Hoe u gratis een website maakt met uw eigen domein

Hoe u gratis een website maakt met uw eigen domein


Dus je hebt besloten om gratis een website met een eigen domeinnaam te maken. Iemand kan zeggen dat dit onmogelijk is, omdat kwaliteitswebsites diepgaande webdesignexpertise en toepassing van professionele webbouwtools vereisen. Maar dat is niet helemaal waar.

Het is mogelijk om gratis een persoonlijke of een zakelijke website te maken of uw eigen domein te gebruiken, als u op de hoogte bent van de meest populaire webontwerpopties en professionele webbouwsoftware die u kunt gebruiken om de taak te voltooien.

Als het gaat om gratis website-ontwikkeling, zijn er verschillende dingen waarmee u rekening moet houden. Om te beginnen moet u de juiste webbouwtool kiezen, waarvan er vele worden geleverd met gratis subdomeinen of een geïntegreerde gratis domeinverbindingsoptie bieden.

Als u al een domein bezit en dit aan uw website wilt koppelen, moet u dat tijdens de installatie van de website regelen. Houd er rekening mee dat domeinkosten verschillen, evenals de voorwaarden die door hun providers worden geïmpliceerd. Het proces van gratis website-ontwikkeling is dus niet zo eenvoudig en het vereist zeker een bepaalde achtergrond voor webdesign of bewustzijn van coderingsnuances.

Lees ook: Wat is een domeinnaam en hoe werken domeinen??

Om de taak te vereenvoudigen, hebben we verschillende onmisbare punten genoemd die u zullen helpen om alle stadia van het webontwerpproces met succes en met maximaal voordeel het hoofd te bieden..

Hoe u gratis een website maakt met uw eigen domeinnaam

 1. Gratis website met eigen domein – Is het mogelijk?
 2. Twee opties uitgelegd: Website Builder versus Hosting
 3. Hoe u gratis een domeinnaam voor uw website kunt krijgen
 4. Hoe u een gratis website maakt met uw eigen domein
 5. Tips voor het maken van uw eigen website met een aangepast domein

Als u op het punt staat een website gratis te starten met uw eigen domeinnaam, maar niet weet waar u mee moet beginnen en welke zaken u in gedachten moet houden, is het hoog tijd om de bovengenoemde punten nu in detail te bespreken.

Gratis website met eigen domein – Is het mogelijk?

Als je ooit hebt gevraagd naar de bestaande opties voor webontwikkeling, weet je zeker dat er veel systemen zijn die het voor iedereen mogelijk maken om kosteloos een volledig uitgeruste website te starten. Voorbij zijn die dagen dat het maken van websites alleen in aanmerking kwam voor professionele webexperts.

Tegenwoordig kan zelfs een nieuweling met weinig of geen ervaring met webdesign zelfstandig een feature-beladen project starten om persoonlijke / zakelijke doelen te bereiken. Wat u nodig hebt, is om te weten welke webontwerptool u met dit doel moet kiezen.

Met zo’n assortiment webbouwsoftware die tegenwoordig beschikbaar is, kan de keuze van het juiste systeem een ​​uitdaging zijn. Daarom is het een must om het probleem grondig te onderzoeken en te leren om een ​​gratis website en een gratis domeinnaam te krijgen.

Het is duidelijk dat webontwerptools verschillen, evenals hun voorwaarden, prijsopties en functies die zijn opgenomen in de aangeboden plannen. Dit betekent dat professionele webbouwplatforms zoals website-bouwers het opzetten van gratis accounts mogelijk maken en vaak gratis subdomeinen aanbieden die fungeren als tijdelijke websiteadressen, terwijl de projecten in aanbouw zijn.

Lees ook:Meest populaire website-bouwers.

Zodra uw website klaar is voor publicatie, moet u een eerder gekocht domein aan het account koppelen of upgraden naar een van de betaalde abonnementen die het systeem biedt. Betaalde abonnementen bieden aangepaste verbindingsmogelijkheden voor domeinnamen. Als resultaat krijg je een volledig gratis website met een betaalde hosting waarmee je het meeste uit de functionaliteit haalt.

