Hoe u gratis een fotografiewebsite maakt

Hoe u gratis een fotografiewebsite maakt


Dus je beschikt over geweldige cameravaardigheden en de mogelijkheid om je te concentreren op details. Helaas wordt er geen gebruik van gemaakt als u uw talenten niet op het internet kunt laten zien. Om deze reden is de enige manier om erkenning te krijgen het gratis maken van een fotografiewebsite in het geval van krappe financiën. Je werk op sociale media krijgen is goed, maar niet genoeg.

Een sterke webrepresentatie is niet alleen nodig om uw beste werken te benadrukken, maar ook om de aandacht te trekken van potentiële klanten of collega’s om mee samen te werken. Het goede nieuws hier is dat het helemaal opnieuw bouwen van een nieuwe site kan enkele uren duren aangezien je al relevante inhoud en foto’s hebt voorbereid om te laten zien.

Waarom Wix gebruiken om een ​​fotograafwebsite te maken?

Wix website builder

Wix – is een perfect hulpmiddel om zonder kosten zoveel websites te bouwen als u wilt. Het biedt een gratis pakket met voldoende faciliteiten om aan de slag te gaan met een eenvoudige website en uw domein te verbinden. De software beschikt over een rijke functieset naast een eenvoudig bewerkingsproces.

De belangrijkste redenen om Wix te gebruiken voor een fotografiewebsite zijn als volgt:

 • Kant-en-klare sjablonen – u hoeft helemaal geen nieuwe website te maken. Kies gewoon een van de beschikbare responsieve lay-outs uit de lijst. Kies een categorie die u nodig heeft (Wix heeft ook fotografiethema’s), teksten, contactgegevens, foto-voorbeelden, getuigenissen toevoegen en binnen enkele minuten live gaan. U krijgt gratis een mobielvriendelijke en stijlvolle website.
 • Verbluffende galerijen – Wix biedt zijn Pro Gallery-widget om geweldige lijsten met foto’s en afbeeldingen te maken. Je bent vrij om het benodigde formaat te kiezen, of het nu een Instagram-raster of een schuifregelaar over de volledige breedte wordt. Bovendien wordt de functie geleverd met extra bescherming om te voorkomen dat uw werken door derden worden gedownload.
 • Wix Marketplace – gebruikers kunnen elke widget op de markt kiezen. U kunt analyses integreren, evenementenkalenders instellen, boekingsdiensten integreren, Live Chat en contactformulieren integreren, en meer. Het systeem biedt totale vrijheid op het gebied van service-integratie door derden.
 • Wix-boekingen – een aangepaste Wix-applicatie voor het beheren van evenementen, workshops, afspraken, conferenties, enz. De app maakt het gemakkelijk om groepslessen te organiseren, meldingen en herinneringen voor deelnemers te sturen en een aparte inlogomgeving voor groepsleden te creëren, en meer.
 • Bloggen functie – maak een aangepaste blog met slechts een klik vanaf het dashboard. Deel interessante artikelen en werkervaring, genereer verkeer naar uw website, optimaliseer en promoot uw inhoud om de website aantrekkelijker te maken voor zoekmachines.

Zoals u kunt zien, kunt u met Wix elke taak uitvoeren wanneer u een fotograaf-site helemaal opnieuw verbindt. Misschien wilt u enkele portfoliogerichte platforms proberen Adobe Portfolio. Ze vereisen echter diepgaande ontwerp- en technische vaardigheden. Het bouwproces kan uren en dagen duren zonder te vermelden dat u bovendien hosting moet kopen en een domeinnaam moet registreren.

Probeer Wix gratis

Laten we nu eens kijken naar het bouwproces zelf.

Hoe een gratis fotografiewebsite te bouwen met Wix

Volg deze stapsgewijze handleiding om het project binnen enkele minuten aan te passen en te implementeren. Vergeet niet om kant-en-klare inhoud en afbeeldingen aan uw zijde te uploaden.

