Hoe maak je een website en host je deze?

Kun je je een wereld voorstellen waarin het maken en hosten van een website een fluitje van een cent is? Website-bouwplatform brengt dit eenvoudige idee tot leven. Hoewel het World Wide Web verschillende obstakels voor bloggers, bedrijven, freelancers en andere site-eigenaren kan verbergen, is moderne webbouwsoftware bedoeld om het proces van creëren, publiceren en live gaan gemakkelijker te maken..


Websitebouwers hebben het wereldwijde net veranderd in een meer democratische omgeving, of u nu een professional wilt creëren portefeuille, blog, zakelijke site of digitale winkel. Het enige dat u nodig heeft, is een platform kiezen dat aan uw verwachtingen voldoet als het gaat om prijzen, betrouwbaarheid, bandbreedte en andere belangrijke aspecten. In dit artikel bespreken we alle stappen en problemen met betrekking tot het bouwen en hosten van een website met behulp van toonaangevende webbouwtools.

Hoe u een website klaar maakt om te hosten?

Het oorspronkelijke proces van het hosten van een website vereist verschillende essentiële stappen. Naast het ontwerpen van een website, moet u ook een unieke domeinnaam registreren. Dan moet u een betrouwbare hostingprovider vinden met een plan en prijzen die aan uw eisen voldoen. De laatste fase is om de domeinnaam te verbinden en naar uw hosting te krijgen.

Zonder websitebouwers zou u al deze stappen afzonderlijk moeten uitvoeren. Het betekent eindeloos uren zoeken naar een vertrouwd hostingbedrijf. Bovendien zouden een paar beginners het hoofd kunnen bieden aan het vestigen van een website op een nieuwe hosting. Het vereist wat vaardigheden en kennis. Website-builders worden geleverd als een alles-in-één oplossing. Ze laten je:

 • Bouw een website vanaf nul – een eenvoudige interface en drag-n-drop-functie maken het gemakkelijk om binnen een paar uur een nieuwe site te maken;
 • Verbind een domeinnaam – de meeste websitebouwers nemen gratis domeinnamen op het derde niveau op in hun plan. Een tijdelijke oplossing als u zelf geen geregistreerd domein heeft;
 • Publiceer en host uw website – nadat u klaar bent met het ontwerpen van uw website, kunt u deze met één klik publiceren. Het platform bood zowel gratis hosting als onderhoud en ondersteuning.

Hierdoor hoeft het onderhoud niet te worden afgehandeld. U hoeft niet op internet te surfen op zoek naar hostingbedrijven op internet. U krijgt alle services en tools op één plek. Het bespaart tijd en geld.

Lees ook:
Hoe maak je een website zonder een host

Beste website-bouwers om een ​​website te hosten

Website-builders zijn een ultieme oplossing voor beginners. Het enige dat u nodig heeft, is een geschikt platform kiezen dat aan uw eisen voldoet. We hebben tal van aanbiedingen op internet bekeken en twee beste tools uitgezocht. Laten we hun hostingfuncties eens nader bekijken.

Wix – Website Builder met een gratis website-hosting

Wix homepage

Wix levert zijn eigen webhostingfaciliteiten aan zijn gebruikers. De website builder draait in je browser. Om deze reden hoeft u geen extra software te downloaden of te installeren. Log gewoon in, ontwerp uw website en ga ermee live. Het platform heeft een gratis abonnement met 500 MB opslagruimte en 1 GB aan bandbreedte. Uw website draait op een Wix-domeinnaam op het derde niveau voor het geval u er nog geen heeft.

Wix - Site-editor

Het probleem kan worden opgelost met elk van de betaalde Wix-abonnementen. Ze bieden een gratis domein voor een jaar met verdere betaalde verlenging. De prijs is vast voor alle plannen, ondanks het plan dat u kiest. Onbeperkt, e-commerce en VIP-abonnementen bieden een onbeperkte bandbreedte en opslagruimte van 10 tot 20 GB. Het klinkt geweldig voor sites met een complexe structuur en veel bestanden om in de toekomst te downloaden. Een Combo-abonnement ziet eruit als een flexibele oplossing voor diegenen die geen enorme opslag en bandbreedte nodig hebben (respectievelijk 2 en 3 GB).

Probeer Wix nu

uKit – Business Website Builder met onbeperkte schijfruimte

uKit homepage

Een onbeperkte opslagruimte is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van uKit als het gaat om het hosten van een website. Elk abonnement biedt een onbeperkt aantal pagina’s, opslag en bandbreedte. Bovendien beschikt het platform over een specifiek algoritme dat automatisch mediabestanden van gebruikers zoals foto’s en afbeeldingen optimaliseert.

uKit Editor

Deze functie resulteert in een snellere laadsnelheid en soepeler websiteprestaties zonder de prestaties van de webpagina te verpesten, terwijl de algemene kenmerken en instellingen hetzelfde blijven. Een betere laadsnelheid kan een positieve invloed hebben op de rankingfactoren van zoekmachines.

