Hoe u een gratis forumwebsite maakt

Hoe u een gratis forumwebsite maakt


Online forums maken het ons gemakkelijk om discussies op gang te brengen, gelijkgestemde mensen te vinden en ook om ons bedrijf te promoten. Forums kunnen worden uitgevoerd als bijlage bij een grotere website of kunnen op zichzelf staan. Als u over het bouwen van een forumwebsite gaat, kunt u dit op drie manieren doen.

Velen zijn van mening dat forums op sterven liggen vanwege sociale netwerken. In het verleden waren forums en prikborden inderdaad onze sociale media. Maar vandaag vergeten we met al onze Facebook-, Twitter- en Instagram-accounts forumdiscussies. Toch zijn ze nog steeds van grote waarde.

Geloof het of niet, maar fora zijn nog steeds een van de meest populaire plaatsen om vragen over merken en producten te stellen en te beantwoorden. Bedrijven gebruiken ze als op maat gemaakte en meer gerichte, goed georganiseerde sociale media waar ze volledige controle over hebben. Is het niet geweldig?

5 manieren om een ​​forumwebsite te bouwen

Het creëren of toevoegen van een forum aan de bestaande website heeft verschillende voordelen tegelijk. U organiseert niet alleen de online gemeenschap en moedigt aan tot actieve gebruikersparticipatie, maar verhoogt ook de populariteit van uw website en vergroot het gebruikersbestand op de lange termijn. Bovendien bieden forums aanvullende informatie over uw project en alle gerelateerde nuances waarin de meeste gebruikers geïnteresseerd zijn.

Het proces van forumcreatie is niet zo ingewikkeld, maar het omvat verschillende onmisbare stappen. De complexiteit van de procedure hangt ook af van het type en de grootte van het forum dat u gaat lanceren, evenals van de webbouwtool die u hiervoor kiest, voor elk doel.

Er zijn meerdere services die u kunt gebruiken om een ​​forum te starten en te beheren. Websitebouwers zijn de meest veelzijdige en krachtige systemen die het mogelijk maken om dit soort projecten te starten, maar u kunt ook de voorkeur geven aan open-sourceplatforms. Velen van hen zijn speciaal gebouwd met het oog op het maken van forums en werken daarom geweldig voor elk doel.

WixWix – is een van de meest populaire hedendaagse bouwers van doe-het-zelf-websites, waarmee een forum kan worden gemaakt via de integratie van een speciale forum-app. Het systeem wordt geleverd met meerdere webbouwtools en aanpassingsopties om uw project een hoogwaardige uitstraling te geven. Wix

WordPressWordPress – is het wereldwijd populaire Content Management Systeem, dat het mogelijk maakt om een ​​forum website te bouwen door middel van bbPress plugin integratie. Dit is gespecialiseerde forumsoftware, ontwikkeld door WordPress-experts met het oog op gebruikersgemak. WordPress

uCozuCoz – is een van de meest veelzijdige cloudwebsite-bouwers, waarmee u een functioneel en gebruiksvriendelijk forum kunt creëren door middel van het verbinden en activeren van een overeenkomstige forummodule. De website builder maakt snelle en eenvoudige aanpassing van het forum en verder beheer mogelijk. uCoz

Facebook-groepFacebook-groep – is een groep van co-denkers die zijn gemaakt in het sociale netwerk van Facebook, die dezelfde ideeën delen en in contact willen komen met andere gebruikers, die dezelfde interesses en doelstellingen hebben. De groepen zijn beschikbaar voor alle gebruikers die Facebook-accounts hebben en willen deelnemen aan de communitydiscussies. Facebook-groep

phpBBphpBB – is een gratis open-source software voor het bouwen van forums, die kan worden gebruikt om een ​​groep mensen te verenigen die dezelfde doelen en interesses delen. De software wordt geleverd met een uitgebreide database met extensies die het mogelijk maken om elk forumtype dat u nodig heeft te starten en aan te passen. uCoz

Voor welke oplossing voor forumcreatie u ook kiest, u zult nog steeds de basis van de toepassing ervan moeten leren. Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen, wat een doelbewuste benadering van het selectieproces vereist. Laten we nu eens kijken naar de kenmerken van elk platform om uw keuze te vergemakkelijken.

1: Wix – The Best Forum Builder

Wix Forum Main

Zelfs als je onlangs bent begonnen met werken in de niche voor webbouw, heb je er zeker van gehoord Wix. Dit is een websitebouwer, die een universeel karakter en herkenning heeft. Het is opgericht in 2006 en heeft wereldwijd meer dan 125 miljoen geregistreerde gebruikers. Met deze service kunnen verschillende soorten websites worden gestart. Forums zijn geen uitzondering.

De service is populair geworden bij bekwame webontwerpers en nieuwkomers vanwege het gebruiksgemak, de meeslepende webbouwervaring die het biedt, gemak, betaalbaarheid, flexibiliteit en diversiteit aan ontwerpaanpassingstools die het biedt. Er zijn al miljoenen websites gebouwd met deze service en er zijn er nog veel meer in ontwikkeling.