Stap 1. Aanmelden

De eerste fase is registreren. Anders kunt u niet alle Wix-functies gebruiken. Het systeem biedt verschillende manieren om te beginnen. De eerste lijkt op traditionele registratie met e-mailadres en wachtwoord om in te loggen. De tweede manier is om een ​​van de bestaande Google- of Facebook-accounts te gebruiken. Het systeem vereist geen onmiddellijke verificatie. U kunt dus tijd besparen en verder gaan.

Wix website builder - log in

Stap 2. Zoek een sjabloon

Zoals we eerder hebben vermeld, heeft Wix een aparte categorie voor portfolio’s en fotosites. U kunt degene kiezen die door het platform wordt aangeboden of een geheel nieuwe website maken met behulp van de lege pagina. De tweede optie is iets meer tijdrovend, omdat je elk blok zelf moet toevoegen in plaats van een kant-en-klare lay-out te krijgen om inhoud toe te voegen en live te gaan.

Wix fotografie sjablonen

Stap 3. Bewerk inhoud

De editor is supergemakkelijk. Het wordt geleverd met de functionaliteit voor slepen en neerzetten, wat betekent dat u de test kunt kopiëren en plakken in de on-page secties. Met het systeem kunt u baseline SEO-instellingen, startpagina-titels en beschrijvingen, metatags voor andere pagina’s bewerken. Het proces vereist geen speciale vaardigheden, terwijl het toevoegen van afbeeldingen aan de galerij zwevende bestanden naar het fotogedeelte vereist.

Wix fotografie site-editor

Stap 4. Widgets toevoegen

Als u vanuit het niets een nieuwe site maakt, moet u handmatig widgets zoals galerijen of contactformulieren toevoegen. Kiest u voor een kant-en-klare layout of Wix ADI, heb je alle benodigde functies al geïntegreerd. Je hebt echter nog steeds de kans om andere services aan te sluiten in geval van nood en om de lay-out op elk moment te wijzigen.

Wix fotografie-apps

Stap 5. Domein verbinden en publiceren

Als u een geregistreerd domein heeft, hoeft u dit alleen te verbinden via de algemene website-instellingen in het dashboard. Vergeet niet om een ​​voorbeeld van uw site te bekijken met een voorbeeldmodus (het benadrukt desktop- en mobiele versies), breng de laatste wijzigingen aan en druk op de knop “publiceren”.

Houd er rekening mee dat als u extra functionaliteit, eCommerce-functies, onbeperkte bandbreedte of andere extra’s nodig heeft, u moet betalen voor elk van de Wix premium-abonnementen, aangezien een gratis pakket een beetje beperkt is qua faciliteiten. Wix Combo ziet er meer dan genoeg uit en kost $ 13 per maand. Het is al inclusief een gratis domein voor 1 jaar naast widgets, sjablonen en andere gratis opties.

Essentiële websitefuncties voor fotografie

De functieset is afhankelijk van hoe u uw site wilt gebruiken. Is het een portfolio om enkele van je beste werken te tonen? Of wil je online foto’s verkopen? Ben je een individu of vertegenwoordig je een fotostudio? Wordt het een portfolio van één pagina of een website met meerdere pagina’s?

Stel dat u een persoon bent die graag online aanwezig is en een aantal van de beste foto’s deelt om de aandacht van de doelgroep te trekken en nieuwe klanten te vinden. Een typische situatie voor freelancers en onafhankelijke artiesten. In dit geval moet u mogelijk de volgende on-site elementen hebben:

Startpagina of sectie Over mij

Een aparte startpagina maken is een goed idee in plaats van alle blokken en elementen op één enkele pagina te plaatsen. Het zal resulteren in een snellere en eenvoudigere navigatie voor uw klanten zonder naar beneden te hoeven scrollen naar het gedeelte waarnaar ze op zoek zijn.

