Hoe u gratis een school, een klaslokaal of een website voor docenten kunt maken

Hoe u gratis een school- / klaslokaal- / docentenwebsite maakt


Het onderwijssysteem evolueert. Het leerproces wordt een beetje meer gemengd en gecompliceerder voor studenten. Leraren zoeken naar nieuwe manieren om extra naschoolse en klassikale hulp te bieden. Dit is waar een klassikale website een goede oplossing kan zijn. Het dient meerdere taken tegelijk. Bovendien is het een meer flexibele manier om met studenten te communiceren, met ouders in contact te komen, enz.

Het belangrijkste probleem hier is een gebrek aan vaardigheden. Een paar leraren op school hebben de kennis om het bouwproces van de website aan te kunnen, tenzij ze lesgeven in programmeren of webdesign. Budgetbeperkingen lijken het tweede struikelblok te zijn op weg naar digitalisering van de klas. Webontwikkelaars inhuren om een ​​website voor docenten te bouwen kan duizenden dollars kosten.

Moderne webtechnologieën zijn de ultieme oplossing. Ze introduceren nieuwe tools die zijn ontworpen voor niet-technici en nieuwkomers tegen minimale kosten. Met andere woorden, u krijgt een instrument om binnen enkele minuten een klaslokaalwebsite te maken zonder codering.

Waarom docenten een klaslokaalwebsite nodig hebben?

Om te begrijpen hoe de toekomstige website door zowel studenten als docenten kan worden gebruikt, moet u de doelen van het project verduidelijken. Het belangrijkste idee hier is om uw site meer gefocust te maken. Waarom heb je een website nodig? Is het om je studenten te besturen op afstand van je studenten, contact te hebben met hun ouders om het curriculum te promoten?

Laten we eens kijken naar enkele populaire redenen waarom docenten een schoolwebsite willen maken.

Curriculumverbetering

Het maakt niet uit waarom docenten een site willen hebben, ze willen het omwille van de studenten. De eerste reden is dus om hun curriculum te promoten en te verbeteren. Het belangrijkste idee is om probleemloos online toegang te bieden tot het educatieve plan of programma. Tegelijkertijd kunnen afwezige studenten de website betreden en toegang krijgen tot alle benodigde materialen met een klik in plaats van essentiële informatie te missen.

Middelen bestuderen

Een website kan aanvullende informatiebronnen bevatten, evenals links naar andere educatieve websites. Ze kunnen van pas komen wanneer gebruikers schrijftaken voltooien met de genoemde werken die nodig zijn om op te nemen. Bovendien kunnen docenten de site gebruiken als hub voor aankomende tests, quizzen, spellinglijsten, enz.

Competitie tussen klassen

Classroom-websites kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om dit aan te moedigen. Een docent kan bijvoorbeeld een lijst publiceren met de meest succesvolle studenten met maandelijkse wekelijkse updates. Het idee is om studenten betrokken te houden bij het leerproces en hun best te doen om tijdens de volgende toets 10 op 10 te scoren. Verander het studieproces in de vorm van educatieve competitie.

Betrokkenheid van ouders

Ouders willen altijd graag weten wat hun kinderen eigenlijk leren. Ze willen contact houden met onderwerpen die kinderen bestuderen en informatie over leraren en personeel om te weten dat hun kinderen in goede handen zijn. Op een website kunnen ouders het succes van hun kinderen volgen. Ze kunnen tenminste reageren als er iets misgaat.

Zoals u kunt zien, lijkt het hebben van een website voor docenten een keerpunt in het onderwijsproces. Het enige dat u nodig heeft, is een website-bouwplatform met voldoende instrumenten om aan de eisen van de leraar te voldoen, gezien de bovengenoemde voordelen. Wix is zeker de moeite waard om op te letten. Laten we eens kijken hoe lang en hoeveel het duurt om een ​​schoolwebsite te maken met Wix-webfunctionaliteit.

5 stappen om een ​​website voor docenten te bouwen

Wix

Wix – is software met de reputatie van waarschijnlijk de gemakkelijkste websitebouwer. Het helpt in ieder geval om helemaal nieuwe sites te maken. Bovendien heeft het een gratis abonnement. Hoewel het wordt geleverd met een aangepast subdomein, is het voldoende voor uw specifieke project, omdat u het nauwelijks hoeft te promoten.

Het enige dat u nodig hebt, is een live platform met minimale functionaliteit en enkele basisfuncties. De hele bouwprocedure duurt niet meer dan een paar uur. U hoeft alleen:

 1. Log in.
 2. Kies een sjabloon.
 3. Content toevoegen.
 4. Doe een beetje maatwerk.
 5. Publiceer uw website.

Stap 1. Aanmelden

Aan de slag gaan is altijd het gemakkelijkste als het gaat om SaaS-websitebouwers. Wix is ​​geen uitzondering. Om in te loggen, voer je je wachtwoord en e-mailadres in of gebruik je sociale accounts voor directe registratie. Het systeem brengt u automatisch naar de sjabloonverzameling.

