Hoeveel kost het om een ​​website te hosten

Hoeveel kost het om een ​​website te hosten


Elke website heeft een plek nodig om te “wonen” en om al zijn bestanden, inhoud enz. Op te slaan. Hier is hosting nodig. Met zo veel verschillende hostingaanbiedingen en providers, het kiezen van de geschikte kan een beetje lastig zijn. U moet een aantal belangrijke factoren overwegen, waaronder het type website, de gebouwtechnologie, de grootte, het inhoudsvolume en meer om een ​​soepele werking en stabiliteit te garanderen, zelfs bij verkeerspieken.

Elk projecttype vereist specifieke benaderingen op het gebied van webhosting. Bedrijven bieden eindeloze serveroplossingen voor verschillende behoeften, terwijl websitebouwers een alles-in-één pakket zijn, inclusief domeinnamen, hosting en andere functies zonder dat ze handmatig hoeven te worden beheerd. In deze review bespreken we verschillende beschikbare hostingopties, hun kosten en functies die de prijs beïnvloeden.

1. Webhostingtypen

Voordat we beginnen met het beoordelen van alle beschikbare hostingmogelijkheden, moeten we uitzoeken wat hosting is en hoe de technologie werkt.

Wanneer een website wordt gehost, komt deze op een server met al zijn bestanden, broncode en inhoud.

website komt op een server

Een server is een krachtige computer die webpagina’s naar andere gebruikers en hun apparaten stuurt wanneer ze een verzoek verzenden.

server

Het verzoek wordt verzonden elke bezoeker gebruikt zijn of haar browser om het URL-adres in te voeren of volgt de link naar een bepaalde pagina van uw website.

De server ontvangt het verzoek en stuurt de informatie terug

De server ontvangt het verzoek en stuurt de informatie met het uiterlijk van de webpagina terug naar de eindgebruiker. De tijd tussen het verzoek en de pagina die naar de gebruiker is verzonden definieert de laadsnelheid van die website, wat een cruciale factor is die de tevredenheid van gebruikers, het verkeer, de conversieratio, SEO-rangen en andere belangrijke factoren bepaalt.

Het betekent dat u een hosting moet kiezen die past bij uw projectvereisten. Elke aanbieding wordt geleverd met specifieke specificaties, capaciteit en prestatiepercentages die uw projectwerking zullen bepalen. Minder gecompliceerde websites zoals blogs of portfolio’s hebben geen supersonische voorzieningen nodig. Aan de andere kant vragen meer functionele en gecompliceerde sites zoals digitale winkels om verbeterde hostingflexibiliteit.

Waar moet u op letten bij het hosten van een website

Gezien het bovenstaande, moet u het volgende in de gaten houden bij het kiezen van een hosting:

 • Prestatie – het meest cruciale punt dat de stabiliteit van de website bepaalt, ondanks de sprongen in het verkeer. Het bestaat voornamelijk uit de twee belangrijkste tarieven: uptime (de periode waarin hosting actief is) en laadsnelheid van pagina (de tijd die de server nodig heeft om de URL op verzoek terug te sturen naar een gebruiker).
 • Flexibiliteit – deze functie behoudt enige ruimte voor aanpassingsvrijheid. De serveroplossing kan worden geïntegreerd met enkele van de populaire CMS-platforms, biedt voldoende ruimte om meerdere websites tegelijk te beheren, biedt gratis domeinen, beveiligingsmiddelen, enz..
 • Klantenservice – het hebben van een betrouwbaar ondersteuningsteam is cruciaal. U heeft een expert nodig voor een snelle oplossing van technische problemen, problemen met betalingsverwerking, integratie of installatie. Uw website is om verschillende redenen mogelijk niet beschikbaar voor gebruikers. Professionele klantenondersteuning moet dergelijke obstakels helpen overwinnen.
 • Prijs – u moet weten waarvoor u betaalt. Als uw hosting $ 1 per maand kost, mag u geen tonnen gratis voordelen verwachten. Tegelijkertijd zijn sommige serveroplossingen duurder. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het project en de middelen die u van een hostingprovider verwacht te krijgen.

Hostingproviders versus website-bouwers

Moderne technologieën voor het bouwen van websites zijn geëvolueerd. Gebruikers hebben nu verschillende alternatieven, afhankelijk van de behoeften en technische achtergrond. De eerste is om voor te kiezen traditionele hostingplatforms die verschillende serveroplossingen bieden voor verschillende soorten websites inclusief kleine blogs, portfolio’s of groeiende eCommerce-projecten. Ze bieden veel functies en voordelen uit de doos. Aan de andere kant worden gebruikers nog steeds gedwongen om een ​​aantal van de installatie- en technische problemen zelf op te lossen.

