Hoe een statische HTML-website naar WordPress te converteren

hoe u een statische html-website converteert naar wordpress


De banden van websites die met 100% HTML zijn gebouwd, verdwijnen. Dat was een lange, moeilijke weg uit de oorsprong van het webgebouw. Het is veranderd in vallen en opstaan ​​voor miljoenen webdesignliefhebbers van over de hele wereld. Het betekent niet dat statische HTML-pagina’s voor eens en altijd verdwijnen. HTML5-opmaaktaal is nog steeds een van de krachtigste waarmee gebruikers websites kunnen bouwen zonder contentbeheersystemen erachter. Echter…

Webdesign is in de loop van de jaren geëvolueerd naar een hoger niveau van aanwezigheid op het web en is veranderd in een aantrekkelijkere en interactieve online omgeving. Bovendien hoeven gebruikers niet langer zelfstandig met codering en programmering om te gaan dankzij geautomatiseerde CMS-platforms die praktisch al het werk doen. Tegelijkertijd moeten we rekening houden met a snelle groei van WordPress marktaandeel het bereiken van 60,7% in 2019. Met andere woorden, het platform wordt de dominante kracht onder andere CMS-platforms.

Het volgen van de laatste trends in webdesign is essentieel om aan boord te blijven. Voor website-eigenaren betekent dit een onvermijdelijke overstap van statische HTML naar WordPress. De procedure ziet er misschien ontmoedigend uit. Dit artikel belicht de belangrijkste manieren om de website te converteren, evenals de voordelen en andere cruciale zaken die u moet overwegen voordat u naar WordPress gaat.

Redenen om een ​​statische HTML-website naar WordPress te converteren

Het omzetten van uw statische HTML naar WP gaat niet alleen over trends in webdesign of de groeiende populariteit van WordPress. Het gaat vooral om functionaliteit en enorm rijke functies die je bij zo’n zet krijgt. CMS is misschien een perfecte oplossing, niet alleen voor op tekst gebaseerde sites en blogs maar ook voor andere verschillende soorten online projecten variërend van e-commerce, websites voor kleine bedrijven, bestemmingspagina’s, enzovoort.

Bovendien moeten we ook rekening houden met verschillende fundamentele WordPress-voordelen:

Factsheet:
• Live WordPress-websites: – 27.165.799;
• Aantal thema’s – 10.000+;
• Gratis plug-ins – ja;
• Volledige aanpassing – ja.

 • Dynamische pagina’s. WP is een dynamisch CMS, wat betekent dat er geen coderegels zijn en tonnen afzonderlijke pagina’s met zware belasting met eigenlijk hetzelfde ontwerp en dezelfde typische lay-out zonder kans om op te vallen. Aan de andere kant maakt WordPress het gebruikers gemakkelijker om nieuwe pagina’s, categorieën en blogposts te maken en ze gemakkelijk te beheren en aan te passen.
 • Makkelijk te gebruiken. U hoeft niet veel van het ontwikkelingswerk met WordPress te doen. Het systeem levert een enorme selectie aan plug-ins uit de doos, terwijl de tools voor inhoudsbeheer behoorlijk intuïtief zijn. Als u nog steeds betrokken bent bij het coderen van websites, wordt het proces eenvoudiger zonder diepgaande technische kennis.
 • Optimalisatie en aanpassing. WordPress was oorspronkelijk ontworpen als de blogplatform. Het betekent dat de software oorspronkelijk is gemaakt om SEO-vriendelijke websites te bouwen. Bovendien biedt WordPress verschillende instrumenten om de websiteprestaties, laadsnelheid van pagina’s en prestaties te verbeteren. Die functies zijn ook belangrijk voor de rangschikking van uw sitezoekmachine. Het platform biedt voldoende vrijheid om de pagina-indeling en het algehele site-ontwerp aan te passen. De procedure ziet er veel eenvoudiger uit vergeleken met het markeren van de HTML-pagina. Je hebt nog steeds toegang tot de CSS / HTML van de website, terwijl de aanpassing niet zo ontmoedigend is.
 • Groeiende WordPress-community. Met de groeiende populariteit van CMS groeit ook de community. Gebruikers kunnen honderden forums, groepen en sites tegenkomen die alle WordPress-gebruikers samenbrengen om verschillende problemen te bespreken. De onderwerpen variëren van technische discussies tot overzichten van plug-ins, handleidingen voor website-integratie, enz. Met andere woorden, u blijft nooit achter met uw nieuwe WordPress-site.

