Hoe lang duurt het om een ​​website te bouwen

Hoe lang duurt het om een ​​website te bouwen


De tijden van weken en maanden die nodig zijn om vanaf de grond een website te bouwen, zijn verdwenen. Aangepaste ontwikkelingsteams zijn niet langer nodig om online projecten met verschillende complexiteiten te implementeren. Toekomstige website-eigenaren kunnen profiteren van meerdere webinstrumenten om hun projecten binnen een paar uur of iets meer te creëren en in te zetten. Dat hangt af van de gekozen technologie en bouwmethodes.

Natuurlijk kan het maken van een complexe site met meerdere pagina’s er ontmoedigend uitzien, vooral voor mensen zonder technische vaardigheden. U zult waarschijnlijk een beetje moeten coderen en ook moeten omgaan met het instellen van de hosting, domeinregistratie, enz. Maar wat als we zeggen, het bouwproces duurt misschien minder dan een uur? Je zou het waarschijnlijk nooit geloven. Lees verder om erachter te komen hoe lang het duurt om een ​​website te maken met verschillende bouwmethoden en -technologieën, afhankelijk van uw technische achtergrond, projectdoelen, complexiteit en andere belangrijke functies.

Functies die van invloed zijn op de tijd die nodig is om een ​​website te maken

Het hele proces lijkt misschien extreem tijdrovend, vooral als u besluit om alle fasen zelf af te handelen. Het maakt niet uit of je een all-in-one websitesoftware gebruikt geïntegreerde kunstmatige intelligentie of vanaf het begin een zelfgecodeerde website bouwen, u moet rekening houden met verschillende belangrijke kwesties die de websitestructuur, complexiteit en benodigde tijd voor implementatie bepalen.

 1. project type – wordt het een simpele blog of een website voor kleine bedrijven? Moet u een digitale winkel maken met meerdere artikelpagina’s en een productbeheersysteem? Het type website definieert de toekomstige doelen van uw project. Bedenk welke functies het zou moeten hebben of hoe u met de bezoekers gaat communiceren.
 2. Pagina- en inhoudsvolume – is het een site van één pagina of een enorm online tijdschrift met meerdere pagina’s die voortdurend worden bijgewerkt? Hoeveel inhoud ga je uploaden? Moet je tonnen mediabestanden toevoegen, waaronder video’s en high-definition afbeeldingen?
 3. Technische achtergrond – ben je een beginner of een toegewijde professional? Heb je op zijn minst basiscoderingservaring of heb je geen flauw idee hoe de broncode eruit ziet?
 4. Bouwmethoden – als gevolg van de bovengenoemde factoren, moet u het best passende webinstrument kiezen om het project te maken en te implementeren. Wordt het een websitebouwer voor nieuwkomers of een open-source CMS met HTML / CSS-toegang? Plan die dingen van tevoren.
 5. Begroting – geld heeft geen invloed op de tijd in termen van technische problemen. Aan de andere kant hebt u mogelijk geavanceerde aanpassings- en ontwerpfuncties nodig die voornamelijk beschikbaar zijn bij duurdere plannen of pakketten. Dat hangt ook af van het type website en de vereiste functionaliteit.

We hebben enkele van de belangrijkste problemen belicht, aangezien u al relevante, goed leesbare, gebruikers- en SEO-vriendelijke inhoud voor uw website heeft, wat de kernfactor is van het projectsucces. U hebt dus het type website gedefinieerd, de paginastructuur uitgewerkt, relevante inhoud en mediabestanden voorbereid. Wat overblijft is het kiezen van een geschikte bouwmethode.

Website Building Technologies om uit te kiezen

Het kiezen van een geschikte bouwmethode hangt over het algemeen af ​​van uw technische achtergrond of een totaal gebrek aan codeer- en programmeervaardigheden. Gebruikers kunnen over het algemeen kiezen uit drie belangrijke opties. Ze bevatten:

 • Alles-in-één website-bouwers – geweldig voor nieuwkomers en vereist geen leercurve, programmeren of coderen.
 • CMS-platforms – iets meer uitgebreide webinstrumenten die op een gegeven moment een beetje HTML / CSS-kennis nodig hebben, hoewel technische kennis hier niet verplicht is.
 • Zelfgecodeerde websites – vereist diepgaande programmeerkennis, aangezien u zowel met de broncode te maken zult hebben als enkele van zijn stukken moet bewerken, wijzigen of vervangen.

