Hoe u een IDX Real Estate-website maakt met Wix

Hoe u een IDX Real Estate-website maakt met Wix


Een succesvolle vastgoedwebsite gaat niet alleen over verbluffende objectfoto’s, diavoorstellingen en galerijen. Het project moet goed ontworpen zijn. Bovendien zou het uitgebreide IDX-functionaliteit moeten hebben om een ​​goede objectvermelding te garanderen. Terwijl Wix wordt geleverd als een flexibele oplossing voor het bouwen van websites, maar u kunt er ook binnen enkele minuten vastgoedsites mee bouwen. Het is goed ontworpen en heeft tal van handige functies.

Het belangrijkste obstakel is dat het platform niet over een eigen oplossing beschikt om IDX-functionaliteit te integreren. Dit betekent dat u het proces zelf moet afhandelen of professionele ontwikkelaars moet inhuren. Het onderstaande artikel beschrijft verschillende manieren om IDX-functies in uw Wix-website te implementeren en beschrijft wat IDX is, waarom het belangrijk is en hoe het kan helpen om een ​​succesvolle IDX-vastgoedwebsite te creëren met behulp van een van de meest populaire website-bouwplatforms.

Wat is IDX?

Als u eenmaal heeft besloten om een ​​vastgoedproject te bouwen, is IDX-integratie het eerste waar u aan moet denken. Het garandeert een aantal duidelijke voordelen waarmee u zich onderscheidt van concurrenten. Hiermee kunt u niet alleen een eenvoudige website maken, maar ook een uitgebreid project met een verhoogde mate van interactiviteit, eenvoudige toegang tot de database van de objecten, flexibele navigatie en andere relevante services die potentiële klanten nodig hebben.

Maar wat is IDX? De afkorting staat voor Internet Data Exchange. IDX – is de combinatie van software, beleid en gegevens gecombineerd in een enkele functie die wordt gebruikt om de nodige informatie op de website weer te geven. Het komt in de vorm van een systeem dat is ontworpen voor agenten en makelaars, waardoor ze de lijst met hun MLS-eigenschappen kunnen weergeven.

U krijgt bijvoorbeeld de kans om een ​​gedetailleerde lijst van alle objecten te maken, evenals de mogelijkheid om ze te sorteren op prijs, afmetingen, locatie en andere cruciale punten.

Waarom is het zo nodig? IDX zorgt voor maximale interactie en integratie van klanten. Volgens het rapport van de National Association of Realtors, “44% van alle klanten begint hun reis op de vastgoedwebsites met een vastgoedvermelding”.

Het gebrek aan IDX-functionaliteit laat je aan boord. Bovendien wordt de functionaliteit geleverd met een set extra functies om uw bedrijf te laten groeien. Laten we, voordat we ze gaan bespreken, uitzoeken hoe IDX werkt.

Hoe IDX werkt

Het belangrijkste idee van het systeem is om een ​​sterke verbinding tussen de Service voor meerdere aanbiedingen (MLS), wat eigenlijk de lijst is van al uw eigendommen en de website zelf. Om het op de front-end van het project weer te geven, moet u niet alleen de vermelding importeren, maar ook de informatie bijwerken om deze relevant te houden.

Zodra u hebt besloten om de IDX-functionaliteit te gebruiken, moet u de Gebruiksvoorwaarden en het beleid in overweging nemen. Het wordt geleverd met staatsvoorschriften die het onroerendgoedbeleid regelen en de informatie identificeren die u al dan niet op uw onroerendgoedwebsite kunt weergeven.

We gaan niet diep in de formaliteiten duiken. We geven alleen om het technische aspect van het implementatieproces. Laten we gefocust blijven en enkele praktische voordelen ontdekken van de integratie van IDX met uw onroerendgoedwebsite.

Hoe kan IDX uw vastgoedwebsite helpen?

Zoals we eerder hebben vermeld, zorgt IDX voor interactiviteit van de website en betrokkenheid van gebruikers. Bovendien kunnen agenten aanvullende relevante diensten leveren. Het belangrijkste voordeel is een uitgebreide zoek- en navigatiefunctie. Het systeem is in de loop der jaren geëvolueerd en biedt bovendien integratie van sociale media, de mogelijkheid om gepersonaliseerde aanbiedingen, op maat gemaakte eigendomsverzamelingen, enz.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van IDX op uw onroerendgoedwebsite:

 1. Uitgebreide navigatie.
 2. Integratie van sociale media.
 3. SEO-optimalisatie.
 4. Geavanceerde vastgoedvermelding.
 5. Exclusieve collecties en gepersonaliseerde aanbiedingen.

