Overschakelen van WordPress naar Wix

Overschakelen van WordPress naar Wix


Overschakelen van websites van websitebouwers naar CMS is een vrij wijdverbreid thema. Er zijn veel handleidingen in verschillende systeemcombinaties gemaakt om de details van de taak te geven.

Wat het omgekeerde proces betreft, het is niet goed gedekt op internet. Echter, situaties, wanneer gebruikers, die websites hebben gemaakt met CMS het volgen van de aanbevelingen van hun ervaren kennissen die plotseling besluiten over te stappen van een gecompliceerd platform naar een comfortabelere webbouwomgeving die de voortgang bespaart, is vrij wijdverbreid.

WordPress websites worden vaak besteld bij webstudio’s en gebruikers moeten achteraf betalen voor hun onderhoud. Soms worden de kosten voor het onderhouden van een website onhaalbaar, worden de diensten duurder en heeft het geen zin meer om in deze richting verder te werken.

Switchnif van WP naar Wix

Zelf wilt overstappen van WordPress naar Wix? – Lees de Unltimate Switching Guide!

Een gebruiker gaat op zoek naar goedkopere opties en een eenvoudiger projectbeheerproces, waarbij hij vaak aandacht besteedt aan websitebouwers met hun mogelijkheid om te beginnen zonder te betalen, vaste kosten voor hosting en andere diensten. Als het gaat om websitebouwers, geven gebruikers er vaak de voorkeur aan Wix over de andere systemen.

Afgezien van dat, kan DIY-beheer van een CMS-gebaseerde website technische problemen veroorzaken:

 • WordPress heeft geen geïntegreerde functionaliteit.
 • Je kunt hier niets maken, behalve een blog (na de installatie van verschillende plug-ins) hier.
 • Er moet veel handmatig worden gedaan.
 • Elke nieuwe taak laat een gebruiker de nuances van plug-ins, codering en instellingen verkennen.

Na met WordPress te hebben gewerkt, beginnen sommige gebruikers zich te realiseren dat ze hun websites niet vanuit technisch oogpunt kunnen beheren. Hoewel er steeds nieuwe taken opduiken, begrijpen ze dat ze ze niet steeds opnieuw kunnen oplossen of betaal veel geld aan ontwikkelaars voor elke afzonderlijke oplossing.

Ze willen geen plug-ins en basisprincipes van programmeren. Hosting- en veiligheidsinstellingen, plug-ins, de noodzaak om honderden handleidingen te lezen, experimenten, uren aan het bekijken van video-tutorials … Al deze inspanningen roepen de gedachte op om WordPress te weigeren – niet iedereen is geïnteresseerd in deze verscheidenheid aan technische puzzels. Wix is ​​in deze situatie een perfect alternatief.

Zelf schakelen of een professionele service inhuren?

Het is heel reëel om zelf een website van WordPress naar Wix te schakelen, als je bekwaam bent in de niche en alle fijne kneepjes van het proces kent. De meeste gebruikers missen deze kennis echter en zoeken daarom hulp van derden.

Bij het surfen op internet kunnen ze gespecialiseerde websitemigratieservices tegenkomen. Ze beloven je website zonder moeite van het ene platform naar het andere over te zetten, maar is het echt de moeite waard?

Situaties waarin het proces van websiteoverdracht niet succesvol of onvolledig blijkt te zijn, komen vrij vaak voor, terwijl de problemen mogelijk te ernstig zijn om zelf op te lossen.

Het proces van website-migratie is technisch gezien van gemiddelde complexiteit, terwijl WordPress- en Wix-sjablonen en plug-ins mogelijk niet compatibel blijken te zijn. Bovendien is het onmogelijk om de CMS-websitedatabase rechtstreeks over te schakelen naar een websitebouwer. Dit betekent dat veel taken handmatig moeten worden gedaan.

Ik raad aan om het proces van websiteoverdracht te bestellen SiteBuilders.PRO professioneel team. Deze gasten verhuizen uw website op korte termijn en met de grootste zorg. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, moet u niet eens proberen de taak alleen aan te pakken: het financiële verlies kan ernstiger zijn dan de kosten van de betaalde overdracht. Als u echter nog steeds besluit het proces zelf aan te pakken, laten we u zien hoe u dat op de juiste manier doet.

Overstappen van WordPress naar Wix – The Ultimate Guide

Zoekmachines zien uw website in eerste instantie als een domeinnaam. Dat wil zeggen, alle kenmerken en functies van de website zijn toegewezen aan het domein. Daarom is de belangrijkste regel tijdens de overdracht van de website de juiste verbinding van een oud websitedomein met het nieuwe platform.

In feite betekent website-overdracht van WordPress naar Wix de creatie van een nieuwe website op het oude domein met behoud van inhoud en structuur. Dit is niet de absolute kopie ervan, maar een website die visueel en structureel lijkt op de oude site en wordt geleverd met vergelijkbare inhoud. Dus de instructie om over te schakelen van WordPress naar Wix is ​​als volgt:

 1. Meld u aan bij Wix. Kies het plan afhankelijk van uw taak en voer de betaling uit.
 2. Selecteer een thematisch websitesjabloon, die structureel vergelijkbaar zal zijn met de oude.
 3. Een oud domein moet worden verbonden met de nieuwe website. Schakel daarvoor de vertrouwelijkheidsbescherming uit en deblokkeer de website in het dashboard van uw domeinregister. Ga vervolgens naar het Wix-dashboard, kies de “Domein verbinden“Optie en volg de instructies van de meester. U moet de actie bevestigen via de e-mail die u krijgt bij het account van het domeinregister. U moet ook de DNS-instellingen wijzigen van het domein in het register zodat uw bezoekers de Wix-server konden bereiken. Dit geeft de start voor het doorsturen van verkeer naar de nieuwe website.
 4. Ga naar de gedetailleerde WordPress naar Wix-gids voor domeinoverdracht.