Bovendien heeft uKit een bekroonde functie waarmee site-eigenaren de mobiele ervaring kunnen verbeteren. U kunt nu controleren hoe uw website eruitziet op smartphones en tablets. U kunt het mobiele uiterlijk bewerken, onnodige blokken verwijderen of verbergen, de achtergrond wijzigen en meer voor een uitstekende mobiele weergave.

Probeer uKit nu

Hoe host ik een website die ik heb gemaakt?

Eindelijk ben je klaar met het ontwerp van de website. Het wordt hoog tijd dat je het publiceert om mensen het online te laten zien. Hier moet u een goed plan kiezen met geschikte hostingfaciliteiten. De keuze hangt grotendeels af van het type website dat u heeft, de complexiteit, functies, structuur en het aantal bestanden dat u gaat downloaden.

Zo vereisen e-commerce websites meer flexibele functionaliteit, terwijl bloggers meer gefocust zijn op inhoud en mediabestanden. Overweeg daarom de volgende stappen om een ​​door u gemaakte website te hosten:

 1. Bepaal het type website om een ​​duidelijk beeld te hebben van de toekomstige functionaliteit. Hiermee kunt u beslissen over de benodigde opslagruimte en bandbreedte. Blogs en portfolio’s hebben geen enorme hostingfaciliteiten nodig. Het betekent dat u nauwelijks een premium abonnement met onbeperkte opslagruimte nodig heeft, tenzij u op het punt staat een complexere site te publiceren.
 2. Begrijp de bronnen die u nodig heeft. Stel je voor dat je een digitale winkel runt. U zou waarschijnlijk een aantal extra functies in uw plan willen opnemen, zoals e-commercetools, e-mailaccounts en onbeperkte bandbreedte voor een snellere downloadsnelheid van de website. In de regel zijn al deze functies opgenomen in een afzonderlijk e-commerce- of VIP-abonnement.
 3. Beveiliging en ondersteuning. Sommige platforms bieden individuele klantenondersteuning als het gaat om VIP-abonnementen. Aan de andere kant zijn website-bouwers heel gemakkelijk te gebruiken, tenzij uw site een gecompliceerde structuur heeft. Aan de andere kant laten gratis proefversies en plannen u zien of u het bouwproces aankan of niet.
 4. Droom groots. In tegenstelling tot traditionele hostingproviders, reserveren websitebouwers voldoende ruimte voor de groei van de website. Ze zijn niet alleen gericht op shared hosting en leveren kant-en-klare flexibele software-opties.

Hoe ziet mijn website eruit op internet?

Website-bouwers lijken een tijdbesparend instrument te zijn voor beginners. U hoeft niet naar een onbezette domeinnaam te zoeken en deze aan uw site te koppelen. Webbouwplatforms bieden een gratis domeinnaam met 3 niveaus als u die niet heeft. Maar dit is een tijdelijke oplossing.

Aan de andere kant wil je zeker dat je site er professioneler en betrouwbaarder uitziet, nietwaar? Vooral als het gaat om de sites van het bedrijf. Digitale winkels en professionele portefeuilles.

Om deze reden, kiezen voor een SLD (second level domain) lijkt een beter idee. Hiermee kunt u een betere reputatie voor de website opbouwen en u onderscheiden van eendaagse dummy-sites die voornamelijk gespecialiseerd zijn in spamming en fraude. Een SLD zorgt voor een goede weergave en voor het uiterlijk van de site op het wereldwijde web. Bovendien kunt u op elk moment verbinding maken met uw huidige website.

Lees ook:
Hoe maak je een website met een eigen domeinnaam

Bottom Line

Website-bouwers zijn zeker een eenvoudiger pad om een ​​site helemaal opnieuw te maken en deze te hosten. Ze voorkomen dat u uren verspilt aan het zoeken naar een betrouwbare hostingprovider. U hoeft geen extra geld uit te geven aan een domeinnaam, hoewel u in de toekomst misschien TLD wilt gebruiken voor een betere website-representatie.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende kenmerken, evenals bandbreedte en opslagruimte, afhankelijk van hun website-behoeften. Ze hoeven niet om te gaan met hostingonderhoud en -ondersteuning. Websitebouwers lijken een alles-in-één oplossing om met één klik op de knop live te gaan.

Start uw eigen website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map