Soms laten websitebouwers u een gratis domeinnaam gebruiken onder de voorwaarden dat u bijvoorbeeld een jaarabonnement koopt, of andere betaalde tools / voorwaarden gebruiken die het systeem impliceert in ruil voor een gratis domeinnaam.

Twee opties uitgelegd: Website Builder versus Hosting

Het aanbod aan tools voor webontwikkeling is erg uitgebreid en veelzijdig, maar er zijn nog steeds twee vertrouwde opties voor webontwikkeling. U kunt een websitebouwer gebruiken of betrouwbare hosting kiezen die een gratis domeinverbindingsfunctie biedt.

Laten we eens kijken naar twee platforms, de meest populaire en geloofwaardige vertegenwoordigers van beide soorten systemen. Dit zijn Wix en Bluehost.

Wix – Gratis Website Builder en domeinnaam op één plek

Wix.com

Wix – is het beste webbouwplatform dat de hoogste positie inneemt in de lijst met hedendaagse doe-het-zelf-website-bouwers. Het biedt momenteel miljoenen websites over de hele wereld, met talloze voordelen zoals bogging en eCommerce-engines, gratis responsieve, zeer aanpasbare sjablonen, professionele tools voor ontwerpaanpassing, veelzijdige benaderingen van het webontwikkelingsproces en prijsbeleid.

Wix maakt het mogelijk om gratis een website te starten en te beheren en dus biedt het een gratis oneindig plan waarmee je een project kunt starten zonder verborgen kosten.

Alle websites die met een gratis abonnement zijn gemaakt, worden in eerste instantie gemaakt op een Wix-merk subdomein. Dit is voldoende om de functies van de service te testen en uw vaardigheden op het gebied van webdesign te oefenen. Het subdomein Wix is ​​echter zeker niet voldoende om uw website te publiceren en te promoten.

Om de populariteit, herkenning en zoekmachineposities van uw website te vergroten, maakt Wix het mogelijk om te upgraden naar een van de betaalde abonnementen. Elk van hen heeft de mogelijkheid van een eigen domeinnaamverbinding. Dergelijke domeinen worden gratis aangeboden aan gebruikers die besluiten een jaarabonnement te nemen.

Lees ook:
Wix recensie.
Hoe Wix Website Builder te gebruiken.

Probeer Wix gratis

Bluehost – Gratis domeinnaam en hosting voor WordPress

bluehost.com

Bluehost – is een herkenbare leider in de niche en de nummer één hostingprovider die officieel wordt aanbevolen door WordPress. Het platform heeft veel voordelen die het onderscheiden van de concurrenten. Deze omvatten WordPress-installatie met één klik, een overvloed aan integreerbare scripts en plug-ins, sterke uptime-tarieven, hoge laadsnelheid van pagina’s, betaalbare prijzen, eCommerce-functies, gelokaliseerde SEO- en contentmarketingopties, widgets en apps voor zakelijke websites en nog veel meer.

Bluehost biedt uitgebreide gratis verbindingsopties voor domeinnamen die zijn inbegrepen in zijn abonnementen. De keuze van het meest geschikte abonnement moet afhangen van uw websitetype, complexiteit, structuur en enkele andere cruciale aspecten zoals opslagruimte, bandbreedte, extra SSL-verbindingsopties, e-mailaccounts, beveiligingsopties enz. Welk plan u ook kiest, u krijgt het een domeinnaam als bonus zonder ervoor te hoeven betalen.

Het is aan u om de meest geschikte oplossing te kiezen die het beste bij uw project past en die aan uw individuele webontwerpbehoeften voldoet. Welke optie u uiteindelijk ook kiest, u krijgt de mogelijkheid om een ​​domeinnaam helemaal gratis te krijgen.

Lees ook: Bluehost Review.

