Hoe u een website voor online winkelen kunt maken

Hoe u een website voor online winkelen kunt maken


Als u van plan bent om producten online te verkopen, moet u eerst een website voor online winkelen maken. Een digitale winkel opent nieuwe perspectieven voor de eigenaar. Naast wereldwijde outreach en de mogelijkheid om 24 uur per dag onbeperkt diensten of producten te verkopen, krijgt u ook toegang tot een geavanceerd pakket aan marketing- en promotie-instrumenten.

Voordat u de wereld van eCommerce-promoties, loyaliteitsprogramma’s en productmarketing induikt, moet u een volledig uitgeruste online winkel hebben. Moderne methoden voor het bouwen van websites laat gebruikers eCommerce-projecten helemaal zelf maken zonder speciale vaardigheden. Aan de andere kant hangt de tijd en middelen die nodig zijn om de winkel in te zetten af ​​van de technologie waarvoor u kiest.

In dit artikel beschrijven we twee belangrijke manieren om vanaf het begin een online winkelwebsite te maken, maar eerst moeten we enkele kernfuncties identificeren die het zou moeten hebben.

10 essentiële functies voor online winkelen

Ongeacht welk platform of welke software u gebruikt om uw toekomstige digitale winkel te bouwen, u moet ervoor zorgen dat deze alle volgende functies heeft:

1. Productbeheersysteem

Hoewel blogs een krachtige inhoudseditor nodig hebben om talloze artikelen, blogposts en categorieën te beheren, moet u bij een online winkel al uw producten beheren. Zorg ervoor dat u op een gekozen platform nieuwe items kunt toevoegen, beschrijvingen en titels kunt bewerken, prijzen kunt instellen, producten kunt sorteren op categorieën, modellen, maten, enz..

Product Management Systeem

De functie is van vitaal belang voor niet alleen website-eigenaren, maar ook voor klanten. Ze krijgen de kans om sneller het goede te vinden dat ze nodig hebben, wat resulteert in een hogere conversieratio. Het idee is om het voor hen gemakkelijk te maken om het product te identificeren dat aan hun verwachtingen voldoet.

2. Betalingsmogelijkheden

Aangezien de eCommerce-niche transactieverwerking overweegt, moet u denken aan de meest populaire betalingsgateways voor uw bezoekers. Hoe meer alternatieven uw winkel heeft, hoe beter. Beperk uw toekomstige kopers niet met een of twee betaalmethoden. Gebruik flexibele platforms die integratiemogelijkheden van derden bieden.

Betalingsmogelijkheden

3. Afbeeldingen van hoge kwaliteit

Productfoto’s van hoge kwaliteit resulteren in een sterke productrepresentatie. Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie en laat uw items vanuit verschillende hoeken zien. Het idee is om echte productervaring te garanderen voor mensen die online winkelen.

Laat ze nu profiteren van het gevoel van aanwezigheid hier. Een goede manier om ze aan te moedigen de aankoop te voltooien. Dit is waar videoproductoverzichten en -promo’s ook van pas kunnen komen.

4. Goede prestaties en reactievermogen

Het bouwen en onderhouden van een digitale winkel vereist veel activa, vooral als u van plan bent honderden nieuwe producten toe te voegen, gevolgd door foto’s, video’s of beschrijvingen. Zorg ervoor dat uw bouwplatform een ​​krachtige engine heeft terwijl hosting de verkeerspieken en sprongen opvangt tijdens doorgewinterde aanbiedingen, kortingen, enz.

Prestaties van online winkelsnelheid

Zorg ervoor dat de snelheid van de site snel genoeg is, aangezien dit een cruciaal percentage lijkt te zijn dat de tevredenheid en conversies van klanten weerspiegelt. Bovendien moet uw digitale winkel mobielvriendelijk zijn. Bijna de helft van alle gebruikers doet online boodschappen via hun tablets en smartphones. Het zou verkeerd zijn als u die doelgroep verliest.

5. Website beveiliging

Kopers zijn op zoek naar een veilige manier om producten online te kopen. Om aan hun verwachtingen te voldoen, kunt u iets meer implementeren dan alleen een SSL-certificaat. Het is een goed idee om een ​​firewall te gebruiken en uw site te beschermen tegen kwaadaardig verkeer, terwijl authenticatie in twee stappen een extra beveiligingslaag lijkt te zijn.

6. Klantenservice

Om een ​​onberispelijke online winkelervaring te creëren, moet u van tijd tot tijd verschillende problemen oplossen. Sommige klanten zijn mogelijk niet tevreden met de productkwaliteit, anderen vragen mogelijk geld terug of veranderen. Zorg ervoor dat u voldoende tools verstrekt om contact op te nemen en zorg voor onmiddellijke klantenondersteuning.

