Hoe Wix-site naar HTML te exporteren

Hoe Wix-site naar HTML te exporteren


Wix is wereldwijd populair geworden vanwege de uitzonderlijke functies, high-end sjablonen, geavanceerde editor en verbluffende ontwerpaanpassingsopties. Al deze voordelen hebben van het platform de gerenommeerde vertegenwoordiger van de niche voor webbouw gemaakt. Sommige gebruikers worden echter af en toe geconfronteerd met de noodzaak om hun websites van Wix naar HTML-code te exporteren.

Redenen om uw Wix-site naar HTML te exporteren

Wix is ​​ongetwijfeld de leider van de hedendaagse markt voor webdesign, maar als je dat wilt krijg volledige controle over uw project, qua ontwerp en functionaliteit is het logisch om uw project naar HTML te exporteren. Dit is een van de meest voorkomende redenen, aangezien Wix niet voldoende opties voor websitebeheer biedt.

Een andere reden om uw site naar HTML te exporteren, is om te kunnen kies een hosting naar keuze om uw project erop op te slaan. Hoewel Wix wordt geleverd met geïntegreerde hosting, is er geen mogelijkheid en hebt u geen andere keuze dan de voorwaarden en plannen af ​​te stemmen die Wix biedt.

Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid van correct website opgezet. Als websitebouwer biedt Wix een standaard functieset, waarmee u website-instellingen kunt kiezen en aanpassen aan uw behoeften. Deze instellingen voldoen echter mogelijk niet aan de doelstellingen en inspanningen van uw webdesign en u zult uiteraard de wens willen blijven zoeken naar meer geavanceerde instellingen.

Ten slotte kan het exporteren van uw Wix-site naar HTML een redelijke oplossing zijn als u uw Wix-site wilt verbeteren website laadsnelheid. Er zijn veel platforms die het mogelijk maken om uw website te optimaliseren en de laadtijd te verhogen. Dit zal uiteindelijk een positieve impact hebben op de verkeersstroom en de daling van het aantal verlaten websites.

Wanneer je ontdekt dat Wix niet meer aan je wensen voldoet, ga je dienovereenkomstig op zoek naar een beter alternatief. Dit is waar u problemen zult tegenkomen. Hoewel Wix vanaf het begin wordt geleverd met geïntegreerde hosting, wordt het overzetten van uw website naar een ander platform vaak een uitdaging, vooral vanwege de noodzaak om alle elementen van uw project over te dragen. Het is geen wonder dat de meeste gebruikers op zoek gaan naar de beste en de veiligste manier om hun Wix-sites naar HTML te exporteren met een minimum aan tijd en moeite. Is deze overdracht mogelijk? Hoe gemakkelijk is het om uw Wix HTML-code te exporteren en is het op lange termijn mogelijk? Het is tijd om dat nu duidelijk te maken en de belangrijkste oplossingen te herzien.

Voors en tegens van het exporteren van uw Wix-site

De beslissing om uw Wix-site naar HTML te exporteren is verantwoordelijk, terwijl het proces vaak moeizaam en niet helemaal eenvoudig is. Dus voordat u besluit om het eens te proberen, is het logisch om erachter te komen of het voor uw website zal werken of dat het uw moeite en tijd helemaal niet waard is.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Een mooie oplossing voor kleine websites die wordt geleverd met beperkte inhoud en een eenvoudig ontwerp en waarvoor geen regelmatige updates en verdere ontwikkeling nodig zijn.

&# x2714; Mogelijkheid om uw website te hosten bij elke provider van uw keuze, inclusief een thuisserver.

✘ Het proces kan behoorlijk problematisch zijn voor grote websites. Hoe meer inhoud je hebt, hoe meer elementen je moet overzetten.

✘ Het exporteren van de volledige HTML-code van uw Wix-website wordt vaak een probleem.
✘ Noodzaak om HTML-basisprincipes te leren om de meest geschikte opties te ontdekken.

Welke bedoelingen en doelen u ook heeft om uw Wix-site naar HTML te exporteren, u moet twee keer nadenken voordat u daadwerkelijk doorgaat met het proces. Houd rekening met uw technische achtergrond, type en grootte van de website, doelen voor webdesign en andere belangrijke aspecten om uw kansen op succes te vergroten.

