Hoe u een Website Builder kiest

Het lanceren van een website kan een uitdaging zijn als u niet de juiste webbouwtool kiest. Voorbij zijn die dagen dat je moest leren coderen als een professional of zelfs een webdesigner moest inhuren om de taak voor je te voltooien.


Inhoudsopgave:
1. Type en specialisatie
2. Bruikbaarheid
3. Sjablonen
4. Widgets en add-ons
5. Integratie-opties
6. SEO Vriendelijkheid
7. Klantenservice
8. Begroting

Met de introductie van websitebouwers is de aanpak van het webontwerpproces volledig veranderd. Deze services hebben het hele webontwikkelingsproces vereenvoudigd, waardoor het handiger en betaalbaarder is geworden voor gebruikers met diverse webdesign-achtergronden en ambities.

Nu de keuze van websitebouwers behoorlijk uitgebreid is, rijst de vraag: hoe weet je welk platform precies aan jouw wensen voldoet? Hier is een gedetailleerde gids over de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van de uiteindelijke oplossing.

Hoe u een websitebouwer kiest: aspecten waarmee u rekening moet houden

Welke websitebouwer u ook kiest, u zult zien dat het zijn voor- en nadelen en specifieke kenmerken heeft. Door deze parameters te vergelijken, kunt u de service selecteren, die ideaal is voor uw webontwerpbehoeften en -vereisten. Dit zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een degelijke websitebouwer.

1. Type en specialisatie

Website-bouwers vallen in twee grote groepen. Dit zijn alles-in-één services die het mogelijk maken om verschillende soorten websites (bestemmingspagina’s, zakelijke websites, portfolio’s, online winkels) en gespecialiseerde systemen te lanceren die alleen een bepaald doel dienen (muziekwebsites, webwinkels, portfolio’s, restaurants) websites, auto-websites etc.).

Concentreer u op uw specifieke doel en beslis of het beter voor u is om een ​​alles-in-één service met meerdere sjablonen te gebruiken of dat u nog steeds een niche-oplossing moet kiezen. Laten we nu eens kijken naar de gedetailleerde beoordeling van de belangrijkste typen websites en specialisaties.

Alles-in-één website-bouwers

Services die tot deze groep behoren, hebben een breed spectrum aan functies, waarmee u verschillende soorten projecten kunt maken met betrekking tot uw behoeften. Ze komen vaak met geïntegreerde hosting en laat het verbinden van uw eigen domeinen toe. Met de reeks tools die ze bevatten, kunt u het meeste uit het webbouwproces halen door het ontwerp van de website aan te passen en de functionaliteit ervan te verbeteren.

Voordelen van All-In-One Website Builders

 • Gebruiksgemak en gemak;
 • Eenvoud bij het verkennen van de systeemfuncties en het gebruik ervan voor het voltooien van de vereiste taken;
 • Diversiteit aan sjablonen om aan alle voorkeuren en smaken te voldoen;
 • Meerdere ontwerpaanpassingstools om uw sjabloon de vereiste functionaliteit te geven;
 • Beschikbaarheid van thema’s, widgets en integratieopties.

Nadelen van All-In-One Website Builders

 • Veel sjablonen hebben een vergelijkbare structuur en zijn niet helemaal flexibel als het gaat om bewerken;
 • Sommige services missen nuances om een ​​nichewebsite te lanceren.

Alles-in-één websitebouwers zijn over het algemeen gemakkelijker te verkennen en te beheersen in vergelijking met gespecialiseerde platforms. Ze werken beter voor nieuwkomers of voor die gebruikers, die alleen een website nodig hebben en zich geen zorgen willen maken over codering of webdesign nuances.

Voorbeelden van alles-in-één website-bouwers: Wix, Weebly, uCoz.

Gespecialiseerde websitebouwers

Deze systemen zijn geschikt voor bepaalde industrieën en worden daarom geleverd met uitgebreide functionaliteit en beperkte functiesets om aan bepaalde taken te voldoen. Let bij het kiezen tussen gespecialiseerde websitebouwers niet alleen op hun indicatie, maar ook op de reputatie van het platform, gebruikersrecensies, functies die ze aanbieden, webbouwbehoeften die ze dekken en de kosten van hun plannen. De meest populaire soorten gespecialiseerde websitebouwers zijn:

eCommerce website-bouwers

Met online winkelbouwers kunt u kleine tot middelgrote online winkels maken. Dienovereenkomstig gaan hun functiesets naar de eCommerce-tools en -opties. Ze bieden hoogwaardige eCommerce-sjablonen, een mogelijkheid om betalings-, belasting- en verzendgegevens in te stellen, meerdere productlijsten en velden die nodig zijn om hun beschrijvingen en parameters te specificeren, marketing- en promotietools enz..

