Hoe een CMS-website vanuit Scratch te bouwen

Hoe een CMS-website vanuit Scratch te bouwen


Onder een verscheidenheid aan opties voor webbouw die u kunt tegenkomen in de hedendaagse niche voor webdesign, blijft het gebruik van CMS dat zeer objectieve doel dat kan voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikerscategorieën. Content Management Systemen zijn krachtige programma’s die een uitgebreide keuze aan webdesign tools bieden die nodig zijn om elk soort project effectief te starten en te beheren. Deze systemen verschillen in de doelstellingen en functionaliteit en ze zijn niet allemaal vanaf het begin eenvoudig te beheersen.

De kennis van de basisprincipes van webdesign is hier wenselijk, terwijl het resultaat altijd tijd en moeite waard is. Websites die zijn gemaakt met CMS onderscheiden zich over het algemeen van de massa vanwege hun aantrekkelijke, unieke, eigentijdse ontwerp, geavanceerde prestaties en het vermogen om verschillende taken tegelijk uit te voeren. Dus, wat is er nodig om een ​​CMS-website te starten en wat zijn de onmisbare stappen die het proces met zich meebrengt? Het is hoog tijd om daar nu achter te komen.

Hoe maak je een CMS-website

Als u op het punt staat een CMS te kiezen voor uw webontwerpproject, let dan op de volgende stappen die u moet ondernemen om er een succes van te maken.

 1. Kies een platform. Voordat u een website lanceert, kiest u het CMS dat beter aansluit bij uw webontwikkelingsbehoeften en uiteindelijke verwachtingen. Er zijn meerdere systemen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, maar weeg alle voor- en nadelen van elk van hen af ​​om de keuze te maken waar u later geen spijt van zult krijgen.
 2. Denk na over de domeinnaam. Uw websitedomein moet gedenkwaardig, eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn. Het mag niet te lang zijn – de belangrijkste vereiste is om het merkgerelateerd, relevant voor de niche en SEO-vriendelijk te maken. Neem de tijd om de jouwe te kiezen.
 3. Lees ook: Wat is een domeinnaam en hoe werken domeinen??.

 4. Selecteer Hosting. Voordat u het systeem installeert, moet u ook voor de keuze van de hosting zorgen. Houd er rekening mee dat niet alle CMS worden geleverd met geïntegreerde hostingoplossingen. Sommigen van hen bieden keuzevrijheid, omdat de selectie van hostingproviders echt indrukwekkend is. Een van de beste opties is echter Bluehost. Het wordt geleverd met sterke uptime-tarieven, hoge laadsnelheid van webpagina’s, betrouwbare beveiligingstools, diverse integratie-opties en betaalbare prijzen. Het basisplan van het systeem dat bovendien wordt geleverd met een optie voor het kiezen van een domeinnaam, kost u dus slechts $ 2,95 / maand – het is bijna onmogelijk om ergens anders zo’n redelijk aanbod te vinden.
 5. Lees ook: Beoordeling van de beste webhostingproviders.

 6. Installeer het CMS. De volgende stap is het installeren van het door u gekozen platform. Over het algemeen is het installatieproces eenvoudig, snel, intuïtief en duurt het slechts een paar minuten. Voer gewoon de stappen uit die het systeem biedt en kopieer de bestanden naar uw host.
 7. Kies en installeer de plug-ins. Aangezien bijna alle gerenommeerde CMS plug-in-installatie vereisen, is het logisch om dat vanaf het begin te doen. Plug-ins voegen functionaliteit toe aan uw project. Als u echter niet van plan bent een volledig gecompliceerd project te starten, kunt u het zonder doen. Houd er rekening mee dat plug-ins gratis en betaald zijn – de laatste zijn veiliger en betrouwbaarder, waardoor ze de investering waard zijn.
 8. Pas het ontwerp aan. Zodra u klaar bent met het installeren van plug-ins, is het hoog tijd om een ​​geschikt thema te kiezen en uw website-ontwerp aan te passen. Bijna alle CMS worden geleverd met geïntegreerde sjablonen, maar u kunt ook meerdere varianten op internet tegenkomen. Net als plug-ins kunnen sjablonen ook gratis en betaald zijn, wat ook een directe impact kan hebben op hun kwaliteit en veiligheid. Elk CMS wordt geleverd met zijn ontwerpaanpassingstools die het mogelijk maken om webpagina’s te maken en te bewerken, logo’s en menu’s toe te voegen, website-indeling te ontwerpen enz..
 9. Upload inhoud. Wanneer u klaar bent met het aanpassen van webdesign, kunt u beginnen met het uploaden van de inhoud. De meeste sjablonen bevatten vooraf ontworpen inhoud, die tot de niche behoort waartoe het behoort. U kunt de inhoud vervangen door uw eigen info (afbeeldingen, tekst, mediabestanden etc.) om een ​​uniek persoonlijk project te krijgen.
 10. Online gaan. De laatste stap is de publicatie van de website. Vergeet echter niet om SEO-instellingen in te vullen en het analysesysteem aan te sluiten om daarna de prestaties van uw website bij te houden.