Wix voordelen

 • WYSIWYG-editor. Vanwege deze bewerkingsoptie maakt de gebruikerservaring niet veel uit als het gaat om het maken van forums.
 • Wix Forum. Deze gratis widget is beschikbaar in de Wix App-markt, maakt het mogelijk om een ​​online community rond een website te creëren en biedt een uitgebreid scala aan functies (gebruiksgemak, snelle installatie, commentaaroptie, abonnement op andere gebruikers, toevoeging toevoegen, bewerken en plannen, foto- en video-integratie, optie voor verwijderen van post enz..).
 • WIX ADI. Artificial Design Intelligence is een handige tool die het forumbouwproces vereenvoudigt door automatisch een kant-en-klare website te genereren op basis van de verstrekte informatie.
 • Niche-sjablonen. Wix biedt een reeks hoogwaardige nichespecifieke, voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen die perfect passen bij uw forum.
 • App-markt. Dit is de plek waar u meerdere widgets kunt vinden om verder te integreren in uw forum (ChatRoom, Comments, LiveChat, Smart Chat, Form Builder, ShoutOut Mailout enz.).

Wix is ​​rijk aan functies die u zullen helpen om het hele forumcreatieproces gemakkelijk en gemakkelijk te voltooien.

Bekijk de volledige lijst met functies in mijn diepte Wix recensie.

Hoe een forum te bouwen met Wix

In 2017, na 10 jaar sinds de lancering, heeft Wix een forum-gebouwupdate mogelijk gemaakt. Ik vroeg me af waarom er eerder geen dergelijke optie was. Maar nu wordt deze websitebouwer als veelzijdig beschouwd.

Hier is een korte handleiding voor het maken van een gratis forum met Wix:

 • Stap 1: Registreer u bij Wix en maak een website.
 • Hoe u een gratis forumwebsite maakt

 • Stap 2: Selecteer Forum App in de Wix App Market. Je kunt het vinden in de sectie Sociale app (het is gratis).
 • Hoofdweergave van Wix Forum

 • Stap 3: Nu heb je een standaardforumsjabloon ontvangen. Zoals je ziet, verschilt het Wix-forum van de standaardforumweergave. Met de blokcategoriestructuur en logo-afbeeldingen ziet het er op zijn minst modern en aantrekkelijk uit.
 • Stap 4: Stel uw forum in. Wix heeft veel foruminstellingen, maar ze zijn compact verpakt in 6 menu-opties.
 • Wix Forum-instellingen

 • Stap 5: Selecteer een weergave van forumberichten. U kunt kiezen tussen de weergave ‘Kaarten’ of ‘Klassieke’ weergave.
 • Wix Forum

 • Stap 6: Publiceer uw website en uw forum is live.

Zoals je ziet, is het maken van een forum gemakkelijk en snel. Het maakt niet uit welke webdesignervaring je hebt, de tutorial geeft je eenvoudige en begrijpelijke tips voor het ontwerpen van forums.

Als u een gratis Wix-abonnement kiest, kunt u alleen een website op Wix-subdomein maken (de URL van uw site ziet eruit als user.wix [.] com / sitename). Bovendien zal uw website een advertentiebanner bevatten. Ik denk dat je het ermee eens zult zijn dat dergelijke URL’s en advertenties er onaangenaam uitzien. Geen oplossing dat u zich moet abonneren op een van de betaalde abonnementen die beginnen vanaf $ 8,50 / maand.

Eigenlijk is een forum een ​​handig hulpmiddel om te komen met al uw persoonlijke of zakelijke taken. Als u een bedrijfseigenaar bent, helpt de forumverbinding u:

 • boost uw website (en bedrijfs) reputatie;
 • de aandacht trekken van gebruikers en potentiële zakenpartners;
 • klantenbestand laten groeien;
 • winst brengen;
 • het vertrouwen van klanten vergroten;
 • toevoegen aan de algemene ranking van zoekmachines enz.

Maak een forum met Wix

2: WordPress + bbPress – Gratis online forumplatform

Wordpress

WordPress – is een eigentijds, volledig uitgerust Content Management Systeem, dat wereldwijd populair is geworden dankzij de uitgebreide integratieopties en de professionele benadering van ontwerpaanpassing. Het platform biedt momenteel miljoenen websites over de hele wereld en het verdient terecht om als nicheleider te worden beschouwd. Om het meeste uit WordPress te halen, wordt van je verwacht dat je over codeervaardigheden beschikt en je hebt ook tijd nodig om de service onder de knie te krijgen.

