Hoe website CMS te detecteren

hoe website cms te detecteren


Soms is het nodig om erachter te komen op welke CMS of website builder een website is gebaseerd. Gebruikers hebben deze informatie mogelijk nodig vanwege hun nieuwsgierigheid of hun wens om te begrijpen welke technologie het beste werkt voor dit soort projecten.

Als je dat eenmaal hebt ontdekt, is het heel goed mogelijk dat je zelf een vergelijkbare website wilt maken of die zelfs in details wilt kopiëren. De essentie gaat neer op het enige doel: informatie krijgen over het CMS waarop een website is gebouwd.

Er zijn drie manieren om de engine achter een website te detecteren: toepassing van online services, communicatie met de eigenaar of het uitchecken van de code. Geen van hen is 100% betrouwbaar, maar als je echt je best doet, zullen de kansen om het platform te ontdekken aanzienlijk toenemen.

1. Services om de website-technologie te detecteren

WEBDATASTATS

webdatastats

WebDataStats – is een vertrouwde service die het mogelijk maakt om website CMS te detecteren en databases van sitedomeinen door CMS te vinden. Het platform biedt de meest uitgebreide database met CMS, frameworks en website-builders, die momenteel meer dan 1000 populairste systemen omvat. Afgezien van het definiëren van het CMS waarmee een website is gemaakt, maakt de service het ook mogelijk om de vereiste sites in categorieën te categoriseren met betrekking tot uw eigen criteria, contactgegevens op te halen van de sites, de CMS-migratiegeschiedenis van domeinnamen te bekijken enz.

WebDataStats-ontwikkelaars controleren handmatig elke website die wordt geanalyseerd om er zeker van te zijn dat de CMS-detectie correct is. Ze werken de CMS-database van de dienst maandelijks bij om het meest duidelijke en correcte resultaat te garanderen. Als het systeem om een ​​of andere reden het CMS van een website niet kan detecteren, controleren de ontwikkelaars deze bronnen handmatig om de niet-gedetecteerde platforms verder aan hun database toe te voegen. Dit zorgt uiteindelijk voor de beste en meest betrouwbare resultaten.

Detecteer een website-CMS

WHATCMS

Whatcms

WhatCMS – is een webgebaseerde service die wordt gebruikt om frameworks te detecteren waarop websites zijn gebouwd. We hebben het getest op onze website en waren echt verrast met het resultaat. Het detecteerde zonder problemen de juiste gegevens over het CMS van onze blog. Het systeem werkt vrij snel (2-3 seconden zijn voldoende om het resultaat te achterhalen) en levert een minimale hoeveelheid informatie op, wat echter voldoende is. U hoeft niet op internet te zoeken naar de naam van de engine, want met de service kunt u ongeveer 170 CMS, websitebouwers en frameworks detecteren – zowel betaald als gratis.

Sommige websites zijn tegelijkertijd op meerdere CMS gebouwd (OpenCart-basis, WordPress-blog, vBulletin-forum enz.). Om zo’n gigant te detecteren, kunt u de definitieoptie voor elke pagina of sectie gebruiken.

Detecteer een website-CMS

BOUW MET

Gebouwd met

Gebouwd met – is een andere populaire service die op uw verzoek veel informatie kan bieden: verbonden analysesystemen, widgets, beschikbaarheid van de mobiele versie, gebruikte scripts en CSS-regels, hostingprovider, SSL-certificaat, webserver enz. Dergelijke gedetailleerde informatie zal nuttig zijn voor webmasters . Een newbie kan er gemakkelijk in verdwalen en het risico bestaat dat de helft van deze info onduidelijk blijft.

Het systeem heeft onmiddellijk het CMS gedetecteerd waarop onze website is gebouwd. U hoeft alleen de vereiste informatie in de lange gegevenslijst te vinden.

Detecteer een websiteplatform

CMSDETECT

CMSdetect

CMS-detector – is nog een fatsoenlijk systeem, dat wordt geleverd met een krachtige CMS-detectietool die wordt gebruikt om het framework, CMS of elke andere technologie die een website gebruikt te achterhalen. De service wordt aangeboden door Online Web Tools en kan effectief meer dan 100 populairste en meest gebruikte CMS herkennen. Het is ook mogelijk om hier veel website-gerelateerde informatie, statistieken en technologieën te vinden. Het proces is vrij eenvoudig en snel.

U hoeft alleen maar de service te bereiken, de URL op te geven van een website waarin u geïnteresseerd bent en op de knop Enter te drukken. Binnen enkele seconden ziet u de gedetailleerde informatie over het CMS of de websitebouwer die een site gebruikt.

CMS Detector is er niet in geslaagd het systeem te herkennen waarop onze blog is gebouwd, wat de effectiviteit en betrouwbaarheid ervan twijfelachtig maakt.

Detecteer een websitekader

WAPPALYZER

Wappalyzer

Wappalyzer – is een bekend platformonafhankelijk hulpprogramma dat de gebruikte frameworks, technologieën en websitebouwers effectief kan ontdekken. De tool kan de meest populaire Content Management Systemen, eCommerce-engines, webanalysetools, serversoftware en andere technologieën detecteren die een website kan omvatten.

Om de CMS en widgets achter een site te achterhalen, moet u naar de officiële website van de service gaan, de URL specificeren van een website die u wilt controleren en het scanproces starten. Wappalyzer is ook beschikbaar als downloadbare software en browserextensie. Het is dus aan u om de meest geschikte variant te kiezen op basis van de frequentie van het servicegebruik en de werkzaamheid.

We hebben twee keer geprobeerd om onze blog te analyseren met Wappalyzer. De eerste poging is mislukt vanwege overbelasting van het systeem. Na de tweede poging herkende Wappalyzer de engine achter onze blog ook niet.