Shopify-editor

Voorbeelden van gespecialiseerde eCommerce-websitebouwers: Shopify, 3DCart.

Lees ook:
Een deskundige selectie van de beste eCommerce-websitebouwers.
De ultieme gids van het starten van uw eigen online winkel.

Bouwers van zakelijke websites

Diensten van deze groep maken het mogelijk om bedrijfswebsites te lanceren. De functies en de tools die ze aanbieden, dienen dus precies dit doel. Builders van zakelijke websites variëren in het aantal sjablonen, tools voor bedrijfspromotie en marketing, functionaliteit, het assortiment widgets en add-ons, diversiteit aan integratie-opties enz..

uKit Editor

Voorbeelden van websitebouwers voor kleine bedrijven: uKit, IM-maker.

Lees ook:
Onze beoordeling van de beste websitebouwers voor kleine bedrijven.

Portfolio website bouwers

Portfolio-websitebouwers is de topbestemming voor gebruikers die hun werken en creativiteit op het web willen laten zien. Met deze platforms kunnen meerdere foto- en videogalerijen worden geüpload, evenals andere inhoud die gebruikers mogelijk nodig hebben om een ​​opvallend portfolio te lanceren zonder een regel code.

Formaat-editor

Voorbeelden van bouwers van portfoliowebsites: Formaat, Pixpa.

Lees ook:
Een gedetailleerd onderzoek online services om een ​​portfoliowebsite te starten.
Handige heupen van het creëren van uw eigen online modellenportfolio.

Website-bouwers van bestemmingspagina’s

Als u een marketingexpert bent, die een bestemmingspagina van hoge kwaliteit nodig heeft om indruk te maken op nieuwe bezoekers en het verkeer te stimuleren, is het logisch om een ​​gespecialiseerde websitebouwer te gebruiken om deze te starten. Deze systemen zijn speciaal bedoeld om in dergelijke behoeften te voorzien en ze worden geleverd met nichespecifieke tools die nodig zijn voor een oproep tot actie.

Instapage Editor

Voorbeelden van website-bouwers voor bestemmingspagina’s: Instapage, Tilda.

Lees ook:
EEN compilatie van services die even geschikt zijn om een ​​website van één pagina te lanceren.

2. Bruikbaarheid

Voor nieuwkomers

Websites moeten gebruiksvriendelijk zijn, zodat u al uw ideeën voor webdesign tot leven kunt brengen. Ze moeten zorgen voor een intuïtief webontwerpproces, waardoor u de inhoud eenvoudiger kunt uploaden en beheren. Moderne websitebouwers worden geleverd met WYSIWYG-opties, waarmee elke stap van het webontwerpproces kan worden beheerd. Dit is een onmisbare functie voor onervaren gebruikers, die geen codeervaardigheden hebben, maar streven naar het beste resultaat.

Wix Editor

Lees ook:
Onze zorgvuldig uitgekozen en getest selectie van de eenvoudigste websitebouwers.

Sommige websitebouwers maken het mogelijk om websites te lanceren in de automatische modus door gebruik te maken van de verdiensten van de kunstmatige intelligentie. Met deze geavanceerde tool kunnen websites worden gemaakt zonder gedoe en codeervaardigheden door simpelweg de informatie te verstrekken die het systeem nodig heeft. Dit maakt het webontwerpproces eenvoudig, snel, probleemloos en soepel.

Voorbeelden van eenvoudige website-bouwers: uKit, Wix.

Voor Web Design Pros

Professionele webdesigners waarderen ook de mogelijkheid om het proces van websiteontwikkeling in de WYSIWYG-editor te controleren, maar dit is voor hen geen must-have-functie.

Webydo Editor

Wat ze het meest waarderen, zijn de functies die het mogelijk maken om meer gedetailleerde en flexibele website-instellingen aan te passen en om de website volledig aan te passen. Ervaren webontwikkelaars moeten zich concentreren op websitebouwers die worden geleverd met de optie voor het bewerken van code om betere resultaten te bereiken.