Als het gaat om forumontwikkeling met WordPress, is bbPress de meest geschikte optie. phpBB – is de beste gratis forum-plug-in, die speciaal is gemaakt door WordPress-webdesignprofessionals met het oog op gebruikersgemak. De plug-in maakt het mogelijk om een ​​volledig discussieforum te integreren in de WordPress-aangedreven website. De plug-in is gericht op flexibiliteit, eenvoud, snelheid, kwaliteit en diepe WordPress-integratie. Dit leidt uiteindelijk tot een waardig resultaat waarop u rekent.

bbDruk op

Voordelen van WordPress + bbPress

 • Gratis gebruik. Zowel WordPress als bbPress zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Het CMS vereist geen kosten om te downloaden, installeren en verkennen. Hetzelfde geldt voor de plug-in.
 • Eenvoudige installatie. U hoeft geen coderingsprofessional te zijn om verbinding te maken en de plug-in in te stellen. Het proces is eenvoudig, snel en intuïtief. Dat geldt ook voor verdere modificatie van plug-ins. Als u iets niet begrijpt of als u twijfelt over het gebruik van de plug-in (of het CMS), uitgebreide ondersteuning van de gebruikersgemeenschap is altijd bij de hand.
 • Volledige integratie. De plug-in is volledig geïntegreerd in het CMS en u krijgt direct toegang tot het centrale account en tot het verenigde beheerdersgedeelte om de vereiste instellingen te kunnen aanpassen. Over het algemeen impliceert de bbPress-plug-in installatie met één klik, wat snel en eenvoudig is. Het systeem biedt ook gedetailleerde stapsgewijze instructies om u gemakkelijk door het hele proces te leiden.

Al met al is WordPress rijk aan functies voor ontwerpaanpassing en integratie die u helpen bij het starten en succesvol beheren van allerlei soorten forums, ongeacht hun grootte, niche en complexiteit.

Een forum bouwen met WordPress

Als u op het punt staat een forum met WordPress te starten, houd dan rekening met de volgende richtlijnen om u gemakkelijk op weg te helpen:

 • Stap 1: Ontvang webhosting. Een van de meest redelijke oplossingen is Bluehost aangezien dit de beste host is, die officieel wordt aanbevolen door WordPress. Bluehost biedt eenvoudige installatie met één klik, betaalbare prijzen, hoge laadsnelheid van pagina’s, flexibiliteit, beveiliging, intuïtief bedieningspaneel, beschikbaarheid van add-ons, antispambeveiliging en tal van andere voordelen.
 • Stap 2: Installeer WordPress. Dit is gemakkelijk, snel en probleemloos. Bluehost wordt geleverd met richtlijnen die het proces van CMS-installatie vergemakkelijken.
 • Stap 3: Maak een website met het CMS en pas het ontwerp aan op basis van uw nichevereisten.
 • Stap 4: Download bbPress plug-in en integreer het in uw website om het forum te starten.
 • Stap 5: Pas het forum aan en stel het in. Kies het gewenste ontwerp, maak categorieën, subcategorieën, takken en onderwerpen aan.
 • Stap 6: Pas de SEO-instellingen aan om uw forum toegankelijk te maken op internet. Dit kan ook door middel van het aansluiten van SEO plugins. Er zijn er veel op internet en u hoeft er alleen maar een te kiezen die het beste bij uw project passen.
 • Stap 7: Publiceer de website om uw forum live te maken en van het resultaat te genieten.

Een forum bouwen met WordPress is helemaal niet moeilijk, als je weet hoe je het proces met maximale efficiëntie kunt benaderen. Waar u op moet letten, is een beetje codeerkennis en de belangrijkste acties die nodig zijn om de taak met weinig of geen gedoe te voltooien. Let op de onderstaande stappen om de belangrijkste fasen voor het maken van een forum niet over het hoofd te zien.

Maak een forum met WordPress

3: uCoz – Forum en Community Website Builder

uCoz

Het maken van een complex forum is niet langer een moeilijke taak. Er zijn veel doe-het-zelf-software waarmee je ‘s nachts een fatsoenlijk forum kunt opzetten. Een daarvan is uCoz-website builder. uCoz richt zich op zowel de eindgebruiker als professionals, omdat het zowel doe-het-zelf als geavanceerde bewerkingsoplossingen biedt.

Of u nu een bekwame webontwikkelaar bent met jarenlange niche-expertise of een beginner, die bereid is om een ​​persoonlijk of een zakelijk forum te starten, uCoz helpt u daarbij te slagen.

uCoz voordelen

 • Forum Module. De module is gratis en eenvoudig aan te sluiten op de bestaande website. Hiermee kunt u forums bouwen met een willekeurig aantal secties op basis van de vereiste functionaliteit. Elk forum dat u maakt, wordt geleverd met een reeks eigenschappen zoals staat (actief of gesloten), regels, pictogrammen, wachtwoordinstellingen, opties voor gebruikersbeheer enz. U kunt hier berichten toevoegen en bewerken, knoppen en pictogrammen maken, een willekeurig aantal RSS-feeditems en threads per pagina toevoegen, meerdere bestanden tegelijk uploaden enz..
 • Geavanceerd beveiligingsniveau. Het systeem zorgt voor een verbluffende bescherming van zijn servers tegen DDoS-aanvallen, wat het veiligheidsniveau van uw forum verhoogt.
 • Verbinding met SSL-certificaat. U kunt een SSL-certificaat aan uw domeinnaam koppelen om de veiligheid van uw website te vergroten.
 • Mogelijkheid om een ​​forum te verbinden met een bestaande website. Het systeem maakt het mogelijk om een ​​aparte forumwebsite te starten met behulp van het forumsubdomein (zoals forum.site.com) ongeacht een website builder of CMS waarmee een website is gebouwd. Dit is erg handig als je een forum nodig hebt en het platform waarop het is gelanceerd niet wilt wijzigen.

