Hoeveel kost het om een ​​webontwikkelaar of een webontwerper in te huren

Hoe een professionele Wix-expert in te huren


Technologieën voor webbouw evolueren. Het maken van websites vanaf nul zonder speciale vaardigheden is gemakkelijker dan ooit tevoren, naast het overwegen van slepen-en-neerzetten platforms naast populaire CMS zoals WordPress of Joomla. Tegelijkertijd kunnen website-eigenaren nog steeds essentiële redenen hebben om webontwerpers en ontwikkelaars in te huren, omdat alleen echte professionals functies kunnen implementeren om uw project te laten schitteren.

Een briljant idee hebben is niet genoeg. Een goede implementatie, aantrekkelijk ontwerp en back-end zijn nodig om uw website de juiste doelgroep te laten trekken en ze te laten communiceren. Het maakt niet uit of u enkele kleine wijzigingen en aanpassingen van de bestaande website nodig heeft of een geheel op maat gemaakt project vanaf nul wilt ontwikkelen, u heeft mogelijk de hulp van professionele ontwerpers of ontwikkelaars nodig, afhankelijk van de doelen.

Dit artikel belicht de belangrijkste stappen van het inhuren van een professional, evenals de prijsklasse voor hun diensten. U zult ontdekken wie u eigenlijk nodig heeft om een ​​bepaalde taak uit te voeren, evenals dingen om op te letten bij het inhuren van een professional, en hoeveel hij of zij u kan kosten.

Webontwikkelaar versus webontwerper: wat is het verschil

Laten we, voordat we diep in cijfers en prijskaartjes duiken, verduidelijken wie u werkelijk nodig heeft. Er is een algemene waan dat webdesigners en ontwikkelaars eigenlijk hetzelfde doen. Nou, het is vals. Elke specialisatie vereist verschillende vaardigheden en benaderingen. Ontwikkelaars en ontwerpers gebruiken verschillende instrumenten en hebben tegengestelde problemen onder de knie.

Webontwikkelaar versus webontwerper

Wat is een webdesigner?

De term “ontwerper” betekent dat een persoon zich in het algemeen bezighoudt met het visuele uiterlijk van de website. Natuurlijk stellen moderne webdesigntrends hogere normen vast voor wat we UI / UX noemen. Tegelijkertijd is het idee nog steeds hetzelfde. Een professionele webdesigner kan u helpen bij het maken van logo’s, pictogrammen en knoppen voor de website.

Ontwerpers moeten een verscheidenheid aan grafische concepten kennen. Ze werken met verschillende kleurcollocaties, prototyping, bewerking, ontwerpen, enz. Het vereist enige geavanceerde designer tools om de laatste trends te volgen.

Tools gebruikt door webdesigners

Zoals eerder vermeld, houden webontwerpers zich voornamelijk bezig met visuele en grafische instrumenten, waaronder Illustrator, Sketch, Photoshop en vele andere. Je moet ze opzoeken in het cv van de ontwerper om er zeker van te zijn dat een kandidaat weet hoe hij moet werken met ten minste baseline-tools. Extra vaardigheden zoals het werken met verschillende prototyping platforms (UXPin of Mockplus) zullen een enorm voordeel zijn.

Wat is een webontwikkelaar?

Afgezien van ontwerpers, geven webontwikkelaars zelden om hoe uw website eruitziet. Waar ze wel om geven, is de implementatie van de site en de manier waarop alle elementen worden uitgevoerd. Een professionele webontwikkelaar houdt zich bezig met codering en programmeren. Essentiële vaardigheden omvatten ook scripts, het bewerken van bestanden, front-end ontwikkeling, enz.

De belangrijkste missie is om een ​​duidelijke code te schrijven die ervoor zorgt dat uw site onder verschillende omstandigheden soepel draait op verschillende apparaten. Mogelijk hebt u een ontwikkelaar nodig om enkele technische problemen op te lossen en voor het opsporen van fouten.