Voorbeelden van bouwers van portfoliowebsites: Webydo, Webflow.

Lees ook:
Diepgaand onderzoek van websitebouwers, gemaakt voor professionele webdesigners.

3. Sjablonen

Hoe meer sjablonen een websitebouwer heeft, hoe meer gediversifieerd het webbouwproces zal zijn. U krijgt de kans om te kiezen uit tal van thema’s om uw website-specialisatie te laten zien of u kunt zelfs een leeg canvas selecteren om een ​​geheel nieuwe website te maken. Dit hangt af van uw vaardigheden, deskundigheidspercentage, tijd dat u klaar bent om in het project te investeren en het resultaat dat u verwacht te behalen.

Website sjablonen

Bekijk ook de hoeveelheid tools voor ontwerpaanpassing die de service biedt. Hoe uitgebreider de lijst is, hoe persoonlijker het ontwerp uiteindelijk zal zijn. Als het gaat om sjablonen, is hier de lijst met aspecten waarvan u op de hoogte moet zijn:

Hebben website-bouwers thematische sjablonen?

Websitebouwers worden meestal geleverd met een verzameling thematische sjablonen, die goed werken voor een bepaald onderwerp. Thematische sjablonen kunnen variëren in kenmerken, ontwerpen, stijlen en parameters, maar u kunt ze allemaal in een bepaalde categorie kiezen en deze meteen aanpassen.

Is er een beschikbaarheid van gratis / betaalde sjablonen?

Voor welke websitebouwer u ook kiest, de sjabloonverzameling bestaat uit gratis en betaalde thema’s. Gratis thema’s zijn meer vergelijkbaar qua structuur en een beetje eenvoudiger dan betaalde voorbeelden, waarvan de aanpassing een gepersonaliseerde website mogelijk maakt.

Hoe diep is website-ontwerpaanpassing?

Er zijn websitebouwers die CSS-codebewerking niet toestaan ​​en die maken het mogelijk om dat te doen. Nieuwkomers gebruiken deze optie meestal niet, terwijl ervaren gebruikers deze nodig hebben voor een diepere aanpassing van het websiteontwerp.

4. Widgets en add-ons

Sommige websitebouwers impliceren de integratie van plug-ins en add-ons om het meeste uit het webbouwproces te halen. Met widgets en add-ons kunt u de prestaties en functionaliteit van uw website uitbreiden. Het is aan jou om te beslissen of je klaar bent om met plug-inintegratie om te gaan of niet. Als je dat niet doet, zijn er meerdere eenvoudige services die zo’n vereiste niet hebben.

Website's Widgets

Wie heeft widgets en add-ons nodig?

 • Zakelijke websites (callback-optie, e-mailmarketing, boekingen en kalenders, live chat etc.).
 • Restaurant / café / hotelwebsites (kamerreservering, tafelreserveringen, online optie bestellen, e-mailmarketing, klantenservice, commentaaroptie enz.).
 • Online winkels (gedetailleerd orderbeheer, verlaten winkelwagenherstel, betalings- en verzendinstellingen, online formulieren, klantrecensies etc.).
 • Bestemmingspagina’s (A / B-testen, pijplijnbeheer etc.).

5. Integratie-opties

Voor nieuwkomers

Als u een website met indrukwekkende functionaliteit wilt bouwen, gaat u niet zonder integratie met services van derden. Dit is waar de keuze van een websitebouwer veel uitmaakt.

Integratie-apps

Eenvoudige systemen integreren meestal niet met andere ontwerp- of marketingservices. Voor zover nieuwkomers zich vooral richten op het gebruik van eenvoudigere webbouwoplossingen, zijn ze over het algemeen niet geïnteresseerd in de beschikbare integratieopties.

Voor Web Design Pros

Complexere platforms hebben daarentegen meestal meerdere integratieopties, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de platforms voor sociale promotie. Dus als u van plan bent om meerdere services te gebruiken om bij te dragen aan het ontwerp en de prestaties van uw website, zorg er dan voor dat u het bijbehorende platform selecteert. Het gaat vooral om webdesignprofessionals die zich richten op het lanceren van professionele websites met uitstekende prestaties.

