Iemand inhuren om een ​​website te bouwen

Iemand inhuren om een ​​website te bouwen


Het kiezen van de juiste ontwikkelaar voor uw toekomstige website is een moeilijk proces. Het bevat zoveel factoren om te overwegen. Wordt het een freelancer of een bureau? Hoeveel kost het project? Hoe vind je een vertrouwde specialist? Is het beter om het bouwproces af te handelen met websitebouwers?

Om die vragen te beantwoorden, is het nodig om een ​​duidelijk begrip te hebben van de toekomstige doelen en belangrijkste doelstellingen van het project.

Het is essentieel om de structuur, het menu en de functies van de pagina’s die u op uw site wilt hebben, te definiëren. Of het nu gaat om een ​​blog, een digitale winkel of de website van een bedrijf.

Hoe te huren & Hoeveel moet iemand betalen om een ​​website te bouwen:

 1. Beslis wie je nodig hebt
 2. Hoe u een vertrouwde webontwikkelaar kunt vinden?
 3. Hoeveel kost het?
 4. Het inhuren van een Developer vs Website Builder
 5. Bottom Line

Nadat je alle implementaties die je nodig hebt hebt verduidelijkt, is het gemakkelijker om een ​​goede webontwikkelaar te kiezen. Bekijk onze gedetailleerde gids over hoe u iemand kunt kiezen om een ​​website te bouwen.

1. Beslis wie je nodig hebt

Mogelijk moet u een website bouwen helemaal opnieuw of breng alleen enkele wijzigingen aan op een reeds bestaande site. Om deze reden moet je goed nadenken over wie je eigenlijk nodig hebt om de taak uit te voeren.

Webdesigners versus webontwikkelaars

De meeste nieuwkomers zien het verschil niet tussen ontwerpers en ontwikkelaars. Het is een eerste veelgemaakte fout om te vermijden. We gaan het verschil verduidelijken:

 • Een ontwerper – het is voornamelijk een persoon die het uiterlijk van de site aanpast. Hij of zij houdt zich bezig met het maken van pictogrammen, knoppen, afbeeldingen en andere elementen voor de pagina. Ze werken met verschillende grafische editors en ontwerpprogramma’s;
 • Een ontwikkelaar – is de persoon die zich bezighoudt met de implementatie van de website. Hij of zij schrijft codes, advertentiescripts, bewerkt sitebestanden en werkt samen met andere instrumenten die verband houden met webontwikkeling.

Terwijl webtechnologieën evolueren, worden ook steeds meer webdesigners betrokken bij het implementatieproces. Een webdesigner combineert eigenlijk de functies van ontwikkelaar en traditionele ontwerper met expertise in HTML, CSS en enkele andere programmeertalen.

Fulltime specialist versus freelancer

Als u nu weet wie u daadwerkelijk nodig hebt om de taak te volbrengen, wordt het hoog tijd dat u beslist waar u op zoek gaat naar een webontwikkelaar. Of het nu gaat om een ​​freelancer, een fulltime specialist of een full-cycle ontwikkelingsbureau. De keuze hangt volledig af van de details van het project:

 • Freelancers – ze lijken een betere optie voor het geval u slechts enkele kleine aanpassingen nodig heeft. Beide partijen kunnen vooraf over de tijd en biedingen onderhandelen. Freelancers kunnen ook van pas komen als u in de loop van de tijd dagelijks moet hardlopen;
 • Fulltime specialisten – ze zijn een goede optie als u constant wijzigingen en verbeteringen op uw website moet verwerken. Het is logisch als u wilt dat iemand het project constant voor zijn rekening neemt. Het verwijst meestal naar een aantal ingewikkelde websites die veel handwerk vereisen (enorme nieuwsportalen, forums, enz.);
 • Full-Cycle-agentschappen – deze optie is de beste keuze voor mensen die full-cycle services nodig hebben, van het bouwen en onderhouden van de website tot het produceren van SEO-vriendelijke inhoud, het promoten van de site, enz. Bureaus hebben meestal een pool van experts op verschillende gebieden, van codeerders en ontwerpers tot copywriters , promotors en marketeers.

Uw keuze heeft invloed op de kosten van het project. Fulltime ontwikkelaars en bureaus brengen meestal meer in rekening in vergelijking met freelancers. Het is altijd beter om van tevoren je werkbereik te plannen om je aan het budget te houden.

