Overschakelen van Webflow naar WordPress

overschakelen van webflow naar wordpress


Heb je een besluit genomen om over te schakelen Webflow naar WordPress? De reden voor een dergelijke actie kan verschillen met betrekking tot uw huidige doelstellingen voor webdesign, prioriteiten, type website dat u uitvoert, budget en andere vitale aspecten.

In het huidige aantal gevallen worden website-eigenaren echter gedreven door dezelfde doelen: ze willen de prestaties van hun projecten verbeteren en verkeer genereren of hebben een flexibeler en functierijk systeem nodig om aan hun website-ontwikkeling te blijven werken. Met andere woorden, als er iets is waar u niet tevreden mee bent wanneer u Webflow gebruikt, kunt u overwegen om naar WordPress te migreren.

Welke bedoelingen u ook heeft en welke doelen u ook nastreeft, u moet er rekening mee houden dat het overschakelen van Webflow naar WordPress helemaal niet eenvoudig en snel zal zijn. Het feit dat WordPress een CMS is en Webflow een websitebouwer spreekt voor zich. Bereid u dus voor op het afhandelen van alle nuances van het migratieproces. Deze laatste hebben niet alleen betrekking op technische aspecten.

U moet er ook voor zorgen dat u uw Webflow-websiteverkeer naar de nieuwe hosting doorstuurt, met behoud van de oude domeinnaam. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de overdracht van inhoud. Het punt is dat inhoudstypen verschillen, evenals hun weergave-opties in elk systeem. Dit betekent dat uw inhoud mogelijk niet beschikbaar is na de migratieprocedure of dat er bugs zijn die u op tijd moet oplossen.

Lees ook:
Webflow versus WordPress – een diepgaande vergelijking.

Het volgende probleem dat u moet oplossen, is het behoud van de positie van uw websitezoekmachine. Het spreekt voor zich dat de positie van uw projectzoekmachine niet mag verslechteren als gevolg van de migratieprocedure. Zo’n uitgebreid complex van acties vereist nauwkeurige aandacht en doelbewuste aanpak.

Deze gids kan nuttig zijn voor elke gebruiker, die op het punt staat over te stappen van Webflow naar WordPress. Ga het nu verkennen!

Professionele websiteoverdracht of doe-het-zelf?

Het proces van websitemigratie kan een behoorlijke uitdaging zijn voor beginners en zelfs voor webdesignexperts, die dat nog nooit eerder hebben gedaan. Als u echter alle stappen die de procedure met zich meebrengt en hun complexiteit duidelijk begrijpt, wordt het migratieproces voldoende vereenvoudigd om het zelf aan te kunnen..

Maar hoe zit het met die gebruikers, die geen idee hebben van het proces van websiteoverdracht? Zijn er oplossingen voor het bereiken van het gewenste resultaat? In zo’n situatie kunt u eigenlijk op twee manieren kiezen. Daar zijn ze:

Geautomatiseerde websitemigratieprogramma’s

Deze systemen zijn specifiek afgestemd op de behoeften van gebruikers, die het enige doel nastreven: website-overdracht. Ze maken het eenvoudig om bijvoorbeeld een website van Webflow naar WordPress te verplaatsen, rekening houdend met de grote nuances van dit complexe proces. Tegelijkertijd kunnen deze services gewoon niet rekening houden met de kleinste nuances van uw websitetransfer.

Het punt is echter dat Webflow en WordPress unieke systemen zijn en elk van hen heeft zijn eigen functies en specificaties die gewoon niet over het hoofd kunnen worden gezien. Anders loop je het risico om een ​​compleet verwend product te bemachtigen. Geautomatiseerde website-overdracht is dus niet de beste oplossing. Bovendien kan het de reden worden van functionele en technische problemen die u zelf moet oplossen. Ten slotte worden de meeste website-migratieprogramma’s betaald aangeboden. Zijn ze op lange termijn de investering waard? Waarschijnlijk niet.

