Hoe maak je gratis een website?

hoe u gratis een website kunt maken


Wilt u een website maken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Gefeliciteerd! U bent hier aan het juiste adres. Op deze website vind je alles wat je nodig hebt om gemakkelijk een website te bouwen helemaal opnieuw, gratis of tegen een betaalbare prijs.

Hier bij SWB zijn we van mening dat online website-bouwers waarschijnlijk de beste optie zijn voor degenen die geen programmeertraining hebben, maar volledige controle willen krijgen over het proces van het maken van websites. Met deze webservices kunt u zich concentreren op wat er echt toe doet: uw product / bedrijf en al het zware werk voor u doen.

Het gebruik van een websitebouwer of CMS zoals WordPress is net zo eenvoudig als het maken van een social media-account – meld u aan, upload uw inhoud en begin met delen.

Is het mogelijk om gratis een website te maken??

Iedereen kan vandaag gratis een website bouwen, ongeacht de beschikbare technische vaardigheden, codeerkennis en expertise op het gebied van webdesign. Dit kan een vrij uitdagende en ontmoedigende taak zijn voor nieuwkomers, maar het is mogelijk om ermee om te gaan, als je de juiste bedoelingen en effectieve tools hebt die je kunnen helpen om het meeste uit het webontwerpproces te halen.

Wat u zich moet realiseren, is dat het lanceren van een gratis website enige tijd en moeite kost en dat u alle stappen van het projectontwikkelingsproces zelf moet voltooien. DIY-website maken is niet zo ingewikkeld, aangezien u op de hoogte bent van de belangrijkste fasen van het proces en het geluk heeft om de juiste webbouwtools te kiezen.

Je kunt het niet huur een webdesigner of een webbureau in om dat voor u te doen, maar dit is in de meeste gevallen geen must-have. In plaats daarvan moet je wat moeite en tijd investeren in het kiezen van de juiste software voor het ontwerpen van websites dat maakt gratis projectcreatie mogelijk. Dit is waar websitebouwers en CMS een grote hulp zijn.

Website-bouwers en Content Management Systemen zijn twee populaire manieren om moderne DIY-websites te ontwikkelen. Beide opties maken het mogelijk om kwaliteitsprojecten te starten en te beheren en beide vereisen geen serieuze ervaring met programmeren of webdesign.

Website-bouwers zijn intuïtiever, eenvoudiger en handiger dan CMS, hoewel de laatste meer creatieve vrijheid biedt en geavanceerde aanpassing van het websiteontwerp. U hoeft geen coderingsprofessional of een bekwame webontwerper te zijn om websitebouwers onder de knie te krijgen en te gebruiken – dus begrijpelijk en gemakkelijk zijn de systemen.

Als het echter gaat om het gebruik van CMS, moet u klaar zijn om meer tijd en moeite te besteden aan het beheersen van het webontwerpproces. Het gebruik van Content Management Systemen impliceert aanvankelijk enige codeerkennis en expertise in webdesign. U gaat gewoon niet zonder codebewerking, als u van plan bent een professionele website te lanceren met opmerkelijke prestaties en exclusief ontwerp.

Bij het kiezen van het meest geschikte en effectieve webbouwplatform is het logisch om verschillende aspecten in overweging te nemen. Deze omvatten uw kennis van basisprincipes van codering, vaardigheden, ervaring met webdesign, type project dat u van plan bent te starten, doelen op korte en lange termijn enz..

Het wordt hoog tijd om de belangrijkste nuances van het gebruik van beide soorten systemen te bespreken om u te helpen de beste oplossing te vinden waarmee u op de lange termijn tevreden zult zijn.

Kies welk platform voor het bouwen van websites u wilt gebruiken

De veelzijdigheid van gratis websitebouwers betekent niet dat u de allereerste service moet kiezen die u tegenkomt. Er zijn systemen die beter werken voor uw specifieke webontwerptaken en genieten van de wereldwijde populariteit vanwege hun functies, tools en taken.