Tools die worden gebruikt door webontwikkelaars

Afgezien van front-end ontwikkelingstechnologieën en programmeertalen zoals CSS, HTML of JavaScript, moeten professionele ontwikkelaars ook weten hoe ze met verschillende IDE-software moeten werken. In de regel bevatten ze populaire programma’s zoals Sublime of WebStorm. Ervaring met het werken met extra frameworks zoals Bootstrap of JQuery zou ook een groot pluspunt zijn ten gunste van de kandidaat.

Hoe meer vaardigheden een kandidaat heeft, hoe beter, hoewel dit tot hogere kosten zal leiden.

Een PRO inhuren met succes (5 eenvoudige stappen)

Nu kunt u dus gemakkelijk beslissen wie u daadwerkelijk nodig heeft om met de website te werken. Je kent het verschil tussen webdesigners en ontwikkelaars. Het wordt hoog tijd dat we aan de slag gaan met de essentiële stappen om een ​​professional in te huren. Verder zullen we 5 basisvragen beantwoorden:

 1. Waarnaar te zoeken?
 2. Waar te zoeken?
 3. Hoe een professional te identificeren?
 4. Lokaal of freelancer?
 5. Hoe interviewen?

De antwoorden op de vragen zijn in feite 5 stappen op weg naar het inhuren van een echte expert.

Stap # 1 – Definieer de competentie

Als je nu duidelijk het verschil tussen ontwikkelaars en ontwerpers begrijpt, weet je precies wat je nodig hebt om de taak te voltooien. Goed om te beginnen. Nu moet je de zoekopdracht verfijnen en op zoek gaan naar een kandidaat met de vaardigheden die je nodig hebt.

Je hebt bijvoorbeeld een WordPress-thema met een breisel en een helder ontwerp. U heeft een aangepast logo met nauwkeurige afmetingen in verschillende formaten en moet dit in de koptekst plaatsen. Wat is er makkelijker dan dat? Je gaat naar Uiterlijk en upload de afbeelding naar het koptekstgedeelte. Het logo is echter niet weergegeven zoals u had verwacht. Het breekt de hele homepaginastructuur terwijl de mobiele versie niets anders is dan een ramp.

Hier heb je mogelijk de hulp van de ontwikkelaar nodig om met de code te werken en enkele van de startpagina-secties te bewerken om het logo te regelen, zodat het eruit zou zien op de juiste plaats met alle blokken correct weergegeven op zowel desktop als mobiel apparaat. Je hebt nauwelijks een expert nodig met jaren van back-end ontwikkeling om de taak te voltooien. Vice versa. Als u een script moet instellen voor een geautomatiseerd pop-up contactformulier dat gepersonaliseerde aanbiedingen verzendt, mag u nooit een beginnende ontwikkelaar inhuren.

Lees ook:
Een website maken met WordPress.

Stap # 2 – Definieer het platform

De tweede fase is om te beslissen waar je een professional wilt vinden. Het hangt af van uw beslissing of u een freelancer of lokale experts inhuurt. We zullen het verschil nog wat verder bespreken. Wat betreft de platforms, u kunt kiezen voor enorme en vertrouwde portals zoals Upwork evenals surfen op het net op zoek naar het lokale bedrijf. Freelance.com herbergt bijvoorbeeld miljoenen externe werknemers terwijl ze alleen in de Verenigde Staten zijn 56,7 miljoen mensen werken als freelancers.

Stap # 4 – Identificeer de Pro

Wees niet bang om een ​​kandidaat te vragen om zijn of haar portfolio te laten zien. Controleer het profiel grondig om erachter te komen welke tools en vaardigheden een kandidaat heeft. Vergelijk het met de lijst met tools die we eerder hebben beschreven. Recensies van eerdere klanten kunnen ook van pas komen, vooral als u kiest voor lokale webontwikkeling of een ontwerpteam.

Stap # 4 – Lokaal of freelancer?

Zijn freelancers echt een goede optie? Of misschien is het beter om te kiezen voor lokale agentschappen met volledige cyclus? Elke optie heeft een aantal hits en missers.