Hoewel uCoz geen gespecialiseerde forumwebbouwer is, biedt het een zeer krachtige forummodule. Het kan afzonderlijk en samen met andere modules worden gebruikt (Blog, fotoalbums, online games, webpeilingen, gastenboek, veelgestelde vragen en meer). Het goede nieuws is dat je het gratis kunt gebruiken zolang je het nodig hebt. U kunt zelfs uw eigen domeinnaam toevoegen zonder dat u uw account hoeft te upgraden. Het is dus absoluut zonder risico. Hieronder vindt u een korte stapsgewijze handleiding voor het maken van een forum met uCoz:

Lees mijn volledige uCoz recensie voor meer details.

Hoe maak je een gratis forum met uCoz

Het opzetten van een forum met uCoz is heel eenvoudig, maar we geven nog steeds graag een goede grondige stap-voor-stap doorloop:

 1. Registreer en bevestig uw registratie. Registratie is gratis en vereist geen factuurgegevens.
 2. Selecteer een domeinnaam. Hier moet ik opmerken dat je met uCoz drie opties hebt: 1) gebruik een subdomein (https: //sitename.ucoz [.] com /); 2) voeg een eerder gekocht domein toe; deze optie is ook beschikbaar voor gratis gebruikers; 3) koop een nieuw domein via https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Maak een uCoz-forum

 4. Selecteer een sjabloon. Nogmaals, je hebt drie opties. Ten eerste kun je kiezen voor een standaard sjabloon. Ten tweede kunt u uw eigen ontwerp maken. Ten derde kun je kiezen voor een betaalde in de officiële winkel. Ik zou je aanraden om te beginnen met een van de gratis standaardsjablonen. Je kunt het op elk moment wisselen. De meest recente gratis sjablonen zijn allemaal responsief en door Google gemarkeerd als mobielvriendelijk voor de mobiele zoekresultaten.
 5. Lijst met ontwerpen uCoz

 6. Forummodule inschakelen. Er zijn 22 modules, waaronder Mini Chat, Polls, Publisher, Blog, Site News, Tests, Ad Board, Forum en meer. Als je een forum moet bouwen, is het duidelijk dat je kernmodule Forum zal zijn. Niets weerhoudt u er echter van om aanvullende modules te activeren om de functionaliteit van uw site uit te breiden. Zo kunt u desgewenst een blog, poll, reclamebord en zelfs een e-shop aan uw forum toevoegen. De modules kunnen op elk moment worden in- en uitgeschakeld.
 7. Forummodule selecteren

 8. Pas uw forum aan, plaats inhoud en ga live. Nu is het tijd om uw forum aan te passen, met name kunt u:
  • kies pictogrammen voor uw forum;
  • aantal threads / posts per pagina instellen;
  • maximale berichtlengte instellen;
  • stel de maximale geüploade bestandsgrootte in en meer.

Als u klaar bent met het aanpassen van de functionaliteit, kunt u het uiterlijk van uw site verfijnen. Om sjablonen correct te bewerken, moet u een basiskennis hebben van CSS en HTML.

uCoz Forumweergave

De module Forum is nauw verbonden met de module Gebruikers die automatisch voor elke website wordt geïnstalleerd. Pas de instellingen aan om te bepalen wie vermeldingen kan achterlaten, berichten kan beheren, bestanden kan uploaden, polls kan maken, discussies kan verwijderen enz.

Nadat u de website heeft gepubliceerd, kunt u deze gratis blijven gebruiken. Let erop dat alle gratis accounts advertenties moeten weergeven. Upgrade uw website om van de advertentie af te komen. Advertentievrije uCoz-websites beginnen bij $ 5,99 / maand.

Een forum bouwen met uCoz is ingewikkelder dan het starten met Wix. Het platform vereist een zekere mate van codeervaardigheden, maar dit betekent niet dat nieuwkomers het, indien nodig, niet onder de knie kunnen krijgen.

Als u alles goed doet en een beetje tijd en moeite investeert, kunt u met de websitebouwer volledig uitgeruste forums maken voor persoonlijk of zakelijk gebruik. uCoz werkt goed voor het lanceren van nichefora (auto, muziek, vrouw enz.), die van gaming gemeenschappen en ook lokale buurt- of stadsforums.