Voordelen voor hostingproviders:
Nadelen van hostingproviders:
&# x2714; Veelzijdigheid – kies uit verschillende hostingplannen en -typen om aan hun eisen te voldoen.
&# x2714; Prijs – het scheiden van hosting is meestal een goedkopere optie in vergelijking met websitebouwers.
&# x2714; Compatibiliteit – werk geweldig met de beste CMS-platforms, waaronder WordPress.
&# x2714; Flexibiliteit – kies een eenvoudig plan om te beginnen. Schakel dan later over op een grotere.
&# x2714; Middelen – profiteer van onbeperkte opslag, bandbreedte en andere cruciale functies.
Handmatige setup – u moet een domein registreren, het CMS installeren en het thema handmatig uploaden.
Complexiteit – wanneer ze in het dashboard worden gevonden, voelen sommige gebruikers zich misschien een beetje in de war. Ze hebben misschien wat tijd nodig om erachter te komen hoe het werkt.

Het tweede pad is om te kiezen voor alles-in-één oplossingen die door u worden aangeboden moderne websitebouwers. Het goede nieuws is dat je nergens om hoeft te geven. Het systeem zorgt voor voldoende prestatie en stabiliteit. U betaalt voor een gekozen abonnement en krijgt alle benodigde hostingfuncties in één pakket. Het slechte nieuws is dat websitebouwers niet veel flexibiliteit bieden in termen van installatie of het kiezen van een ander hostingplan, afhankelijk van de grootte van de website.

Website Builder Pros
Website Builder Voordelen:
&# x2714; Alles in een – geen handmatige configuratie. Ga online met een klik.
&# x2714; Geautomatiseerd beheer – het is niet nodig om apart van de website te hosten.
&# x2714; Makkelijk te gebruiken – geweldig voor beginners die binnen enkele minuten live willen gaan.
&# x2714; Inbegrepen functies – het systeem geeft om updates, platform- en technologie-upgrades, beveiliging, enz.
Beperkte flexibiliteit – een paar kansen om uw site te laten groeien of naar een ander platform te migreren.
Vaste prijzen – het is moeilijk om een ​​paar dollar te sparen, omdat je alle functies in het pakket koopt.
Het gebrek aan optimalisatiemogelijkheden – als gehost platform laat website builder je niet veel technische optimalisatie uitvoeren om bijvoorbeeld de laadtijd van de pagina te vergroten. U mag alleen geïntegreerde opties gebruiken.

Laten we nu eens nader bekijken welke functies de uiteindelijke kosten voor het hosten van een website bepalen.

2. De kosten van een website-hosting

De uiteindelijke kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de complexiteit van de website. Het grotere project dat u wilt lanceren, de krachtigere serveroplossing die u nodig heeft. Tegelijkertijd moeten we ook rekening houden met het verwachte verkeer en een sitetype.

Bijvoorbeeld het hosten van een eenvoudige website voor kleine bedrijven is goedkoper in vergelijking met een enorme online winkel. Gelukkig voor gebruikers hebben toonaangevende serviceproviders verschillende hostingopties die aan verschillende behoeften voldoen en ook met verschillende prijskaartjes:

Gedeelde hostingkosten

Het startniveau voor kleine op inhoud gebaseerde websites. Het aanbod is het goedkoopste op de markt. Het kost je ergens rond de $ 2- $ 5 per maand. Tegelijkertijd mag je niet verwachten dat het extreem robuust is. Het wordt geleverd met een pakket basisfuncties en bevat soms gratis SSL en domeinnaam, wat goed is.

Gedeelde hosting werkt voor kleine blogs die zijn gebouwd WordPress of ander CMS. De capaciteit is voldoende om een professioneel portfolio of een kleine bedrijfssite. De term ‘gedeeld’ betekent dat u waarschijnlijk bronnen deelt met andere gebruikers vanaf een enkele server.

Hostingkosten voor VPS

VPS staat voor een virtual private server. Het is een niveau hoger in vergelijking met de shared hosting. Het belangrijkste verschil is dat uw website dezelfde hosting deelt met slechts een paar andere projecten. Het betekent dat u profiteert van meer middelen en faciliteiten.

VPS is meestal een duurder aanbod. De prijs varieert ergens tussen de $ 25 en $ 50 per maand, afhankelijk van het aantal toegewezen IP-adressen, bandbreedte, opslag, aantal cores, etc. Een dergelijke serveroplossing is geschikt voor elk doel en voor elk type website.

Toegewijde hostingkosten

Het is eigenlijk hetzelfde als VPS, hoewel u de enige bent die serverbronnen gebruikt zonder deze met andere websites te delen. Om deze reden zijn speciale abonnementen meestal duurder en kunnen ze oplopen tot $ 150- $ 200 per maand. Voor die prijs krijg je terabytes aan opslagruimte, verschillende speciale IP-adressen en andere voorzieningen.