2. Hoe u een vertrouwde webontwikkelaar kunt vinden?

Het wereldwijde web reserveert veel ruimte om iemand te zoeken die voor u een website kan bouwen. Gebruikers kunnen controleren op enkele toonaangevende freelance-netwerken zoals UpWork en Fiverr of bekijk de lijst met lokale bedrijven en instanties. Hoewel men bij het vinden van een leidinggevende nauwelijks problemen zou ondervinden, slagen de meeste mensen er niet in een betrouwbare specialist van een amateur te definiëren.

Ervaren ontwikkelaars versus amateurs

 • Ervaren specialisten – ze werken sneller met minimale fouten. Het resulteert in minder foutopsporing en lagere kosten. Anderzijds rekenen ze hogere tarieven;
 • Amateurs – ondanks lagere tarieven besteden onervaren ontwikkelaars meer tijd aan het oplossen van bugs en het corrigeren van fouten. Hun werk vereist extra herzieningen, wat resulteert in meer uren.

Sommigen vinden het moeilijk om een ​​bewezen professional te vinden. Om deze reden hebben we een lijst met vragen die u zullen helpen bij het kiezen van een ervaren webontwikkelaar en bespaar je tijd en geld:

 1. Wat zijn de inclusieve projectkosten? Zorg ervoor dat de samenwerkingsvoorwaarden duidelijk zijn zonder verborgen kosten. U moet duidelijk begrijpen waarvoor u betaalt en wat u voor dat geld krijgt.
 2. Hoe lang duurt het proces? Een ervaren ontwikkelaar zal altijd rekening houden met mogelijke onvoorspelbare gelegenheden. Dit kan vertragingen veroorzaken. Daarom is een nauwkeurige tijdsinschatting essentieel.
 3. Wat is bij de prijs inbegrepen? Zoek uit of de prijs al ontwerp en ontwikkeling omvat, dus ik hoef geen specialisten in te huren.
 4. Wie gaat er aan het project werken? Als u voor een bureau kiest, is het beter om de lijst te bekijken van alle specialisten die op de website zullen werken. Dit is om ervoor te zorgen dat ze over voldoende vaardigheden beschikken om het project aan te kunnen.
 5. Vraag naar het portfolio. Het maakt niet uit of je een freelancer of een fulltime specialist inhuurt. Vraag hen altijd om hun portfolio te tonen. Mogelijk vindt u websites die dicht bij uw project staan. Het betekent dat de specialist het zeker zal redden.
 6. Vraag naar het CMS-type. U bent degene die doorgaat met verder websitehandwerk. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het systeem werkt. Soms is het aan jou welk CMS te gebruiken. Bovendien bieden gerenommeerde bureaus speciale trainingen en CMS-gidsen aan.

Vergeet niet de reputatie op het web te controleren door getuigenissen en recensies van eerdere klanten te lezen.

3. Hoeveel kost het?

Het wordt hoog tijd dat we bij cijfers en cijfers komen. Het eerste dat u moet weten, is of u een vast tarief of een uurtarief betaalt. Beide soorten betalingen bevatten enkele hits en missers. We bieden een eenvoudige manier om een ​​beslissing te nemen over de best passende structuur:

 • Uurloon – het beste voor kleine projecten die niet langer dan een week duren. De structuur overweegt een freelancer in te huren;
 • Vaste prijs – goed voor gecompliceerde enorme websites die enkele maanden nodig hebben om te ontwikkelen. De structuur overweegt een full-cycle bureau in te huren met alle acties inbegrepen in de prijs.

NOTITIE: Houd er rekening mee dat de bouwkosten van de website individueel zijn. Ze zijn afhankelijk van tal van factoren zoals complexiteit, webbouwtechnologieën, tijdsbestekken en meer. Met een duidelijke blauwdruk van het project kunt u ten minste de gemiddelde siteprijs schatten.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van de website

Bekijk de lijst met factoren die de uiteindelijke kosten van het bouwproces van de website bepalen:

 • Een freelancer inhuren om een ​​website met gemiddelde complexiteit te bouwen – ongeveer $ 2.500 per enkele site. De minimumprijs voor een professioneel portfolio of een eenvoudige online winkel kan beginnen vanaf $ 1.000 en oplopen tot $ 3.000 per week, afhankelijk van de componenten en functies die u nodig heeft.
 • Een bureau inhuren om een ​​website met gemiddelde complexiteit te bouwen – tot $ 50.000. De minimumprijs voor de website van een bedrijf begint vanaf $ 10.000. Als u full-cycle services nodig heeft, zoals SEO, Onderhoud & Ondersteuning, voorbereider om tot $ 50.000 te betalen.