Maak een forum met Ucoz

4: Facebook Group – nog een andere manier om een ​​forum te krijgen

Facebook-groep

EEN Facebook-groep kan worden beschouwd als een soort alternatief voor hedendaagse fora. Dit is een community die bestaat uit geregistreerde Facebook-leden, die verenigd zijn in hetzelfde idee of dezelfde interesses en doelstellingen delen. Een van de onmiskenbare voordelen van elke Facebook-groep is dat alle deelnemers al een account hebben en dat de meesten regelmatig het sociale netwerk bezoeken. Dit betekent dat regelmatige groepsupdates duidelijk worden weergegeven in de feed, waardoor de zichtbaarheid van al het nieuws, evenementen, berichten en andere dingen die u in de groep publiceert, wordt vergroot..

Je moet echter ook weten dat het potentieel van een Facebook-groep vrij beperkt is. En een van de redenen is wederom de noodzaak om je aan te melden bij het sociale netwerk om de updates te bekijken. Dit vergt zeker extra inspanning, verlangen en tijd. Als een persoon geen account heeft, is het niet mogelijk om lid te worden van de groep, de recent toegevoegde berichten te bekijken / delen, opmerkingen toe te voegen / te bekijken, enz..

Forum of Facebook-groep: voors en tegens

Als het gaat om het maken van een community-website, is een forum altijd het eerste dat in je opkomt. Naarmate de tijd verstrijkt, beginnen we de toenemende populariteit van Facebook-groepen te observeren. Net als forums verenigen ze meestal mensen met dezelfde interesses en zijn ze ook gecentreerd rond een bepaald idee. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van forums en Facebook-groepen.

Voordelen van forums

 • Beschikbaarheid van meerdere branches en threads voor uitgebreidere en gedetailleerdere onderwerpdekking;
 • Eenvoudig zoeken van de vereiste informatie en eerdere discussies;
 • Geavanceerde opties zoals privéberichten, statusinstellingen, tekstopmaak en meer;
 • Beschikbaarheid van ledenprofielen met gedetailleerde gebruikersinformatie;
 • Handtekeningen onder elke post voor flexibele en soepele promotiedoeleinden;
 • Geautomatiseerde toegang zonder de goedkeuring van elk lid (sommige forums kunnen echter nog steeds met mate worden gematigd);
 • Verbeterde categorisering van onderwerpen en berichten;
 • Verenig gebruikers die oprecht geïnteresseerd zijn in bepaalde inhoud.

Voordelen van Facebook-groepen

 • De meeste gebruikers hebben bestaande (niet nep) accounts, wat de kans op oprechte interesse in groepsdeelname vergroot;
 • Gebruikers bezoeken regelmatig hun accounts en bezoeken daarom vaker een groep en nemen vaker deel aan discussies;
 • Snellere reacties op berichten;
 • Beschikbaarheid van Facebook-apps voor verschillende apparaten;
 • Directe meldingen over groepsupdates

Nu je je bewust bent van de voordelen van forums en Facebook-groepen, is het hoog tijd om je te concentreren op hun nadelen.

Nadelen van forums

 • Hogere mogelijkheid om technische problemen aan te pakken;
 • De noodzaak om meer gebruikers aan te moedigen voor betere SEO-resultaten en actieve deelname aan discussies over onderwerpen;
 • Het is moeilijker om een ​​forum te starten en er zijn veel technische nuances om over na te denken;
 • De noodzaak om verbeterde antispammaatregelen te nemen, aangezien er veel gebruikers zijn die opzettelijk nepaccounts maken voor frauduleuze handelingen.

Nadelen van Facebook Groups

 • Facebook biedt nu zoveel informatie dat de updates gemakkelijk verloren kunnen gaan naast ander nieuws van de groep. Dit is een nadeel voor zowel de groepseigenaren als de leden;
 • De noodzaak om te registreren en een echt persoonlijk profiel in te vullen;
 • Strikte noodzaak om te voldoen aan het Facebook-beleid en de gebruiksvoorwaarden.

Dus wat is beter: een forum of een Facebook-groep? Het is aan jou om te beslissen dat, natuurlijk, omdat jij het bent, die je echte intenties en behoeften van de online gemeenschap kent. Beide opties zijn populair en u kunt ze zelfs tegelijkertijd gebruiken.

Forums zijn echter nog steeds de leiders in deze vergelijking. Ze zijn handiger voor zowel gebruikers als eigenaren. Ze bestrijken een breed spectrum van onderwerpen binnen hetzelfde interessegebied. Forums bestaan ​​al langer dan Facebook-groepen. Het is duidelijk dat meer mensen eraan gewend zijn en geven daarom vaker de voorkeur aan deze optie.

5: phpBB – Open-source forumbouwsoftware

phpBB

phpBB – is waarschijnlijk de meest wijdverspreide en populaire forumbouwsoftware, die voortdurend wordt ontwikkeld om de beste gebruikerservaring te bieden. Dat is de onfeilbare reden om het op te nemen in de lijst met de beste tools voor het maken van forums. Houd er echter ook rekening mee dat de software ook de meest gecompliceerde manier is om een ​​forum te maken.