Kosten voor cloudhosting

In tegenstelling tot alle bovengenoemde typen, vertegenwoordigt cloudhosting meerdere servers die tegelijkertijd werken om een ​​soepele en stabiele werking van de website te garanderen. Als een server om welke reden dan ook defect raakt, zal een andere server uit het cluster deze onmiddellijk vervangen en uw site beschikbaar houden voor bezoekers.

De prijs is afhankelijk van het aantal gebruikte CPU’s en cores, evenals van de benodigde schijfruimte en geheugen. Gebruikers betalen over het algemeen ongeveer $ 70- $ 150 voor cloudgebaseerde oplossingen.

Voor elk hostingtype kan de prijs ook veranderen, afhankelijk van de functieset die u bij een abonnement krijgt. Zo zijn abonnementen met gratis SSL-, domein- of beveiligingsmiddelen over het algemeen duurder. Bekijk de tabel met de beste hostingproviders, hun prijzen en functies.

Bluehost
Bluehost ($ / mo)
SiteGround
SiteGround ($ / mo)
HostGator
HostGator ($ / mo)
Gedeelde hostingVan $ 2,68 tot $ 12,69 (onbeperkte websites, opslag en bandbreedte. Gratis SSL)Van $ 3,95 tot $ 11,95 (onbeperkt websites met tot 30 GB Webruimte)Van $ 2,75 tot $ 5,95 (gratis SSL, gratis dedicated IP, gratis domein)
VPSVan $ 17,28 tot $ 54,69 (2 IP-adressen, 3TB bandbreedte, 4 cores)Geen VPS. Biedt in plaats daarvan Resellers en Enterprise-hosting aanVan $ 29,95 tot $ 49,95 (8 cores, 4 GB RAM, 3 TB bandbreedte)
Toegewijde hostingVan $ 72,78 tot $ 109,618 (tot 5 IP-adressen met 15 TB bandbreedte)Van $ 219 tot $ 599 (tot 10TB bandbreedte voor 2 cores)Van $ 118,99 tot $ 148,98 (onbeperkte bandbreedte, voor Windows en Linux)
Cloud HostingVan $ 9,99 tot $ 29,99 (tot onbeperkte opslag, bandbreedte en websites)Van $ 64 tot $ 192 (tot 8 cores en 125 GB SSD-ruimte)Van $ 4,95 tot $ 9,95 (gratis upgrades, SEO-tools, SSL en domein)

3. Beste opties om een ​​website te hosten

Als gevolg hiervan hebben we eigenlijk twee belangrijke opties om een ​​website te hosten. De eerste oplossing wordt geconfronteerd met alles-in-één website-bouwers die hostingfaciliteiten en domeinen binnen het pakket aanbieden. Het tweede pad is het kopen van serveroplossingen van hostingproviders. Laten we eens kijken naar het proces en de kosten om de eersteklas platforms voor verschillende doeleinden te benadrukken.

Wix – Het beste zelf-gehoste platform

Wix website builder

Wix – is een door uzelf gehost platform, het snelste en eenvoudigste instrument voor het bouwen van websites. Het betekent dat een gebruiker niet gedwongen wordt om domeinregistratie en hosting afzonderlijk af te handelen. U hoeft alleen maar een plan te kiezen en alle functies in het pakket te krijgen. Het proces is zoals het gaat:

 1. U logt in.
 2. Kies een abonnement, afhankelijk van het type website.
 3. Bewerk de kant-en-klare sjabloon.
 4. Koppel het domein.
 5. Ga leven.

Het systeem zorgt voor de rest, van systeemupgrades tot hostingprestaties, beveiliging, updates, enz. Wix biedt verschillende plannen voor verschillende projecten, waaronder eenvoudige op inhoud gebaseerde sites, pakketten voor kleine bedrijven en e-commerce.

Hoeveel kost het om een ​​Wix-website te hosten?

De prijs is alleen afhankelijk van het abonnement dat u kiest. De platforms bieden drie grote plannen die eigenlijk hetzelfde zijn als een gedeelde serveroplossing. Ze bevatten:

 • Combo-plan begint om $ 13 per maand voor lichtgewicht websites.
 • Onbeperkt begint bij $ 17 per maand en wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte.
 • Pro begint bij $ 22 per maand voor websites voor kleine bedrijven.
 • VIP begint om $ 39 inclusief VIP-klantenservice en extra functies.

Hoewel eCommerce-projecten ingewikkelder zijn en meer middelen vergen, heeft Wix speciale plannen ontwikkeld voor digitale winkels met maandelijkse prijzen variërend van $ 23 tot $ 500, afhankelijk van de promotietoolkit, het aantal producten, enz..