Gezien dergelijke tarieven ziet het zelf afhandelen van het bouwproces van de website eruit als een meer kosteneffectieve oplossing. Bovendien maken website-bouwers het gemakkelijk om te gaan met sites van elk type en complexiteit zonder speciale vaardigheden. Het kost je nauwelijks meer dan $ 80 per jaar!

4. Het inhuren van een Developer vs Website Builder

Website-bouwers komen als een snellere en kosteneffectievere oplossing om een ​​site te maken met een kras. Ze besparen ons tijd en maken het eenvoudig om het project zelf te beheren zonder tussenkomst van derden. Ze zijn goedkoper en gemakkelijker te gebruiken.

Hoewel het inhuren van een webontwikkelaar enkele maanden kan duren om het project te voltooien, heeft de online software 2-3 uur nodig om een ​​kant-en-klare website te maken en te publiceren. We hebben enkele van de meest betaalbare en populaire platforms gemarkeerd.

Wix – De beste websitebouwer met slepen en neerzetten

WIX - De beste websitebouwer met slepen en neerzetten

Wix – is een flexibel website-bouwinstrument om de ontwikkeling van verschillende soorten websites aan te kunnen. Het is goed voor kleine bedrijven en de sites van het bedrijf, maar ook voor professionele blogs en kleine digitale winkels. Een gebruiker heeft niet eens te maken met coderen of programmeren. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Eenvoudige editor – Wix biedt een intuïtieve drag-and-drop-functie om website-inhoud toe te voegen en te beheren;
 • Wix ADI – het op AI gebaseerde platform dat binnen enkele minuten websites bouwt. Een gebruiker hoeft alleen enkele projectkenmerken aan te geven, de zakelijke niche te kiezen en verschillende aanvullende vragen te beantwoorden. Het systeem verwerkt antwoorden en biedt een kant-en-klare sitelay-out met reeds geïntegreerde functies, widgets, website-blokken en secties die ook kunnen worden bewerkt;
 • Mobielvriendelijke sjablonen – een selectie van professionele thema’s omvat talrijke categorieën sjablonen die even goed werken op verschillende mobiele apparaten;
 • Wix App Market – de speelkamer levert talloze gratis widgets en add-ons voor een betere website-flexibiliteit;
 • eCommerce-functie – Wix brengt een set eCommerce-tools voor kleine bedrijven en digitale winkels.

Degenen die geen ingewikkelde websites nodig hebben, zullen profiteren van het Combo-plan. Het begint bij $ 8,5 per maand. U kunt echter tot 5% besparen en twee jaar vooruit betalen. Het kost je slechts $ 8 per maand inclusief hosting en gratis domeinnaam. Lees meer over Wix betaalde opties in dit onderzoek.

Wix heeft een eigen pool van experts die te huur zijn. Gebruikers kunnen ze op een aparte vinden Wix Arena-platform. Het is een digitale marktplaats met honderden specialisten op het gebied van webdesign en programmeren speciaal voor Wix-powered projecten. Ze zullen u helpen om de reeds bestaande site aan te passen en om vanaf de grond een nieuwe voor u te ontwerpen. Gebruikers kunnen de profielen van experts bekijken met portfolio’s, het aantal voltooide projecten, revues van klanten en sterbeoordelingen.

Probeer Wix gratis

Shopify – Het beste e-commerceplatform om online te verkopen

Shopify - Het beste e-commerceplatform om online te verkopen

Shopify – is de bewezen leider in de niche van de ontwikkeling van digitale winkels. Met het platform kunnen beginners en professionals webwinkels van elke omvang creëren, van kleine winkels tot groeiende wereldwijde marktplaatsen. Het heeft een intuïtieve editor met WYSIWYG-functies naast fantastisch uitziende responsieve sjablonen, geavanceerde hulpmiddelen voor product- en voorraadbeheer, promotie- en marketinginstrumenten, enz..