3 Beste website-bouwers om gratis een website te maken:

 1. Wix – Beste Website Builder om gratis uw eigen website te maken
 2. uKit – Krachtige Website Builder om een ​​website voor uw bedrijf te maken
 3. WordPress – Het beste gehoste platform (CMS) voor website of online winkel

Laten we eens kijken naar de beste websitebouwers die het gebruiksgemak nu combineren met flexibiliteit en betaalbaarheid.

Wix – Beste Website Builder om gratis uw eigen website te maken

Wix - Beste Website Builder om gratis uw eigen website te maken

Wix – is de beste websitebouwer die u momenteel kunt kiezen en gebruiken om een ​​volledig uitgeruste website te starten zonder in het project te investeren. Het systeem biedt al miljoenen websites over de hele wereld en u kunt het kiezen om elk soort persoonlijk of zakelijk project te ontwerpen.

Als het gaat om het kiezen van het beste gratis webbouwplatform, heeft Wix helemaal geen concurrenten. Er is nauwelijks een gebruiker (of het nu een beginner is of een webdesigner), die niets heeft gehoord over de websitebouwer. Er zijn meerdere gratis functies waardoor het systeem zich onderscheidt van de rest. Hier gaan ze:

 • Moderne sjablonen – Wix beschikt over een van de meest verbazingwekkende collecties gratis ontwerpen die geschikt zijn voor mobiele apparaten. Er zijn hier momenteel meer dan 550 high-end thema’s en er zijn er nog veel meer in ontwikkeling. De ontwerpen zijn 100% aanpasbaar en u kunt toegang krijgen tot meerdere ontwerpaanpassingstools die uw project een exclusieve aantrekkingskracht kunnen geven.
 • Wix ADI – De website builder onderscheidt zich van de massa door zijn gratis Artificial Design Intelligence tool dat zorgt voor een eenvoudig, snel en probleemloos bewerkingsproces voor websites. De functie zorgt voor een geautomatiseerd webontwerpproces, zodat gebruikers een gepersonaliseerde website-indeling en -structuur kunnen creëren door de reeks vragen te beantwoorden die het systeem standaard genereert. Wat u moet doen, is alleen uw website / bedrijfsgerelateerde informatie verstrekken, de vereiste inhoud uploaden en wachten tot het systeem het project voor u genereert.
 • WYSIWYG-editor – Voor die gebruikers die de ADI-tool niet willen gebruiken, maakt de websitebouwer het mogelijk om websites te maken door in de WYSIWYG-editor te werken. Hier kunt u een handige functie voor slepen en neerzetten gebruiken voor de ontwikkeling van doe-het-zelf-websites. De Editor is absoluut gratis en wordt geleverd met in-line bewerkingsondersteuning om het best mogelijke resultaat te garanderen. Jij bent de baas over het webontwikkelingsproces. Met een handige preview-functie kunt u het ontwerpproces van de website in actie zien en zo elke fase ervan controleren. Het is ook mogelijk om de mobiele versie van uw website te maken door de bewerkingen kosteloos in de mobiele editor aan te brengen.
 • Gratis app-markt – Wix heeft een van de meest indrukwekkende collecties gratis applicaties en widgets die beschikbaar zijn in de geïntegreerde Wix App Market. Er zijn tientallen gratis niche-add-ons en widgets die u kunt doorbladeren en hier kunt kiezen om verder in uw project te integreren.
 • Bloggen – Wix wordt geleverd met een behoorlijk mooi blogplatform waarmee je volledig uitgeruste blogs kunt maken, beheren en bijwerken. Hier kunt u artikelpublicaties plaatsen en plannen, mediabestanden integreren, opmerkingen inschakelen en andere elementen toevoegen die een must zijn voor uw blogontwikkeling.
 • e-commerce – De websitebouwer beschikt ook over een waardige e-commerce-engine waarmee u een kleine tot middelgrote online winkel kunt starten en beheren. Met deze functie kunt u productgalerijen toevoegen / bijwerken, betalings- / verzend- / belastingparameters instellen, webwinkelbeheertools aanpassen, kortingsbonnen en bonussen maken en implementeren, kiezen uit meerdere responsieve eCommerce-sjablonen, producten importeren / exporteren uit CSV-bestanden enz..

