Hoe u gratis een kerkwebsite kunt maken

Hoe u gratis een kerkwebsite kunt maken


Met de snelle internetbetrokkenheid en digitalisering van de samenleving, 96% van de voorgangers gebruikt computers en apparaten om het wereldwijde web te betreden. Het is niet verwonderlijk dat niet-winstgevende en liefdadigheidsorganisaties ook online vertegenwoordigd willen zijn. Een kerkwebsite zorgt bijvoorbeeld voor een breder bereik en de mogelijkheid om meer mensen naar de gemeenschap te halen. Wat nog belangrijker is, een dergelijke aanpak zorgt ervoor dat maanden na maanden meer bezoekers door de kerkdeuren komen.

Het belangrijkste probleem hierbij is dat de meeste organisaties en religieuze gemeenschappen bang zijn om met het bouwproces om te gaan en het als te ingewikkeld en te duur beschouwen. Kerken die sites hebben, werden gedwongen duizenden dollars te betalen bij het inhuren van ontwikkelteams zonder te weten dat er een gratis oplossing is om een ​​kerkwebsite helemaal opnieuw te maken.

Redenen voor de kerk om een ​​website te maken

Voordat we dichter bij het bouwproces komen, moeten we een paar dingen verduidelijken. Onderschatten voorgangers het belang van een kerkelijke website? Welke voordelen levert het op? Hoe helpt het om de gemeenschap betrokken te houden? Laten we, om het belang van de procedure te begrijpen, kijken naar de belangrijkste voordelen voor de kerk om een ​​site te hebben.

Reden 1 – Donaties en bijdrage

Een website biedt nieuwe mogelijkheden om geld in te zamelen. Kerken hebben nu een veilige en legale manier om te profiteren van liefdadigheidsbijdragen en om digitale donaties te ontvangen. Zoals we eerder hebben vermeld, heeft wereldwijde digitalisering een enorm effect op alle transacties die we dagelijks verwerken.

Volgens de laatste statistieken, 60% van de bezoekers is klaar om te doneren, terwijl bijna de helft van alle kerken bezoekers laat bijdragen met een creditcard. Een kerkwebsite maakt het gemakkelijker om die fondsen te verwerken, terwijl de gemeente een eenvoudigere en snellere manier heeft om te doneren, ondanks de locatie of tijd.

Reden 2 – Inleiding tot het publiek

Een andere cruciale reden is de kans dat het kerkleiderschap aan het publiek wordt voorgesteld. Haal het meeste uit uw website en markeer enkele van de meest populaire programma’s, services of evenementen. Laat uw gemeenschap diep ingaan op hoe u daadwerkelijk met de kerkgangers omgaat, wat voor soort diensten u aanbiedt, enz.

Sommige bezoekers schamen zich om de kerk voor het eerst te bezoeken. Een website zal hen een beetje comfortabeler maken, omdat ze al de nodige inzichten hebben wanneer ze de plaats alleen bezoeken. Als gevolg hiervan hebben we een aanmoedigingsfactor.

Reden 3 – Deel uw evenementen online

De dagen van papieren kalenders en brochures zijn voorbij. Ze zijn dat geld nauwelijks waard gezien de snellere en eenvoudigere manieren van informatiedistributie. Kerken hoeven niet langer duizenden dollars uit te geven aan gedrukt materiaal.

Een website maakt het gemakkelijk om aankomende evenementen en bijeenkomsten te delen via verschillende kanalen, waaronder sociale netwerken, digitale gemeenschappen, enz. Enerzijds houd je je gemeente erkend. Aan de andere kant bespaart u geld en breidt u de kerkerkenning op internet uit.

Reden 4 – Houd de community betrokken

Elke bezoeker wil graag zijn of haar bijdrage leveren aan de gemeenschap. Mensen willen op welke manier dan ook deelnemen aan het leven van een kerk. U moet bijvoorbeeld het dak laten repareren en het zelf niet repareren. Nuttige informatie over het dienen van mogelijkheden op de website laat u een persoon vinden die klaar staat om een ​​handje te helpen.

Het gaat niet om hulp vragen. Het belangrijkste idee is om vrijwilligers en leden van de gemeenschap aan te moedigen om te delen of te helpen. Een website maakt het gemakkelijk om de gemeente op de hoogte te houden van de dieningsmissies en aankomende evenementen.