FreelancerLokaal
Hits&# x2714; Ze stellen lagere tarieven vast in vergelijking met lokale studio’s en bedrijven.
&# x2714; U bent vrij om rechtstreeks over de prijs te onderhandelen met de persoon die u inhuurt.
&# x2714; Geen derde partijen of tussenpersonen bemoeien zich met het samenwerkingsproces.
&# x2714; Geen commissies voor de merknaam of nutteloze diensten die u niet nodig heeft.
&# x2714; Freelancers zijn misschien een sneller en goedkoper alternatief voor het geval u hier noodsituaties of kleine problemen moet oplossen.
&# x2714; Kiezen voor lokale webstudio’s en bedrijven is een goede optie als u zich helemaal veilig wilt voelen.
&# x2714; In de regel omvatten ze full-cycle bedrijven met Agile Methodology, zodat u het hele proces van begin tot eind kunt volgen.
&# x2714; Beide partijen zingen doorgaans een contract met alle verklaringen en voorwaarden, inclusief deadlines, werkbereik en andere kritische punten.
Mist✘ Tegelijkertijd moet u voorbereid zijn op enkele risico’s, omdat u de controle over de kandidaat op afstand niet kunt overnemen.
✘ Er zijn geen garanties dat hij of zij de taak op tijd zal uitvoeren.
✘ Bovendien bestaat het risico dat we oneerlijke ontwerpers of ontwikkelaars inhuren die alleen gericht zijn op het aannemen van geld van potentiële klanten.
✘ U ondertekent geen enkele overeenkomst, wat betekent dat u niet beschermd bent in termen van jurisdictie.
✘ Hoge prijskaartjes zijn het grootste nadeel.
✘ Lokale bedrijven brengen doorgaans meer in rekening dan freelancers.
✘ Bovendien moet u mogelijk wachten als het team is geüpload met werk.
✘ Er bestaat nog steeds een risico dat een gekozen kandidaat de taak niet zal uitvoeren.

Freelancers zijn goed voor enkele kleine opdrachten zoals het tekenen van een logo, het corrigeren van de bestaande code of het implementeren van een eenvoudig script. Ze kunnen een goede remedie zijn in het geval van een dringende taak, terwijl lokale bedrijven beter zijn voor meer gecompliceerde opdrachten waarvoor een diepgaande webdesign of ervaring nodig is.

Stap # 5 – Interview

Maak je klaar met een lijst met basisvragen. Vraag een kandidaat naar zijn of haar ervaring. Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over het competentieniveau. De volgende vragen kunnen nuttig zijn:

 1. Welke tools ga je gebruiken om de taak te voltooien?
 2. Heb je dit ooit eerder gedaan??
 3. Zo ja, kunt u enkele voorbeelden laten zien?
 4. Kunt u een korte samenvatting geven van de acties die u gaat ondernemen?
 5. Hoelang zal het duren?
 6. Hoe komen we in contact?
 7. Moet ik vooraf betalen?

Interview verschillende kandidaten en vergelijk hun antwoorden. Haast je niet om degene te kiezen met de laagste tarieven. Zorg ervoor dat een ontwikkelaar of ontwerper aan uw eisen voldoet.

Hoeveel kost het om een ​​webontwikkelaar in te huren

Het eerste dat u moet weten, is of u een vaste prijs of uurtarieven gaat betalen. Beide concepten hebben enkele duidelijke nadelen en voordelen, afhankelijk van uw specifieke situatie. De keuze hangt voornamelijk af van de complexiteit van uw taak.

Vaste prijs of uurtarieven?

Uurloon is beter voor kleine projecten waarvoor niet meer dan een week nodig is. Stel dat u een professionele webontwikkelaar inhuurt om uw CMS aan te passen. Het proces is geen uitdaging voor een expert. Hij of zij zal minder fouten maken zonder extra tijd voor foutopsporing. Om deze reden heeft het geen zin om een ​​vaste prijs te betalen.