 • Geavanceerd productbeheer – beheer uw producten en inventaris vanuit één dashboard. De editor heeft een eenvoudige functionaliteit om nieuwe goederen toe te voegen, productcategorieën, collecties en catalogi te creëren, valuta in te stellen, verschillende betalingsgateways te integreren, enz..
 • 3D Warehouse-technologie – vertegenwoordig uw producten op de meest aantrekkelijke manier. Upload afbeeldingen die het gevoel van aanwezigheid garanderen, zodat klanten de kenmerken en voordelen van het item kunnen observeren.
 • Marketing en promotie – sites maken met geïntegreerde marketingtools. Breid uw mailinglijst uit, sluit formulieren voor gebruikersacquisitie in, start loyaliteitsprogramma’s, deel promotiecodes en kortingsbonnen, voer seizoensverkopen uit en meer.
 • Gegenereerde rapporten – het systeem heeft ingebouwde analyse- en rapportagetools om de verkoop bij te houden, de meest succesvolle producten en belangrijke verkeerskanalen onder de aandacht te brengen. Rapporten bevatten gedetailleerde informatie over advertentiecampagnes om de resultaten in realtime te volgen.

Shopify biedt verschillende plannen om aan uw eCommerce-behoeften te voldoen. Gebruikers kunnen beginnen met het vormen van een eenvoudige Facebook-winkel met het Lite-abonnement vanaf $ 9 per maand of een groeiende en schaalbare digitale marktplaats met onbeperkte verkoopfuncties voor $ 299 per maand. Medium-abonnementen omvatten Basic- en Shopify-abonnementen die respectievelijk $ 29 en $ 79 per maand kosten.

Net als Wix is ​​Shopify een bewezen leider in zijn specifieke segment. Het platform is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerde eCommerce-webtools. Om deze reden werkt het samen met zowel individuen als instanties die een handje helpen bij het verfijnen van uw toekomstige winkel. Gebruikers zijn vrij om experts in te huren op verschillende gebieden, van logo- en webdesigners tot e-mailmarketingspecialisten en SMM-managers, SEO-specialisten, programmeurs, enz. Ze zullen een reeds bestaande Shopify-website aanpassen of een nieuwe maken. Het enige dat u nodig hebt, is een nieuwe baan maken op de Shopify-markt en wachten tot experts rechtstreeks contact met u opnemen.

Probeer Shopify gratis

WordPress – Het beste gehoste CMS ter wereld

WordPress - Het beste gehoste CMS ter wereld

WordPress – is het nummer 1 CMS met miljoenen actieve gebruikers. Het platform werd oorspronkelijk gelanceerd om op inhoud gebaseerde websites, blogs en kleine bedrijfssites te maken. Het is in de loop der jaren echter geëvolueerd en biedt nieuwe manieren om het project uit te breiden tot een digitale winkel. De tool zelf kan een beetje leercurve en codering vereisen, hoewel de inhoudseditor erg intuïtief is (zie Elementor-beoordeling) en verschilt nauwelijks van typische drag-and-drop-instrumenten. Bovendien behoudt WordPress als open source-tool meer flexibiliteit en vrijheid in termen van webdesign of maatwerk.

 • Flexibiliteit – WordPress biedt toegang tot de broncode van de sjabloon. Gebruikers kunnen de code wijzigen, nieuwe functies toevoegen, aangepaste ontwerpelementen maken, enz. De taak vereist goede technische vaardigheden.
 • Plug-ins en sjablonen – WordPress beschikt waarschijnlijk over de plug-inselectie van widgets die ter plaatse kunnen worden toegevoegd, van analyse- en contactformulieren tot galerijen, antispaminstrumenten, shortcodes, enz. Gebruikers kunnen kiezen uit duizenden betaalde en gratis sjablonen die verwijzen naar letterlijk elk bedrijf niche.
 • e-commerce – plug-ins zoals WooCommerce maken het mogelijk om uw eigen online winkel op te zetten. Hier is weinig codering vereist, terwijl alle belangrijke instellingen intuïtief zijn. U krijgt een volledig functionele tool voor productbeheer die hetzelfde is als elke andere editor voor slepen en neerzetten.
 • Wereldwijde community voor ontwikkelaars – het vinden van een WP-liefhebber of experts om te helpen bij het instellen van de site, integratie van plug-ins of aanpassing is een fluitje van een cent als het gaat om WordPress. Ze zullen helpen om een ​​nieuwe site helemaal opnieuw te maken of de bestaande te wijzigen. Bovendien zullen gebruikers tonnen video-tutorials, blogforums, enz. Vinden.