Detecteer een websitetechnologie

RESCAN

Opnieuw scannen

Opnieuw scannen – is een online service die u kan helpen bij het identificeren van de kaders, CMS en technologieën achter elke website die u aanbiedt. Al met al kan het systeem meer dan 305 miljoen websites scannen in meer dan 1550 domeinzones.

Afgezien van het verstrekken van de lijsten met tools en technologieën waarop websites zijn gebaseerd, heeft Rescan ook een gratis website-analyse-tool die u helpt om effectief de gedetailleerde informatie te achterhalen over een site die wordt beoordeeld, de statistieken, Alexa rank-status, IP-adres, web servertypen, land van herkomst, informatie over codepagina’s en andere gedetailleerde parameters. Op basis van de resultaten van onze test slaagde Rescan erin verschillende technologieën achter onze blog te identificeren, wat een behoorlijk goede factor is.

Detecteer een website-CMS

Conclusie

Het gebruik van online automatische website-engine-definitiediensten is de eenvoudigste en handigste manier om deze informatie voor de meeste gebruikers te achterhalen. De methode geniet populariteit, zowel bij nieuwkomers als bij webdesignprofessionals.

Het spreekt voor zich dat de nauwkeurigheid van de bepaling van het ene hulpmiddel tot het andere varieert, maar niets weerhoudt u ervan om 3-4 vergelijkbare online services tegelijk te gebruiken en de verkregen resultaten te vergelijken.

2. Analyse van HTML-websitecode

De tweede detectiemethode is het analyseren van de HTML-websitecode in Google Chrome (rechtermuisklik op een webpagina, “Web Page Code Preview”) Ctrl + U). Dit is niet helemaal handig en het werkt in veel gevallen niet goed. De methode is echter het proberen waard. U zou een code moeten vinden tussen «…» tags. In de regel wordt de CMS-naam vermeld in de metatag “generator”. Veel webmasters verwijderen deze tag om deze waardevolle informatie te verbergen voor robots, mensen en virussen. Dit is een eenvoudige manier om uw website te beschermen tegen klassieke hackeraanvallen op het platform.

Handmatige CMS-detectie

Het is ook mogelijk om de belangrijkste CMS-parameters of -kenmerken te herkennen aan de codestructuur (dit is alleen van toepassing op ervaren gebruikers) of aan de naam van de sjabloon die u kunt zien in de mapstructuur van de website. Kies het tabblad “Bronnen” in de codevoorbeeldmodus en zoek de catalogus met de woorden “Thema’s” of “Sjabloon” in de titel. De subcatalogus wordt over het algemeen gespecificeerd onder de naam van de gebruikte sjabloon, waar al zijn bestanden zijn opgeslagen. Zoek naar deze naam in Google om de lijst met CMS te vinden die van toepassing is op de huidige ontwerpversies. Helaas kunnen er verschillende varianten zijn. Dus houd daar rekening mee.

3. Sociale techniek

De derde methode is om de beheerders of ontwikkelaars te vragen naar de CMS of website builder een site is gebaseerd op. U kunt zich via deze aanvraag wenden tot de website-eigenaar of tot elke persoon die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de website, via het contactformulier of via de sociale netwerken. Dit garandeert niet dat u het antwoord krijgt – dit hangt af van de nauwkeurigheid en juistheid van de formulering van een onderzoek, de stemming van een persoon met wie u communiceert en enkele redelijke oorzaken zoals veiligheid of eenvoudige onbewustheid van deze informatie.

Prijs de website, vertel dat je de gebruikte technologieën leuk vindt en dat je bereid bent om een ​​soortgelijk project te maken, maar dan in een andere niche. Informeer naar de hoeveelheid tijd die nodig was om de website te ontwikkelen, wens succes en effectieve promotie naar de bron enz. Met andere woorden, vraag gewoon fatsoenlijk naar de feiten waarin u geïnteresseerd bent om de eigenaar of beheerder niet te misleiden.

Websites die door webstudio’s zijn gemaakt, bevatten vaak voetafdrukken met hun namen en links. Het is logisch dat mensen die ze hebben ontworpen, op de hoogte zijn van de systemen waarop de sites zijn gebaseerd. Het is ook mogelijk om op een vriendelijke manier contact met hen op te nemen. Je ziet eruit als een potentiële klant (vraag naar de kosten van website-ontwikkeling), wat met name je kansen vergroot om het gewenste antwoord te krijgen.

Bottom Line

Welk doel u ook nastreeft om de CMS van een website van een derde partij te detecteren, het is eenvoudiger en handiger om dat te doen door een van de niche-onlinediensten te gebruiken. Om dat te doen, volstaat het om de domeinnaam in het vereiste veld op te geven en te wachten tot het systeem een ​​website zal scannen. Als een site werkt op een handmatig geschreven CMS of ingrijpend is gewijzigd, wordt uw vraag geen succes. Soms kunt u eenvoudige fouten tegenkomen – er is geen 100% mogelijkheid om hier het antwoord te krijgen.

Om de betrouwbaarheid van het kaderdefinitieproces te vergroten, is het wenselijk om het met meerdere systemen tegelijk te controleren. Selecteer degenen die we hebben aangemeld in de post of andere services naar keuze – het maakt niet veel uit. Ze werken allemaal redelijk goed. Als de scanresultaten hetzelfde zijn, kunt u zeker zijn van de juistheid van de test. Als er verschillen zijn, is het logisch om extra tools te gebruiken en de meest voorkomende variant te selecteren die ze genereren. In de regel zijn hier geen ernstige verschillen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map