# 1 – Uitgebreide navigatie

Geen van de beschikbare geolocatie-widgets of add-ons garandeert dezelfde zoekflexibiliteit. Sommige IDX-oplossingen bieden de mogelijkheid om de kaart van het douanegebied weer te geven. Bovendien kunt u zoeken op buurt implementeren om klanten zo snel mogelijk het best passende pand te laten vinden.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld objecten sorteren op locatie, rekening houdend met:

 • Toegankelijkheid van scholen.
 • Afstand tot werk.
 • Groene omgeving rond het pand en meer.

Een efficiënte manier om meteen de aandacht van klanten te trekken.

# 2 – Integratie van sociale media

Moderne IDX-systemen zijn geëvolueerd. Ze zijn niet alleen een eenvoudig hulpmiddel om onroerendgoedvermelding weer te geven. Ze zijn veranderd in een verbeterd marketingplatform om de projecten van agenten een boost te geven. Met integratie van sociale media kunnen makelaars bijvoorbeeld in contact komen met hun klanten via Facebook of andere sociale platforms en aantrekkelijkere en boeiendere inhoud leveren.

# 3 – SEO-Friend Real Estate Sites

De meeste IDX-systemen worden geleverd met bewerkbare eigenschapstitels en beschrijvingen. Bovendien wordt de website builder zelf geleverd met SEO-instellingen voor de basislijnpagina. Dit feit zorgt voor een betere en effectievere rangschikking van de lijst met uw essentiële zoekwoorden en woordgroepen.

# 4 – Geavanceerde vastgoedvermelding

Hiervoor is het IDX-systeem ontworpen. Toon uw eigendommen op de meest aantrekkelijke manier. De interface wordt geleverd met meerdere filters om objecten op categorieën, prijzen en andere belangrijke parameters te sorteren.

Afhankelijk van uw locatie kan het systeem optimale varianten in de gemeente weergeven (Google Map-integratie vereist). Gebruikers kunnen profiteren van korte of meer gedetailleerde beschrijvingen van eigenschappen in combinatie met objectafbeeldingen (galerijen of diavoorstellingen) of zelfs video’s voor maximale betrokkenheid.

# 5 – Gepersonaliseerde aanbiedingen

De vastgoedniche vereist een persoonlijke benadering van elke klant. Met IDX op uw site kunt u exclusieve eigendomsverzamelingen maken voor premium klanten, de objecten sorteren op activiteiten en de voorkeuren van klanten, gepersonaliseerde aanbiedingen verzenden om het meeste uit uw e-mailcampagnes te halen, enz..

Zodra we de voordelen van IDX op uw onroerendgoedsite hebben geleerd, wordt het hoog tijd dat we de belangrijkste kenmerken van het project zelf definiëren.

Essentiële functies Real Estate-websites zouden moeten hebben

Geïntegreerde IDX is niet de enige functie die een succesvolle vastgoedwebsite zou moeten hebben. Het zou goed ontworpen en mobielvriendelijk moeten zijn. We moeten ook enkele tools in gedachten houden om de online business te promoten en te laten groeien en om met de klanten te communiceren. Hier volgen enkele van de belangrijkste functies die u zeker op uw site moet hebben:

 • Duidelijke structuur – probeer je pagina niet te overladen met talloze nutteloze blokken en elementen. Probeer het simpel en duidelijk te houden. Stel uw bureau voor, ga verder met de vermelding van de accommodatie en geef de contactgegevens op.
 • Integratie van sociale media – de beste manier om uw doelgroep te laten groeien. Zorg ervoor dat uw website knoppen voor sociaal delen heeft, terwijl bezoekers geen enkele moeite hebben om een ​​deel van de eigendommen op Facebook of andere sociale platforms te delen.
 • Volledige vermelding – het succes van uw site hangt af van hoe goed de woningvermelding is. Zorg ervoor dat het foto’s van hoge kwaliteit heeft, up-to-date informatie (beschrijvingen en titels), filters om objecten op voorkeuren te sorteren, enz.
 • Widgets en add-ons – je hebt op een gegeven moment extra gereedschap nodig. Geolocatieservices zoals Google Maps zijn essentieel. Mogelijk hebt u ook up-to-date fotogalerijen, diavoorstellingen, kalenders, boekingsservices, integratie met betalingsopties, enz. Nodig..
 • Contact informatie – afgezien van het traditionele gedeelte “Contact” met telefoonnummers en e-mails, is het een goed idee om directe manieren te implementeren om contact te houden. De Live Chat-optie is bijvoorbeeld een goed voordeel wanneer u uw klanten onmiddellijk raadpleegt.