Manieren om Wix-site naar HTML te exporteren

Het exporteren van een Wix-gebaseerde website impliceert gelijktijdige of stapsgewijze overdracht van inhoud, domein en hosting – de belangrijkste website-elementen. Bovendien wilt u misschien de sjabloon verplaatsen om uw website er zo uit te laten zien, maar houd er rekening mee dat het platform niet zo’n optie biedt. U moet dus zorgen voor het ontwerp van uw project na het exporteren van andere inhoud. Laten we nu twee belangrijke manieren van Wix Site-export beschrijven.

1. Het gebruik van speciale migratiediensten

U zult eigenlijk geen gespecialiseerde programma’s / services vinden om Wix-sites automatisch naar HTML te exporteren. Er is echter een oplossing die het mogelijk maakt om het handmatige werk tot een minimum te beperken. Bekijk het nu:

 • Kies een professionele website-migratieserviceCMS2CMS – om uw Wix-website naar WordPress te converteren. Met het programma kunt u de broncode van het project kopiëren om de belangrijkste website-elementen verder over te dragen. Door de technische parameters en kenmerken van uw website te analyseren, kunnen CMS2CMS-specialisten alle stappen van het overdrachtsproces van de website voor u voltooien, en ervoor zorgen dat alle elementen op hun plaats zijn.
 • Vind speciale plug-ins (Simply Static Plugin of WP2Static Plugin zijn twee mogelijke varianten) om uw nieuwe WordPress-website naar HTML te converteren. Deze plug-ins maken automatisch de HTML-kopie van uw website van alle pagina’s van de oorspronkelijke WordPress-versie. Het resultaat is dat u een duidelijke HTML-code van uw project krijgt om deze verder in te bedden in elke service van uw keuze.

2. Handmatige Wix-site-export

Wat u over Wix moet weten, is dat de websitebouwer geen automatische overdracht van HTML-code toestaat. Elke Wix-website samen met zijn elementen en inhoud wordt exclusief gehost op de servers van het systeem en kan dus nergens worden geëxporteerd. Als gevolg hiervan kunt u webpagina’s, bestanden of websites die met de systeemeditor zijn gemaakt, niet exporteren of insluiten naar een extern platform of host.

Als u nog steeds besluit om het eens te proberen, moet u zich realiseren dat Wix geen controle meer heeft over hoe uw project eruitziet en functioneert. U kunt mogelijk ook problemen ondervinden met Google Analytics en de werking van zoekmachinebots omdat uw website niet correct is ingesloten. Om er zeker van te zijn dat uw Wix HTML-codes correct worden overgedragen, moet u dat handmatig doen. Hier is een standaardprocedure die u moet volgen om het gewenste resultaat te verkrijgen.

 1. Kies een betrouwbare hostingprovider;
 2. Verplaats de domeinnaam van uw website naar de geselecteerde hosting;
 3. Maak HTML-bestanden met betrekking tot uw websitestructuur;
 4. Handmatig websitegegevens, afbeeldingen, mediabestanden, inhoud, stijlen en andere website-elementen exporteren;
 5. Pas SEO-instellingen aan om verkeer van uw Wix-website om te leiden naar het nieuwe platform;

Wanneer u uw Wix-website exporteert, verwijder dan niet de originele versie of deactiveer het account totdat u ervoor zorgt dat uw nieuwe website er goed uitziet en goed functioneert.

Bottom Line

Wix laat je geen HTML-codes exporteren naar externe services. Om naar een ander platform te migreren, moet je alle elementen handmatig exporteren, wat een erg vervelend, tijdrovend en niet helemaal effectief proces is.

Spelen met Wix-site-elementen kan uiteindelijk de verspilling van uw tijd en moeite blijken te zijn. Op de lange termijn zult u zich realiseren dat het op deze manier niet werkt. Als u uw Wix-site daadwerkelijk naar HTML wilt exporteren, is het logisch om een ​​op code gebaseerd project te maken helemaal opnieuw.

Exporteer Wix-website nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map