Hoe een WordPress-site naar een statische HTML-website te converteren

Hoe een WordPress-site naar een statische HTML-website te converteren


WordPress – is een van de meest flexibele platforms waarmee gebruikers websites van elk type kunnen bouwen. Het combineert gebruiksgemak en veelzijdigheid in termen van pagina-aanpassing of integratie van derden. Miljoenen websites over de hele wereld worden gebouwd met behulp van dit populaire CMS-platform. De enige taak die het niet kan vervullen, is het maken van statische HTML-pagina’s.

Website-eigenaren kunnen verschillende redenen hebben om terug te gaan naar HTML-versies. Sommigen snakken misschien naar een snellere laadsnelheid van pagina’s, terwijl anderen zich zorgen maken over beveiligingsproblemen. Wat de reden ook is, het proces van het omzetten van een WordPress-site naar een statische HTML-website is een behoorlijke uitdaging. Het vereist wat tijd, evenals speciale instrumenten, vaardigheden en patiënten.

Dit artikel behandelt alle essentiële aspecten van het conversieproces en beschrijft de belangrijkste redenen om terug te keren naar de HTML-websiteversie, evenals gevallen waarin een dergelijk idee niet werkt.

Redenen om WordPress-site naar HTML te converteren

Met het CMS kunnen gebruikers websites bouwen die vanaf de oorsprong dynamisch zijn. Met andere woorden, elke keer dat u een WordPress-website bezoekt, wordt deze gedwongen alle pagina’s en inhoud dynamisch te downloaden. Dit feit kan een negatief effect hebben op de laadsnelheid van de pagina.

Een statische websiteversie is wellicht een goede oplossing voor het probleem. Door uw WP-gebaseerde pagina’s te converteren, kunt u profiteren van verbeterde sitestabiliteit en snelheid. Veiligheidsproblemen lijken een andere reden te zijn om over te stappen op een statische HTML-website die hackers of oplichters geen ruimte geeft om de websitegegevens te misbruiken. Tegelijkertijd betekent geen dynamische gegevensopslag dat de pagina sneller wordt geladen.

Als u de redenen samenvat, moet u mogelijk uw website converteren vanwege het volgende:

 • Beveiligingsdoeleinden – het is niet nodig dat servers pagina’s weergeven telkens wanneer een nieuwe gebruiker uw website bezoekt. Het enige dat HTML-code verzendt in plaats van het voor hackers moeilijker te maken om de gegevens te gebruiken.
 • Snellere prestaties – dynamische pagina’s laden langzamer in vergelijking met statische versies, omdat servers niet nodig zijn om onderweg pagina’s en gegevens te genereren.
 • Minder fouten – statische pagina’s claimen een betere stabiliteit te bieden. Ze zijn minder vatbaar voor fouten met betrekking tot de databaseverbinding.

Ondanks het feit dat statische pagina’s er betrouwbaarder uitzien, is het dynamische karakter van WordPress nauwelijks een nadeel. Het hangt allemaal af van het type website, de structuur, het aantal pagina’s, het inhoudsvolume, enz. Met andere woorden, een statische versie is niet altijd een goed idee.

Lees ook:
Een WordPress-website bouwen – een complete tutorial over het maken van uw eigen WordPress-website.

Voor- en nadelen van het converteren van uw WordPress-site

Voordat u met het conversieproces begint, moet u zich duidelijk realiseren of het voor uw specifieke type website zal werken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Een goed idee voor kleine websites met een simpele structuur en weinig inhoud. Het idee werkt voor portefeuilles, online archieven en andere sites zonder complexe functionaliteit.
&# x2714; U hoeft uw statische HTML-website niet bij te werken. WordPress vraagt ​​om regelmatige plug-ins en widgetupdates. Met statische HTML hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken over die processen.
&# x2714; Eenvoudigere toegang tot de onderliggende code. Je hebt geen toegang tot sjablonen HTML of CSS zoals in WordPress. De volledige broncode staat voor je met alle elementen die je nodig hebt.
✘ Het werkt niet voor websites met een complexere structuur en enorme inhoudvolumes.
✘ Het gebrek aan functionaliteit. Elke keer dat u een nieuwe optie of functie wilt toevoegen, vraagt ​​dit ook om goede codeervaardigheden.
✘ Beperkte ontwerpfunctionaliteit. Als je eenmaal hebt besloten om de manier waarop je statische website eruit ziet te veranderen, zul je te maken krijgen met herschrijven van CSS, wat een hele uitdaging is.