Transfer experts inhuren

Bekwame webontwikkelaars zijn op de hoogte van alle stappen van het migratieproces van de website en van alle nuances die het succes van de hele onderneming kunnen maken of breken. Dit is een verdienste op zich, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het proces van het omschakelen van uw website van Webflow naar WordPress, omdat u volledig vertrouwt op hun professionaliteit en deskundigheid.

Een ander onmiskenbaar voordeel is dat u na voltooiing van het proces met hen in contact zult blijven. Als er iets misgaat, neem je gewoon contact met hen op om het probleem op te lossen.

Lees ook:
Iemand inhuren om een ​​website te bouwen.

Het is natuurlijk aan jou om de meest geschikte optie te kiezen, maar waarom probeer je de taak niet zelf uit te voeren? U hoeft daarvoor geen superspecialist te zijn, maar houd er rekening mee dat sommige vaardigheden en kennis voor u van pas kunnen komen. Als u denkt dat u het wilt proberen, volgt u de richtlijnen die we voor u hebben opgesteld om de procedure te vereenvoudigen.

Overstappen van Webflow naar WordPress – De ultieme gids

Zodra u zich realiseert dat u klaar bent om het migratieproces van de Webflow-naar-WordPress-website te starten, moet u deze onmisbare stappen volgen om succes te behalen.

 1. Voordat u begint, moet u een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee systemen begrijpen. Webflow is een websitebouwer. Dit betekent dat het alle bestanden en advertentie-inhoud op zijn eigen servers opslaat. WordPress is op zijn beurt een CMS dat geen geïntegreerde hosting biedt en daarom worden projecten die ermee zijn gebouwd opgeslagen op hosts van derden. Dit betekent dat de eerste must-have-stap voor jou is om een ​​te kiezen vertrouwde hostingprovider (en een geschikt plan) om uw websitebestanden naar over te zetten. We raden aan om te beginnen Bluehost omdat het de best aanbevolen hosting van WordPress is.
 2. Bluehost-dashboard

 3. Installeer WordPress. CMS-installatie is niet helemaal ingewikkeld – volg gewoon de richtlijnen om het binnen een paar minuten aan te kunnen. Als dit echter je eerste CMS-installatie-ervaring is, heb je misschien wat tijd nodig om de tutorial te lezen om de potentieel gevaarlijke nuances te overwinnen, waardoor je de taak mogelijk niet kunt uitvoeren.
 4. Bereik het Webflow-dashboard om de inhoud te exporteren. Houd er echter rekening mee dat niet alle bestanden worden overgedragen in de geautomatiseerde modus. Sommige moet je handmatig overzetten, wat ook tijd en kennis kost. Deze bestanden blijven op uw Webflow-domeinnaam staan. Zorg ervoor dat je ze nadien kopieert. Hier is het korte overzicht van beide inhoudstypen:
  • Inhoud, die automatisch kan worden geëxporteerd, omvat standaard WordPress-pagina’s, galerijpagina’s, blogpagina die samen met de ingezonden berichten wordt geleverd. Teksten, afbeeldingen en ingesloten blokken zijn ook opgenomen in deze bestandscategorie.
  • Inhoud, die mogelijk niet wordt overgedragen, omvat evenement-, product- en albumpagina’s, audio, aangepaste CSS- en stijlelementen, video- en productblokken en indexpagina’s om er maar een paar te noemen.
 5. Ga naar het paneel Webflow-verzamelingen, waar al uw websites en bestanden zijn opgeslagen. Hier kunt u elk project (verzameling) van de website naar WordPress kiezen en overbrengen met behulp van de CMS-export / importfunctie. Om de gewenste collectie te exporteren, opent u de collectie waarin u geïnteresseerd bent en klikt u op de knop “Exporteren”. Kies zoveel collecties als je nodig hebt. Dit kunnen standaardbestanden of producten zijn (als u de eCommerce-website gaat overzetten). Om de producten over te zetten, moet u ze downloaden naar een CSV-bestand om een ​​back-upversie van uw productverzameling op te slaan. U kunt het CSV-bestand verder importeren in uw nieuwe WordPress-website. Activeer het WordPress-logo dat u in het pop-upvenster ziet om het exportproces te starten. Vergeet na het voltooien van het bestandsexportproces niet om het bestand te downloaden en op uw desktopcomputer op te slaan.
 6. Webflow blogpost exporteren