Beste CMS-website-bouwers

Als het gaat om de keuze van de beste CMS-websitebouwers, moet u zich realiseren dat er veel van zijn. Maar slechts enkele diensten zijn echt de aandacht waard, als u het waardige resultaat wilt behalen dat aan uw behoeften, vereisten en budget voldoet. Dit zijn WordPress, Joomla, Drupal en Concrete5. Het is hoog tijd om ze nu allemaal te bekijken.

1. WordPress

WordPress

WordPress – is het CMS, waarvoor geen presentatie vereist is, zelfs als dit de eerste keer is dat u besluit een website met dit soort diensten te lanceren. Dit is verreweg het meest populaire en meest gebruikte Content Management Systeem, dat al miljoenen websites wereldwijd heeft aangedreven. Het platform onderscheidt zich van de massa vanwege de uitgebreide integratieopties, brede gebruikersgemeenschap, overvloed aan sjablonen en tools voor ontwerpaanpassing. Het systeem is flexibel en vrij gemakkelijk te beheersen, zelfs als u geen webdesigner bent. Maak je echter klaar om de basis van webdesign te verkennen, wanneer je ermee werkt, aangezien WordPress echt programmeerervaring en vaardigheden impliceert.

Kenmerken

WordPress Editor

WordPress werd oorspronkelijk gelanceerd om blogs te starten en te beheren. Het blijft dus het beste blog-CMS ooit, met meerdere eersteklas blogtools en -mogelijkheden. Wat u kunt doen om hier een blog te starten, is het toevoegen, bewerken, plannen en bijwerken van berichten, het instellen van RSS- en e-mailabonnementsfeeds, het inschakelen van opmerkingen voor gebruikers, het integreren van mediabestanden, het kiezen en aanpassen van blogontwerp enz..

WordPress biedt creatieve vrijheid en meerdere opties voor ontwerpaanpassing. Blader gewoon door het configuratiescherm om een ​​verscheidenheid aan tools te zien die u kunt toepassen om een ​​uniek website-ontwerp te maken. Plug-in-integratie is een van de hoogtepunten van de service, die het mogelijk maakt om een ​​unieke aantrekkingskracht op de website te krijgen door gebruik te maken van de functies die het systeem momenteel mist. Tegelijkertijd vereist plug-in-integratie maximale aandacht en begrip van het onderwerp. Dit is nodig om de malware te vermijden die mogelijk wordt geassocieerd met plug-ins van derden.

Afgezien van plug-in-integratie, staat het CMS ook bekend om zijn insluitfunctie voor sociale media. U hoeft zich niet afzonderlijk bij populaire sociale netwerken te registreren, omdat deze standaard al in het systeem zijn geïntegreerd.

Ontwerpen

Het CMS wordt geleverd met een verbazingwekkende verscheidenheid aan sjablonen, die u op internet kunt vinden. De eigen collectie is niet helemaal rijk, dus het is zeker logisch om sjablonen van derden te kiezen en te integreren die voldoen aan uw individuele webontwerpbehoeften. WordPress-ontwerpen zijn beschikbaar in gratis en betaalde varianten. Betaalde ontwerpen zijn van betere kwaliteit en zijn niet zo riskant als het gaat om malware- en spambedreigingen.