Reden 5 – Betrokkenheid bij het leerproces

Een kerkwebsite maakt het mogelijk de betrokkenheid bij religieus leren te vergroten. U kunt het platform bijvoorbeeld gebruiken om meer mensen uit te nodigen om zich bij gebedsgroepen aan te sluiten en om deel te nemen aan open bijbelstudies. Ieder lid van de gemeenschap kan direct op de website een programma of activiteit kiezen om aan deel te nemen.

Om een ​​dergelijk concept tot leven te brengen, moet u mogelijk een ontwikkelteam inhuren om de complexiteit van de website te overwegen of te kiezen voor een goedkopere, snellere en gemakkelijkere optie in het licht van Wix. Het systeem is functioneler en flexibeler in vergelijking met websites voor kerkgebouwen die soms vrij beperkt zijn met functies of tools om te implementeren. Bovendien bieden ze niet veel aan design en maatwerk, afgezien van Wix.

Tegelijkertijd lijken dure projecten soms nutteloos en hebben ze geen effect, wat betekent het inhuren van aangepaste ontwikkelaars zal tijdverspilling zijn. Daarom hebben we besloten om enkele van de cruciale stappen voor het maken van een kerkwebsite aan te wijzen. Je ziet alle stadia van het bouwproces met Wix – een gratis en eenvoudig te gebruiken website builder ontworpen voor niet-technici.

5 stappen om gratis een kerkwebsite te maken

Wix

Wix – is een SaaS-websitebouwer. Dit betekent dat het rechtstreeks vanuit uw browser kan worden geopend zonder dat u extra software hoeft te downloaden. Het belangrijkste voordeel hier is dat het extreem gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor pastors die nauwelijks technische kennis hebben, vooral in webdesign of programmeren.

Ten tweede ziet het platform er flexibeler uit in vergelijking met kerk-gespecialiseerde website-bouwers. Wix heeft een rijkere functieset, waarmee u verder kunt gaan dan een fysieke structuur en een aantrekkelijkere site kunt bouwen tegen lagere kosten.

Het enige dat u nodig heeft, is inloggen en de benodigde elementen aan de pagina toevoegen. Ten derde heeft Wix een gratis abonnement, wat geweldig is voor non-profitorganisaties die graag een paar dollar willen besparen. Bereid u voor wat betreft het bouwproces om de volgende stappen te voltooien.

Stap 1. Aanmelden

Als SaaS-oplossing vraagt ​​Wix niet om softwaredownload. U hoeft alleen een computer met internet te hebben. Ga naar de Wix-website, druk op de knop “Aanmelden”, geef uw wachtwoord en e-mailadres op (u kunt optioneel social of Google-account gebruiken) en start het bouwproces.

We hopen dat je al een actieve e-mail hebt. Zo niet, dan raden we aan om een ​​Google-account te maken om gebruik te maken van de gratis services die het levert, waaronder Gmail. U kunt het ook gebruiken om in de toekomst in te loggen zonder dat u het wachtwoord en de e-mail altijd hoeft in te voeren.

Stap 2. Kies een sjabloon

Wix heeft een aparte lay-outcategorie met responsieve sjablonen die verwijzen naar religies, non-profitorganisaties en liefdadigheidsorganisaties. Blader gewoon door alle beschikbare opties en kies degene die je leuk vindt. In de regel bevatten sjablonen al geïntegreerde blokken die u in de toekomst mogelijk nodig heeft.

Wix kerksjablonen

Tegelijkertijd. Je bent vrij om de structuur te veranderen en extra elementen toe te voegen, bestaande te herschikken en meer. Het proces is supergemakkelijk dankzij de ingebouwde editor voor slepen en neerzetten.

