Hoeveel kost het om een ​​website te migreren?

Hoeveel kost het om een ​​website te migreren?


Dus je hebt besloten om een ​​website te migreren. De beslissing om dat te doen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals de wijziging van uw webdesigndoelen, de groei van uw webgebaseerde bedrijf, de wens om een ​​platform met meer functies te gebruiken enz..

Welke redenen en doelen u ook nastreeft, terwijl u de beslissing neemt om over te schakelen naar een andere service, u zult zeker met dezelfde vragen worden geconfronteerd: welke migratieoptie heeft meer de voorkeur en hoeveel kost het om uw kant-en-klare project van het ene platform naar het andere over te dragen?

Er zijn eigenlijk verschillende aspecten die van invloed zijn op de keuze van het platform en de kosten van het migratieproces van de website. Dit hangt in feite af van het type project dat u uitvoert, de huidige omvang en functionaliteit, de doelen die u nastreeft, het budget dat u bezit en tal van andere aspecten.

Er is echter nog een factor waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om het berekenen van de kosten van het proces van websiteoverdracht. Dit is het type platform waarop uw website is gebaseerd en het platform waarnaar u wilt overschakelen. Daarom is het nu hoog tijd om de basismanieren van websitemigratie te bespreken op basis van het type platform waarop uw project is gebouwd.

1. Hosting naar Hosting Website Migratie

Schakelen tussen hostings is een vrij wijdverbreid proces. Er zijn veel van betrouwbare hostingproviders die perfecte laadtijden, betaalbare prijzen, maximale veiligheid, betrouwbaarheid en 100% uptime bieden. Dus als uw huidige webhosting niet aan uw wensen of verwachtingen voldoet, kunt u altijd overstappen naar een andere provider. Zorg ervoor dat u een echt vertrouwde service kiest die overeenkomt met uw vereisten en behoeften.

Laten we eens kijken naar het overstapproces Siteground naar Bluehost om u een algemeen idee te geven van de nuances die het proces met zich meebrengt.

Siteground naar Bluehost

Verander nu uw hosting

Bluehost biedt eigenlijk een vertrouwde en soepele websitemigratieservice om u het gevoel te geven dat uw projecten en alle bestanden correct zijn overgebracht. Hoewel het proces van websitemigratie over het algemeen een tijdrovend proces is, maakt Bluehost het veel eenvoudiger en handiger in vergelijking met andere hostingproviders. Houd er echter rekening mee dat Bluehost momenteel geen migratieondersteuning biedt voor VPS-, Reseller- of Dedicated Server-accounts.

Om uw Siteground-websitehosting naar Bluehost over te zetten, zou u dat moeten doen meld u aan voor het platform om uw eigen account aan te maken en de vereiste details te verstrekken. Vervolgens wordt u aangeboden het migratieformulier in te vullen dat beschikbaar is op de overeenkomstige website-pagina om contact op te nemen met Bluehost-professionals, die u zullen helpen het migratieproces te voltooien met een minimale investering in tijd en moeite.

Wat u ook moet weten, is dat u met Bluehost maximaal 5 websites en 20 e-mailaccounts (inclusief alle gerelateerde databases en bestanden) van uw Siteground-account naar het account dat u bij de hosting registreert. Bluehost-professionals helpen u met alle nuances om te gaan en zij zullen elke website verder beoordelen om te controleren of deze naar behoefte functioneert. Bovendien bieden ze 24/7 ondersteuning nadat de migratie van de website is voltooid.

Hoe de website over te zetten van Siteground naar Bluehost

Vanaf vandaag biedt Bluehost complete hostingoplossingen aan voor $ 2,95 per maand, maar dit is exclusief de kosten voor het overdragen van domeinnaamregistraties. Als u al een WordPress-website bezit en niet van plan bent om de migratie ervan toe te vertrouwen aan het ondersteuningsteam van de hostingprovider en u de taak zelf wilt voltooien, volgt hier een snel overzicht van de stappen die u moet nemen:

 1. Log in op het bestaande Siteground-account en gebruik het programma dat het aanbiedt om uw database te exporteren;
 2. Download en sla uw WP-inhoudsmap op met een van de FTP-programma’s van uw voorkeur;
 3. Maak uw Bluehost-account aan en log in op het controlepaneel;
 4. Installeer WordPress (als je het nog niet hebt, met behulp van de instant tool die Bluehost met één klik aanbiedt;
 5. Maak het FTP-account aan in het Bluehost-configuratiescherm om uw bestanden verder te kunnen uploaden naar de nieuw gemaakte WordPress-map;
 6. Start het FTP-programma u heeft gekozen en logt in met uw nieuwe accountgegevens;
 7. Overschrijf de bestaande WP-inhoudsmap, vervangen door degene die u zojuist hebt gedownload van de Siteground-host;
 8. Bereik de sectie Database beschikbaar in het configuratiescherm van uw Bluehost-account en open de phpMyAdmin;
 9. Kies de database die u wilt gebruiken als de bestemming om de geëxporteerde bestanden te verplaatsen;
 10. Ga terug naar je phpMyAdmin-venster en controleer of u de juiste database heeft geselecteerd. Zo ja, dan ziet u de lijst met tabellen in het venster. Selecteer het vakje “Alles aanvinken” onderaan de beschikbare lijst en zet de tabellen neer voordat u uw nieuwe gegevens importeert;
 11. Begin met het importeren van de bestanden: ga naar het tabblad “Importeren” in phpMyAdmin, selecteer “Browse your computer” en zoek het SQL-databasebestand dat u hebt geëxporteerd van de vorige website en start de import;
 12. Zodra je daarmee klaar bent, ga je gang om de nieuwe tabelnamen te controleren. Als ze beginnen met “wp”, hoef je niets te veranderen. Sommige tabellen kunnen echter beginnen met ‘wrp-‘. Open in dit geval de bestandsbeheerder, open het wp-config-bestand in uw public_html-map, klik erop met de rechtermuisknop, kies het gedeelte “Code bewerken”, kies de knop “Bewerken”, scrol omlaag om het ” Stable Prefix ”regel en bewerk deze om de tabellen te laten beginnen met“ wp_ ”;
 13. Verplaats alle site- en databasebestanden naar de tijdelijke URL. Om dat te doen, ga naar de phpMyAdmin-site, kies de WP-opties uit het menu en bewerk de site-URL zoals vereist;
 14. Plak de tijdelijke URL je hebt bij het registreren bij Bluehost, klik op “Go” en controleer vervolgens hoe het werkt;
 15. Sla de permalinks op in het WordPress admin paneel;
 16. Ga naar de domeinbeheerder om uw tijdelijke URL te verwijzen naar de permanente URL in Bluehost;
 17. Zodra de wijziging van de domeinnaamserver is voltooid, logt u in op uw WordPress-beheersite en vervolgens ga naar het gedeelte Algemene instellingen beschikbaar in het bijbehorende tabblad. Hier moet u uw domeinnaam invoeren door de velden “siteadres” en “WordPress-adres” in te vullen. Sla vervolgens de aangebrachte wijzigingen op;
 18. Eindelijk is het hoog tijd om voer uw domein-URL in uw browser in om te controleren hoe uw website werkt. Als alles in orde is, kunt u het proces als succesvol beschouwen.

Zoals u ziet, kost het veel moeite en tijd om uw website handmatig naar Bluehost te migreren. Als u echter besluit om het eens te proberen, kunt u dat met Bluehost gratis doen. Als u echter niet zeker bent van uw vaardigheden en u nog geen ervaring heeft met het migreren van websites, is het echt logisch om deze taak aan professionals toe te vertrouwen.

Probeer Bluehost nu

2. Migratie van CMS naar CMS-website

Heeft u een website gebouwd met CMS en wilt u deze verplaatsen naar een andere voor meer geavanceerde functionaliteit? Zo ja, dan bent u mogelijk geïnteresseerd in het proces van het verplaatsen van uw project van het ene platform naar het andere. Een goede manier om de procedure te illustreren is door de procedure voor het overdragen van een Joomla website naar WordPress. Dat is precies wat we nu gaan doen.

Joomla naar WordPress

Het proces van overstappen van Joomla naar WordPress kan behoorlijk ontmoedigend en tijdrovend zijn, vooral voor niet-ervaren gebruikers. Dit is waar CMS2CMS komt goed van pas. Dit is de tool die je helpt om je op Joomla gebaseerde website in een mum van tijd over te zetten naar WordPress. Het gebruik van de tool impliceert geen codeervaardigheden of webdesignervaring.

U hoeft geen webdesigner te zijn om ermee om te gaan – volg gewoon de tips en richtlijnen die het systeem genereert en kijk hoe uw Joomla-website wordt omgezet in WordPress. De service leidt ook automatisch uw eerdere URL’s om naar de nieuwe om de positie van uw zoekmachine na de migratie te behouden. Om deze stap te voltooien, moet u echter de ReDJ-extensie van tevoren op uw bestaande Joomla-website installeren om de gegevens correct te verzamelen.