Probeer Bluehost nu

Hoe u gratis een domeinnaam voor uw website kunt krijgen

Nu u op de hoogte bent van twee meest populaire opties om gratis een website met uw eigen domeinnaam te maken, is het logisch om meer gedetailleerde richtlijnen voor hun toepassing te geven. Dit zal u helpen de belangrijkste stappen te achterhalen die nodig zijn om een ​​website met Wix en Bluehost te starten en te beheren, en u te concentreren op de manieren om gratis domeinen van elk van deze systemen te krijgen.

Als u besluit de voorkeur te geven aan het gebruik van de websitebouwer en hiervoor Wix kiest, let dan op de volgende lijst met stappen die u moet doorlopen om een ​​geheel nieuwe website te starten:

 1. Aanmelden voor de websitebouwer, met uw inloggegevens. U kunt uw e-mailadres of sociale netwerkaccount gebruiken om u bij het systeem te registreren.
 2. Kies een sjabloon. De websitebouwer biedt u een lijst met nichespecifieke sjablonen waaruit u kunt kiezen. Ze zijn allemaal responsief, gratis en aanpasbaar. Zodra u uw sjabloonkeuze maakt en doorgaat met bewerken, biedt het systeem u automatisch aan om een ​​gratis subdomein voor uw website te maken. Dit is voldoende om de website te ontwerpen en de functieset van het systeem te testen voordat deze wordt gepubliceerd.
 3. Bewerk het thema. Er is geen codeerkennis nodig om websites met het systeem te ontwikkelen en te bewerken. Voeg gewoon de vereiste inhoud toe, upload mediabestanden, bewerk SEO-instellingen, integreer widgets en apps om uw project het vereiste ontwerp te geven.
 4. Kies de Abonnementsoptie en publiceer het project. Voordat je live gaat, moet je het plan kiezen om naar te upgraden. Wix biedt verschillende prijsopties om uit te kiezen en ze maken het allemaal mogelijk om een ​​domeinnaam toe te voegen, die gratis zal zijn gedurende het eerste jaar van gebruik, mits u een eenmalige jaarlijkse betaling doet.

Dat gaat allemaal over het verkrijgen van een gratis domein van Wix-websitebouwer. Daar is niets ingewikkelds aan. Bovendien maakt de website builder het mogelijk om het meeste uit de domeinnaam en de algemene prestaties van de website te halen zonder enige verborgen kosten.

Probeer Wix gratis

Als het gaat om het lanceren van websites met WordPress en door Bluehost te kiezen als de meest geschikte hostingprovider, zal het proces van websiteontwikkeling helemaal niet ingewikkeld zijn. Dit zijn de stappen die u moet doorlopen om de taak te voltooien:

 1. Meld u aan voor het hostingaccount. Zoals hierboven vermeld, is Bluehost de beste keuze voor dit doel, omdat het officieel wordt aanbevolen door het CMS. Bekijk de plannen die Bluehost aanbiedt om uw website te hosten. Houd er rekening mee dat elk van hen wordt geleverd met een gratis domeinnaamverbindingsoptie, die dienovereenkomstig zorgt voor gratis website-ontwikkeling en verder beheer.
 2. Installeer WordPress. Zodra je klaar bent met domein- en hostingkeuze, ga je gang om WordPress te installeren. Dit duurt slechts enkele minuten, terwijl het systeem instructies en richtlijnen genereert om de taak met maximale efficiëntie en zonder fouten te voltooien.
 3. Pas de instellingen aan. Voordat u een sjabloon kiest en uw eerste bericht plaatst, is het wenselijk om basis WordPress-parameters in te stellen. Dit moet worden gedaan in de overeenkomstige “Instellingen” sectie van het admin paneel.
 4. Kies en pas de sjabloon aan. WordPress wordt geleverd met interne en externe sjablonen die u kunt kiezen en integreren in uw website voor verdere aanpassing. Ontwerpen zijn zowel gratis als betaald, dus houd rekening met uw keuze wanneer u ze bekijkt. WordPress biedt bovendien uitgebreide opties en tools voor het aanpassen van sjablonen waarmee u een uitstekend website-ontwerp kunt maken.
 5. Installeer plug-ins. Kies en installeer widgets / plug-ins die het meest passen bij uw website-specialisatie. WordPress-plug-ins zijn talrijk en ze zijn beschikbaar in gratis en betaalde varianten voor elk budget.
 6. Stel Website Analytics in. WordPress website-analyse helpt bij het volgen van de prestatie- en promotieperspectieven. U kunt widgets en plug-ins instellen waarmee u deze parameters kunt volgen om de vereiste instellingen op tijd te kunnen maken.

