Hoe u de beste hosting voor uw website kiest

Hoe u het beste CMS voor uw website kiest


Een website zonder hosting is niets anders dan een heleboel bestanden zonder plaats om ze op te slaan. Om uw project zichtbaar te maken voor online gebruikers, moet u een goede serveroplossing vinden die voldoet aan de websitevereisten op het gebied van opslag van bandbreedte, beveiliging, laadtijd, enz..

Het kiezen van die ene kan een gedoe zijn, vooral voor mensen die verre van hostende experts zijn. U mag de hostingrol nooit onderschatten in termen van draaiende website, onderhoud en ondersteuning.

Door samen te werken met de verkeerde hosting zal uw project mislukken. Aan de andere kant is het kiezen van de juiste hetzelfde als het aangaan van een partnerschap tussen de serviceprovider en website-eigenaren. U betaalt voor een gekozen plan en krijgt volledige ondersteuning zonder stilstand en technische of beveiligingsproblemen. De vraag is hoe je eigenlijk de juiste oplossing kiest. Welke functies moet u overwegen en waar moet u op letten? Blijf het artikel lezen om de antwoorden op die vragen te vinden.

Wat is webhosting?

De term ‘hosting’ zelf betekent een virtuele ruimte of opslag waar u uw brood mee kunt verdienen. Elk online project bestaat uit een domeinnaam, HTML / PHP of andere bestanden, teksten, afbeeldingen, foto’s, enz. Al die elementen bevinden zich in specifieke mappen. Je hebt een plek nodig om die mappen op te slaan en ervoor te zorgen dat de website goed werkt. Dit is waar webhosting kan helpen. Met andere woorden, het komt als de accommodatie voor uw site met de mogelijkheid van andere online gebruikers om er toegang toe te hebben wanneer ze maar willen.

In de realiteit van vandaag vertegenwoordigt de term bedrijven en serviceproviders die hun serveroplossingen leveren aan website-eigenaren. Om het een beetje gemakkelijker te maken, verhuren ze hun technologieën en digitale activa. Als uw website eenmaal is gehost, is deze beschikbaar op het wereldwijde web door de domeinnaam in te voeren in de zoekbalk van de browser.

Hoe werkt hosting?

Je hebt dus een domeinnaam en een aangepaste sjabloon. De volgende stap is om het project online toegankelijk te maken via browsers en meerdere apparaten. Een server is eigenlijk een extreem krachtige computer die al uw websitebestanden op één CPU host (centrale proceseenheid) met alle teksten, afbeeldingen, widgets, video’s, enz. De term “server” beschrijft de CPU als het apparaat dat uw sitegegevens en mappen voor de bezoeker bedient.

Hoe server werkt

Elke keer dat een gebruiker de domeinnaam intypt, wordt het verzoek naar de server gestuurd. Wanneer de aanvraag is verwerkt, stuurt de server de vereiste gegevens terug naar de gebruiker. Op dit moment is de DNS (domeinnaam systeem) zorgt voor een soepele verbinding met de juiste computer. Met andere woorden, elke keer dat u voor een hostingplan betaalt, huurt u feitelijk de server van een bedrijf naast enkele exclusieve functies die van de ene hostingprovider tot de andere verschillen.

Functies die hoogwaardige hosting definiëren

Het ophalen van een goede hosting hangt af van verschillende zaken die we wat verder zullen bespreken. Ze verwijzen voornamelijk naar de complexiteit van uw website, type, CMS, verwacht verkeer, enz. Tegelijkertijd zijn er enkele basisfuncties waarmee u vertrouwde serverproviders kunt onderscheiden van slechte services.