6. SEO-vriendelijkheid

Als u een betrouwbare aanwezigheid op het web wilt opbouwen en verkeer naar uw website wilt trekken, is het kiezen van een SEO-vriendelijke websitebouwer een must.

Gelukkig werken bijna alle hedendaagse website-bouwers goed voor SEO-optimalisatie van hoge kwaliteit. Dit is een voordeel op zich, omdat onervaren gebruikers zich helemaal geen zorgen hoeven te maken over het probleem.

Professionele webontwerpers moeten echter services selecteren die diepere SEO-instellingen ondersteunen (omleidingen, robots.txt-bewerkingsoptie enz.). Ze moeten metatags handmatig kunnen invullen om de controle over dit aspect te behouden en hun websiteposities regelmatig te analyseren.

Lees ook:
EEN complete gids hoe u uw website kunt krijgen, gebouwd met website builder, goed gerangschikt op Google.

7. Klantenservice

Als het gaat om het maken van websites, is krachtige klantenondersteuning van groot belang. Dit is vooral waar, als dit uw eerste pogingen zijn om een ​​fatsoenlijke website te maken – degene die aan al uw behoeften en vereisten zal voldoen.

Helaas onderschatten sommige services het belang van live klantenondersteuning en bieden in plaats daarvan tutorials en veelgestelde vragen. Er zijn echter ook websitebouwers, waarvan de klantenondersteuningsdiensten op elk moment van de dag klaar staan ​​om de nodige assistentie te verlenen. Zorg ervoor dat u deze optie selecteert, zelfs als u er iets meer voor moet betalen (gratis opties zijn ook beschikbaar).

8. Begroting

Bij het zoeken naar een degelijke websitebouwer is budget een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Moderne websitebouwers bieden mogelijk gratis en betaalde abonnementen aan:

Vrije kansen

De meeste websitebouwers hebben gratis proefversies, waarmee de functies van het platform kunnen worden getest, maar helemaal niet werken om fatsoenlijke websites te lanceren. Sommige gratis abonnementen zijn beperkt in de tijd, terwijl andere nooit verlopen. Er is eigenlijk geen groot verschil tussen deze opties. Dit is zo omdat bij elk gratis abonnement kan de service alleen worden getest en kan daarom niet worden gebruikt om een ​​volledig uitgeruste website te lanceren.

Betaalde opties

Om de gewenste website-functionaliteit te krijgen en om de volledige functieset van de service te kunnen gebruiken, gaat u niet zonder een bepaald bedrag te investeren. Bepaal dus eerst uw budget, definieer uw prioriteiten en doelstellingen voor webdesign en kies de service die bij uw budget past. Dit zijn de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een betaald plan:

 • Schijfvolume (hostinggrootte): dit is belangrijk voor projecthosting en verder functioneren van de website.
 • Beperkte of onbeperkte bandbreedte: als je weet dat je geen miljoenen klanten hebt, dan heeft het geen zin om meer te betalen voor de onbeperkte bandbreedte.

Betaalde opties voor professionele webdesigners

Bekwame webmasters kunnen tegen bepaalde kosten gebruik maken van een geavanceerde White Label-optie die sommige websitebouwers aanbieden. Met deze functie kunt u onder uw eigen merknaam gebruikmaken van alle voordelen van de dienst. White Label-oplossing werkt geweldig voor gebruikers die van plan zijn hun websitebouwers te starten en trek veel klanten aan (webdesignbureaus, resellers, hostingbedrijven, ondernemers etc.).

Lees ook:
Gedetailleerde beoordeling en kostenvergelijking van de oprichting en werking van de website. We hebben de populairste SaaS-websitebouwers en CMS vergeleken.

Bottom Line

Met zo’n uitgebreide selectie van website-bouwers beschikbaar in de hedendaagse niche, is het kiezen van de beste geen gemakkelijke taak. Er is hier veel te overwegen. Als u op het punt staat uw keuze te maken, lees dan de tips in het artikel en leg de problemen die voor u belangrijk zijn neer.

Neem de tijd om uw eigen onderzoek te doen, test op zijn minst verschillende platforms, lees klantrecensies en maak de definitieve keuze. Het kost tijd en moeite om dat te doen, maar als je alles goed doet, is het resultaat dat waard.

Maak uw eigen website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map