Open-sourceprogramma’s zijn niet gemakkelijk te beheersen en te gebruiken. Ze vereisen absoluut voorlopige expertise op het gebied van webontwerp en het kost veel meer tijd om hier een fatsoenlijk resultaat te behalen. Om te beginnen met het bouwen van een forum met de open-source software, moet je eerst het forum kiezen en ook krijg een domeinnaam en hosting.

Als u een webdesignprofessional bent of een liefhebber van codering, vindt u het misschien leuk om open-source software te gebruiken als tool voor het maken van forums. Dit is sowieso niet de beste oplossing, aangezien deze programma’s niet helemaal veilig zijn vanuit het oogpunt van websiteveiligheid. Ze hebben ook veel tijd nodig om nieuwelingen goed onder de knie te krijgen. Als je een besluit hebt genomen om een ​​forum te starten (zelfs een groot forum), heeft het geen zin om open-source software te gebruiken.

phpBB voordelen

 • Populariteit. De software is momenteel de meest wijdverbreide oplossing voor het bouwen van forums, die wordt gebruikt om gebruikers toe te laten tot de gemeenschap van mede-denkers. Het platform vereist specifieke vaardigheden en kennis van webontwerp om in het voordeel te worden gebruikt.
 • Rijke database met extensies. Het systeem biedt een uitgebreide database met extensies en stijlen die speciaal zijn gemaakt door gebruikers voor een betere forumbouwervaring. De databases bevatten een verscheidenheid aan afbeeldings- en stijlpakketten die nodig zijn om snel uw forum te maken en aan te passen.
 • Kosten. phpBB is absoluut gratis software die u kunt testen en vervolgens helemaal gratis kunt gebruiken. Als je iets niet begrijpt over het platform, is er een informatief communityforum, waar alle leden (zowel gebruikers als personeel) staan ​​klaar om u te helpen met allerlei systeemgerelateerde problemen.

Hoe maak je een gratis forum met phpBB

 • Stap 1: Ontvang webhosting. phpBB raadt officieel aan om te gebruiken Bluehost als een van de meest vertrouwde en professionele hosts die beschikbaar zijn in de hedendaagse niche.
 • Stap 2: Download en installeer de software. Als je voldoende FTP-kennis hebt om zelf de phpBB-installatie aan te kunnen, begin dan met het decomprimeren van het phpBB-archief naar een lokale directory in je systeem. Upload vervolgens alle bestanden uit het archief naar de webdirectory op uw server / hosting, wijzig de vereiste rechten, leid uw browser naar de locatie met de phpBB3-bestanden, voeg install / app.php toe of installeer / en voltooi uiteindelijk het installatieproces . Om dat te doen, moet u alle informatie invullen die het systeem vraagt. Vergeet niet na de installatie te controleren hoe de software werkt.
 • Stap 3: Registreer u bij het systeem en log in op uw nieuw aangemaakte account als beheerder. Ga naar het Administration Control Paneland en klik vervolgens op de categorie “Forums” die u daar zult zien.
 • Stap 4: Geef de naam van uw nieuwe forum op in het tekstveld en klik vervolgens op de knop “Nieuw forum maken”.
 • Stap 5: Configureer de instellingen die beschikbaar zijn in de overeenkomstige velden van uw nieuwe forum, namelijk de naam, het type enz.
 • Stap 6: Klik op de knop “Verzenden” die u onderaan de pagina ziet nadat u klaar bent met de configuratie van de instellingen.
 • Stap 7: Pas nieuwe forumrechten aan met betrekking tot uw behoeften om de lijst met gebruikers te definiëren, die er toegang toe zullen hebben.
 • Stap 8: Bezoek de indexpagina om uw nieuwe forumcreatie te bevestigen.

Zoals blijkt uit de bovenstaande lijst met stappen, is het proces van het bouwen van een forum met phpBB niet zo eenvoudig in vergelijking met andere opties. Het kost zeker tijd, moeite en kennis om aan het systeem te wennen en er een forum mee te beginnen

Maak een forum met phpBB

Hoe u een succesvol forum maakt

Om uw forumwebsite tot een succes te maken, moet u in eerste instantie begrijpen dat gebruikers, die lid worden van online communities, veelzijdige interesses en doelen hebben. Dit is een wijdverbreide misvatting dat alleen muziekliefhebbers of mensen met hobby’s lid worden van online communities om daar hun mededenkers te vinden. Dat is niet waar. Interesses verschillen en dat geldt ook voor forums.