Een gekozen methode heeft een directe impact op de tijd die nodig is om een ​​website te bouwen. Laten we elke technologie eens nader bekijken en bekijken hoe lang het duurt om alle fasen te voltooien, van aan de slag gaan tot live gaan. Maar eerst geven we een korte introductie van elke methode om u te laten beseffen waar u mee te maken krijgt.

Methode # 1 – All-in-One website-bouwers

Wix

Laten we beginnen met de gemakkelijkste en meest verspreide methode in het licht van alles-in-één software voor het bouwen van websites. Het platform, ook bekend als SaaS online software, biedt uitgebreide functionaliteit en een reeks instrumenten om uw toekomstige project te bewerken en aan te passen.

Online website-bouwers zijn perfect voor nieuwkomers. Ze laten gebruikers letterlijk elke website-tijd creëren met een leercurve van nul. Misschien komt u met een professioneel portfolio of een complexe digitale winkel met meerdere productpagina’s zonder een technische professional te zijn. Kopieer en plak eenvoudig voorbereide inhoud, voeg wat afbeeldingen of foto’s toe en ga live met een klik.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Nou, dit komt allemaal door de bewerkingstechnologie met slepen en neerzetten, naast andere functies die deze specifieke methode geschikt maken voor beginners. Dit zijn de kenmerken:

 • Makkelijk te gebruiken – intuïtieve interface en WYSIWYG-functionaliteit maken van het bouwproces een spel dat een kind kan spelen. Gebruikers hoeven alleen in te loggen, een kant-en-klare sjabloon te kiezen, de relevante inhoud te plakken en de website te publiceren.
 • Alle functies in het pakket – met een gekocht abonnement krijgt u alle benodigde functies om niet alleen de pagina’s te bewerken of aan te passen, maar ook om uw website te hosten. In sommige gevallen wordt ook een gratis domein verstrekt. Dit feit bespaart u veel tijd in plaats van het domein en de hosting afzonderlijk te beheren.
 • Kant-en-klare sjablonen – websitebouwers bieden in de regel een selectie van relevante sjablonen met betrekking tot een bepaalde niche. Stel dat u een portfolio wilt bouwen. Het enige dat u nodig hebt, is een lay-out kiezen die al de benodigde secties bevat (afbeeldingsgalerijen, Over mij en contactsecties, kopteksten over de volledige breedte, enz.). Het is niet nodig om extra widgets toe te voegen, wat ook tijd bespaart.

Hoewel sommige mensen de beperkte aanpassingsfuncties en het gebrek aan vrijheid bij het ontwerpen van websites niet op prijs stellen, zijn online website-bouwers zeker de snelste manier om vanaf het begin een nieuwe site te maken. U zult de uiteindelijke tijdresultaten iets verder zien in vergelijking met andere bouwmethoden.

Hoe lang duurt het om een ​​website te bouwen met een website-bouwer?

Het hele bouwproces bestaat uit verschillende simpele stappen. Ze zijn als volgt:

 1. Kies een platform. De tijd is afhankelijk van uw voorkeuren en projectvereisten. Een goed idee is om voor te kiezen Wix, dat is de ultieme software die het mogelijk maakt om binnen enkele minuten een website helemaal opnieuw te maken.
 2. Log in. In de regel bieden website-bouwers een snelle manier om in te loggen via uw sociale of Google-account. Het registratieproces neemt je mee 1 minuut of minder als het wachtwoord niet hoeft te worden bevestigd.
 3. Kies een sjabloon. Je hebt ongeveer nodig 5 minuten om door de platforms te bladeren die betrekking hebben op uw niche. Om meer tijd te besparen, kunt u zich vooraf het gewenste ontwerp voorstellen of door de belangrijkste concurrenten kijken om de basisfunctionaliteit en -functies te overwegen.
 4. Wix-sjablonen

 5. Pas de website aan. Hoewel de meeste websitebouwers slepen-en-neerzetten-functionaliteit gebruiken, is alles wat je nodig hebt om voorbereide inhoud te kopiëren en plakken en een paar afbeeldingen toe te voegen. Mogelijk hebt u ook wat tijd nodig om aan het dashboard te wennen en uit te zoeken hoe de tools werken. Gezien het gebruiksgemak, video-tutorials en handleidingen, u heeft nauwelijks meer dan 1 uur nodig.
 6. Wix website-editor