Met de gratis Wix-versie kun je een mooie website bouwen op een Wix-merk subdomein. Met een gratis abonnement kunt u bijna alle functionele functies van Wix-websitebouwer gebruiken. Het plan is oneindig, wat het voor iedereen mogelijk maakt om niet alleen de functies van de service te testen, maar er ook meerdere soorten websites mee te maken om je vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Houd er echter rekening mee dat een gratis abonnement wordt geleverd met de systeemadvertentiebanner, het subdomein en enkele andere beperkingen.

Probeer gratis met Wix

uKit – Krachtige Website Builder om een ​​website voor uw bedrijf te maken

uKit - Krachtige Website Builder om een ​​website voor uw bedrijf te maken

uKit – is een krachtige websitebouwer voor de ontwikkeling van kleine bedrijven. Het platform is speciaal gemaakt met het oog op de behoeften en vereisten van kleine en middelgrote bedrijven en daarom wordt het geleverd met een uitgebreide reeks functies die nodig zijn om dit soort projecten te creëren.

De website builder kan echter ook worden gebruikt om andere soorten projecten te starten vanwege zijn flexibiliteit, intuïtieve benadering van webdesign, verbluffend gebruiksgemak en gemak. Bekijk nu de uKit-functieset om de sterke punten te ontdekken:

 • Gratis sjabloonverzameling – De website builder geeft toegang tot veel gratis responsieve sjablonen die standaard responsief en aanpasbaar zijn. Er zijn geen speciale technische of codeervaardigheden nodig om het geselecteerde thema te personaliseren – met een handige slepen-en-neerzetten-editor en de voorbeeldoptie krijgt u de leiding over het webcreatieproces. Het is ook mogelijk om de sjablonen in elke fase van het webontwikkelingsproces om te schakelen als dat nodig is.
 • Widget-integratie – uKit maakt het mogelijk om een ​​individuele websitestructuur te creëren via widget-integratie. Het aantal widgets dat u kunt kiezen en gebruiken voor uw project is niet zo uitgebreid, maar ze passen allemaal perfect in elke website-indeling.
 • Gratis SSL-certificaat – Met het platform haalt u het maximale uit de beveiliging van uw website door u het geavanceerde SSL-certificaat te laten verbinden. De functie is helemaal gratis voor alle systeemabonnees. Het draagt ​​bij aan extra websiteveiligheid, wat vooral erg belangrijk is voor websites die vertrouwelijke informatie of betalingsgegevens bevatten.
 • Tijdelijke websitebeheerrechten – De functie maakt het proces van websiteontwikkeling eenvoudig voor webdesignbureaus en webdesigners die in teams werken. Met uKit kunt u tijdelijke websitebeheerrechten toewijzen aan bepaalde gebruikers, zodat ze samen kunnen werken aan het maken van projecten. Om verlies van inhoud te voorkomen, maakt het systeem automatisch de back-upversie van uw project, wat een onmiskenbaar voordeel is van de website-builder.

Een van de onderscheidende uKit-hoogtepunten is de verbluffende prijs / kwaliteit-correlatie – $ 3 / maand als u onze speciale code SWB-25 invoert tijdens het afrekenen. De service heeft een gratis proefperiode van 14 dagen, wat meer dan genoeg is om alle functionele functies te controleren en te testen. Aan het einde van de proefperiode kunt u zich abonneren op een van de betaalde abonnementen met meerdere voordelen. Tegen die tijd wordt uw website een jaar lang opgeslagen op uKit-hosting, maar is deze niet toegankelijk op internet.

Probeer uKit gratis

WordPress – Het beste gehoste platform (CMS) voor website of online winkel

WordPress - Het beste gehoste platform (CMS) voor website of online winkel

WordPress – is het populairst gratis Content Management Systeem, die aanvankelijk werd gelanceerd voor blogdoeleinden, maar later uitgroeide tot de webdesignsoftware die werd gebruikt voor de ontwikkeling van allerlei webgebaseerde projecten. Het CMS verschilt enigszins van standaard website-bouwers in termen van complexiteit en mate van website-aanpassing.