Welk bedrijf u ook runt, er zullen altijd gebruikers zijn die forumlid willen worden op uw website om op de hoogte te blijven van actueel nieuws en updates. Een forum is een perfecte plek om antwoorden te vinden op veel brandende vragen en in contact te blijven met gelijkgestemde mensen via de open kanaal 24/7 communicatie. Dit zijn de must-have punten die je forum moet bevatten om een ​​succes te worden:

 • Aangepast logo. Nadat je een forum hebt gelanceerd en ervoor hebt gezorgd dat het goed werkt, moet je je bedrijfslogo verplicht toevoegen. Als u van plan bent een forum voor uw individuele doeleinden te gebruiken, overweeg dan om uw eigen logo te maken en dit in het forum op te nemen. Dit zal de professionaliteit en geloofwaardigheid van uw online gemeenschap onthullen en bijdragen aan haar reputatie.
 • Toevoegingen. Het huidige aantal forums wordt geleverd met standaardfuncties en -functies, dus de beste manier om je forum een ​​persoonlijk uiterlijk te geven, is door de toevoegingen te doen. Door bijvoorbeeld hacks toe te voegen als een tijdschrift of een winkel, moedig je gebruikers aan om keer op keer terug te keren naar de website om van deze opties te genieten.
 • Unieke stijlen. Standaardforumstijlen zien er misschien nogal saai uit in tegenstelling tot unieke. Vergeet de mogelijkheid niet om een ​​eigen forumstijl te creëren. Als je dat niet kunt, gebruik dan de geïntegreerde stijlbeheerfunctie om dat te doen. Dit kan even duren, maar het resultaat is het zeker waard.
 • Ongewone aanbiedingen. Het is veel moeilijker om bestaande leden te interesseren om uw forum te bezoeken dan om ze voor het eerst aan te trekken. Met dit doel is het logisch om wedstrijden te organiseren en ongebruikelijke aanbiedingen te bedenken die gebruikers zullen aanmoedigen om uw forum te bezoeken. Dergelijke wedstrijden kunnen bijvoorbeeld elke maand worden georganiseerd en u kunt zelfs de winnaars belonen met bemoedigende prijzen. Dit is een van de trucs die echt werken.
 • Reglement. Er zijn geen forums zonder regels en die van jou zouden ook geen uitzondering moeten zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat de lijst met regels te lang moet zijn. In plaats daarvan moet het de meest essentiële punten bevatten waarvan elk forumlid op de hoogte moet zijn. De set regels onthult uw professionele benadering van zaken in het algemeen. Regels kunnen verschillen met betrekking tot de specialisatie van uw forum, dus neem de tijd om er vooraf over na te denken.
 • Pas op voor kwaadaardige leden. Het runnen van een forum is vaak zelfs nog ingewikkelder dan het starten ervan. Dit komt omdat je moet oppassen voor verschillende soorten online fraude en kwaadaardige leden, die je forum bezoeken om hun eigen doelen te bereiken. Als u dergelijke elementen niet tegelijkertijd detecteert, loopt uw ​​forumreputatie mogelijk gevaar. Neem dus actief deel aan alle forumdiscussies om de spammers en de trollen te identificeren, hoe eerder, hoe beter en om op de hoogte te blijven van uw foruminhoud.

Top 5 dingen die uw forum populair zullen maken

Er is niet één set aanbevelingen voor succes en tips voor alle forums. Online communities verschillen van elkaar, waardoor het noodzakelijk wordt om veelzijdige functies op te nemen. U kunt echter nog steeds gebruik maken van de meest verspreide instructies die uw forum populair zullen maken. Hier zijn er een aantal:

 1. Inhoud. Uw forum draait helemaal om de inhoud die het inhoudt. “Gebruikers kunnen het een of twee keer bezoeken voor hun interesse, maar als ze daar niet iets vinden dat ze echt nodig hebben, komen ze nauwelijks meer terug. Nu er zoveel forums beschikbaar zijn, is het vinden van de meest geschikte niet langer een probleem en het is uw belangrijkste taak om alleen relevante en unieke inhoud toe te voegen die zal verschillen van die van uw concurrenten.
 2. Leden. Succes en populariteit van de meeste forums zijn sterk afhankelijk van hun leden. Ik bedoel, voor degenen onder hen die actief deelnemen aan forumdiscussies en inhoud toevoegen die interessant en nuttig kan zijn voor andere leden. Dit is de essentie en de basis van elke succesvolle online community. Als je forum nog nieuw is, zal het nauwelijks veel leden tegelijk hebben. Dat is duidelijk. U kunt hier twee kanten op gaan. Je kunt je vrienden aanmoedigen om er actief in te posten of iemand inhuren die dat zal doen totdat een forum aan populariteit wint. Er is niets effectiever dan echte mensen die regelmatig echte discussies plaatsen in forumdiscussies.
 3. Maak een Forum Video Guide. Moderne forums hebben vaak geavanceerde functies die voor de leden van de online gemeenschap misschien te ingewikkeld lijken. Zoek- en berichtopties, meldingen, posten, handtekeningen, privécommunicatie … Dit is de onvolledige lijst van wat leden kunnen tegenkomen op uw forum. Het maken van een forumvideogids is de beste manier om uw forumleden de informatie te geven die ze op dit moment nodig hebben.
 4. Neem zelf deel aan forumdiscussies. Er is niets bemoedigender voor de forumleden dan in contact te blijven met de eigenaar. De beste manier om dat te doen is door zelf deel te nemen aan alledaagse forumdiscussies of zelfs online forumvideogesprekken en conferenties te houden. Laat indien mogelijk een gelegenheid niet voorbijgaan om van tijd tot tijd echte vergaderingen met uw forumleden te organiseren. Niets is efficiënter voor gebruikers dan realtime gesprekken met de eigenaar, die oprecht geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de online community.
 5. Bied uw vaste bezoekers een speciale rang. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen er gebruikers zijn die enthousiast blijven over uw forum en de vaste bezoekers worden. Ze zullen deelnemen aan alledaagse discussies, waardoor forumcommunicatie wordt geïnitieerd en in leven wordt gehouden. Als er al leden op uw forum zijn, is het zeker logisch om hen speciale rangen aan te bieden om actieve forumdeelname in de toekomst aan te moedigen. Zo kun je hun toewijding belonen en herkennen binnen de hele online community.