WordPress – een volledig beheerd CMS

WordPress website builder

WordPress – wordt volledig beheerd open source CMS-platform met eindeloze aanpassingsmogelijkheden. Een gebruiker moet niet alleen het CMS zelf installeren en instellen, maar ook de website volledig integreren met het hostingplatform. Hier moet u elk proces afzonderlijk beheren van het registreren van een domein om een ​​goede serveroptie op te halen.

Het goede nieuws is dat Bluehost WP-geoptimaliseerde aanbieding komt als een ultieme oplossing voor alle uitdagingen. Het biedt verschillende WordPress-abonnementen die zorgen voor naadloze integratie met uw WP. Bovendien hoeft u niet al uw plug-ins en themaversies handmatig bij te werken. Gebruikers krijgen volledige toegang tot de marktplaats, thema’s, gratis SSL en andere functies van plug-ins.

Hoeveel kost het om een ​​WordPress-website te hosten?

Alle drie de opties verwijzen naar gedeelde hosting. Het goede nieuws is dat u altijd kunt overschakelen naar een meer vindingrijke optie. De WP-plannen zijn als volgt:

 • Basic – $ 2,68 / maand met een gratis SSL, 5 GB opslag en een gratis domein.
 • Plus – $ 4,96 / maand met alle gratis functies plus onbeperkt geparkeerde domeinen.
 • Choice Plus – $ 4,96 / maand met gratis en onbeperkte functies pluche CodeGuard-back-up.

Shopify – een ultiem e-commerceplatform

Shopify-startpagina

Shopify – is ook een alles-in-één oplossing met eigen servers. Het betekent dat u gefocust kunt blijven op het ontwikkelen van uw project in plaats van op secundaire doelen. Shopify is ontworpen om online winkels met volledige cyclus te creëren en online goederen te verkopen. Het biedt fatsoenlijke hostingfaciliteiten om een ​​stabiele werking te garanderen, ondanks de grootte en complexiteit van de winkel.

Hoeveel kost het om een ​​Shopify-website te hosten?

Het platform is beschikbaar in 4 verschillende pakketten die ook een volledig gehoste serveroplossing bevatten voor ultieme behoeften. De plannen zijn als volgt:

 • Shopify Basic-kosten $ 29 per maand voor 2 personeelsaccounts.
 • Shopify algemene plankosten $ 79 per maand voor 5 personeelsaccounts.
 • Geavanceerde Shopify-kosten $ 299 per maand voor 15 personeelsaccounts.
 • Shopify Plus begint bij $ 2000 voor onbeperkte personeelsaccounts.

Alle abonnementen bevatten onbeperkte websites (eCommerce + blog), onbeperkte producten om online te verkopen, gratis SSL en tools voor verlaten winkelwagenherstel.

Het komt neer op

Tegenwoordig kunnen gebruikers kiezen uit verschillende hostingaanbiedingen. De keuze moet voornamelijk gebaseerd zijn op de vereisten, typen en complexiteit van de website. Het idee is om een ​​serveroplossing te kiezen die zorgt voor een soepele werking van de website en voldoende bronnen levert voor goede prestaties.

Om deze reden moet u het verwachte verkeer op zijn hoogtepunt identificeren, een reeks functies, widgets en apps op uw website, paginastructuur, animaties, inhoudsvolume en meer. Alle kleine dingen zijn belangrijk, maar de prijs is het belangrijkste probleem.

Samenvattend, bekijk de startprijzen om uw website te hosten met behulp van de beschreven oplossing:

 • Hostingproviders bieden verschillende plannen om te kiezen, afhankelijk van de vereisten. Gedeelde hosting begint vanaf $ 2 voor sites met weinig verkeer. VPS en dedicated hosting beginnen respectievelijk bij $ 17 en $ 70. Ze zijn goed voor intensief verkeer en vindingrijke projecten. Het prijskaartje voor cloudhosting gaat van $ 5 voor sites die maximale veiligheid en stabiliteit eisen.
 • Wix-hosting kost je vanaf $ 13 per maand. Je krijgt niet alleen een plek om een ​​website te hosten, maar ook een reeks extra functies, waaronder toegang tot App Market, Wix ADI en editor, sjablonen, enz.
 • WordPress hosting overweegt te kiezen voor een van de Bluehost-abonnementen, omdat het platform de beste WP-geoptimaliseerde serveroplossing heeft. De toegangsprijs is $ 2,68 per maand met gratis SSL en domein inbegrepen in het abonnement.
 • Shopify-hosting is ontwikkeld om aan de eCommerce-behoeften te voldoen, ondanks de projectgrootte. Het basisplan kost u $ 29 met alle geïntegreerde digitale winkelfuncties en 2 personeelsaccounts. Een goed plan om online te gaan verkopen.

Zoals je misschien ziet, is het definiëren van het projecttype van vitaal belang voordat je een hostingplatform kiest. Verduidelijk de structuur, functies, bestanden die u wilt hosten en kies de aanbieding die het beste bij u past.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map