Het is niet de beste oplossing voor nieuwkomers, die geen vaardigheden hebben op het gebied van webontwerp, maar het werkt zeker geweldig voor bekwame webontwikkelaars, die enige expertise hebben op het gebied van webdesign en klaar zijn om nuances in code-editing aan te kunnen. Om een ​​idee te krijgen van alle voordelen die WordPress kan bieden, bekijk dan nu de lijst met de belangrijkste hoogtepunten van het CMS:

 • Plug-in integratie – WordPress onderscheidt zich van de rest vanwege de uitgebreide plug-in-integratie-opties die het mogelijk maken om het systeem te gebruiken als het alles-in-één webbouwplatform. Uitgebreide plug-in integratie maakt het mogelijk om het CMS te gebruiken voor de ontwikkeling van alle soorten projecten. Dus, WooCommerce-plug-in, kan bijvoorbeeld worden gebruikt om allerlei online winkels te starten, terwijl de Elementor-plug-in het maken van WordPress-webpagina’s mogelijk maakt. Dit maakt het platform een ​​waardige tool voor het maken van complete persoonlijke / zakelijke websites met bijna geen codeervaardigheden.
 • Template keuze – Het CMS biedt een reeks geïntegreerde sjablonen die volledig aanpasbaar zijn, maar u kunt ook bladeren door een uitgebreide verzameling externe ontwerpen om degene te kiezen die ideaal werkt voor uw individuele website-ontwikkeling. Terwijl het kiezen van het meest geschikte thema, u krijgt toegang tot talloze ontwerpaanpassingstools en -functies die het een persoonlijk uiterlijk geven.
 • Hosting en domein – Als CMS biedt WordPress geen hosting- of domeinopties. Het is aan jou om kies een hostingprovider naar keuze, evenals de plannen en domeinnaam die het biedt. Als het gaat om hostingkeuze, Bluehost blijkt de meest geschikte oplossing te zijn. Dit is de nummer één hostingprovider, die officieel wordt aanbevolen door WordPress. Het biedt talloze hostingoplossingen en -voordelen, waaronder WordPress-installatie met één klik, hoge laadsnelheid van pagina’s, hoge uptime-tarieven en andere voordelen die de meeste CMS-gebruikers in het voordeel waarderen. Het systeem onderscheidt zich ook van de massa vanwege de betaalbaarheid. U kunt de voordelen ervan gebruiken voor slechts $ 2,95 / maand, wat absoluut het onmiskenbare hoogtepunt van het systeem is.

Probeer WordPress nu

De hierboven besproken zijn de meest populaire webbouwplatforms – platforms die speciale aandacht verdienen als het gaat om de ontwikkeling van zelfgemaakte websites. Welke oplossing werkt het beste voor uw webdesignbehoeften? Welke van deze kunnen worden gebruikt om uw persoonlijke / zakelijke project te starten?

De uiteindelijke keuze hangt uiteindelijk af van uw intenties, vereisten en type project dat u van plan bent te starten. Eigenlijk is het logisch om elk van deze services te testen om erachter te komen welke van hen het beste aan uw behoeften voldoen op basis van uw eigen ervaring. Al deze systemen zijn helemaal gratis – het is slechts een kwestie van tijd en expertise om degene te kiezen die het beste bij uw eisen past.

Krijg en verbind een gratis domeinnaam

Nu u de juiste webbouwtool heeft getest en gekozen, is het hoog tijd om verder te gaan domeinnaam selectie. Domeinkeuze is erg belangrijk als het gaat om het vergroten van de reputatie en populariteit van uw project. Subdomeinen zijn hier niet toegestaan, aangezien dit ongetwijfeld een negatieve invloed zal hebben op uw verdere zakelijke promotie.

Domeinregistratie

De keuze van de domeinnaam moet gebaseerd zijn op verschillende aspecten. Het moet begrijpelijk en gemakkelijk te onthouden zijn, zodat uw potentiële websitebezoekers of klanten het in gedachten kunnen houden in plaats van het ergens anders neer te zetten. Het mag ook niet te lang zijn en het moet verplicht gerelateerd zijn aan uw bedrijfsnaam of niche waarop u zich richt.