De belangrijkste kenmerken waarnaar moet worden gezocht zijn:

 • Bandbreedte – de hoeveelheid gegevens die een enkele server kan overdragen naar een computer die de website opvraagt. Hoe meer bandbreedte hosting biedt, hoe beter, vooral voor websites met veel verkeer.
 • Opslagruimte – definieert hoeveel websitebestanden en inhoud u mag opslaan. Als u van plan bent een complex project te starten met meerdere regelmatig bijgewerkte pagina’s en media-inhoud, moet u op zoek naar meer opslagruimte.
 • Prestatie – deze functie combineert de uptime-snelheid en de laadsnelheid van de website. Zowel cruciaal voor gebruikersbetrokkenheid als SEO. Hoe sneller en verouderd uw site draait, hoe beter voor gebruikers en zoekmachines.
 • Veiligheid – het bevat een complex systeem van beveiligings- en beschermingsmiddelen om te voorkomen dat de site defect raakt, hackers, oplichters, schadelijke software, enz..

De bovengenoemde functies bevatten alleen algemene kwesties om te overwegen. We gaan in detail kijken naar alle punten die u zoekt in een goede hostingoplossing. Maar eerst moeten we de belangrijkste soorten hosting identificeren en voor welke projecttypes ze geschikt zijn.

Belangrijkste soorten hosting

Zoals eerder gezegd, hangt het kiezen van de best passende hosting af van verschillende factoren. Wat voor soort website wil je lanceren? Hoeveel inhoud zal het hebben? Wordt het een site van één pagina of een project met meerdere pagina’s? Wat is je budget? Om te begrijpen, welke serveroplossing de juiste keuze is voor uw specifieke behoeften, laten we enkele van de belangrijkste soorten hosting bekijken.

1. Gedeelde hosting

Dit type hosting is een goede keuze voor kleine projecten en beperkte budgetten. Dit betekent niet dat website-eigenaren zullen lijden onder het ontbreken van basisfuncties. U krijgt dezelfde middelen als andere gebruikers, omdat u dezelfde CPU gaat delen met andere website-eigenaren.

Het enige nadeel hier is dat je met shared hosting minder bandbreedte en opslagruimte krijgt in vergelijking met meer geavanceerde oplossingen. Gebruikers selecteren gedeelde servers om te hosten:

 • Blogs en op inhoud gebaseerde sites.
 • Professionele portefeuilles.
 • Websites voor kleine bedrijven.

Deze optie is geschikt voor sites met weinig en matig verkeer.

2. VPS-hosting

Het volgende hostingtype is eigenlijk hetzelfde als het vorige, met als enige verschil: u hoeft een server niet met meerdere gebruikers tegelijk te delen. Je gebruikt het privé met een paar andere website-eigenaren. Het resulteert in veel meer hostingfaciliteiten in termen van bandbreedte, opslag en prestaties.

VPS-hostingoplossingen zijn duurder in vergelijking met gedeelde oplossingen. Ze zijn goed voor:

 • Websites met meerdere pagina’s.
 • Online tijdschriften.
 • Kleine en middelgrote e-commerceprojecten.

Over het algemeen is VPS-hosting goed voor elk doel en ondanks het verkeer.

3. Toegewijde hosting

Deze vertegenwoordigt de bovenste fase van de VPS-serveroplossing. De term ‘toegewijd’ betekent dat u alleen alle hostingfaciliteiten verschuldigd bent zonder ze met iemand anders te delen. De optie is behoorlijk duur. Het is goed voor grote digitale winkels en bedrijfswebsites die terabytes aan opslag en bandbreedte nodig hebben, naast extra functies die meerdere IP-adressen kunnen bevatten, enz..

4. Cloud Hosting

Afgezien van shared, VPS of dedicated hostingtypes, gebruikt de cloudgebaseerde oplossing meerdere services binnen één cloud. Het idee is heel simpel. Als een server onverwachts uitvalt, zal een andere server blijven werken en uw website in de lucht houden. Het kan goed zijn voor verschillende projecten die 24/7 een stabiele en soepele werking vereisen.

Laten we eens kijken naar technologieën die worden gebruikt met verschillende soorten hosting, de gemiddelde prijs en welke soorten websites hiervoor geschikt zijn.