 7. Kies een plan. Als u door verschillende basisplannen met prijzen en functies kijkt, komt u erbij 5 minuten, 10 minuten bij diepgaand onderzoek vergelijken en contrasteren.
 8. Bekijk en implementeer. De laatste fase is om te controleren hoe de website eruit ziet en live te gaan. Websitebouwers hebben een voorbeeldmodus voor zowel desktop- als mobiele versies. Als het resultaat u tevreden stelt, drukt u op de knop ‘publiceren’ om live te gaan (ongeveer 5 minuten inclusief de voorbeeldmodus).

De laatste tijd die nodig is om een ​​site te maken met de websitebouwer is 1 uur en 20 minuten. Moderne technologieën maken het mogelijk om zelfs die tijd te verkorten, Wix biedt zijn AI-gebaseerde oplossing die een kant-en-klare website creëert 6 minuten. Het enige dat u nodig heeft, is om verschillende vragen te beantwoorden die het project beschrijven. Het systeem biedt automatisch verschillende sjablonen met geïntegreerde widgets en functies, evenals met de relevante inhoud.

Bekijk de finaletafel:

Ermee beginnenAanpassing en bewerkingLive gaanLaatste keer
Vereiste tijd5-15 mTot 1 uurTot 6 m1 uur 20 m

Probeer Wix gratis

Methode # 2 – CMS-platforms

Wordpress

CMS-platforms zijn nog steeds de dominante kracht in de webniche, met honderden miljoenen websites die alle mogelijke niches vertegenwoordigen. CMS staat voor inhoudbeheersystemen, wat betekent dat u toegang krijgt tot een krachtige inhoudeditor om uw inhoud op welke manier dan ook te bewerken, aan te passen en te organiseren..

Afgezien van de vorige methode, CMS-platforms zijn niet zo eenvoudig te gebruiken hoewel ze geen diepgaande technische kennis vereisen, tenzij u de volledige broncode van de website moet bewerken. In de rest van de gevallen heeft u mogelijk slechts basiskennis van HTML nodig om enkele kleine correcties aan te brengen. Om te begrijpen hoeveel tijd u nodig heeft om een ​​site met CMS te maken, moet u het bewerkingsniveau definiëren:

 • Algemeen niveau bewerken – de manier waarop de meeste website-eigenaren CMS gebruiken. U haalt het meeste uit de editor op het gebied van inhoudsopmaak, het toevoegen van teksten, het uploaden van mediabestanden, het maken van nieuwe pagina’s, categorieën of website-secties, enz. Als u nog nooit met CMS hebt gewerkt, heeft u misschien wat tijd nodig om eraan te wennen . Maar het algehele proces is vrij eenvoudig en intuïtief.
 • Pro Level Editing – CMS is een open source platform dat de broncode toegankelijk maakt voor gebruikers. Met andere woorden, u kunt de Editors-modus openen en het uiterlijk van de sjabloon wijzigen en een nieuwe functie, script, knop of pictogram toevoegen door de oorspronkelijke HTML- of CSS-code te bewerken. Het proces vereist niet alleen kennis, maar ook tijd om de nieuwe wijziging te bewerken en te testen.

Wat enorme pus lijkt in termen van flexibiliteit, kan resulteren in meer tijd die nodig is om het bouwproces te voltooien. Veel gebruikers waarderen bijvoorbeeld de selectie van plug-ins. Aan de ene kant is het geweldig om duizenden widgets en apps van derden beschikbaar te hebben voor integratie. Aan de andere kant, met CMS, moet u ze handmatig instellen, installeren, activeren en bijwerken.

Daarnaast moet u op zoek gaan naar een geschikte serveroplossing en een domein registreren. Dergelijke acties vergen extra tijd. Combineer het met de tijd die nodig is om erachter te komen hoe het systeem werkt, en u zult beseffen dat het gebruik van CMS wat meer tijd zal kosten om een ​​site helemaal opnieuw te maken in vergelijking met alles-in-één website-bouwers.

Hoe lang duurt het om een ​​website met CMS te bouwen?