 7. Importeer de inhoud. De volgende stap is het importeren van inhoud. Om de gedownloade bestanden in uw nieuwe WordPress-website te importeren, gaat u naar het configuratiescherm van het CMS en gaat u daar naar de pagina “Tools → Importeren”. U ziet de lijst met services die u kunt kiezen. Kies WordPress en installeer de invoegtoepassing. Dit gebeurt automatisch. Na voltooiing van het downloadproces van het bestand, activeert u de plug-in samen met de importeerlink. Upload en importeer ten slotte de bestanden van het eerste exportbestand dat u naar uw computer hebt gedownload. Ga naar de pagina met importinstellingen en kies de naam voor de inhoud die je wilt overzetten. Het is aan jou om de beschikbare admin-gebruiker te kiezen of om een ​​nieuwe aan te maken.
 8. WordPress Importeer berichten

 9. Afbeelding importeren. Wat u moet weten, is dat WordPress de optie voor het automatisch importeren van afbeeldingen niet ondersteunt. U moet de taak dus handmatig voltooien. Voor dit doel moet u de speciale WordPress-plug-in genaamd “Import External Images Plugin” installeren en activeren. Direct daarna moet u de pagina “Media → Afbeeldingen importeren” openen en het overdrachtsproces starten.
 10. Pas WordPress Permalinks aan. Bij het migreren van Webflow naar WordPress moet het behoud van het verkeer een van de belangrijkste prioriteiten zijn. Om ervoor te zorgen dat u uw websiteverkeer niet verliest, controleert u de nieuw gegenereerde WordPress URL-structuur en past u de permalinks aan, indien nodig. Gelukkig is WordPress een SEO-vriendelijk platform waarmee je alle URL’s correct kunt aanpassen.
 11. Controleer de beschikbaarheid van inhoud. Voor zover niet alle inhoud automatisch van Webflow naar WordPress kan worden overgebracht, moet u de overgebleven bestanden controleren en handmatig verplaatsen.
 12. Pas uw nieuwe website aan. Zodra u klaar bent met de belangrijkste stappen voor het migreren van websites, is het hoog tijd om verder te gaan met het aanpassen ervan. Neem de tijd om de belangrijkste WordPress-nuances te verkennen en begin met het aanpassen van uw project in details. Zorg ervoor dat u de belangrijkste metatags (titels en beschrijvingen) voor elke pagina van uw website correct overzet.

Het is van cruciaal belang om te benadrukken hoe belangrijk het is om uw Webflow-website actief te houden totdat u zeker weet dat het migratieproces is voltooid. Nadat u de prestaties van uw nieuwe website hebt getest, kunt u doorgaan naar de laatste maar toch een van de meest cruciale stappen: domeinnaamoverdracht. Als uw Webflow-website een geregistreerd domein heeft, is het logisch om deze ook naar de geselecteerde hostingprovider te verplaatsen. De regels en de stappen die nodig zijn om de taak uit te voeren, zijn meestal afhankelijk van de host waarmee u wilt werken. Neem dus de tijd om van tevoren de details te bekijken van het hostingplan waarop u zich wilt abonneren.

Bottom Line

Het proces van overschakelen van Webflow naar WordPress is niet helemaal ingewikkeld, maar het vereist nog steeds begrip van het migratieproces, evenals aandacht en wat vaardigheden of achtergrond om het tot een succes te maken.

Nadat u de procedure voor het overzetten van de website heeft voltooid, hoeft u niet verder te gaan met uw projectpromotie. Zorg ervoor dat je alles goed hebt gedaan: controleer hoe je website werkt en of de plug-in correct is geïnstalleerd. Besteed aandacht aan het instellen van de juiste omleidingen en neem de tijd om de definitieve websiteversie te testen.

Begin nu met WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map