Houd bij het kiezen van een domeinkeuze rekening met de volgende aanbevelingen:

 • Eenvoud. Een domeinnaam moet beknopt, eenvoudig en gemakkelijk te onthouden zijn.
 • Lengte. Maak het niet te lang of oververzadigd met symbolen: hoe korter het is, hoe gemakkelijker het voor een gebruiker is om het in het geheugen te herstellen.
 • Herkenbaarheid. Een domeinnaam mag niet bestaan ​​uit de zinloze combinatie van letters, symbolen en cijfers. In plaats daarvan moet het een woord of een zin bevatten die op de een of andere manier verband houdt met uw bedrijf, type website en specialisatie enz.
 • Merk reputatie. Een mooie domeinnaam moet de weerspiegeling zijn van uw merkidentiteit: het moet uw merknaam benadrukken en versterken, zodat deze bestand is tegen nicheconcurrentie.

is het mogelijk om krijg en verbind gratis een waardige domeinnaam, bij het werken met websitebouwers? Of u moet nog steeds betalen voor een herkenbare domeinnaam?

U zult met plezier ontdekken dat de meeste websitebouwers (inclusief de hierboven besproken) zorgen voor een aangepaste domeinnaamverbinding, die deze optie helemaal gratis biedt. Bovendien hebben gerenommeerde websitebouwers vaak speciale aanbiedingen en kortingen voor premium gebruikers.

Wix biedt een bonusdomeinnaam voor gebruikers, die zich abonneren op een jaarabonnement en een eenmalige betaling doen. Hiermee kunt u tot $ 10-30 besparen, afhankelijk van de geselecteerde domeinnaamzone. U hoeft niets speciaals te maken om een ​​domein aan uw website te koppelen. Het wordt automatisch verbonden zodra u het ontvangt. Dat is inderdaad heel eenvoudig, tijdbesparend en handig!

Stel uw website in en pas deze aan

Ok, je hebt besloten om een ​​website builder te gebruiken en je hebt er al een domeinnaam voor gekozen. Wat moet je doen om het proces tot een succes te maken? Wat zijn de onmisbare stappen die u moet ondernemen om de taak te voltooien en een volledig uitgeruste, kant-en-klare website te krijgen om aan uw persoonlijke / zakelijke behoeften te voldoen? Hieronder staan ​​de punten die u moet volgen bij het opzetten en aanpassen van uw website:

 • Meld u aan met het systeem van uw keuze. Sommige diensten maken het mogelijk om je aan te melden via de sociale netwerkaccounts, maar het is ook mogelijk om je e-mailadres te gebruiken.
 • Selecteer een sjabloon. Bereik de sjabloonverzameling en verken de categorieën om het thema te selecteren dat overeenkomt met uw nichespecialisatie.
 • Pas het aan. Open het dashboard en ontdek welke aanpassingstools het systeem biedt om uw website maximale prestaties en de beste visuele aantrekkingskracht te geven.
 • Ontwerp je website. Nu is het hoog tijd om uw website te ontwerpen en de benodigde instellingen aan te passen. Upload de inhoud die u belangrijk vindt en maak zoveel pagina’s als u nodig heeft. Dit is het meest tijdrovende onderdeel van het hele proces van het maken van een website.
 • Selecteer het plan, die het beste bij uw webbouwbehoeften past. Ontdek het prijsbeleid van het systeem en de functies die ze impliceren. Kies het plan dat u het meest aanspreekt.
 • Kies Domain Name. Als je klaar bent met het ontwerp van je website, kies dan een domeinnaam om online binnen te komen. Website-builders bieden domeinverbinding met één klik, waardoor het proces wordt vereenvoudigd.
 • Publiceer uw kant-en-klare website. Publiceer ten slotte uw website en geniet ervan!

De bovenstaande stappen bieden gedetailleerde richtlijnen om aan de slag te gaan met uw website. Het kiezen van het platform en het verkrijgen van alleen de domeinnaam zijn slechts de eerste twee stappen die nodig zijn om een ​​volledig uitgerust project te starten. Zodra u klaar bent met deze stappen, kunt u doorgaan met het ontwerpen van selectie en het uploaden van inhoud. Haast je niet om dat te doen en benader het proces verstandig.