Laten we zeggen dat u dat zult doen gebruik WordPress om een ​​website te maken. Zoals we al eerder hebben vermeld, hangt de benodigde tijd af van het aantal pagina’s, de complexiteit van de structuur op de pagina, technische vaardigheden, enz. Stel je voor dat we een professioneel portfolio opbouwen met meerdere pagina’s met contacten, werken , De sectie Over mij, enz.

Stappen zijn als volgt:

 1. Ermee beginnen. De eerste stap is registreer een domein en vind hosting. In een situatie met WordPress is de beste oplossing om te kiezen voor WP-geoptimaliseerde serverpakketten. Ze worden geleverd met extra functies waarmee u veel tijd kunt besparen. Om de stage te voltooien, heb je misschien ongeveer 30 minuten nodig of kies je gewoon voor Bluehost.
 2. Download het thema. Nu moet je een sjabloon kiezen voor je toekomstige portfolio en deze downloaden in een zip-bestand om door te gaan naar de volgende fase. Het selecteren en downloaden ervan duurt ongeveer 5-10 minuten, tenzij.
 3. Installeer WordPress. Nu moet je je CMS op de gekozen hosting geïnstalleerd hebben. Mogelijk is enige configuratie nodig. Het kan in het algemeen ongeveer 30-40 minuten duren, tenzij u kiest voor Bluehost die wordt geleverd met naadloze WP-integratie.
 4. Inhoud bewerken. De sjabloon bevat alleen de benodigde secties. U moet de rest doen, van het plaatsen van de nodige teksten en het uploaden van mediabestanden tot het installeren en bijwerken van de benodigde plug-ins. Deze fase duurt meestal ongeveer 3-4 uur.
 5. Live gaan. Zodra u uw domein met hosting heeft verbonden, is uw website online beschikbaar.

Het gebruik van voor WP geoptimaliseerde serveroplossingen is een goede optie. Ze bieden geautomatiseerde WP-installatie en plug-inbeheer. Sommige abonnementen worden geleverd met een gratis domein dat bij de hostingprijs is inbegrepen. Met andere woorden, u krijgt eigenlijk een alles-in-één oplossing voor het bouwen van websites die is ontworpen voor een gekozen CMS.

De resultaten zijn als volgt:

Ermee beginnenAanpassing en bewerkingLive gaanLaatste keer
Vereiste tijdVan 40 m tot 1 uurOngeveer 4 uurGeen tijd nodig5 uur 40 m

Probeer WordPress nu

Methode # 3 – zelfgecodeerde websites

De methode is vooral geschikt voor toegewijde professionals die graag het meeste willen halen uit webdesign en ontwikkelingsvrijheid. De term ‘zelfgecodeerd’ betekent dat u feitelijk verantwoordelijk bent voor het maken, implementeren en testen van elke functie, sectie op de pagina, blog, menusecties, categorieën, enz. Eigenaars van websites zouden diepgaande programmeervaardigheden moeten hebben.

Als u geen technische ervaring heeft, is de enige oplossing het inhuren van een aangepast ontwikkelteam. De optie is qua tijdsbesparende oplossingen nauwelijks een goede. Het proces kan weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van de complexiteit van de site. In de regel gaat het om stereotypering, implementatie van functies, implementatie, testen, debuggen, enz. Bovendien kunnen enkele bedrijven het zich veroorloven een ontwikkelteam in te huren het overwegen van het bouwen en onderhouden van kosten.

Als u een ervaren coderingsprofessional bent die graag een eenvoudige maar toch functionele website wil bouwen, heeft u waarschijnlijk niet meer nodig 10-15 uur om live te gaan.

Hoe lang duurt het om een ​​zelfgecodeerde site te bouwen?

Wanneer u kiest voor zelfgecodeerde websites, is uw belangrijkste tijd nodig voor het programmeren en schrijven van stukjes broncode. Een gebruiker is verantwoordelijk voor de implementatie van elke functie, sectie, blok en vorm die uiteindelijk voor de eindgebruiker toegankelijk zal zijn.

De tijd die nodig is om een ​​kant-en-klare website te coderen, is afhankelijk van vaardigheden. Als we een eenvoudig portfolio beschouwen met een paar secties, tekstblokken, een afbeeldingengalerij en contactgegevens, kan het hele proces ongeveer 10 uur duren. Het is goed als je al wat stukjes code hebt geschreven. U hoeft alleen:

 1. Kopieer de code uit uw tekst- of HTML-editor.
 2. Plak het op de nieuwe pagina.
 3. Sla wijzigingen op en test de website.

