Hoe een WordPress-site over te zetten naar een nieuwe host

Hoe een WordPress-site over te zetten naar een nieuwe host


Altijd lancering van een nieuwe website, we zoeken naar 100% uptime, laadtijd van zaklamppagina’s, betaalbare prijzen en een uitgebreide set functies tegen minimale kosten. Helaas weinig WordPress hosting providers werken op die manier. Sommigen van hen leveren onvoldoende capaciteit, beveiliging en prestaties, waardoor bedrijven en website-eigenaren een WordPress-site naar een andere host overdragen.

Enkelen willen het migratieproces graag aan, omdat dit kan leiden tot uitvaltijd, verkeersverlies, enz. Anderzijds, als het huidige hostingplatform niet aan de projectvereisten voldoet, kan dit in de toekomst tot veel ernstigere problemen leiden, vooral voor groeiende en verkoopbare websites.

Ondanks het feit dat er geen perfect scenario is voor elke site, hebben we een lijst met essentiële stappen uitgevoerd om met minimale verliezen naar een andere host te migreren met uw WP-gebaseerde site. U kunt het proces zelf afhandelen zonder dat u externe specialisten hoeft in te huren.

Belangrijkste redenen om een ​​WordPress-site over te zetten naar een nieuwe host

Laten we, voordat u diep in het overdrachtsproces van de website duikt, eens kijken naar enkele cruciale redenen waarom u wellicht naar een andere host wilt verhuizen. Een website bepaalt uw toekomstige zakelijke succes ondanks de niche. Daarom verwacht u 100% veiligheid en prestaties. Helaas kunnen niet alle hostingproviders hun garanties ondersteunen. De redenen zijn dus als volgt:

Regelmatige downtime

Letterlijk zeggen alle hostingproviders 99,99% uptime te bieden. Een cruciaal tarief voor elke website om verkeersverliezen of beschadigde SEO-optimalisatie te voorkomen. Te veel uitvaltijd kan tot het volgende leiden:

 • Verkoopverliezen. Verwijst voornamelijk naar eCommerce-projecten. Wanneer uw website niet werkt, levert deze geen inkomsten op. Hierdoor verlies je zowel leads als potentiële klanten en geld natuurlijk.
 • Schade SEO. Hoe langer de downtime, hoe meer schade de SEO van de website oplevert. Zoekmachines hebben genoeg redenen om uw site naar beneden te halen in vergelijking met concurrenten die stabieler werken.
 • Slechte webreputatie. Stelt u zich eens voor dat een gebruiker wanhopig probeert door uw website te bladeren, maar geen dauw heeft van regelmatige downtime. Het maakt een slechte indruk, vooral als je te maken hebt met de B2B-niche.

Lage laadsnelheid van de website

De slechte gevolgen van een lage laadsnelheid van de pagina zijn praktisch hetzelfde als bij normale downtime. Het resulteert in een slechte SEO-ranking en slechte vertoningen van gebruikers. Om deze reden heeft u mogelijk een hostingprovider nodig die moderne technologieën gebruikt om dat tarief te verbeteren. Het is een goed idee om te zoeken naar de volgende functies:

 • Up-to-date SSD in plaats van typische harde schijven om de gegevens sneller te lezen, wat resulteert in de algehele betere websiteprestaties.
 • Verbeterde middelen met de implementatie van cloudgebaseerde hostingnetwerken gecombineerd met de VPS-omgeving voor grote en complexe webprojecten.
 • Betere caching met behulp van extra plug-ins, CDN-toegang, enz.

Uiteraard brengen extra functies extra kosten met zich mee. Ze zijn dat geld echter zeker waard, vooral op de lange termijn.

Het gebrek aan digitale beveiliging

Bij het beheren van uw website moet u er 100% zeker van zijn dat deze op de meest veilige manier werkt. Een hostingprovider moet middelen leveren om projecten te voorkomen van fraude, oplichting, spamming, enz. Bovendien hebt u mogelijk meer verbeterde functies nodig om de website te beschermen tegen DDoS en andere soorten aanvallen of kwaadaardige programma’s.

Automatische systeemupdates, regelmatige back-ups, antispam-beveiligingskits, geautomatiseerde monitoring en foutoplossing – als een hostingplatform een ​​van deze niet biedt, moet u uw WordPress-site uiteraard naar een nieuwe host verplaatsen.

Beperkte aanpassingsvrijheid

Als open-sourceplatform zorgt WordPress CMS voor talloze mogelijkheden voor webdesign en maatwerk. Ze vereisen echter goede technische vaardigheden, terwijl beginners en niet-technici mogelijk op zoek zijn naar een voor WP geoptimaliseerde oplossing die gemakkelijker te gebruiken is.