Stap 3. Maatwerk

De volgende stap is het toevoegen van alle functies die we eerder hebben genoemd:

 • Startpagina – u krijgt een vooraf ingestelde startpagina met de aangepaste sjabloon. Met Wix kunt u echter nieuwe afbeeldingen uploaden, relevante teksten naar de secties kopiëren en plakken, algemene instellingen wijzigen, de titel en beschrijving van de website aangeven, enz..
 • Wix kerk homepage editor

 • Evenementen kalender – Wix heeft een enorme selectie van widgets die toegankelijk zijn vanaf de Marktplaats. De lijst bevat naast de afteltijden (een goed aanmoedigingsinstrument) ook talloze evenementen-apps, herinneringen, eenvoudige kalenders, evenementkijkers en meer. Kies degene die je leuk vindt en voeg deze toe aan de pagina die je nodig hebt.
 • Wix-evenementmanager

 • Over ons Block – u kunt ofwel een vooraf ingestelde sectie Over ons gebruiken die bij uw sjabloon wordt geleverd, maar ook een ander blok uit de lijst in het dashboard kiezen met een ander ontwerp en andere indeling. Het systeem biedt verschillende sectie-indelingen van Over ons.
 • Wix over ons sectie

 • Onze spullen – nogmaals, de sjabloon die u kiest, kan een kant-en-klare sectie bevatten die uw personeel beschrijft. Tegelijkertijd heeft de blokkencollectie een aantal extra aanbiedingen met de lay-outs van ons teamgedeelte. Kies degene met de foto’s en korte beschrijvingen om uw werknemers voor te stellen.
 • Wix ons teamgedeelte

 • Contactpagina – Wix biedt geavanceerde oplossingen zoals naast de contactpagina & Telefoonwidget om een ​​volledig functionele contactfeedbackpagina te maken. Of u kunt een aangepast blok gebruiken en gewoon uw telefoon, e-mailadres en adres invoeren. Mogelijk moet u ook een locatie op de kaart toevoegen. Dit is waar naadloze integratie met Google Maps van pas kan komen. Haal de widget op, typ het adres in en laat het op de website zien.
 • Wix contactgegevens

Stap 4. Promoot uw site

Voorgangers zijn natuurlijk nauwelijks SEO-experts om inhoud te maken en te promoten. Aan de andere kant biedt Wix verschillende eenvoudige tools om op te vallen en uw lokale SEO in de kerk te verbeteren.

Wix SEO

Het configuratiescherm biedt toegang tot instellingen waar u trefwoorden kunt aangeven, paginatitels en beschrijvingen kunt bewerken, URL’s kunt wijzigen om ze SEO-vriendelijker te maken, enz. Voeg sociale knoppen toe om uw website op sociale media te promoten. Sluit een widget voor sociaal delen aan om uw bezoekers ook inhoud in hun sociale accounts te laten posten.

Stap 5. Ga live

Als je besluit om gratis een kerkwebsite te maken met Wix, zou je een domein moeten hebben. Met andere woorden, u moet het apart registreren of kiezen voor een betaald Wix-abonnement biedt een gratis domein van 1 jaar. Het slechte nieuws over een gratis abonnement is dat het wordt geleverd met beperkte bandbreedte en toegang tot Marketplace. Voor altijd is het misschien niet genoeg als u van plan bent veel inhoud toe te voegen met foto’s, video’s, evenementen, enz.

Een beter idee is om een ​​Combo-abonnement te kopen dat slechts $ 13 per maand kost. Het bevat al een domein van 1 jaar met hosting en alle belangrijke functies die in het pakket zijn inbegrepen. Verbind het domein in de algemene instellingen van de website, bekijk een voorbeeld van de website en zorg ervoor dat deze goed werkt op mobiele apparaten, en druk op de knop “publiceren”. Uw website is klaar om de eerste bezoekers te verwelkomen.

Zoals u kunt zien, heeft Wix alle benodigde instrumenten om alle essentiële functies van de kerkwebsite tot leven te brengen. Zorg ervoor dat u de essentiële zaken niet mist en overlaad uw site niet met een nutteloze sectie die uw potentiële bezoekers kan misleiden. Focus op een eenvoudige en duidelijke structuur met alle besproken blokken.

Conclusie

Het hebben van een kerkwebsite is goed wanneer u uw gemeente betrokken wilt houden en meer bezoekers naar de kerkdeuren wilt trekken. Met moderne technologieën is het niet nodig om externe ontwikkelaars in te huren en betaal duizenden dollars.

Wix wordt geleverd als een uitgebreide oplossing met voldoende tools om alle kernfuncties van een kerksite te implementeren. Bovendien heeft het een gratis plan voor projecten met een geregistreerd domein. Het is heel gemakkelijk te gebruiken relatief goedkope Premium-abonnementen voor degenen die alle functies op één plek willen hebben.

Maak gratis een kerkwebsite

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map