7. Contactgegevens

Naast klantenondersteuning heeft een online winkel een duidelijk contactgedeelte nodig. Het moet alle mogelijke manieren bevatten om in contact te komen. Het biedt niet alleen nieuwe kansen voor uw doelgroep, maar ook voor potentiële zakenpartners, investeerders, enz.

Contact informatie

8. Getuigenissen

Verhoog de betrouwbaarheid van uw digitale winkel met echte klantrecensies en getuigenissen. Vraag eerdere kopers om hun mening te geven over het product dat ze hebben gekocht. Het zorgt ervoor dat uw website er betrouwbaarder en betrouwbaarder uitziet.

Getuigenissen

9. SEO-, analyse- en promotietools

Zorg ervoor dat u voldoende marketingtools heeft, aangezien u uw winkel moet promoten. Ze kunnen loyaliteitsprogramma’s, coupons, promotiecodes en andere instrumenten bevatten om de verkoop te stimuleren.

Shopify Analytics

Met de groei van het verkeer heeft u ook enkele meetservices nodig, evenals om uw kopers, hun demografische gegevens en andere cruciale statistieken te volgen. Met SEO-instellingen kunt u productpagina’s optimaliseren en uw digitale winkel SEO-vriendelijker maken. Promoot afzonderlijke items, categorieën en pagina’s met behulp van trefwoorden, metatags, enz.

10. Extra functies om naar te zoeken in een online winkelwebsite

De volgende extra’s kunnen veeleisend zijn voor het producttype dat u verkoopt. Of u nu een kleine winkel of een enorme online marktplaats heeft, u wilt misschien ook:

 • Privacybeleid sectie waarin de manier wordt beschreven waarop u restituties, retouren of ruilen kunt aanvragen.
 • Verzendmethoden en termen uitgelegd.
 • Knoppen voor sociale media om gebruikers meningen of productpagina’s te laten delen op Facebook of Instagram.
 • Gerelateerde productopties om meer items aan te bieden die verwijzen naar een bepaalde productcategorie.

Nu moet je het ultieme platform vinden dat voldoende tools biedt om al het bovengenoemde te implementeren. eCommerce-projecten lijken de moeilijkste te zijn in termen van implementatie en maatwerk.

Ze vereisen geavanceerde technische vaardigheden, tenzij u kiest voor kant-en-klare oplossingen zoals Shopify. Een andere manier is om WordPress CMS te gebruiken in combinatie met de WooCommerce-plug-in en eCommerce-functionaliteit die het levert. Laten we eens kijken naar beide opties en hoe ze kunnen helpen.

Hoe u een online winkelsite maakt met Shopify

Shopify

Shopify – is een website-bouwplatform dat speciaal is ontworpen voor eCommerce-behoeften. Het belangrijkste voordeel van de software is dat het alles biedt wat u nodig hebt om de eerder besproken functies te implementeren. Van loyaliteitsprogramma’s en SEO-instellingen tot een handig bedieningspaneel en productbeheersysteem – u krijgt alle benodigde functies binnen een gekozen pakket.

Het platform is vrij eenvoudig te gebruiken. Het toevoegen van nieuwe inhoud en producten is eenvoudig, evenals het wijzigen van titels en beschrijvingen, het maken van itemverzamelingen, het maken van nieuwe pagina’s en productcategorieën, het instellen van prijzen, enz. Het systeem biedt verschillende baseline shopping-sjablonen met vooraf geïnstalleerde widgets, wat betekent dat u geen om helemaal te coderen. Shopify maakt gebruik van haar hostingfaciliteiten en zorgt voor een soepele winkelwerking, naast gratis SSL en andere beveiligingsmiddelen.

In dat geheel hebben we een geweldige eCommerce-tool voor het bouwen van websites die een minimale leercurve vereist. Laten we nu naar het bouwproces van de website gaan.

 1. Log in en kies een plan. Het registratieproces is erg snel. U moet echter meteen een pakket kiezen om van plan te kunnen wisselen. Het goede nieuws is dat elk abonnement een gratis proefperiode van 14 dagen heeft om softwarefuncties te testen.
 2. Selecteer een sjabloon. Hoewel Shopify je niet overweldigt met een eindeloze reeks thema’s, kun je nog steeds kiezen uit een lijst met 10 stijlvolle en responsieve lay-outs. Technische nerds zullen HTML / CSS-toegang waarderen om exclusieve functies, scripts, enz. Te implementeren. Wie hunkert naar exclusief design, kan kiezen uit 60 premium-sjablonen die $ 190 kosten.
 3. Shopify-thema's