Wix wordt geleverd als een ultieme oplossing met voldoende functionaliteit en functies om u alle bovengenoemde punten te laten implementeren. De website builder is perfect voor vastgoedprojecten. Makkelijk te gebruiken. Het biedt tientallen relevante sjablonen met reeds geïntegreerde widgets. Het is redelijk betaalbaar.

Het enige nadeel is dat Wix geen aangepaste IDX-integratieoplossing heeft. Het betekent dat u het zelf moet doen.

Hoe een IDX Real Estate-website te bouwen met Wix

Gebruikers hebben verschillende opties om het IDX-integratieproces te voltooien. Ze bevatten:

De eerste optie lijkt alleen de gemakkelijkste te zijn. U moet ergens tussen de $ 100 en $ 150 betalen voor een eenvoudige procedure die u zelf kunt afhandelen. Bovendien zal elke systeemupdate in de toekomst leiden tot extra kosten. Daarom proberen we zelf IDX aan te sluiten. Er zijn misschien wat technische vaardigheden nodig, en we gaan ook korte stukjes codering behandelen.

IDX Framing

Dit is waarschijnlijk de snelste manier om de IDX-vermelding op uw website te hebben. Het belangrijkste idee is gericht op het gebruik van systeemframes op uw website. Wix heeft een relevante widget om de benodigde stukjes code in te voegen en de lijst op de lege pagina weer te geven. Kopieer de code en plak deze in het widgetgebied.

De vermelding wordt onmiddellijk op de pagina weergegeven. De voordelen van het gebruik van deze methode zijn onder meer:

 • De mogelijkheid om IDX samen met Wix-lijstafbeeldingsgalerijen te gebruiken en deze te koppelen aan de woningvermeldingen.
 • U kunt ook een snelzoekwidget toevoegen die beschikbaar is in de aangepaste Wix App Marketplace. Het zorgt voor snelle navigatie en relevante zoekresultaten.

Dus de stappen om IDX-vermelding toe te voegen aan uw Wix-onroerendgoedwebsite zijn als volgt:

 1. Log in bij Wix.
 2. Kies, bewerk en pas de sjabloon aan.
 3. Maak een nieuwe lege pagina.
 4. Voeg de iframe-widget toe uit de selectie van apps voor het weergeven van visuele inhoud.
 5. Voer de IDX iframe-code in.
 6. Controleer of de vermelding correct wordt weergegeven.
 7. Wix IDX-insluiting

Hoe het Iframe te krijgen?

Gebruikers kunnen kiezen uit kant-en-klare IDX-oplossingen en -platforms die al een woningaanbod op maat leveren. Het enige dat u nodig heeft, is u te registreren, indien nodig een vergoeding te betalen en het stuk code op te halen om het ter plaatse te hebben. De tweede fase is het zelf genereren van de code. Dit pad vereist wat meer tijd en acties, omdat u een geregistreerde Matrix MLS-gebruiker moet worden. Deze variant vereist geen extra kosten. Het is gratis te gebruiken.

Om een ​​gratis iframe te krijgen, moet je het volgende doen:

 1. Registreer u als de Matrix MLS-gebruiker.
 2. Zoek instellingen in het configuratiescherm en kies IDX-configuratie.
 3. Configureer uw vermelding, geef het zoektype en het toewijzingsgebied op.
 4. Schakel uw IDX in en voltooi de activering.
 5. Je ziet het stuk code in de HTML-spatiebalk. Kopieer het stuk code en plak het in de Wix-widget om iframes weer te geven.

Als je alles goed hebt gedaan, zie je de lijst op de pagina. Het proces kan wat tijdrovend en moeilijk zijn voor niet-technici. Bovendien bestaat de kans dat de IDX onjuist wordt weergegeven, vooral op mobiele apparaten. Om deze reden is het misschien een goed idee om kant-en-klare aangepaste IDX-systeemoplossingen te selecteren.

Het komt neer op

Het hebben van een geïmplementeerde IDX-lijst is van vitaal belang voor de onroerendgoedwebsite. Het lijkt misschien het belangrijkste concurrentievoordeel gezien de zware concurrentie in de niche. Wix maakt het gemakkelijk om elke website voor elk bedrijf te maken. Vastgoed is geen uitzondering.

Om niet over te schakelen naar een ander platform, hebben gebruikers dankzij de uitgebreide Wix-functionaliteit nog verschillende opties. Framing is het snelste en toch het eenvoudigste alternatief zonder dat u hoeft te coderen of te kiezen voor betaalde aangepaste ontwikkelteams. Als u op zoek bent naar exclusiviteit en verbeterde interactiviteit, kunt u ook kiezen voor kant-en-klare IDX-oplossingen. De keuze hangt af van uw verwachtingen en budget.

Maak een gratis vastgoedsite

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map