Testen en debuggen kan ook erg tijdrovend zijn, omdat u ervoor moet zorgen dat alles soepel verloopt. De uiteindelijke resultaten zien er als volgt uit:

Ermee beginnen (het schrijven van de code)Aanpassing en bewerkingAB testenLaatste keer
Vereiste tijdOngeveer 10 uur voor een simpele siteDe bewerking wordt afgehandeld
samen met codering
Ongeveer 3-5 uurMaximaal 15 uur

5 uur – Gemiddelde tijd om een ​​website te maken

Zoals je misschien ziet, hangt de tijd volledig af van de gewenste bouwmethode, terwijl alle andere dingen gelijk zijn (een voorbereide sitestructuur, geschreven inhoud, enz.).

Online website-bouwers zijn de snelste en gemakkelijkste manier voor beginners of gebruikers zonder technische vaardigheden. De gemiddelde tijd die hier nodig is om een ​​volledig functionele site te maken, bedraagt ​​niet meer dan 2 uur. Sommige platforms maken het mogelijk om binnen enkele minuten websites te maken met behulp van geavanceerde technologieën. Het nadeel hier is het gebrek aan aanpassingsvrijheid. Je bent eigenlijk gedwongen om te gebruiken wat wordt aangeboden.

CMS-platforms komen als een ultieme oplossing met een goede balans tussen webdesign en aanpassingsvrijheid en gebruiksgemak. Wat in het begin misschien ingewikkeld lijkt, zal uiteindelijk veranderen in een eenvoudig bewerkingsproces met de kans om een ​​aantal unieke functies toe te voegen en het budget te optimaliseren door betaalbare hosting- en domeinopties te kiezen. Met de vereiste leercurve, de installatie van plug-ins en het bewerken van inhoud, heeft u nauwelijks meer dan 6 uur nodig om een ​​kant-en-klare eenvoudige website te maken.

Zelfgecodeerde websites zijn het meest lastig en tijdrovend. Naast het testen en debuggen zijn programmeren en schrijven van stukjes code de grootste uitdaging. Bovendien zal deze optie nooit werken voor nieuwkomers, terwijl toegewijde professionals ook met enkele problemen kunnen worden geconfronteerd. De gemiddelde tijd voor een simpele website is ongeveer 15 uur.

Houd er rekening mee dat de eerder beschreven gemiddelde tijd voornamelijk betrekking heeft op het technische aspect van het website-bouwproces. Met andere woorden, je moet van tevoren het volgende hebben:

 • Voorbereide inhoud voor de webpagina’s en site-secties (gebruik de teksteditor om deze te kopiëren en plakken om tijd te besparen bij het aanpassen van uw pagina’s).
 • Mediabestanden (afbeeldingen, foto’s of video’s die u op uw site wilt weergeven).
 • Een kant-en-klare sitestructuur (je hebt gewerkt hoe en waar je secties zich zouden moeten bevinden, welke blokken een pagina zal hebben en hoe ze aan elkaar zullen worden gekoppeld).

Dus, zodra u die blauwdruk heeft voorbereid, kunt u de meest geschikte optie selecteren en doorgaan met uw project.

Het komt neer op

Het belangrijkste idee hier is niet te haasten voor de gemakkelijkste manier bij het bouwen van een website. Het kortste pad lijkt misschien het meest uitdagende. Zorg ervoor dat u goed begrijpt hoe uw website eruit moet zien, welke basisfuncties deze zal hebben en welke kennis en technieken u verplicht bent om het idee tot leven te brengen.

Het gebrek aan codeervaardigheden vereist eenvoudiger maar toch snellere manieren in het licht van online website-bouwers. CMS werkt prima voor een beetje meer toegewijde website-eigenaren die meer vrijheid en ruimte nodig hebben. Als je een technische nerd bent met uitgebreide codeerkennis en -vaardigheden, zijn zelfgecodeerde websites wellicht een goede oplossing. Wat u ook kiest, online websitebouwers hebben minder tijd nodig om een ​​nieuwe site te maken.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map