Hoe een community-website te bouwen

Er zijn veel websitebouwers waarmee blogs kunnen worden gemaakt met een gevarieerd bereik. Helaas zijn er maar een paar services die geweldig werken voor de ontwikkeling van forums. Als het gaat om systemen, die met succes voor beide doeleinden tegelijk kunnen worden gebruikt, kunnen ze op vingers worden geteld.


Het succes van het bouwen van een community-website hangt sterk af van de juiste keuze van een websitebouwer, uw vaardigheden en de taak die u heeft ingesteld. Met andere woorden, u moet begrijpen hoe goed u zich een toekomstige website voorstelt en of uw expertise voldoende is om de taak te voltooien.

Het proces kan dus op twee manieren worden vereenvoudigd – door het goede te kiezen community website builder en door te begrijpen wat u van uw website verwacht, zodat deze het publiek kan aantrekken en behouden.

We hebben al geschreven over de meest geschikte services om te maken blogs en forums. Het is nu hoog tijd om het probleem te bespreken vanuit het oogpunt van idee en technische vereisten. Je moet definiëren waar je mee moet beginnen, hoe je aan een website kunt blijven werken en hoe je de effectiviteit van een kant-en-klaar project kunt vergroten..

Laten we het proces onderverdelen in 3 fasen. Dit zijn de keuze van een sjabloon en ontwerpcreatie, blog / forumconfiguratie, promotiestrategie.

1. Ontwerpcreatie

Nicheservices worden geleverd met sets van thematische sjablonen. Over het algemeen is het niet helemaal verplicht om het ontwerp te selecteren, dat perfect zal werken voor het maken van blogs of forums. Dit is vrij conventioneel omdat je altijd een forum of blog aan een webpagina kunt toevoegen en het ontwerp ervan kunt instellen, wat past bij je nichesfeer.

Blogs en forums zijn websites die gaan over het lezen van berichten. Daarom is het belangrijkste om een ​​comfortabele leesomgeving te creëren.

Het ontwerp moet aangenaam zijn, maar dit is een secundaire factor in vergelijking met het inhoudelijke deel. Geen psychedelische kleuren, een overvloed aan lettertypen, experimenten met structuur en andere soortgelijke zaken zijn hier toegestaan.

Een rustgevend ontwerp in combinatie met blauwe, witte, grijze, bruine, zwarte en misschien groene en oranje kleuren zorgen voor de juiste achtergrond. Het aantal kleuren dat u gebruikt mag niet groter zijn dan 3 of 4. De belangrijkste elementen zijn de lettertypen – kies gewoon 2 geschikte varianten voor titels en alinea’s, niet meer.

Het ontwerpen van berichten is ook erg belangrijk, omdat dit een belangrijk website-element is.

Het is beter om een ​​witte of lichtgrijze achtergrond te gebruiken voor een tekst en zwarte of donkerblauwe letters. Dit zijn de geverifieerde combinaties.

 • Letters mogen niet klein zijn, terwijl alinea’s niet lang mogen zijn.
 • Voeg indien nodig afbeeldingen of video’s toe aan tekstblokken.

Ontwerp en leesbaarheid van berichten is het visitekaartje van uw blog.

Wix Blog Editor

Als het gaat om forums, is design van groot belang omdat het daar bijna onmerkbaar is. In plaats daarvan is het cruciaal om oogstrelende kleuren te kiezen in combinatie met zeldzame designelementen en handige weergave van discussiesecties. Je hebt geen extra versieringen nodig, aangezien de meeste mensen forums bezoeken voor communicatie en leesdoeleinden. Het enige dat u nodig heeft, zijn 2 kleuren, 2 lettertypen, een lichte achtergrond en een informatieve structuur van takken.

Het is echter veel eenvoudiger om een kant en klare sjabloon met een juist kleurenpalet, blokcombinatie, lettertypen en andere elementen die goed passen bij uw idee. In de regel streven niche-ontwerpers bijna dezelfde doelen na die we zojuist hebben genoemd. U hoeft zich hier dus niet veel zorgen te maken over het webbouwproces – koop gewoon een kant-en-klare variant en begin met het publiceren van berichten.

2. Blog en foruminstellingen

Het belangrijkste hier is de structuur en lay-out van de feed.

 • Het aantal materialen dat op een pagina wordt weergegeven, heeft ook invloed op het gebruiksgemak van de gebruiker. 8-10 berichten zijn voldoende.
 • De zoekfilteroptie is ook een must-have-functie.
 • Elk bericht moet een titelafbeelding hebben die aansluit bij het onderwerp.
 • Gebruik de beoordelingen, het aantal postweergaven en andere tellers.