Dus, wat is er nodig om uw website van Joomla naar WordPress te verplaatsen met CMS2CMS? Het proces is eigenlijk vrij eenvoudig:

 1. Registreer een account;
 2. Geef de URL van uw website op;
 3. Test de proefversie van de service.

Dat is het. Het gebruik van CMS2CMS vereist geen speciale codeervaardigheden. De service is voor iedereen begrijpelijk en gebruiksvriendelijk. Gemiddeld duurt het ongeveer 15-20 minuten om met de tool een website volledig van Joomla naar WordPress te verplaatsen. Wat belangrijk is, alle gegevens worden gemigreerd zonder downtime voor uw huidige Joomla-website, wat betekent dat het project zonder problemen functioneert. Ten slotte zorgt de service voor 24/7 live chat-ondersteuning voor verder website-onderhoud. Dit is ook erg belangrijk voor gebruikers, die ervoor willen zorgen dat hun websites beschikbaar blijven voor de doelgroep.

3. CMS naar Migratie van Website Builder

Het verplaatsen van websites van Content Management Systemen naar websitebouwers is geen eenvoudig proces, omdat het absoluut de kennis van basisprincipes van coderen impliceert. Dit betekent echter niet dat gebruikers zelden van plan zijn over te stappen van CMS naar website-bouwers. Integendeel, dit is een vrij wijdverbreid proces, aangezien de meeste websitebouwers veel eenvoudiger en handiger zijn in vergelijking met CMS. Ze zorgen ook voor een comfortabelere webontwerpomgeving voor gebruikers, ongeacht hun vaardigheden en ervaring. Ten slotte komt CMS meestal zonder geïntegreerde functionaliteit, waardoor het nodig is om extra plug-ins te zoeken en te gebruiken om uw project high-end ontwerp en prestaties te geven. Daarom lijkt het gebruik van een websitebouwer vaak een meer geprefereerde oplossing.

CMS naar Website Builder

Voor zover WordPress momenteel de meest populaire CMS, Het is logisch om het proces van websitemigratie van dit platform naar de website te illustreren meest populaire website builder, dat is, Wix. In feite kan het migratieproces van een website van WordPress naar Wix op twee belangrijke manieren worden voltooid. De eerste impliceert het inhuren van een professionele service, terwijl de tweede een doe-het-projectoverdracht vereist. Welke oplossing is op lange termijn beter en betaalbaarder? Laten we dat meteen ontdekken.

Professionele website-migratiediensten

Het gebruik van professionele websitemigratieservices lijkt vaak een gunstiger oplossing omdat het de noodzaak om de fijne kneepjes van beide platforms te verkennen en uw kennis over webdesign te gebruiken overbodig maakt. Deze systemen doen al het werk voor u en verwerken alle technische nuances en andere gerelateerde problemen. Ondertussen moet u weten dat het proces van het verplaatsen van bestanden (databases) van WordPress naar Wix is ​​niet zo eenvoudig. Als gevolg hiervan kan het gebruik van gespecialiseerde migratiediensten gewoon onjuist of onvolledig blijken te zijn, alleen omdat een deel van dit werk in de handmatige modus moet worden gedaan.

Ten slotte zijn de kosten van website-overdracht ook afhankelijk van het prijsbeleid van het door u gekozen systeem. De standaardkosten van een websiteoverdracht bedragen ongeveer $ 250. De prijs is inclusief algemene website-migratiediensten, domeinnaamoverdracht, behoud van inhoud, interne optimalisatie en noodzakelijke SEO-diensten. Bovendien moet u mogelijk betalen voor copywriting-services, extra website-optimalisatie en andere vereiste opties. Precies daarom is samenwerking met professionele dienstverlening niet altijd een redelijke oplossing en werkt het niet voor alle projecten even goed.

DIY website migratie

Handmatige websitemigratie is in veel gevallen een meer geprefereerde oplossing omdat er niemand is die uw website beter kent dan u. Tegelijkertijd impliceert de overdracht van doe-het-zelf-websites vaak enige codeerachtergrond, aangezien u moet zorgen voor de juiste overdracht van uw WordPress-bestanden naar Wix. Dit betreft vooral de overdracht van plug-ins, aangezien er WordPress-plug-ins zijn, die op de lange termijn mogelijk niet compatibel blijken te zijn met uw nieuwe Wix-website. Bovendien moet u rekening houden met de nuances van de juiste domeinnaam en inhoudoverdracht, wat meestal de noodzaak van het creëren van een nieuwe website impliceert. Hier is een korte lijst met stappen die u moet ondernemen om de overdracht van uw WordPress naar Wix-website met succes aan te kunnen:

 1. Registreren een nieuw Wix-account;
 2. Kies een geschikte websitesjabloon dat werkt het beste voor uw project;
 3. Bereik uw nieuwe website en maak de pagina’s en de menustructuur, die vergelijkbaar zullen zijn met die op uw WordPress-website;
 4. Upload de bestanden van de vorige database naar uw Wix-server;
 5. Kopieer de vereiste inhoud en controleer het resultaat;
 6. Verbind uw WordPress-domein met Wix. Schakel met dit doel de functie voor vertrouwelijkheidsbescherming uit en deblokkeer de toegang tot de website in het dashboard van uw domeinregistreerder. Ga vervolgens naar het Wix-dashboard, selecteer het gedeelte “Connect Domain” en volg de richtlijnen die het systeem genereert. Vergeet niet de DNS-instellingen van uw domein te wijzigen om het verkeer naar het nieuwe project om te leiden. Lees meer over een domeinnaam verhuizen in deze gids.

Dat gaat allemaal over het overschakelen van de WordPress CMS naar Wix-website builder. Handmatige websitemigratie is bijna gratis voor iedereen. Het enige dat u mogelijk moet betalen, is een Wix-abonnement, maar de kosten zijn afhankelijk van het plan waarvoor u kiest. Bovendien biedt de websitebouwer de mogelijkheid om betaalde widgets en add-ons te kopen en te integreren, maar dit is een optionele oplossing.

4. Website Builder naar CMS-migratie

Wat zijn de redenen om over te schakelen van websitebouwers naar CMS? De redenen om van het ene platform naar het andere te migreren, kunnen in feite talrijk zijn. Hoewel websitebouwers handig, eenvoudig, intuïtief, boordevol functies en betaalbaar zijn, is hun functionaliteit mogelijk niet voldoende om uw website te laten groeien. In dergelijke situaties kunnen gebruikers van plan zijn over te schakelen van websitebouwers naar CMS, die over het algemeen krachtiger zijn en een diepere functionaliteit bieden, waardoor vrijheid van handelen wordt geboden. Welke reden je ook hebt om tussen de platforms te wisselen, je hebt ook twee opties. Hier gaan ze:

Het gebruik van website-migratieprogramma’s

Net als bij de migratie van WordPress naar Wix, bestaat de mogelijkheid om een ​​van de gespecialiseerde website-migratieprogramma’s te kiezen. CMS2CMS kan hier ook worden gebruikt als een vertrouwd hulpmiddel om een ​​project van het ene platform naar het andere over te brengen. Met het systeem kunnen veelzijdige website-elementen worden verplaatst, waaronder webpagina’s, teksten, afbeeldingen, mediabestanden, gebruikersinformatie en groepen, opmerkingen en nog veel meer. Het wordt geleverd met de online calculator, waarmee u de geschatte kosten van uw websitemigratie vooraf kunt inschatten. Dit is een handige optie voor de meeste gebruikers die op zoek zijn naar opties voor websitemigratie.

Wix naar WordPress

Houd er echter rekening mee dat u ook problemen kunt ondervinden bij het gebruik van website-migratieprogramma’s. Het betreft veelal technische fouten die vaak onmisbaar zijn bij geautomatiseerde website transfer. Bovendien mag u de kosten van het gebruik van deze tools niet vergeten, die over het algemeen rond de $ 250 bedragen, afhankelijk van het platform waarvoor u kiest.

Handmatige website-overdracht

Om over te schakelen van Wix naar WordPress, kunt u ook een aantal handmatige stappen voltooien om uw website-inhoud en ontwerpelementen correct over te dragen. Hier is een kort overzicht van de stappen die u moet ondernemen om de migratie van uw DIY-website tot een succes te maken:

 1. Kies de beste hosting voor uw website, aangezien WordPress geen geïntegreerde hostingoplossingen biedt. Houd bij het maken van de keuze rekening met de kosten van hostingplannen en de voorwaarden die deze bevatten. Over het algemeen kunnen de kosten van hosting beginnen met $ 3-5 per maand tot $ 150. Dit hangt af van het systeem waar je voor gaat. De kosten voor het hosten van een website met Bluehost bedragen bijvoorbeeld slechts $ 2,95 / maand. Dit is momenteel de beste hostingoplossing voor WordPress-websites.
 2. Installeer WordPress. Dit is gemakkelijk, snel en gratis omdat het CMS geen kosten in rekening brengt voor downloaden en installeren.
 3. Kopieer Website Design. Voor zover WordPress het niet toestaat het volledige website-ontwerp te kopiëren zoals het is, is het uw taak om een ​​soortgelijk project te maken, waarbij u een van WordPress-sjablonen aanpast. Houd er echter rekening mee dat WordPress-sjablonen ook kunnen worden betaald en dat hun kosten tot $ 100 per thema kunnen oplopen.
 4. Exporteer de gegevens van de Wix-website naar WordPress. Dit gebeurt ook in de handmatige modus. Kopiëren (creëren) webpagina’s, berichten toevoegen, uploaden (integreren) mediabestanden enz.
 5. Integreer plug-ins. Een van de hoogtepunten van het CMS is de mogelijkheid van plug-inintegratie. Gelukkig wordt het systeem geleverd met een brede uitbreiding van plug-ins die de prestaties van uw website kunnen verbeteren. Plug-ins kunnen echter ook gratis en betaald zijn. Hun kosten bedragen over het algemeen ongeveer $ 50.
 6. Afbeeldingen importeren. Houd er rekening mee dat WordPress niet automatisch afbeeldingen van uw Wix-website importeert. Bereid u dus voor om dat handmatig te doen door de plug-in WordPress Import External Images te installeren en vervolgens te activeren.
 7. Stel Permalinks in. Zodra u klaar bent met het proces van uw website-overdracht, moet u permalinks controleren en instellen om een ​​goede verkeersomleiding en behoud van de SEO-posities van uw website te garanderen.
 8. Domeinnaam overdragen. Controleer de gedetailleerde handleiding.
 9. Controleer de prestaties van uw website. Om ervoor te zorgen dat uw nieuw gemaakte WordPress-website goed werkt, moet u de prestaties controleren voordat u uw Wix-account deactiveert.

Zoals je ziet, is het proces van overschakelen van Wix naar WordPress niet zo moeilijk. Tot op zekere hoogte is het minder ingewikkeld in vergelijking met het omgekeerde proces. Wat u nodig heeft, is zorgvuldig de grote stappen te volgen om de onmisbare nuances niet over het hoofd te zien.

Kortom, er zijn vier belangrijke manieren om websites te migreren. Elk van hen heeft zijn eigen prijsspecificaties en voorwaarden. Bekijk de onderstaande tabel om een ​​idee te krijgen van wat elke optie inhoudt.

Manieren van websiteoverdracht
Kosten van websiteoverdracht
Hosting voor hostingGratis tot $ 3,95 / maand of meer (gebaseerd op de gekozen hosting)
CMS naar CMSHangt af van websiteparameters (het gebruik van een online rekenmachine zal helpen bij het inschatten van de kosten van websiteoverdracht)
CMS naar Website BuilderGratis tot ongeveer $ 150 op basis van de kosten van de gekozen website-migratietool
Website Builder naar CMSVanaf $ 150 (in het geval van het gebruik van de migratiesoftware) en tot ongeveer $ 320 en meer voor handmatige website-overdracht

Bottom Line

De uiteindelijke kosten van websitemigratie zijn afhankelijk van de optie die u hiervoor kiest. Al met al zijn er vier mogelijke manieren van websitemigratie die afhangen van het type platform waarop uw website is gebouwd en het platform waarnaar u wilt overstappen.

 • Als u besluit om van de ene hostingprovider naar de andere over te stappen, zullen de kosten van website-overdracht uiteindelijk afhangen van de prijs van het abonnement waarvoor u gaat. Bluehost biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van de professionele hulp van hun experts en rekent $ 2,95 / mo aan voor verder gebruik van het gekozen plan.
 • Als u van plan bent om van het ene CMS naar het andere te gaan, zijn de kosten van website-overdracht ook afhankelijk van de optie die u voor dit doel selecteert. CMS2CMS is bijvoorbeeld de website-migratieservice die wordt geleverd met de online calculator die dit mogelijk maakt schat de geschatte kosten van de definitieve overdracht van de website. Deze kosten worden berekend op basis van de belangrijkste parameters van uw website, zoals het aantal webpagina’s, gebruikers, mediabestanden, opmerkingen en andere website-elementen die u van plan bent naar de nieuwe website te verplaatsen.
 • De kosten voor het overzetten van een website van CMS naar website builder worden ook bepaald door de optie die u hiervoor kiest. Dus als u besluit de website-migratieservice te gebruiken, kunnen de kosten van het gebruik ervan rond de $ 150 bedragen. Wat het omgekeerde proces betreft, kan het uiteindelijke budget voor websiteoverdracht oplopen tot $ 320 in het geval van handmatige websiteoverdracht.

Het is dus vanaf het begin niet te zeggen hoeveel u betaalt voor het verplaatsen van uw website van het ene platform naar het andere. De kosten worden individueel bepaald voor elk type project en het platform waarop het is gebouwd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map