Als je niet voldoende technische achtergrond hebt, het inhuren van een professionele ontwikkelaar is de enige oplossing om uw statische HTML-website aan te passen. Vanuit dit oogpunt ziet WordPress er flexibeler en gebruiksvriendelijker uit. U moet twee keer nadenken voordat u uw site converteert, rekening houdend met het type, de toekomstige structuur, inhoud, bruikbaarheid, enz. Zelfs een simpele blog met dagelijks bijgewerkte artikelen kan een uitdaging blijken te zijn..

Lees ook:
Overschakelen van WordPress naar Wix – een gedetailleerde stapsgewijze handleiding voor het converteren van uw WordPress-site naar de Wix-site.

Manieren om te migreren van WP naar een statische HTML-versie

Als u een beslissing heeft genomen om de website in een statische HTML-versie om te zetten, kunt u verschillende paden kiezen. Sommige zijn vrij eenvoudig, terwijl andere een specifieke achtergrond vereisen. In dit artikel hebben we ons best gedaan om alle beschikbare opties te behandelen.

1. Gebruik plug-ins

Het hele proces van websitemigratie lijkt misschien een lastige bezigheid. Sommige plug-ins maken de taak echter een beetje eenvoudiger. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire plug-ins die beschikbaar zijn voor WP-gebruikers:

 • Simply Static Plugin voor WordPress. Oorspronkelijk ontwikkeld als een open-source plug-in, was het ontworpen om te voldoen aan de behoeften van gebruikers die converteren. De plug-in maakt eigenlijk een HTML-kopie van de website met alle pagina’s van de originele WP-versie. Het conversieproces met Simply Static omvat JS en CSS, afbeeldingen of andere soorten bestanden die links bevatten. Een andere geweldige functie is de mogelijkheid van plug-ins om eigenlijk alle soorten URL’s te vervangen, inclusief offline, relatieve of absolute.
 • WP2Static-plug-in. Een eenvoudig te gebruiken en toch krachtig instrument om het snelle conversieproces aan te kunnen. Het is in staat om de volledige website-kopie te genereren en deze om te zetten in een statische HTML-versie met alle pagina’s. Het staat gebruikers vrij om voor elk afzonderlijk project verschillende exporttaken en doelen in te stellen. Het wordt geleverd met gratis GitHub-hostingmogelijkheden en integratie met CI-tools.

2. Gebruik Site Generators

Populaire statische sitegenerators kunnen ook een goede oplossing zijn. Ze werken praktisch op dezelfde manier als plug-ins, maar met enkele kleine verschillen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Jekyll statische sitegenerator. De tool is perfect voor diegenen die kleine websites zoals blogs of portfolio’s moeten converteren. Ondersteund door GitHub, maakt het gebruik van kant-en-klare sjabloonmappen met verschillende tekst- en bestandsindelingen. Het converteert niet alleen de website, maar geeft deze ook weer om een ​​stabiele statische HTML-versie te genereren.
 • Pelikaan statische sitegenerator. Dit instrument kan geschikt zijn voor degenen die te maken hebben met formaten zoals Markdown of AsciiDoc. Een groot voordeel is dat de sitegenerator speciale functies heeft die het genereren van sitemapbestanden vergemakkelijken, wat cruciaal is. Tegelijkertijd ondersteunt het RSS-feeds, analytische tools, integratie met socialemediaplatforms, enz.
 • HTTrack een WP-site converteren naar statische HTML. Het is een goed instrument voor diegenen die willen controleren hoe hun website eruit zal zien na het converteren maar voordat ze online gaan. Het systeem wordt geleverd als een open-sourceplatform met de functionaliteit om uw website te downloaden met dezelfde structuur. Het maakt gebruik van lokale opslag met speciaal aangemaakte mappen voor uw websitebestanden en afbeeldingen. Tegelijkertijd maakt HTTrack de HTML van de site aan, zodat u offline door het project kunt bladeren.