Stap 2. Kies een sjabloon

Het systeem biedt meer dan 550 lay-outs voor verschillende doeleinden. Het heeft een aparte categorie voor onderwijs en cultuur waar u een responsief thema voor uw toekomstige website kunt selecteren. Afhankelijk van de vereisten en websitedoeleinden, kunt u kiezen voor:

 • Private basisschool-sjablonen;
 • Lay-outs voor afgestudeerde partijen;
 • Kant-en-klare universiteitslandingspagina’s;
 • Sjablonen voor muziekscholen;
 • Prototypes van school- en klassenwebsites en meer.

Wix school-sjablonen

Alle sjablonen reageren op mobiele apparaten. Ze worden geleverd met vooraf ingestelde structuren met alle noodzakelijke on-page blokken die u nodig heeft. Kies degene die het beste bij uw doelen past.

Stap 3. Voeg inhoud toe

Nog een gemakkelijke fase waarin u alleen de relevante inhoud hoeft te kopiëren en in on-page secties te plakken. Als je al een Facebook-community in de klas hebt, is het nog beter. Wix ADI is een AI-gebaseerde tool die in staat is om de inhoud van uw sociale account te genereren en een kant-en-klare website te leveren die al gevuld is met teksten en afbeeldingen.

Wix school website-editor

Gebruikers hoeven niet eens een spier te bewegen. Een eenvoudige functionaliteit voor slepen en neerzetten maakt het gemakkelijk om foto’s, video’s en afbeeldingen te uploaden. U mag foto’s plaatsen van de laatste educatieve evenementen, conferenties of leerreizen.

Stap 4. Doe een beetje maatwerk

In dit stadium kunt u uw site aanpassen en wijzigen om deze aantrekkelijker te maken. Wix biedt een reeks widgets en add-ons die u rechtstreeks vanuit uw dashboard op de markt van het systeem kunt ophalen. Voor de behoeften van de leraar kunnen ze het volgende omvatten:

 • Wix Forum App – een groeiende klasgemeenschap creëren waar studenten, ouders en leerkrachten verschillende onderwerpen kunnen bespreken, opmerkingen kunnen achterlaten, nieuwe discussies kunnen starten, enz. Een geweldige manier om met alle deelnemers aan het onderwijsproces te communiceren en feedback te genereren.
 • Login-functionaliteit – alleen toegang bieden aan studenten en hun ouders. Selecteer een aanmeldknop voor leden in de lijst met tools en maak een persoonlijke leergemeenschap aan.
 • Voeg een blog toe – Wix heeft een geweldige blogfunctie met een contentmanagementsysteem en andere instellingen. Het kan worden gebruikt om een ​​aantal interessante artikelen, gidsen, educatieve werken, handige informatie voor ouders te delen (bijvoorbeeld hoe je kinderen gefocust kunt houden), en meer.
 • Integreer Agenda – houd klasgenoten woedend op de evenementenkalender. Laat testdata, programmaschema’s, activiteiten buiten de klas, enz. Zien.

Stap 5. Publiceer de website

Als de site klaar is voor gebruik, kunt u er een voorbeeld van bekijken op uw dashboard met de voorbeeldmodi voor mobiel en desktop. Controleer hoe het eruit ziet en publiceer het project. Als u kiest voor een gratis abonnement, hoeft u geen domeinnaam aan te sluiten, omdat u standaard een aangepaste krijgt. Dus dit is het. Uw klaslokaalwebsite is live gegaan.

Beschikt over een website voor docenten

Terwijl Wix kant-en-klare lay-outs biedt en wordt geleverd met zijn Wix ADI-functionaliteit. Er blijven een paar dingen over voor de gebruiker. Het systeem doet alles voor je. U moet er echter nog steeds voor zorgen dat uw website een aantal fundamentele functies heeft:

 • Startpagina – introductie of welkomstpagina om onze studenten en hun ouders te begroeten;
 • Forum – een plek waar deelnemers kunnen communiceren, communiceren en verschillende aspecten van het leerproces kunnen bespreken;
 • Evenementen kalender – de functie is om alle belangrijke evenementen, quizzen, tests, samenwerkingen en andere dingen die komen gaan te markeren;
 • Lidmaatschapstoegang – aangezien we niet te maken hebben met een openbaar project, zorg ervoor dat uw website een lidmaatschapstoegangsfunctie heeft;
 • Blog – een optionele functie om enkele interessante artikelen en gepubliceerde werken te delen die van pas kunnen komen;
 • Over mij sectie – gebruik het blok om wat informatie over jezelf te introduceren. Ouders zullen blij zijn te weten wie de leraar van hun kinderen is.

Nu heb je alles wat je nodig hebt om gratis een solide klassikale website te maken.

Conclusie

Ondanks het feit dat klassikale websites niet erg veeleisend zijn in termen van bronnen en functies, heeft het nog steeds een set basisfuncties om te implementeren. Ondanks de verscheidenheid aan gespecialiseerde software om klassikale websites te maken, is Wix nog steeds een betere optie.

Allereerst is het gratis te gebruiken. Ten tweede is het uiterst eenvoudig en vereist het geen codeervaardigheden. De laatste, maar niet het minste, Wix biedt gratis responsieve sjablonen voor onderwijs en cultuur met ingebouwde sitestructuur en tal van widgets om uit te kiezen Marktplaats. Je krijgt een alles-in-één oplossing om een ​​boeiend en functioneel webplatform te bouwen om het onderwijsproces te verbeteren.

Maak gratis een docentenwebsite

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map