Kosten

Over het algemeen is WordPress een gratis CMS voor alle gebruikerscategorieën. U kunt de basisfuncties van de service helemaal gratis downloaden, installeren en gebruiken. Maar als u besluit dat u de prestaties van uw website moet verbeteren en er functionaliteit aan moet toevoegen, gaat u niet zonder het kopen van extra sjablonen en plug-ins op internet. Bovendien moet u hosting en domeinnaam krijgen om online te gaan en uw project toegankelijk te maken voor de doelgroep.

Lees ook: WordPress beoordeling.

Probeer WordPress nu

2. Joomla

Joomla

Joomla – is een ander populair platform, dat op de tweede plaats komt na WordPress in de lijst met hedendaagse Content Management Systemen. Dit is de open source software, wat het mogelijk maakt om projecten te starten en te beheren die verschillen in complexiteit en beheersingsniveau. Als je nog nooit met dit soort platforms hebt gewerkt, moet je weten dat Joomla een beetje ingewikkelder is dan WordPress en dat het dus meer moeite, tijd en vaardigheden kost om het onder de knie te krijgen en te gebruiken. Hoewel WordPress in eerste instantie een bloggerichte service is, kan Joomla worden gebruikt om verschillende soorten websites te starten, waaronder zakelijke projecten en bestemmingspagina’s. Het is een goede keuze voor freelancers, kleine tot grote ondernemingen en webdesignprofessionals.

Kenmerken

Joomla Dashboard

Net als WordPress is Joomla ondenkbaar zonder plug-inintegratie. Er zijn veel gratis en betaalde plug-ins die speciaal zijn ontworpen voor Joomla. Het is aan jou om te kiezen uit meerdere gratis en betaalde varianten, maar nogmaals, let op het beveiligingsaspect. Een goede keuze voor plug-ins zal uw website op de lange termijn echter naar een geheel nieuw niveau tillen.

Ook integratie met handige en functionele apps en diensten van derden is hier mogelijk. Met Joomla kunt u de volgende applicaties toevoegen: LiceChat, Zendesk, Campaign Monitor, Active Campaign, Constant Contact, Bitium, LiveAgent, ZohoSalesIQ, Post-Affiliate Pro, Bookeo Appointments, Kayako en Vision Helpdesk om er maar een paar te noemen.

Het CMS bestrijkt een breed spectrum aan webbouwbehoeften. Om u creatieve vrijheid te laten uiten, geeft het systeem u de leiding over het webontwerpproces. Wat u hier kunt doen, is de opties voor inhoudsbeheer van uw project beheren, evenals bannerfuncties en gebruikersprestaties. De taalmanager van de dienst zal een enorm voordeel zijn voor die gebruikers, die een intentie hebben om te creëren meertalige websites. Door de geïntegreerde tool te gebruiken, kunt u de vereiste taalinstellingen aanpassen om alle taalversies van uw website te starten.

Ontwerpen

De geïntegreerde sjabloonverzameling van het platform is niet helemaal rijk, hoewel de kwaliteit van ontwerpen vrij hoog is. Gelukkig is het web rijk aan professionele Joomla-sjablonen die u kunt gebruiken, als het u niet lukt om die in de set van het systeem te vinden. Ontworpen door externe webdesigners en communityleden, zijn Joomla-ontwerpen gratis en betaald. Ook hun kwaliteit verschilt. Het feit dat gratis sjablonen niet helemaal veilig zijn voor grootschalige projecten is eerder overtuigend voor gebruikers, die van plan zijn kwalitatief hoogwaardige projecten te krijgen.

Kosten

Als open-source CMS is Joomla volledig gratis voor iedereen. U kunt het gratis downloaden, installeren en ermee werken. De tijd die u kunt besteden aan het verkennen van de functieset van de service is dus onbeperkt. Houd er rekening mee dat de overheersende hoeveelheid geïntegreerde tools en functies van het systeem beperkte functionaliteit heeft. Om een ​​volledig uitgeruste professionele website met Joomla te lanceren, is het een must om betaalde sjablonen, plug-ins en apps van derden te krijgen. Hetzelfde gaat over domeinnaam en hosting.

Lees ook: Joomla recensie.

Probeer Joomla nu

3. Drupal

Drupal

Drupal – is het open source Content Management Systeem, dat uitgebreide ontwerpaanpassingsopties biedt. Het systeem werkt uitstekend voor de ontwikkeling van kleine, middelgrote en grote zakelijke projecten. Het is echter ook mogelijk om met het platform andere soorten websites te maken. Drupal wordt veel gebruikt door professionele webdesign studio’s en freelancers, die zich richten op het maken van op maat gemaakte websites voor klanten.