Nu het duidelijk is waarom u uw statische HTML-website eigenlijk naar WordPress moet converteren, haast u zich waarschijnlijk om de beste manier te vinden om dat te doen. Stop even en overweeg het volgende voordat u het conversieproces start.

Lees ook:
Een WordPress-website maken.

Dingen om rekening mee te houden voordat u gaat converteren

Voordat u uiteindelijk naar WP gaat, moet u op het volgende letten:

 1. Zorg ervoor dat uw hosting voldoet aan alle eisen van uw nieuwe website. De vereisten voor HTML- en WP-site kunnen verschillen.
 2. Bereid je voor om een ​​code-editor te gebruiken. Het kan nodig zijn voor een van de conversie-opties, omdat de code moet worden aangepast. Atoom of Kladblok++ zou genoeg zijn.
 3. Reserveer voldoende tijd en geduld, omdat het bewegingsproces wat uithoudingsvermogen vereist.

Voors en tegens van het omzetten van een statische HTML-website naar WordPress

Je bent eigenlijk klaar om verder te gaan. Aarzel niet, want je doet het juiste. Maar eerst moeten we eerlijk tegen u zijn en alle voor- en nadelen van het converteren van uw statische HTML-website naar WordPress benadrukken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Krachtig CMS – u zult nauwelijks problemen ondervinden bij het uitbreiden van uw WP-website met behulp van beschikbare plug-ins en integratiemogelijkheden. Gebruikers kunnen alles vinden, van eenvoudige contactformulieren en antispambeveiliging tot SEO- en beveiligingsplug-ins, pop-upformulieren, analytische tools, enz..
&# x2714; Snelle site-updates – het bijwerken van sitepagina’s is heel eenvoudig. Voer eenvoudig het dashboard in en bewerk inhoud. Het is niet nodig om ontwikkelaars of webontwerpers in te huren telkens wanneer u de site moet bijwerken.
&# x2714; Stijlvolle thema’s – duizenden kant-en-klare lay-outs en sjablonen zijn gratis beschikbaar. Ze zijn ontwikkeld door webdesigners van over de hele wereld. Als je snakt naar iets unieks of exclusiefs, dan zullen de premium betaalde thema’s zeker lukken.
Onderwijscurve. Dat klopt, u ​​moet nog steeds leren hoe u het nieuwe platform kunt gebruiken. Maar zelfs beginners zonder technische vaardigheden wennen aan het snelle. Als u lange tijd met HTML-sites werkt, zult u het nooit moeilijk vinden om met WP te werken. Bovendien komen heel veel artikelen, handleidingen, tutorials en video’s op het web van pas.
Onderhoud en ondersteuning. U bent de enige die verantwoordelijk is voor de prestaties en ondersteuning van uw website. Gebruikers moeten de plug-in en CMS-updates in de gaten houden, vervaldatums hosten, domeinvernieuwingen, enz.

Nu bent u helemaal klaar om verder te gaan en uw statische HTML-website naar WordPress te converteren. Laten we eens kijken naar enkele beschikbare opties om de juiste manier te kiezen.

Drie manieren om een ​​statische HTML-website naar WordPress te converteren

Het belangrijkste idee van het converteren van HTML naar WordPress is eigenlijk om het ontwerp van de site te veranderen. Met andere woorden, u laat het WordPress-thema uw HTML-ontwerp overnemen terwijl het CMS zijn functionaliteit en functies levert.

Gebruikers moeten kiezen uit drie belangrijke opties om tussen platforms te wisselen. Elk pad is anders qua moeilijkheidsgraad en te nemen stappen. De keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de technische achtergrond, tijd, voorkeuren, enz. Van de gebruiker.

1. Handmatig converteren

Dit is waarschijnlijk de meest tijdrovende en uitdagende, omdat het maximale technische vaardigheden vereist. Als je dit pad hebt gekozen, bereid je dan voor op veel codering. De procedure zal geen gedoe zijn voor gebruikers met de goede technische en coderingsachtergrond. Het enige dat je nodig hebt, is natuurlijk een beetje kennis van CSS, PHP en HTML.