Het is bijvoorbeeld beter om naadloze WP-integratie te hebben in plaats van zelf CMS in te stellen. Bovendien zult u blij zijn dat plug-ins nauwkeurig zijn afgesteld en automatisch worden bijgewerkt in plaats van ze handmatig te beheren.

Hulpeloze klantenondersteuning

Vastzitten aan je website en niemand om te helpen is een nachtmerrie. Een hostingprovider zonder ervaren ondersteuningsteam zal elke keer dat u technische problemen, uitval van websites, problemen met het verlengen van plannen, enz. Tot enorme problemen leidt..

Dit zijn slechts een paar redenen waarom u uw WordPress-site mogelijk naar een nieuwe host moet overzetten. Met zoveel WP-geoptimaliseerde oplossingen, zult u zeker een betere oplossing vinden. Het enige dat u nodig heeft, is om zoveel mogelijk over het migratieproces te leren om het zelf af te handelen.

7 stappen om een ​​WordPress-site naar een nieuwe host te verplaatsen

Het migratieproces lijkt alleen maar moeilijk te zijn. Het blijkt dat website-eigenaren dat niet eens hoeven te doen huur externe specialisten in om ermee om te gaan. Het enige dat u nodig heeft, is wat aandacht en een stapsgewijze handleiding met alle fasen in detail beschreven. Dus hier ben je!

Het proces omvat de volgende fasen:

 1. Zoek een goed alternatief voor een bestaande host.
 2. Maak een back-up van de websitebestanden.
 3. Exporteer de websitedatabase.
 4. Maak de nieuwe WP-database op de nieuwe host.
 5. Bestanden bewerken.
 6. Importeer database en upload WP-bestanden.
 7. Update de domeinnaamserver en maak enkele laatste stappen.

Laten we nu elke fase eens nader bekijken.

Stap 1. Vind Hosting Alternatief

De eerste fase is het vinden van een nieuwe host met alle functies die we eerder hebben besproken. Vergelijk en contrast verschillende opties. Zorg ervoor dat het platform u volledig tevreden stelt op het gebied van beveiliging, prestaties, integratie of gebruiksgemak.

Robuuste hostingproviders leveren WP-geoptimaliseerde oplossingen voor verschillende projecttypen. Ze omvatten hostingpakketten voor eenvoudige websites tegen minimale kosten en oplossingen voor groeiende zakelijke en e-commerceprojecten met een reeks relevante plug-ins, beveiligingsmiddelen en bronnen voor stabiele prestaties.

Bluehost

Probeer Bluehost nu

Wat we proberen te zeggen, is dat als u besluit om naar een andere host te verhuizen, dit de beste match voor uw WordPress zou moeten zijn. Bluehost is waarschijnlijk een tophostingoplossing met zijn WP-geoptimaliseerde aanbiedingen voor op inhoud gebaseerde en eCommerce-projecten. Het is de meest betrouwbare gebleken op het gebied van prestaties, beveiliging en functies.

Stap 2. Back-up van websitebestanden

Het idee is om alle websitebestanden te downloaden in de lokale map op uw pc of laptop. Enerzijds kunt u hiermee alle configuraties en cruciale website-elementen opslaan. Aan de andere kant zou verdere migratie onmogelijk zijn zonder die bestanden.

Om het proces af te handelen, heb je nodig:

 1. Installeer een FTP-programmatool.
 2. Maak verbinding met de huidige webhost.
 3. Maak een aparte map op uw computer.
 4. Download website-bestanden in de directory naar die map.
 5. Maak een back-up van WordPress-bestanden

Verschillende plug-ins kunnen helpen om het proces minder ingewikkeld te maken. Een handmatige aanpak is echter nog steeds noodzakelijk.

Stap 3. Exporteer de websitedatabase

Het proces klinkt alleen maar ingewikkeld. In de regel kunt u deze fase in twee eenvoudige stappen voltooien. Eerst moet u inloggen op uw webserver en het configuratiescherm openen. De volgende stap is het vinden van een PHPMyAdmin-app en daar de websitedatabase te vinden. De laatste stap is om het navigatiemenu te gebruiken en op het tabblad “Exporteren” te klikken.

In de regel beschrijven hostingproviders deze specifieke fase in hun handleidingen en artikelen. Als je nog steeds problemen hebt met deze specifieke fase, neem dan gerust contact op met het klantenserviceteam van de host om je een handje te helpen.