Aan de andere kant hebben minder ervaren ontwikkelaars mogelijk meer tijd nodig. Ze zullen eerder fouten maken, terwijl herzieningen ook nodig kunnen zijn. In dit geval lijkt de vaste prijs een betere optie.

Voor grote en tijdrovende projecten lijken vaste tarieven de ultieme optie. Zelfs ervaren ontwikkelaars kunnen moeilijkheden tegenkomen terwijl er waarschijnlijk fouten zullen optreden. Tegelijkertijd vereisen ingewikkelde projecten mogelijk aanvullende A / B-tests of prototyping.

Dus hoe zit het met de kosten? Het prijskaartje mag variëren van $ 41 tot $ 160 per uur. Mogelijk vindt u echter nog steeds goedkopere opties. Zo zijn de best beoordeelde ontwikkelaars van Upwork beschikbaar vanaf $ 38 per uur. Nogmaals, de uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het project:

 • Een eenvoudige pagina met één pagina met een paar startelementen kost u maximaal $ 40 per uur.
 • CMS-aanpassing aan uw platform is ongeveer $ 40 per uur.
 • Een volledig aangepaste website vanaf nul bouwen kost ongeveer $ 50- $ 75 per uur.

Lokale ontwikkelingsteams rekenen meestal vaste prijzen die kunnen variëren van $ 1.000 voor een eenvoudige website voor kleine bedrijven tot $ 100.000 voor een functionele digitale winkel met uw aangepaste CMS.

Lees ook:
Hoe u een geheel nieuwe website kunt maken.

Hoeveel kost het om een ​​webdesigner in te huren

De kosten voor het ontwerpen van websites zijn in de loop der jaren gestegen. Het lijkt van grote waarde te zijn voor het project, aangezien een solide webdesign zowel de betrokkenheid van gebruikers als de interactie met uw potentiële klanten verzekert. Om deze reden moet je er klaar voor zijn om een ​​paar honderd uit de portemonnee te halen.

Freelance Web Designer-kosten

Een goede en ervaren ontwerper brengt u van $ 20 in rekening voor verschillende logo-voorbeelden, favicon of pictogrammen tot $ 5.000 voor een volledig webdesign of herontwerp van de site. Tegelijkertijd vind je misschien een ervaren grafisch ontwerper voor minder dan $ 30 per uur. Nogmaals, Upwork biedt een lijst met best beoordeelde webontwerpers vanaf $ 25 per uur met alle nodige vaardigheden en tools om logo’s, gedrukte ontwerpen, webanimaties, enz. te maken.

Kosten van ontwerpbureau

 • De basis kost u vanaf ongeveer $ 3.000 (u levert mockups en krijgt het voltooide ontwerp).
 • Standaardondersteuning kost u ongeveer $ 10.000, inclusief verschillende versies van het hoogwaardige ontwerpconcept.
 • Als u een volledig voor u ontworpen website nodig heeft, bereid u dan voor op $ 16.000 voor een full-service aanbieding die zowel design- als branding-sprint kan omvatten.

Het komt neer op

Het digitale landschap verandert en evolueert snel. Websites zijn niet meer hetzelfde als enkele jaren geleden. Tools voor webdesign en ontwikkeling verbeteren ook. Tegelijkertijd zijn de premium sitevereisten ook hoger dan ooit tevoren. Om deze reden heb je misschien een expert nodig met voldoende technieken en verbeterde tools om je idee tot leven te brengen.

Het is van vitaal belang om de prijs van uw toekomstige project in de belangrijkste perspectieven te plaatsen. Aan de andere kant moet je er 100% zeker van zijn dat een gekozen kandidaat waar voor zijn geld biedt. Hoewel opmerkelijke ontwikkelaars en ontwerpers enorme prijzen vragen, zijn er nog steeds enkele goedkopere opties om een ​​ervaren specialist te vinden. Overweeg de risico’s, vergelijk en contrasteer verschillende alternatieven, houd het budget in de gaten en blijf gefocust op de punten die van cruciaal belang zijn voor het succes van het project.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map