Overzichtstabel Hostingtype

Gedeeld
hosting
VPS
hosting
Toegewijd
hosting
Wolk
hosting
TechnologieEén server voor meerdere gebruikersEén server voor 1-3 gebruikersParticuliere serverServers die tegelijkertijd werken
Goed voorKleine sites en blogsSites voor kleine bedrijven, online winkels, enz.Voor elk type website dat uitgebreide hostingfaciliteiten vereistVoor elk type website dat een stabiele werking vereist
Gemiddelde prijs$ 2- $ 5 / maand$ 25- $ 50 / maand$ 150- $ 200 / maand$ 70- $ 150 / maand

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste hostingproviders

Nu we meer te weten zijn gekomen over hostingtypen en hoe ze werken, is het hoog tijd dat we de belangrijkste functies bekijken en zoeken en overwegen bij het kiezen van de serveroplossing voor uw specifieke websitebehoeften. Het goede nieuws is dat de concurrentie in de niche sterker wordt, waardoor serviceproviders loyaler worden met potentiële gebruikers en hen een pakket extra functies bieden met betaalbare abonnementen. Het enige dat u nodig heeft, is om te weten waar u op moet letten en niet te vergeten de basisfunctionaliteit.

Kies het juiste hostingtype

Voordat u de prijzen en functies van het abonnement gaat vergelijken, moet u beslissen over het type hosting. We hebben al 4 belangrijke serveroplossingen beschreven. Nu is het jouw beurt om erachter te komen hoe complex je website is, welk verkeer je verwacht, hoeveel pagina’s een site zal hebben, enz.

Zorg ervoor dat de hosting die u kiest voldoende opslag en bandbreedte levert. Bekijk bovendien de compatibiliteit met hosting grote CMS. Sommige bedrijven bieden WP-geoptimaliseerde plannen en naadloze integratie met andere populaire contentbeheersystemen.

BluehostSiteGroundHostGator
Gedeelde hosting + functiesJa (onbeperkte websites, opslag en bandbreedte. Gratis SSL)Ja (onbeperkt websites met tot 30 GB Webruimte)Ja (gratis SSL, gratis dedicated IP, gratis domein)
VPS + -functiesJa (2 IP-adressen, 3TB bandbreedte, 4 cores)Geen VPS. Hosting voor resellers als alternatief.Ja (8 cores, 4 GB RAM, 3 TB bandbreedte)
Dedicated Hosting + FunctiesJa (5 IP-adressen met 15 TB bandbreedte)Ja (10TB bandbreedte voor 2 cores)Ja (onbeperkte bandbreedte, voor Windows en Linux)
Cloud Hosting + -functiesJa (onbeperkte opslag, bandbreedte en websites)Ja (8 cores en 125 GB SSD-ruimte)Ja (gratis upgrades, SEO-tools, SSL en domein)

Probeer Bluehost nu

Prestaties zijn belangrijk

Deze specifieke functie is verantwoordelijk voor de werking van de website en de laadsnelheid. Bovendien zal het de manier bepalen waarop uw site zal draaien en het verkeer pieken en sprongen. Sommige prestatiepercentages bepalen de totale tijd van projectonderbrekingen, evenals de snelheid van serverreactie. Daarnaast moet u rekening houden met de beschikbaarheid van fysieke servers in verschillende delen van de wereld. Dit feit zorgt voor een snellere levering van gegevens aan gebruikers uit verschillende landen, wat ook erg belangrijk is.