Kenmerken

Drupal Dashboard

Net als andere populaire CMS zorgt Drupal voor diepe en flexibele plug-in integratie-opties. Het systeem biedt standaard niet voldoende keuze aan plug-ins en apps. In plaats daarvan kunnen gebruikers online tal van varianten vinden. De service maakt het ook mogelijk om modules en ontwerpen te kiezen en toe te voegen, die vooral bij uw websitespecialisatie passen. Wat betreft de integratie van het CMS met systemen en apps van derden, biedt Drupal een brede selectie van services die u kunt kiezen om de prestaties van uw website te verbeteren. Deze omvatten Zendesk, Bitium, Google Analytics, LinkedIn, Zapier, HubSpot, MailChimp, ShoutEm, iPaper, Magento, Salesforce, Twitter en enkele andere bekende systemen.

Drupal wordt geleverd met handige en handige opties voor gebruikersbeheer die bijdragen aan het veilig en snel uploaden van inhoud en de verdere bewerking ervan. Het geavanceerde menu van het systeem vereenvoudigt het proces van het toevoegen van verschillende soorten inhoud (afbeeldingen, video’s, mediabestanden, blogposts, polls enz.). Afgezien daarvan levert Drupal uitzonderlijk content- en grafisch beheer.

Ontwerpen

Als Content Management Systeem kan Drupal niet zo’n uitgebreide selectie van geïntegreerde sjablonen aanbieden als bijvoorbeeld moderne websitebouwers. Ingebouwde thema’s werken goed voor de ontwikkeling van persoonlijke projecten of voor de systeemverkenning. Dat is het. Als u een groot publiek target, zult u zeker moeten zoeken naar sjablonen van derden op internet. Gelukkig zijn er veel hoogwaardige thema’s die speciaal voor Drupal zijn ontworpen door professionele ontwikkelaars, webstudio’s en communitygebruikers. Drupal-ontwerpen zijn zowel gratis als betaald. Deze laatste zijn veiliger en professioneler. Ze zijn dus de investering waard, als u verwacht een volledig uitgeruste website te krijgen die aan uw zakelijke behoeften en doelstellingen voldoet.

Kosten

Drupal is een gratis CMS-software die wordt geleverd met de open-sourcecode. U kunt het systeem gratis downloaden en installeren, maar er is veel dat u nodig heeft om het meeste uit de functionaliteit te halen. Om te beginnen moet je krijg de domeinnaam en kies een hostingprovider en een van de abonnementen die het aanbiedt. De kosten van de plannen zullen verschillen met betrekking tot de inbegrepen voorwaarden en diensten. Ten tweede moet u investeren in kwaliteitssjablonen, plug-ins en applicaties van derden die bijdragen aan de prestaties van uw website.

Lees ook: Drupal beoordeling.

Probeer nu Drupal

4. Beton5

Beton5

Beton5 – is een krachtig en innovatief open-source CMS, dat het mogelijk maakt om websites op een uitgebreide en gemakkelijke manier te lanceren en te beheren. Dit is eigenlijk een van de systemen die gratis geavanceerde functionaliteit biedt zonder concessies te doen aan het resultaat. Websites gebouwd met Concrete5 zien er modern en functioneel uit. Het CMS is echter ingewikkelder dan veel van zijn concurrenten en impliceert dus een diepe leercurve. Als je aan de functies went, kun je verschillende soorten projecten maken.

Kenmerken

Concrete5 Dashboard

Het CMS biedt waardige ontwerpaanpassingsfuncties om aan verschillende voorkeuren en behoeften te voldoen. Er zijn veel plug-ins en door de kern ondersteunde add-ons die u online kunt vinden en in uw project kunt integreren om de functionaliteit te verbreden. Veel van deze add-ons worden regelmatig automatisch bijgewerkt. Het CMS wordt ook geleverd met de geïntegreerde formulierenbouwer, waarmee u eenvoudig de online formulieren op uw website kunt maken, bewerken en bijwerken.