 4. Stel je winkel in. Het bewerken van uw winkel lijkt misschien een beetje moeilijk om het begin te vormen. Het bedieningspaneel is echter behoorlijk intuïtief. Na enige tijd leert u hoe u producten, afbeeldingen toevoegt, blokken op de pagina bewerkt, productcollecties maakt, prijzen instelt, relevante goederen aangeeft, enz..
 5. Shopify Store Setup

 6. Shopify App Store bevat extra widgets om uw winkel online te laten stralen. Hier vindt u van promotie- en marketingtools tot herstelinstrumenten voor wagens, galerijen met productafbeeldingen, enz.
 7. Shopify App Store

 8. Verbind een domein en ga live. Met Shopify kunt u uw domein verbinden en het domein binnen het platform registreren. Nu hoeft u alleen nog maar alle websitepagina’s te publiceren en live te gaan met uw winkel.

Het totale proces is vrij eenvoudig, aangezien je alle benodigde tools hebt, afhankelijk van het gekozen plan. De prijs is afhankelijk van het pakket en het aantal producten dat u wilt verkopen. Het varieert tussen $ 29 / maand voor een kleine winkel en $ 299 voor een groeiende digitale markt.

Probeer Shopify gratis

Hoe u een online winkelsite maakt met WooCommerce

WooCommerce

Als we “WooCommerce” zeggen, bedoelen we een eCommerce-plug-in voor gebruik met WordPress. Als we “WordPress” zeggen, bedoelen we een open source CMS gebruikt samen met Bluehost (de beste voor WP geoptimaliseerde hostingprovider).

De plug-in zelf is een goede oplossing voor elke winkel. Het wordt geleverd in een gratis basisversie voor eenvoudige projecten. Groeiende websites kunnen profiteren van betaalde extensies en extra functies die zijn ontworpen om samen met de plug-in te gebruiken.

Om een ​​volledige online winkel met WooCommerce te bouwen, moet u het volgende doen:

 1. Registreer een domein en zoek een hostingprovider. Beschouw het probleem dankzij Bluehost. De voor WP geoptimaliseerde plannen omvatten WordPress-integratie, toegang tot sjablonen en widgets, systeem- en plug-in-updates, 1 jaar gratis domein, enz. Extra manipulaties zijn niet nodig.
 2. Bluehost-dashboard

 3. Kies een WP-thema. WordPress heeft duizenden eCommerce-thema’s. De meeste zijn mobielvriendelijk. Gebruik de voorbeeldmodus om te controleren hoe het eruit ziet. Gebruikers kunnen profiteren van gratis sjablonen of premium-lay-outs kopen, afhankelijk van de ontwerpvereisten.
 4. WordPress eCommerce-thema's

 5. Installeer WooCommerce. Nu moet je de plug-in installeren en activeren. Ga naar plugin-instellingen om uw toekomstige winkel af te stemmen. Om de fase te voltooien, volgt u gewoon de 5 eenvoudige stappen en geeft u essentiële informatie aan om een ​​installatieplug-in te laten werken.
 6. WooCommerce Product Editor

 7. Voeg producten toe en bewerk inhoud. Nu kunt u nieuwe producten toevoegen, beschrijvingen en titels instellen, werken met productpagina SEO, enz.

Het belangrijkste nadeel hier is dat gebruikers het meeste werk handmatig moeten doen. Aan de andere kant zal een solide niveau van technische vaardigheden van pas komen bij verwijzingen naar website-optimalisatie. Bovendien kunnen gebruikers duizenden diensten van derden van betalingsgateways integreren in verzendmethoden.

Tegelijkertijd is het gebruik van deze methode goedkoper, hoewel sommige extensies u honderden dollars kunnen kosten, evenals premium WordPress-thema’s.

Probeer nu WooCommerce

Het komt neer op

Kiezen tussen Shopify en WooCommerce hangt af van de grootte van de digitale winkel, het aantal producten dat u wilt verkopen en de extra functies waarnaar u op zoek bent.

Shopify is een alles-in-één eCommerce-oplossing met alles wat u nodig heeft in zijn plannen. Hoewel het bewerkingsproces niet zo eenvoudig is als sommigen verwachten, kunt u met het systeem binnen enkele uren een volledig functionele online winkelwebsite bouwen zonder extra kosten of manipulaties.

WooCommerce lijkt meer op een plug-in dan op een geautomatiseerde eCommerce-oplossing. Het betekent dat je andere middelen nodig hebt om je project tot leven te brengen. Aanvullende technische vaardigheden kunnen ook nuttig zijn. Het wordt echter veel gemakkelijker wanneer u WooCommerce gebruikt in combinatie met WordPress en Bluehost. U beslist zelf welke weg u kiest.

Maak nu een online winkel

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map