Conclusie

Forumontwikkeling is een tijdrovend, uitdagend en vrij gecompliceerd proces dat specifieke vaardigheden, kennis en investeringen in budget / inspanning vereist. De complexiteit van het proces voor het maken van een forum hangt af van de doelen die u stelt, de doelstellingen die u wilt gebruiken, uw vaardigheden en mate van bewustzijn van webdesign, evenals specifieke projectnuances. De keuze van de forumbouwsoftware is ook erg belangrijk.

WixWix is de alles-in-één website builder, die het mogelijk maakt om forums te starten door middel van het integreren van een aanpasbare forumwidget. Het platform biedt een uitgebreide selectie van webontwerptools en geeft toegang tot forumbeheeropties waarmee u een professioneel, volledig uitgerust forum kunt starten. Daarvoor zijn geen codeer- of webdesignvaardigheden nodig. Wix.com

WordPressWordPress – is een eigentijds CMS, dat wereldwijd populair is geworden dankzij de integratieopties en krachtige aanpassingshulpmiddelen. Om een ​​forum met WordPress te starten, moet je de bbPress-plug-in aansluiten. Dit is een forumsoftware waarmee u allerlei online community’s met veel functies effectief kunt starten en beheren. WordPress.org

uCozuCoz – is een populaire bouwer voor doe-het-zelf-websites die uitzonderingen biedt voor het bouwen van forums via forum-module-integratie. Er zijn meerdere tools om uit te kiezen om het project aan te passen en het de gewenste uitstraling te geven. uCoz.com

Facebook-groepFacebook-groep – is een groep die is opgericht in het sociale netwerk van Facebook en die mensen verenigt, die dezelfde ideeën, gedachten, interesses delen en de onderwerpen willen bespreken, communiceren met co-denkers en gewoon op de hoogte blijven van de recente niche-updates. Dergelijke groepen zijn alleen beschikbaar voor die gebruikers, die Facebook-accounts hebben en de beslissing nemen om zich bij hen aan te sluiten. Facebook-groep

phpBBphpBB – is de meest populaire open-source forumbouwsoftware, die vrij moeilijk te beheersen en te gebruiken is. De software is absoluut gratis, maar het kost tijd en vaardigheden om ermee te beginnen en vervolgens forums te beheren. phpBB.com

Dus, als je een beginner bent, dan is het zeker logisch om Wix te gebruiken, aangezien dit momenteel de eenvoudigste en meest complete website-builder is, die wordt geleverd met krachtige tools voor het bouwen van forums. Het systeem is zo gemakkelijk te gebruiken voor iedereen dat je niet hoeft te beschikken over codeer- of webdesignvaardigheden om eraan te wennen. Het is aan jou om het vereiste plan te kiezen op basis van de functionaliteit van je toekomstige forum en de doelen die je van tevoren hebt gesteld.

Bent u een gevorderde gebruiker, die de intentie heeft om een ​​forum boordevol functies voor de uitgebreide gebruikersgemeenschap te lanceren en te beheren? Dan is het gebruik van WordPress, uCoz of phpBB een slim idee. Het is aan jou om de optie te kiezen die het beste bij jouw project past. Als u echter niet van plan bent om meer dan 1-2 onderwerpen voor discussie te maken en vervolgens bij te werken, kan het maken van een Facebook-groep ook een leuke uitweg zijn voor u en uw online communityleden.

Hoe dan ook, forums maken nog steeds deel uit van de sociale media en moeten worden gebruikt als een manier om sterke gemeenschappen te creëren en bestaande gemeenschappen samen te brengen. Ondanks constant groeiende sociale netwerken, zijn forums niet alleen een reservewiel. Het lijkt erop dat elke sitebouwer een forum heeft. Forums zijn niet dood.

Bouw een gratis forumwebsite

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map