Na het voltooien van de fasen, kunt u de berichten in één keer toevoegen of de publicatie ervan plannen. Eindelijk kun je live gaan met je gratis domeinnaam.

Installeer WordPress gratis

Hoe u een gratis website maakt met uw eigen domein

Naast het kopen van een nieuwe domeinnaam bij de websitebouwer of hostingprovider, is er een mogelijkheid om de domeinnaam die u eerder bezat aan te sluiten. Het maakt niet uit waar je het hebt, je kunt het toevoegen aan of overzetten naar je nieuwe account, volgens de richtlijnen die het systeem genereert.

Het standaardplan voor acties lijkt op dat in het vorige deel van het artikel. Er zijn echter ook enkele nuances waarmee u rekening moet houden om het verbindingsproces voor domeinnamen tot een succes te maken.

 • Ten eerste, het is niet nodig om een ​​nieuw domein te kopen van het systeem waarmee u werkt. Dit bespaart u uiteindelijk moeite, tijd en geld.
 • ten tweede, vergeet niet de DNS-instellingen te wijzigen om het domein indien nodig in aanmerking te laten komen voor overdracht.

Normaal gesproken moet u inloggen op het configuratiescherm van uw domeinnaam en de NS-records voor uw domein wijzigen volgens de instructies van de gekozen websitebouwer of hostingprovider. De hele procedure duurt niet lang en kan zelfs door een beginner worden voltooid.

Tips voor het maken van uw eigen website met een aangepast domein

Staat u op het punt een website te starten met een aangepast domein? Om verdere ontwikkeling en promotie van websites tot een succes te maken, moet u op de hoogte zijn van de onmisbare regels. Hier volgen enkele tips die u kunt volgen om het gewenste resultaat te bereiken:

 • Vermijd het gebruik van subdomeinen. Hoewel de meeste websitebouwers vanaf het begin subdomeinen aanbieden, is het niet toegestaan ​​deze te blijven gebruiken na de publicatie van uw website. Subdomeinen werken goed voor het testen van de webbouwsoftware en het verkennen van de functieset, maar ze zijn geen goede keuze voor verdere website-ontwikkeling en promotie;
 • Gebruik een geschikte domeinnaamextensie. Domeinnaamextensies kunnen specifiek worden gebruikt, dus kies er een die de essentie van uw bedrijf beschrijft. Dot-com heeft meestal de voorkeur omdat de meeste gebruikers .com typen zonder erover na te denken. Hier zijn enkele andere topextensies: co, info, net, org, biz, me. Als uw website over een organisatie gaat, kan .org een goede optie zijn. Als het een informatieve site is, zal het ook geen kwaad om een ​​.info-extensie te krijgen.
 • Denk twee keer na bij het kiezen van een domeinnaam. Een domeinnaam moet in eerste instantie uw bedrijfsspecialisatie en merknaam weerspiegelen. Het is wenselijk om het simpel, gedenkwaardig en kort te houden. Een goed domein moet ook een deel van uw bedrijfsnaam bevatten om de aansluiting ervan of trefwoorden / termen / zinnen te definiëren die uw bedrijf in het voordeel beschrijven. Zorg ervoor dat uw domein uniek is, zodat gebruikers het niet verwarren met die van uw concurrenten.
 • Ga niet om met gratis domeinservices. Het punt is dat de meeste gratis domeinregistreerders vaak domeinen aanbieden met .tk, .ml en andere extensies. Dit is niet goed voor geloofwaardige projecten met volledige functionaliteit die zijn gemaakt met langetermijndoelstellingen. Bovendien heeft u geen volledige controle over de domeinnaam, aangezien het de registrar is (niet u), die de eigenaar is. Evenzo kunt u alleen optreden als domeingebruiker, maar niet als een gelicentieerde eigenaar, wat betekent dat u geen overdrachtsrechten heeft. Ten slotte gebruiken spammers vaak gratis domeinextensies om kwaadaardige codes te verspreiden.