 5. Maak de menustructuur en blanco pagina’s identiek aan die van de oude website.
 6. Download alle bestanden uit de websitedatabase  en upload ze met dezelfde namen naar de Wix-server.
 7. Nu moet u de structuur van elke afzonderlijke webpagina maken en kopieer de inhoud van de oude website. Kopieer alles met de links – afbeeldingen en bestanden zullen op hun plaats staan ​​zoals we ze al hebben geüpload zonder de namen te wijzigen.

Zodra u klaar bent met het ontwerpen van de pagina’s van uw nieuwe website, kunt u de taak als voltooid beschouwen. De duur van het overdrachtsproces is afhankelijk van het websitevolume.

Het principe van het maken van webpagina’s in Wix verschilt enigszins – het is gebaseerd op het toevoegen van de widgets en visuele blokken. Als uw WordPress-website meer plug-ins had voor extra prestaties, zult u eerder vergelijkbare toepassingen vinden in Wix AppMarket.

Hoe te migreren van WooCommerce naar Wix

Hoe te migreren van WooCommerce naar Wix

Als plug-in voor WordPress eCommerce, WooCommerce maakt het mogelijk om volledig uitgeruste standalone online winkels te creëren om fysieke en digitale producten te verkopen. Het beheren en bijwerken van de WooCommerce-winkel kan een groot probleem worden als bijvoorbeeld een ontwikkelaar die het voor u heeft onderhouden zijn of haar kosten heeft verhoogd of plotseling is verdwenen.

Voordat u daadwerkelijk doorgaat met het overdrachtsproces van WooCommerce naar Wix, is het logisch om te wijzen op de belangrijkste stappen die u moet ondergaan:

Van WooCommerce-kant:

 1. Webwinkelinstellingen exporteren. Ga naar het configuratiescherm van WooCommerce en open het gedeelte CSV Import Suite. Zoek vervolgens het tabblad Producten exporteren en kies de producten of hun varianten die u wilt exporteren. Houd er rekening mee dat het aantal producten in het CSV-bestand afhangt van de serverparameters.
 2. Kies de exportoptie. WooCommerce maakt het mogelijk om producten te exporteren in een van de beschikbare opties. Deze omvatten Limiet (het maximale productnummer dat u wilt exporteren als CSV-bestand), Offset (het nummer van een rij van waaruit u de export wilt starten), Kolommen (voor die gevallen, wanneer u bepaalde wilt exporteren productkolommen), Inclusief verborgen metagegevens (wanneer u metagegevens voor uw producten en hun variaties wilt weergeven) en Beperken tot bovenliggende ID (‘s) (uitsluitend gebruikt voor productvariaties van bepaalde bovenliggende producten). Kies de gewenste exportproductoptie om het CSV-bestand te downloaden.

Notitie: Houd er bij het exporteren van producten rekening mee dat Wix momenteel het importeren van digitale producten niet toestaat. Bovendien bedraagt ​​het maximale aantal producten dat u in Wix kunt importeren 5000 items.

Van Wix-kant:

 1. Log in met Wix en sla het CSV-bestand op. Ga naar het configuratiescherm van de website en ga naar het tabblad “Producten opslaan”. Druk op de knop Importeren bovenaan de pagina en klik op de knop “Download de CSV-sjabloon”. Open het CSV-bestand dat u uit WooCommerce hebt geëxporteerd en sla het hier op in het CSV-formaat.
 2. Voer de ontbrekende gegevens in het bestand in. Zodra je het CSV-bestand hebt opgeslagen, kun je beginnen met het invoeren van de ontbrekende gegevens, volgens de instructies die Wix geeft in de vorm van een diagram. Verander de namen van kolommen niet. Zorg ervoor dat u alle verplichte velden invult. Sla het nieuwe bestand nogmaals op in CSV-formaat.
 3. Importeer het CSV-bestand. Ga terug naar het venster ‘Download het CSV-bestand’, kies het bestand dat je hebt opgeslagen en klik vervolgens op de knop ‘Doorgaan’. Controleer de resultaten zorgvuldig. De verplichte velden worden rood gemarkeerd. Als alles in orde is, klikt u op de knop ‘Importeren’ om het importproces te voltooien, dat ongeveer enkele minuten kan duren, terwijl het downloaden van afbeeldingen tot een uur kan duren. Zodra de import is voltooid, wordt het rapport op het scherm weergegeven.

Voordat u uw WordPress-winkel uitschakelt, moet u ervoor zorgen dat uw nieuwe Wix-webwinkel goed werkt. Test het een tijdje om de parameters te bekijken en indien nodig de nodige wijzigingen aan te brengen.

Bottom Line

In vergelijking met WordPress, Wix heeft een uitgebreidere out-of-the-box-functionaliteit. Het is eenvoudiger en handiger om een ​​site te beheren die is gemaakt met een websitebouwer. Het is dus zeker logisch om uw website over te schakelen van WordPress naar Wix, vooral als u geen coderingsprofessional bent. Het is echter beter om dit proces aan een professional toe te vertrouwen. Voor slechts € 150, – zit u zonder ingewikkeld en soms uitdagend werk.

Het belangrijkste is om het verkeer naar de nieuwe website met het oude domein door te sturen, de sitepagina’s te ontwerpen en het CSV-productbestand correct te exporteren / importeren. Inhoudelijk werk is ook het technisch meest ingewikkelde onderdeel van het proces. De rest is eenvoudiger. Wix is ​​waarschijnlijk de beste keuze voor iedereen die wil overstappen van CMS naar een comfortabelere werkomgeving.

Verplaats uw website naar Wix

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map