De belangrijkste prestatiestatistieken zijn dus als volgt:

 • Het gemiddelde uptime-tarief – het is de tijd dat de server zonder fouten of prestatiefouten werkt. Hoe hoger de uptime, hoe beter.
 • Website laadsnelheid – de snelheid van gegevensoverdracht en serverreactie elke keer dat een gebruiker een verzoek verzendt door uw domein in te voeren in de browser. De laadsnelheid van een Loa-pagina resulteert in een lage tevredenheid en betrokkenheid van gebruikers.
 • Datacenters – deze functie houdt rekening met fysieke datacenters en servers in verschillende delen van de wereld. Het helpt om websitegegevens sneller te leveren aan gebruikers in de verte.
BluehostSiteGroundHostGator
Gemiddelde uptime99,99%99,9%99,9%
Gemiddelde paginalading424 ms714 ms A + snelheid (Bitcatcha)
DatacentersGeen meerdere datacentersDe VS, Europa en Azië23 datacenters wereldwijd

Beveiliging betekent

De cruciale functies in termen van stabiel werk op de website. Met zoveel kwaadaardige codes en programma’s moet je er 100% zeker van zijn dat er geen bedreiging is voor het project. Sommige hostingproviders bieden integraties met CloudFlare en andere platforms om te voorkomen dat sites DDoS-aanvallen krijgen. Bovendien kunnen gebruikers rekenen op aanvullende functies in het licht van antispampakketten, systeemupdates, dagelijkse of wekelijkse back-ups, enz..

BluehostSiteGroundHostGator
Back-upsAutomatische back-ups en hersteltoolsWekelijkse en dagelijkse updates, afhankelijk van het planAutomatische back-ups en updates
DDoS-preventieCloudFlare-integratieFirewall-filteringBitninja-malwaredetectie
Anti spamSpam Expert, Spam Hammer, Apache SpamAssassin.SpamAssassin-integratieSpamAssassin, mailboxcontrole

Klantenservice

In de regel worden de meeste hostingproviders geleverd met verbeterde klantenondersteuning. Het bevat een uitgebreide kennisbank naast tutorials en handleidingen. Sommige platforms bieden gedetailleerde instructies voor het integreren van hosting met uw CMS. Daarnaast moet u op zoek gaan naar extra contacthulpmiddelen voor onmiddellijke ondersteuning in geval van technische problemen. De Live Chat-functie en telefonische ondersteuning zouden een enorm pluspunt zijn.

BluehostSiteGroundHostGator
Live chatJaJaNee
Telefoon / e-mailJa / JaJa / JaNee ja
HelpcentrumJa + WordPress-assistentieJaJa

Prijsbeleid

Prijs is altijd belangrijk. U moet duidelijk begrijpen waarvoor u betaalt. Bevat het plan alle noodzakelijke functies voor soepele prestaties van de website? Welke extra voordelen krijg je voor die prijs? De situatie met het prijsbeleid kan soms lastig zijn, omdat de verlenging van het plan vaak duurder is in vergelijking met de eerste aankoop. Tegelijkertijd bieden sommige bedrijven speciale bonussen en kortingen naast gratis opties, waaronder een gratis domein, SSL, CMS-integratie, enz..

BluehostSiteGroundHostGator
ToegangsprijsVanaf $ 2,95 voor gedeelde hostingVanaf $ 3,95 voor gedeelde hostingVanaf $ 2,75 voor gedeelde hosting
Maximale prijs$ 109,68 voor dedicated hosting$ 599 voor dedicated hosting$ 148,98 voor dedicated hosting

Het komt neer op

Om een ​​goede hosting op te halen, moeten gebruikers verschillende essentiële aspecten overwegen in termen van prestaties, beveiliging en extra functies die door de bedrijven worden geleverd. We hebben alle cruciale aspecten in detail besproken, zodat u gemakkelijker het best passende alternatief kunt kiezen, rekening houdend met het type, de structuur, de complexiteit en het verwachte verkeer van uw website.

Het gaat niet alleen om het selecteren van de meest gerenommeerde hosting. U moet 100% zeker zijn dat het platform aan essentiële vereisten voldoet met voldoende serveractiva en faciliteiten om te leveren. Een combinatie van betaalbare prijzen en verbeterde functionaliteit plus gratis functies zou zeker een goede deal zijn.

Host nu uw website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map