Veel gebruikers zijn over het algemeen in hen geïnteresseerd, omdat dit de belangrijkste indicatoren zijn voor de populariteit van berichten. Standaardattributen zoals een datum, auteursnaam etc. moeten ook worden geactiveerd. Dit kan nuttig zijn voor veel lezers, die de datum van publicatie willen zien, andere berichten willen zoeken op naam van de auteur enz.

Het heeft geen zin om een ​​blogfeed te overladen met meerdere linksets in zijbalken, wat het ontwerp ingewikkelder maakt met een ingewikkelde lay-out en niet-symmetrische positionering van voorbeeldblokken, een enorme koptekst met een diavoorstelling, knoppen en andere elementen, die de gebruikersperceptie beïnvloeden van een webpagina.

Het is fijn om hier in de positieve zin van dit woord onvoorspelbaar te zijn. Een gebruiker moet gewoon een blog bezoeken, gemakkelijk een interessante post selecteren en beginnen met lezen. Dat is het.

Wix Forum Setup

Als het op een forum aankomt, is alles veel eenvoudiger. Het zou gewoon beschikbaar moeten zijn. Dergelijke websites komen in de regel als blogtoevoegingen, aangezien het aantal mensen dat afzonderlijke forums maakt tegenwoordig geleidelijk afneemt.

 • Voeg het vereiste aantal secties en nichecategorieën toe.
 • Stel toegangsrechten, weergaveopties voor subcategorieën in en plaats antwoordmeldingen.

Het is ook wenselijk om populaire thema’s bovenaan de lijst te plaatsen, postweergave-indicatoren, gebruikersstatussen en andere tellers toe te voegen om een ​​betere informatie-duidelijkheid te garanderen.

3. Promotie

Afgezien van de voor de hand liggende methoden zoals het invullen van metatags van websites, afzonderlijke pagina’s en materialen, het instellen van analyses, het aanpassen van mensvriendelijke URL’s en 404 pagina’s, moet u zorgen voor de kwaliteitsintegratie van uw community-website met andere sociale diensten.

Share / like-knoppen moeten overal beschikbaar zijn, waar er zo’n noodzaak is. Maak sociale netwerkaccounts en koppel ze aan uw website. Hoe meer nichelinks naar uw website u krijgt, hoe beter.

Kwaliteit, kwantiteit en gemiddeld aantal berichten zijn van groot belang. Vergeet bij het publiceren van het volgende interessante bericht niet om het met zoekwoorden in te vullen, maar wees daar niet te obsessief op. Doe je best om meer geschikte afbeeldingen toe te voegen en vergeet de leesbaarheid en het artikelvolume niet – berichten met meer dan 800 woorden zullen het beste werken voor de zoekmachines. U kunt zelfs auteurs inhuren voor een snellere projectpromotie, als u van plan bent er later geld mee te verdienen.

Soms is het ook logisch om bezoekers hun posts te laten publiceren. Extra niche-inhoud (die trouwens ook gratis is) is handig voor je forum. Vergeet dergelijke artikelen echter niet te modereren, want vreselijke en zinloze berichten moeten absoluut worden vermeden. Het is eenvoudiger om een ​​teamblog te promoten, maar op de een of andere manier moet je de auteurs erbij betrekken. Het is onwaarschijnlijk dat iemand vanaf het begin ermee instemt om voor u te schrijven.

Bottom Line

De belangrijkste succesfactor van een community-website is uw eigen betrokkenheid bij het beheer ervan. Het heeft geen zin om een ​​blog over oliewinning in Alaska te lanceren, alleen omdat deze niche perspectief lijkt te zijn.

Je eigen hobby’s moeten de basis zijn voor een project, of het nu gaat om vissen, verzamelen, kunst, legale niche, reizen, reparatie van oldtimers, boetseermodellen en wat niet. Je moet verplicht bekwaam zijn in de niche.

Onderwerp, inhoudskwaliteit en het aantal gebruikers dat mogelijk tot uw project wordt aangetrokken, is van groot belang voor communitywebsites. Het maken van blogs of forums met een websitebouwer is een technisch eenvoudige taak. Dit is juist het geval wanneer u zich niet moet concentreren op het ontwerp of gebruikers niet moet verrassen met marketingstrategieën en vanaf het begin iets moet proberen te verkopen.

Uw persoonlijke betrokkenheid bij het proces en sociale netwerken zijn hier de belangrijkste succesfactoren. Dit doe je voor mensen en voor je eigen plezier. U schrijft gewoon berichten en deelt deze op internet. Dat is het.

Start een community-website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map