Wat u ook moet weten, is dat populaire webbouwplatforms zoals de hierboven besproken altijd worden geleverd met geïntegreerde webontwerptools en tips om het maximale uit elke fase van het websiteontwikkelingsproces te halen. Deze omvatten pop-up tips en menu’s, meerdere opties voor klantenondersteuning, richtlijnen en video / tekst tutorials etc. die expliciete informatie geven over het proces van het maken van een website.

Wix menu-editor

Het naleven van deze tips maakt het uiteindelijk mogelijk om een ​​gepersonaliseerde website op maat te krijgen die niets te maken heeft met de sjabloon die u in eerste instantie hebt gekozen. Ga door met het publiceren van het project nadat u het aanpassen van de website hebt voltooid.

Een andere vraag is: moet het maken van websites alleen naar het ontwikkelingsproces gaan of is er meer dan dat om uw project tot een succes te maken? Eigenlijk is de lancering van een website slechts een onderdeel van het webontwikkelingsproces. Zodra u het op internet toegankelijk maakt, moet u voor een aantal belangrijke nuances zorgen, namelijk:

 • SEO-optimalisatie. Pas de vereiste SEO-parameters van de website zorgvuldig aan om de positie in de zoekmachines te verbeteren. Dit helpt om nicheconcurrentie te weerstaan, uw merk te promoten en uiteindelijk meer verkeer te genereren.
 • Kwaliteit van inhoud. Zorg ervoor dat u de inhoud van uw website regelmatig bijwerkt. Let echter op de kwaliteit van de inhoud die u toevoegt. “Content Is the King” – vergeet dat niet!
 • Sociale netwerken. Een andere factor van succesvolle websitepromotie is effectieve socialemediamarketing. Neem de tijd om groepen op sociale netwerken te creëren, gebruikers aan te moedigen zich bij hen aan te sluiten, speciale aanbiedingen te introduceren om de loyaliteit van gebruikers te vergroten en andere marketingstrategieën toe te passen (of ontwikkel die van jezelf) om uw nieuw gemaakte website populair te maken bij de doelgroep. Moge uw inspanningen op het gebied van webbouw een succes zijn!

Te betalen of niet te betalen voor een website

Hoewel websitebouwers en CMS de mogelijkheid bieden om volledig gratis projecten te starten en te beheren, zijn ze niet helemaal gratis. Elk van deze platforms wordt geleverd met betaalde abonnementen (of plug-ins) die een breed scala aan functies, tools en opties voor webdesign omvat. Zijn betaalde plannen de investering op lange termijn waard?

Zeker ja. U krijgt de tool die u de leiding geeft over het ontwikkelingsproces van de website, wat zorgt voor vrijheid van handelen, een opzettelijke en intuïtieve benadering van webdesign en toegang tot meerdere tools voor ontwerpaanpassing.

Enerzijds kunt u deze functies gebruiken zonder ervoor te betalen en het resultaat zal u aanspreken. Als u echter echt van plan bent een feature-beladen project te starten met hoogwaardige prestaties en indrukwekkende visuele aantrekkingskracht, raden we u ten zeerste aan te upgraden naar een van de betaalde opties die worden aangeboden door het platform van uw keuze.

Dat is absoluut een waardige investering, die zeker zijn vruchten zal afwerpen. Bovendien zijn de abonnementen niet zo duur en in de meeste gevallen moet u slechts een paar dollar per maand betalen om het resultaat te krijgen dat voldoet aan al uw behoeften en vereisten voor webdesign.

Bottom Line

Als u op het punt staat een website te maken, kunt u dat het beste snel en gratis doen door een websitebouwer te gebruiken. Deze services dekken een breed spectrum aan behoeften op het gebied van webdesign en maken het mogelijk om zelf een fatsoenlijk project te starten. Dat is niet nodig omgaan met webdesign studio’s of webontwikkelaars inhuren. In plaats daarvan krijg je een kans om groot te besparen, met het beste resultaat, dat uw verwachtingen zeker zal overtreffen.

Website-bouwers die in het artikel worden besproken, zijn de nicheleiders. Ze maken het mogelijk om in korte tijd en met minimale financiële investeringen fatsoenlijke websites te lanceren. Test ze om de oplossing te kiezen die geweldig werkt voor uw specifieke webontwerpbehoeften.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map