Het CMS zelf is gratis. Je hebt echter een domeinnaam en hosting nodig om live te gaan met je website. Dit is waar voor WP geoptimaliseerde serveroplossingen van pas zullen komen. Bluehost is de beste hostingprovider voor elk type WordPress-site. Het biedt een domein van 1 jaar, integratie met WP, gratis plug-ins, thema’s en andere functies in elk abonnement vanaf $ 2,95 per maand. Het klinkt als een echt koopje, aangezien systeemupdates, back-ups en het aangepaste WP-dashboard al bij de prijs zijn inbegrepen.

Probeer WordPress gratis

uKit – De eenvoudigste website-bouwer voor kleine bedrijven

uKit - De eenvoudigste website-bouwer voor kleine bedrijven

uKit – is waarschijnlijk de gemakkelijkste websitebouwer om binnen enkele minuten sites te maken zonder absoluut technische vaardigheden. Het beschikt over een eenvoudige interface, de laagste tarieven en een professioneel ondersteuningsteam. Het is goed voor eenvoudige websites zoals professionele portfolio’s, blogs en sites van één pagina. Er zijn geen speciale vaardigheden nodig om een ​​professioneel ogende site te bouwen met uKit. Het platform heeft de volgende voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken – WYSIWYG-bewerkingstool maakt het gemakkelijk en snel om nieuwe inhoud toe te voegen, blokken te verwijderen en te wijzigen, mediabestanden bij te voegen, enz .;
 • Gratis adaptieve sjablonen – uKit heeft een verzameling professioneel ogende en mobiel-ready sjablonen;
 • Professionele ondersteuning – ondersteuningsspecialisten helpen u om elk probleem op te lossen via Skype en e-mail;
 • SEO en promotietools – ondanks de eenvoud van het platform, laat het gebruikers nog steeds omgaan met SEO-instellingen zoals metabeschrijvingen en titels, focuszoekwoorden, enz.

De software biedt 4 grote plannen, afhankelijk van de projectvereisten. Het minimale pakket bevat alleen baseline-bouwtools voor een prijskaartje van $ 5. Een basisplan is geavanceerder. Het biedt aanvullende stat- en rapportagetools voor de maandelijkse prijs van $ 10. eCommerce- en Pro-abonnementen zijn voor geavanceerde gebruikers die kleine winkels of meer gecompliceerde kleine bedrijfssites moeten starten. De abonnementen kosten respectievelijk $ 12 en $ 15 per maand. Met een abonnement van 2 jaar bespaart u een paar dollar vanaf $ 2,50 per maand.

Probeer uKit gratis

Bottom Line

Het is aan u en uw budget of u iemand inhuurt om uw website te bouwen of kiest voor een online platform. Aan de andere kant, moderne software is een kosteneffectievere en eenvoudigere oplossing gebleken. U zult minder tijd besteden aan het helemaal opnieuw maken van een site en u zult zelf bij het proces betrokken raken. Het is duidelijk een betere optie voor eenvoudige websites en kleine e-commerceprojecten. Bekijk alle voordelen waarmee moderne platforms zich kunnen verzetten tegen webontwikkelingsteams.

WebontwikkelaarsWebsite-bouwers
Prijs:ongeveer $ 2.000 voor een basissite + jaarlijks domein en hostingkosten ($ 50- $ 70)Ongeveer $ 100 per jaar inclusief domein en hosting
Vaardigheden:Geen technische vaardigheden vereist (alleen voor verder onderhoud en beheer)Geen technische vaardigheden vereist. Intuïtieve drag-and-drop-editor.
Ontwerp:Website ontwerp op maatGratis voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen voor verschillende websitecategorieën
Flexibiliteit:Extra functionaliteit voor de extra prijsGratis apps, widgets en integratie met derden
Extra kosten:U moet een plek vinden om uw website te hostenDomein en hosting inbegrepen in het plan
Complexiteit:Website van enige complexiteitGoed voor eenvoudige websites en sites voor kleine bedrijven, e-commerce, bedrijfswebsites, enz.

Website-builders zijn goedkoper en gemakkelijker te gebruiken. Ze komen sneller met het kant-en-klare project. Het gebrek aan technische vaardigheden en ervaring kan echter een struikelblok zijn op weg naar het bouwen van een complexer project. Mogelijk hebt u een aantal bewezen experts nodig op het gebied van webbouw. Dit is waar u onze gids misschien nuttig vindt.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map