Homapage van de fotografiewebsite

De homepage is een goede kans om jezelf voor te stellen als een bewezen professional. Bovendien kan het uw website een boost geven in termen van SEO-optimalisatie. Zoekmachines hebben tekstuele inhoud nodig om te identificeren wie u bent. Daarnaast kun je zoveel mogelijk informatie over jezelf introduceren.

Portfolio of galerij

Dit gedeelte is de kern van uw toekomstige fotografiewebsite. Klanten zullen dit blok voornamelijk bezoeken om enkele van uw meest verbluffende werken en afbeeldingen te ontdekken om het niveau van uw kwalificatie te evalueren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wordt het een dynamische of statusgalerij, een schuifregelaar over de volledige breedte of iets anders?

Wix Fotogalerij

Het idee is niet alleen om de aandacht te trekken, maar om het voor de bezoeker eenvoudig te maken om door je foto’s te bladeren. U kunt ze sorteren op categorieën, bijvoorbeeld landschappen, stadsbeelden, portretten, enz. Zorg ervoor dat een platform dat u kiest verschillende opties biedt.

Getuigenissen

Hoewel u waarschijnlijk ook op zoek bent naar een manier om wat commissies te verdienen, maakt dit gedeelte het mogelijk om de recensies en vertoningen van klanten te tonen nadat u met u heeft samengewerkt. Voeg enkele van de beste werken toe die u voor uw vorige klanten hebt gedaan, toon hun aanbevelingen, haal het meeste uit hun eerdere ervaringen om uw website en services er betrouwbaarder uit te laten zien.

Wix-getuigenissen

Contact informatie

Een onmisbare functie voor elke fotografiewebsite. Het is de enige manier waarop klanten u vanaf het begin kunnen bereiken. Het is niet nodig om ingewikkelde boekingsapps te implementeren die vaak worden betaald. U kunt wat basisinformatie opnemen, zoals:

 • E-mail.
 • Telefoonnummer.
 • Links naar uw persoonlijke sociale accounts.

Zorg ervoor dat u die sectie nooit leeg laat.

Sociale knoppen

Een ander essentieel kenmerk, vooral voor fotografen. Met veel media-inhoud kunt u optimaal profiteren van de integratie van sociale media, zodat bezoekers een aantal van uw werken die ze leuk vinden, kunnen delen. Foto’s en afbeeldingen zijn nog steeds de drijvende kracht als het gaat om sociale platforms. Trek de aandacht van de online community en creëer een leger volgelingen.

Extra functies om naar te zoeken in een fotografiewebsite

Het toevoegen van enkele extra’s is niet verplicht, hoewel ze handig kunnen zijn wanneer u uw site moet promoten. Tegelijkertijd wil je misschien je werken op een bepaald moment in je carrière verkopen. Hier heeft u mogelijk ook extra functionaliteit nodig.

Hier is wat je zoekt:

 • Een blogfunctie – een geweldige manier om uw inhoud te promoten en de website SO-vriendelijker te maken. Als professional kunt u uw expertise of ervaring, enkele handige tips voor beginners, enz.
 • eCommerce-functies – koppel betaalmethoden, maak productpagina’s voor uw afbeeldingen en voeg “koop” -knoppen toe om de transactie automatisch te comprimeren. De functie is niet gratis op alle platforms voor het bouwen van websites. Als je het nodig hebt, kun je niet gratis een fotografiewebsite maken.

Het komt neer op

Vraagt ​​u zich nog steeds af hoe u een fotografiewebsite kunt maken? Wix is ​​het antwoord op die vraag. Een flexibele websitebouwer levert kosteneffectieve en snelle oplossingen om een ​​nieuwe site te maken zonder speciale vaardigheden. Gebruikers krijgen bovendien tools om hun websites op de markt te brengen en te promoten en de aandacht van het publiek te trekken met foto’s, afbeeldingen en eerdere werken die het meest verbluffend zijn vertegenwoordigd.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map