Met andere woorden, u krijgt een mirror-site die is gedownload op de lokale schijf. Het heeft dezelfde structuur als uw initiële WP-project met alle dynamisch gegenereerde inhoud, inclusief opmerkingen, recente berichten, gerelateerde artikelen, enz.

Het belangrijkste nadeel is dat je de bestanden moet comprimeren, omdat de tool ze afzonderlijk opslaat. Bovendien is het systeem behoorlijk ingewikkeld om te gebruiken. U moet weten hoe u toegang krijgt tot bestandsbeheer of FTP-client om het archief met de inhoud en websitebestanden te uploaden met hun verdere extractie, afhankelijk van de map.

3. Handmatige conversie naar HTML

In sommige gevallen is het beter om een ​​nieuwe HTML-website te bedenken dan te kiezen voor migratietools. Het gaat niet alleen om complexiteit of technische problemen. Sommige statische sitegeneratoren ondersteunen geen vitale website-elementen zoals contactformulieren, native WP-navigatietools, enz. Met andere woorden, u zou uw statische versie kunnen vinden met een aantal cruciale blokken die ontbreken.

Hier lijkt het bouwen van een geheel nieuwe HTML-website een snellere en effectievere oplossing. Dit is waarom:

 • Ingewikkeld installatieproces. Zoals u uit het artikel heeft begrepen, is het zelf omzetten van uw WP-website een gedoe. Het proces vereist dat je project eerst naar een subdomein wordt gedumpt. Vervolgens moet u alle bestanden en plug-ins naar het oorspronkelijke domein downloaden.
 • Mogelijk is CDN vereist. Uw statische HTML-website kan de installatie van het Content Delivery Network vereisen. Nogmaals, u moet het proces zelf afhandelen. CDN is essentieel voor het beheer van siteactiva.
 • Omleidingen instellen. Helaas voor website-eigenaren verwerken plug-ins en sitegeneratoren meestal geen echte 301- of 302-omleidingen. De enige manier om met omleidingen om te gaan, is door ze in te stellen op het hostingpaneel van uw website..
 • Voldoende tijd nodig. Je hebt het mis als je denkt dat het conversieproces snel is. Het kan behoorlijk lang duren. Bij het converteren van instrumenten worden niet alleen enkele website-pagina’s met elementen ingezet. Zij zorgen voor het herpublicatieproces van het hele project, wat nauwelijks een kwestie van een paar uur is. Hoe groter de website, hoe langer het duurt om te migreren.
 • Gebrek aan functionaliteit. Statische sitegeneratoren ondersteunen sommige essentiële secties van de site niet, zoals contactformulieren, opmerkingen, enz. U zult naar andere manieren moeten zoeken.

Zoals u kunt zien, is het proces van het converteren van uw WP-website naar HTML niet zo snel en eenvoudig als u misschien denkt. Vanuit dit oogpunt zou het een beter idee kunnen zijn om met een gloednieuw project te komen waarbij alle pagina’s en secties soepel verlopen in plaats van uw bezoekers om te leiden naar de 404 Page Not Found.

Het komt neer op

Het omzetten van uw WordPress-website naar een statische HTML-versie lijkt misschien een goede oplossing voor sommige problemen. Het is misschien een uitweg voor kleine en minder complexe websites die een hogere laadsnelheid, verbeterde stabiliteit of beveiliging vereisen. Aan de andere kant is het proces erg gecompliceerd en vereist het enige diepgaande kennis.

Bovendien kiest u niet alleen een tool en converteert u de site in slechts een paar klikken. Het is een langdurig en gecompliceerd proces dat niet altijd resulteert in wat u verwacht. U moet verschillende opties overwegen, waaronder het helemaal opnieuw bouwen van een nieuwe HTML-site.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map