Stap 4. Maak een nieuwe sitedatabase

Het laatste dat u voor de migratie moet voorbereiden, is inloggen op een nieuwe host en daar een nieuwe bestandsdatabase maken. Het idee is om een ​​geschikte omgeving te creëren zodat de website zich goed voelt in zijn nieuwe hosting-ecosysteem. De stap is ook van vitaal belang voor het installatieproces van WordPress.

Nu moet je het volgende doen:

 1. Meld u aan bij een nieuwe host met de verstrekte inloggegevens.
 2. Ga naar het configuratiescherm en zorg ervoor dat er een MySQL-toepassing is.
 3. Ga naar MySQL-instellingen en maak een nieuwe database aan. Vergeet niet de databasenaam aan te geven die naar uw website verwijst.
 4. Nieuwe MySQL-database

 5. Maak een nieuw gebruikersaccount aan en koppel deze aan een nieuwe database.
 6. Schrijf een gebruikersnaam en wachtwoord op en zorg ervoor dat een nieuwe gebruiker alle rechten heeft.

Nu kunt u doorgaan naar de volgende fase.

Stap 5. Bestanden bewerken

Ga naar een map op je computer met geëxporteerde websitebestanden. Zoek de wp-config.php en kopieer deze naar een andere lokale map. De stap is essentieel om te voorkomen dat de database verloren gaat of beschadigd raakt als er iets misgaat. Het bestand zelf lijkt een link te zijn tussen de database en WordPress. Je kunt het gebruiken om toekomstige wijzigingen te herstellen.

Stel wp-config in

Nu moet u verschillende essentiële wijzigingen aanbrengen in de oorspronkelijke finale om deze aan te passen aan uw nieuwe hostaccount. Deze wijzigingen omvatten de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord die u tijdens de vorige fase hebt opgeschreven.

Stap 6. Importeer database en upload WP-bestanden

Nu bent u klaar om samen met WordPress-bestanden een nieuwe database naar een nieuwe host te importeren. Om dit te doen, moet je het dashboard van een nieuw account openen en de phpMyAdmin-applicatie vinden. Dan hebben we een reeds aangemaakte nieuwe database. Open het en klik op de navigatiebalk “Importeren”.

Het systeem laat u een map kiezen met bestanden van uw lokale computer om te downloaden. Kies SQL-bestanden die we tijdens de eerste fase hebben geëxporteerd. Wacht even totdat de map is gedownload. De tijd is afhankelijk van het aantal bestanden en de grootte van de map.

De laatste is om de FTP-tool te gebruiken om WordPress-websitebestanden te importeren en deze in een nieuwe map te plaatsen die is gemaakt in het host cPanel. Mogelijk moet u ook enige tijd wachten. Opmerking: bewaar die bestanden op uw lokale computer, tenzij het importproces met succes is voltooid. Haast je niet om ze te verwijderen.

Stap 7. Laatste zetten

De laatste fase is om ervoor te zorgen dat uw websitebezoekers naar een nieuwe locatie worden geleid. Hier is een update van de domeinserver nodig. Het proces is afhankelijk van het feit of u eerder een domeinnaam afzonderlijk heeft geregistreerd of de vorige host heeft gebruikt.

Als u voor domeinregistreerders hebt gekozen, hoeft u alleen DNS-naamservers te bewerken. In de regel geven hostingproviders aan dat ze in een relevante sectie moeten updaten. Ga gewoon naar domeininstellingen, druk op “DNS beheren” en voer waarden in die door de nieuwe host zijn verstrekt.

Als u samen met het domein naar een andere host verhuist, moet u de database invoeren en de waarden van site_url en home-URL wijzigen in het configuratiescherm.

Het goede nieuws is dat sommige robuuste WP-geoptimaliseerde hostingproviders neem gratis domein- en websitetransfers op in hun plannen. Een geweldige functie voor diegenen die het proces niet handmatig willen beheren of bang zijn om mensen om te leiden naar de oude websitelocatie.

Conclusie

Zoals je misschien lijkt, is de migratie van WordPress-websites naar een nieuwe host niet zo ingewikkeld als het lijkt. U hoeft slechts enkele eenvoudige stappen te volgen of te kiezen voor een gratis website-migratiefunctie die door sommige hostingproviders wordt geleverd.

Als u de migratie handmatig afhandelt, kunt u ook kiezen voor een aantal plug-ins en tools om de database-export gemakkelijker en sneller te maken. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat een nieuwe host alle nodige faciliteiten, instrumenten en bronnen biedt om de goede werking van de website te garanderen. Bluehost is het platform dat al het bovengenoemde biedt met de best beoordeelde WordPress-geoptimaliseerde hostingpakketten.

Probeer Bluehost nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map