FAQ

 1. Kan ik een eerder gekochte domeinnaam gebruiken voor mijn nieuwe website?

  Eigenlijk ja. Als u al een domeinnaam bezit en een nieuwe website wilt maken, kunt u deze koppelen / overdragen aan het nieuwe account. Gebruik de richtlijnen die zijn gegenereerd door het systeem waarmee u werkt en het systeem waarmee u een nieuwe website heeft gelanceerd. Om het proces te voltooien, moet u doorgaans inloggen op het configuratiescherm van uw domeinnaam en de NS-records voor uw domein wijzigen volgens de instructies van de gekozen websitebouwer.

 2. Zijn er sitebouwers die gratis mijn eigen domein kunnen koppelen??

  Ja, er zijn websitebouwers die een gratis aangepaste domeinnaamverbinding mogelijk maken. U kunt via het systeem een ​​nieuw domein kopen of uw bestaande domein gebruiken. Het enige nadeel van het gratis account is een vrij opvallende advertentie die op uw website wordt geplaatst. Je kunt er vanaf komen door je account te upgraden. De meeste websitebouwers impliceren echter dat u moet upgraden naar een van hun betaalde abonnementen voor de jaarlijkse periode en een eenmalige betaling tegelijk moet doen.

 3. Hoe kan ik een gratis domeinnaam krijgen?

  Freebie-liefhebbers verheugen zich! Veel sitebouwers bieden een jaar lang gratis domeinnaamregistratie als u ervoor kiest om met een jaarabonnement te gaan. Houd er rekening mee dat wanneer uw eerste jaar verloopt, u ​​moet betalen voor uw jaarlijkse verlenging van uw domeinnaam. U kunt als bonus een gratis domein krijgen Wix site builder bij betaling van 12 maanden vooruit (toegepast op alle plannen).

 4. Waarom zou u upgraden??

  Met online website-bouwers kun je een website bouwen zonder een cent te betalen, daar bestaat geen twijfel over. Maar u moet zich realiseren dat niets gratis is, vooral website-bouwers. Webhosting kost geld, een plaats huren voor de servers kost geld, hardware kost geld, klantenondersteuning kost geld.

Het is dus logisch dat iedereen die een gratis webservice runt, op de een of andere manier zijn kosten moet vergoeden en waarschijnlijk zelfs winst wil maken. Natuurlijk willen ze winst maken – waarom zouden ze anders hun diensten gratis weggeven? Hier zijn enkele typische redenen waarom ze gratis diensten aanbieden:

 • Om geld te verdienen aan advertenties weergegeven op uw site en / of uw configuratiescherm.
 • Om hun eigen merk te promoten met subdomeinen en copyright in de voettekst van uw site.
 • Ze bieden gratis startersplannen in de hoop klanten te verleiden overschakelen naar betaalde pakketten.

Het komt erop neer dat u nooit een volledige webservice krijgt met een gratis account. Hoewel we elke dag zoveel gratis softwaresystemen gebruiken, waaronder browsers, e-mailclients en boodschappers zoals Skype, zijn er als het gaat om het maken van websites geen freebies.

Met een typische websitebouwer kunt u uw gratis account upgraden naar een advertentievrije site met een aangepaste domeinnaam voor slechts een paar dollar per maand! We raden u ten zeerste aan om een ​​premium account te kopen als u uw geloofwaardigheid en professionaliteit wilt vergroten.

Maak een GRATIS website & Domein

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map