Bovendien zorgt het systeem voor een snelle installatie, uitgebreide plug-inintegratie-opties, één-klik-update, gebruikersrechten, geïntegreerd rapportagesysteem enz. Het CMS zorgt voor intuïtieve website-editing, terwijl de daarmee gecreëerde projecten goed zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Ontwerpen

Het platform heeft zijn eigen verzameling geïntegreerde sjablonen, die van goede kwaliteit zijn en aanpasbaar zijn. Het aantal beschikbare thema’s is echter mogelijk niet voldoende om te voldoen aan de webontwerpbehoeften van alle systeemgebruikers. In dit geval maakt de service het mogelijk om thema’s van derden te integreren die beschikbaar zijn op internet. Ze zijn speciaal voor Concrete5 ontworpen door webontwikkelaars en zijn verkrijgbaar in twee mogelijke varianten – gratis en betaald. Gratis sjablonen hebben ook een goede kwaliteit, maar ze zijn niet zo veilig in vergelijking met betaalde ontwerpen vanwege de potentiële malwarebedreiging.

Kosten

Net als zijn grote concurrenten die hierboven zijn beoordeeld, is Concrete5 absoluut gratis. U hoeft niets te betalen om de service te downloaden, installeren en gebruiken. Tegelijkertijd is het onmogelijk om het systeem helemaal gratis te bellen. Om het meeste uit de functieset te halen, moet u betalen voor de domeinnaam, hostingprovider, extra plug-ins, sjablonen, add-ons en applicaties. De uiteindelijke kosten van een project zijn afhankelijk van het aantal extra functies dat u in uw website wilt integreren, evenals van het hostingplan en het ontwerp (indien van toepassing) dat u uiteindelijk kiest.

Probeer Concrete5 nu

Hoe u het juiste contentmanagementsysteem kiest

Het kiezen van het juiste Content Management Systeem is vaak een uitdaging. Dit betreft met name gebruikers die nog nooit met deze platforms hebben gewerkt en dus niet op de hoogte zijn van hun parameters en belangrijkste kenmerken.

De uiteindelijke beslissing hangt eigenlijk af van verschillende factoren. Deze omvatten uw vaardigheden voor webontwerp, het type project dat u nodig heeft, het doel dat u nastreeft, het budget dat u bereid bent te investeren in de ontwikkeling ervan en de kenmerken van het platform zelf. Tegelijkertijd is het mogelijk om algemene kenmerken en vereisten te definiëren die vergelijkbaar zijn voor alle CMS-typen die u tegenkomt bij het zoeken:

 • Gemak en gemak van websitebeheer;
 • niet-intuïtieve aard;
 • Integratiemogelijkheden;
 • Kosten (inclusief hosting en domeinnaam)
 • Veiligheid;
 • Upgrade-opties;
 • Ontwerpaanpassingsfuncties inbegrepen;
 • SEO-vriendelijkheid;
 • Schaalbaarheid;
 • Content management functies.

Dit zijn de must-have aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van het beste CMS. De rest van de essentiële punten is afhankelijk van de individuele parameters van elk systeem waarin u geïnteresseerd bent. Hoe dan ook, als u erin geslaagd bent het CMS te vinden dat aan de bovengenoemde vereisten voldoet, is het zeker uw aandacht waard.

Bottom Line

Beschikbaarheid en uitgebreide selectie van softwaretypen kunnen de uiteindelijke CMS-keuze tot een echte uitdaging maken, vooral voor beginners. Waar u op moet letten bij het verkennen van de meest populaire services, is het scala aan functies, integratieopties en speciale tools. Maar dat is het niet. De meeste CMS vereisen hosting en domeinkeuze, wat een ander aspect is dat u moet aanpakken bij het vergelijken van de platforms.

WordPress, Joomla, Drupal en Concrete5 zijn momenteel het meest bekende, feature-beladen en vertrouwde CMS. Ze maken het mogelijk om verschillende soorten projecten te starten en effectief te beheren, door toegang te verlenen tot extra apps, plug-ins, sjablonen en tools.

Voordat u de definitieve keuze maakt, moet u deze services analyseren, verkennen en vergelijken. Voldoen ze aan uw wensen? Zijn ze rijk aan functies zodat u eenvoudig projecten kunt maken? Kun je de taak met een van hen met succes voltooien of staat er een duidelijke leider op je lijst? Antwoorden op deze vragen helpen u om de service te kiezen die het beste aansluit bij uw individuele webontwerpproject en vereisten.

Maak een CMS-website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map