Het proces omvat de volgende stappen:

 1. Allereerst moet u basisbestanden maken (style.css, index.php, etc.) en deze in een nieuwe themamap plaatsen.
 2. De volgende fase is om de CSS van uw bestaande site op het WordPress-werkblad te plaatsen.
 3. Nu moet je een bestaande HTML-website in verschillende delen verdelen, WordPress gebruikt voornamelijk PHP om de benodigde gegevens te verwijderen. Met andere woorden, u moet verschillende PHP-kopieën van uw HTML-bestanden maken, zodat WordPress ze samen kan stellen.
 4. De volgende en waarschijnlijk de gemakkelijkste stap is om het header-formaat te wijzigen, zodat het compatibel is met WordPress.
 5. Upload het thema en gebruik uw nieuwe WordPress-website.

Het belangrijkste nadeel van deze specifieke methode is dat u niet kunt profiteren van de volledige WP-functionaliteit. U krijgt toegang tot baseline CMS-mogelijkheden terwijl het plug-in-gebied niet beschikbaar is. Bovendien kunt u het menu niet wijzigen vanuit de WP-backend.

Maak je geen zorgen. De volgende methode lost het probleem op, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de WordPress-functionaliteit.

Lees ook:
Hoe u een website maakt zonder een websitebouwer.

2. Het kindthema bouwen

Het pad is waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste manier om uw statische HTML-website naar WordPress te converteren als u het uiterlijk en de stijl van de eerste siteversie wilt bewaren. Het belangrijkste voordeel is dat u mogelijk met een kant-en-klaar WP-thema werkt in plaats van met de initiële HTML-code te werken om te starten. Het idee is om twee thema’s op elkaar te gebruiken (ouder- en kindthema’s).

De stappen zijn als volgt:

 1. Selecteer een WordPress-thema dat je leuk vindt. Zorg ervoor dat het verwijst naar het oorspronkelijke site-onderwerp, zodat u het later niet hoeft te wijzigen.
 2. Zet het vlees van het onderliggende thema in een nieuwe map (hetzelfde als in methode # 1).
 3. Ontvang een stijlblad voor het nieuwe thema en stel het in. Mogelijk activeert u het nieuwe thema zelfs op dit punt. Je moet echter nog wat styling doen.
 4. In dit stadium moeten ouderstijlen en Functions.php worden geërfd. Vervolgens moet u het ontwerp aanpassen.
 5. Activeer het thema en krijg een op WP gebaseerde website die er precies zo uitziet als de originele.

3. Content importeren via plug-ins

Deze methode is de beste gok voor diegenen die niet echt geven om het oorspronkelijke uiterlijk en ontwerp van hun HTML-website. Om deze reden is het pad nog sneller en eenvoudiger in vergelijking met eerdere. Het proces is zo eenvoudig als 1,2,3.

 1. Voer de site-setup uit.
 2. Installeer een nieuw WP-thema.
 3. Installeer een speciale overdrachtsplug-in.
 4. Importeer HTML-inhoud naar uw WordPress.

Zodra u het proces heeft voltooid, raden we u aan de huidige geïmporteerde pagina’s en URL’s van berichten te controleren om er zeker van te zijn dat ze SEO-vriendelijk zijn.

Het komt neer op

Je hebt geleerd hoe je een statische HTML-website naar WordPress converteert op drie verschillende manieren. Kies degene die aan uw behoeften en voorkeuren voldoet. Het proces is niet zo moeilijk als het lijkt. Aan de andere kant krijgt u een functioneler, gemakkelijker te gebruiken en kunt u de website aanpassen met geavanceerde CMS-technologieën.

Overschakelen naar een WP-gebaseerde site is om verschillende redenen beter. Allereerst zullen gebruikers de flexibiliteit waarderen die wordt geleverd door WordPress-plug-ins en inhoudseditor. Ten tweede heeft u een website met alle concurrentievoordelen in het pakket om de uitdaging van de concurrerende online business aan te gaan. Met niet alleen WordPress kunt u de huidige niche laten groeien, maar ook uw digitale bedrijf uitbreiden.

Begin nu met WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map