonnementsformulieren zijn misschien de beste manier om uw publiek te laten groeien en hen op de hoogte te houden van nieuwe gepubliceerde berichten. Commentaarformulieren houden uw publiek betrokken.

Dat zijn slechts enkele kenmerken die een professionele blog zou moeten hebben. Zoals je misschien ziet, is het nog ingewikkelder in termen van het bouwproces in vergelijking met portefeuilles. Het goede nieuws is dat sommige websitebouwers blogfuncties hebben met verschillende lay-outs, typografie en SEO-instellingen.

Maar kiezen voor CMS is waarschijnlijk de beste oplossing. Het heeft een krachtig inhoudbeheersysteem naast tal van aanpassingsfuncties en blogsjablonen.

Digitale winkelfuncties

eCommerce-projecten zijn het moeilijkst in termen van technische implementatie. Ze hebben meestal verschillende apps en add-ons, services van derden en technologieën die een soepele en stabiele werking vereisen. Anders zouden uw kopers waarschijnlijk vertrekken.

e-commerce

Een succesvolle online winkel gaat niet alleen over het verkopen van goederen. Het gaat ook over marketing- en promotiecampagnes, loyaliteitsprogramma’s, acquisitie van gebruikers en meer. Hier zijn enkele van de basisfuncties die een digitale winkel zou moeten hebben:

 • Eenvoudige navigatie- en zoekopties – zorg voor snelle toegang tot verschillende productcategorieën voor uw klanten. Maak het ze gemakkelijk om het goede te vinden dat ze nodig hebben. Implementeer filters en speciale opties om producten te sorteren op prijs, maat, type, enz.
 • Eenvoudig afrekenproces – veel kopers vertrekken vanwege een ingewikkeld betalingsproces. Je moet het snel en eenvoudig maken. Hier heeft u mogelijk een winkelwagen en integratie van betaalmethoden nodig om de aankoopflexibiliteit voor de klanten te garanderen.
 • Verzendopties – het is vrij moeilijk om je te onderscheiden van concurrenten in de eCommerce-niche. U moet enkele unieke functies aanbieden. Gratis verzendopties kunnen de oplossing zijn.
 • Product management – het platform dat u kiest om vanaf het begin een website te bouwen, moet een geavanceerd productbeheersysteem hebben om de prijs aan te geven, beschrijvingen bij te werken, prachtige productfoto’s en -video’s toe te voegen, te werken met baseline SEO-instellingen, enz..
 • Klanten beoordelen sectie – een geweldige manier om uw online winkel betrouwbaarder te maken. Laat uw klanten hun koopervaring en opmerkingen over uw productkwaliteit delen.
 • Marketing en promotie – trek klanten aan met speciale aanbiedingen, promoties, coupons, promotiecodes, kortingen en andere programma’s om de loyaliteit van klanten te vergroten.

De beste manier om een ​​online winkel met volledige cyclus te bouwen, is door te kiezen voor websitebouwers die speciaal zijn ontworpen voor eCommerce-behoeften. Ze worden geleverd met een volledig pakket productbeheer-, marketing- en promotiekits, terwijl hun sjablonen al alle functies bevatten die een webwinkel nodig heeft.

FAQ

Het definiëren van het type website en de benodigde functies is cruciaal voordat u aan de slag gaat. Er zijn echter nog enkele andere fundamentele kwesties die moeten worden onderzocht. Ze bevatten verschillende zaken waarmee rekening moet worden gehouden, omdat ze ook het toekomstige projectsucces kunnen bepalen. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen bij het maken van een volledig nieuwe website.

Vraag: Kan ik een website maken zonder codering?

Antwoord: Ja, dat kan, maar alleen als u kiest voor alles-in-één websitebouwers. Het gebruik van CMS vereist mogelijk nog enige kennis van codering, terwijl zelfgecodeerde websites diepgaande programmeerervaring vereisen.

Vraag: Hoeveel kost het om een ​​website te starten?

Antwoord: De prijs is afhankelijk van de complexiteit van de website en de bouwmethode die u hebt gekozen. Zelfgecodeerde websites kunnen u duizenden dollars kosten in het geval van uitbesteding. Website-bouwplannen variëren ergens tussen $ 10 en $ 50 per maand, terwijl CMS gratis is, hoewel je moet betalen voor het domein en kortsluiting ($ 5- $ 10 per maand).

Vraag: Hoe maak ik mijn website sneller en veiliger?

Antwoord: U moet een geschikte hosting kiezen met voldoende capaciteit, bandbreedte, stroom en beveiligingsmiddelen die aan uw websitevereisten voldoen. U moet ook letten op hostingprestaties in termen van snelheid, uptime-snelheid en andere technische problemen. Bovendien kunt u de afbeelding en code-optimalisatie afhandelen om uw site lichter te maken. Mogelijk hebt u daarvoor echter wat extra tools en kennis nodig.

Vraag: Hoe maak je een website Google doorzoekbaar?

Antwoord: U moet uw site SEO-vriendelijk maken bij het bewerken van beschikbare SEO-instellingen en geoptimaliseerde inhoud maken die regelmatig wordt bijgewerkt. Tegelijkertijd moet uw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn met duidelijke navigatie en een eenvoudige structuur. Koppel uw site aan Search Console en Google Analytics, voeg robots.txt-bestanden en sitemap toe voor een betere indexering.

Het komt neer op

Gebruikers hebben een ruime keuze aan methoden en technologieën waarmee ze vanaf nul een website kunnen bouwen. Het enige dat u nodig heeft, is om de meest geschikte technologie te kiezen, afhankelijk van uw behoeften, technische achtergronden en verwachtingen. Het is erg belangrijk om duidelijke doelen te stellen en het type website te definiëren voordat je diep in het creatieproces duikt. Bovendien moet u duidelijk begrijpen wat uw eigen mogelijkheden zijn om uw rug niet tegen de muur te houden.

Beginners moeten kiezen voor websitebouwers met een volledige reeks functies op één platform. Dergelijke webbouwtechnologieën hebben alles wat u nodig heeft om met de site van elk type om te gaan en zonder leercurve. Iets meer gevorderde gebruikers zouden de aanpassingsvrijheid waarderen die wordt geleverd door CMS in combinatie met vertrouwde hosting. Ervaren programmeurs en programmeurs zouden de mogelijkheid waarderen om elke functie afzonderlijk te ontwerpen.

Wat u ook kiest, begin met een briefing, vergelijk en tegenspreken verschillende methodologieën en kies voor de meest vertrouwde en gerenommeerde om de stabiliteit en het succes van het project te garanderen.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map