Overstappen van Squarespace naar Shopify

Overstappen van Squarespace naar Shopify


Het wisselen van website van Squarespace naar Shopify is vaak het resultaat van de intensieve groei van het productassortiment van de website. Hoe populairder uw webshop wordt, hoe meer producten u aan de verkooplijst toevoegt. Dienovereenkomstig heeft u meer ruimte nodig om het handelsproces correct te organiseren.

Een andere reden is de behoefte aan de uitgebreide eCommerce-functionaliteit. Dit is waar Shopify in uitblinkt. De websitebouwer is de bekende leider van de hedendaagse eCommerce-niche die geen rivalen heeft.

Overschakelen van Squarespace naar Shopify (migratieproces uitgelegd):

 1. Website verplaatsen van Squarespace naar Shopify – is het het waard?
 2. Squarespace versus Shopify – wat is het verschil?
 3. Overstappen van Squarespace naar Shopify – The Ultimate Guide
 4. Hoe u uw eigen domeinnaam overzet van Squarespace naar Shopify
 5. Professionele Squarespace voor Shopify-migratiediensten

Bij het nemen van de beslissing om over te schakelen van Squarespace naar Shopify, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden om de migratie soepel en effectief te laten verlopen. Afgezien van het overdragen van de inhoud, moet u zorgen voor hosting, domeinnaam en de huidige positie in de zoekmachine behouden om verlies van posities te voorkomen. Laten we eens kijken of het moeilijk zal zijn of niet om van Squarespace naar Shopify te migreren.

1. Verplaatsen van website van Squarespace naar Shopify – is het het waard?

Als u momenteel op zoek bent naar opties voor website-overdracht, dan is er zeker iets waar u niet tevreden mee bent. Dit hangt ook sterk af van het type project dat u uitvoert. Als je een gewone persoonlijke / zakelijke website hebt, is het prima om met Squarespace te blijven werken, want dit is echt een geweldige website-builder die terecht is opgenomen in de lijst met de meest vertrouwde en feature-beladen systemen. Het platform is rijk aan functies en ontwerpaanpassingstools die uw project een hoogwaardige uitstraling en geavanceerde prestaties kunnen geven.

Maar hoe zit het met e-commerceprojecten? Is Squarespace-functionaliteit voldoende om aan de toenemende behoeften van uw webwinkel te voldoen? Als u al een webshop heeft en merkt dat de omvang, het productassortiment of het verkoopvolume is toegenomen, zult u vroeg of laat beseffen dat u moet overschakelen naar een meer nichegerichte websitebouwer.

Bestel Squarespace voor Shopify-migratie

Dit is waar Shopify de meest geschikte oplossing is. De software werkt prima, als je dat van plan bent maak een webwinkel vanaf nul of promoot de bestaande eCommerce-projecten die zijn verplaatst van andere platforms zoals Squarespace. Het platform is een mooie keuze voor het bouwen van alle soorten en soorten online winkels, ongeacht hun specialisatie, productassortiment en bulk, verschillende impliciete management- en promotiemogelijkheden. Shopify is momenteel het beste platform voor het maken van webwinkels en het is zeker de moeite waard om over te schakelen als u van plan bent uw e-commercebedrijf te laten groeien.

2. Squarespace versus Shopify – wat is het verschil?

Squarespace en Shopify zijn de beste vertegenwoordigers van eCommerce website-bouwers, die kan worden gebruikt om e-commerceprojecten te starten en te beheren. Dit betekent echter niet dat systemen gelijk zijn qua functionaliteit, betaalbaarheid en ontwerpaanpassingsopties.

Squarespace werd oorspronkelijk gelanceerd om op inhoud gerichte websites (portfolio’s, blogs, bestemmingspagina’s of zakelijke projecten) te starten, maar het kan ook worden gebruikt om kleine of middelgrote online winkels te beheren – zie echte voorbeelden. De websitebouwer maakt indruk op iedereen door zijn uitgebreide functieset. Het is vrij eenvoudig te beheersen en te gebruiken en het zorgt voor een intuïtief webbouwproces.

Product Squarespace toevoegen

Shopify is een complexer systeem en zelfs lijkt op CMS qua flexibiliteit en functionaliteit. Het kost tijd en moeite om te wennen aan het dashboard en het configuratiescherm van de service en er is veel te ontdekken als je een beginner bent. Het platform verdient het terecht bekend te staan ​​als de eCommerce-software omdat het rijk is aan op de webwinkel gerichte functies, tools en opties.

Shopify geeft toegang tot talloze aanpassingen en beheertools van de webwinkel, productgerelateerde functies, betalings-, belasting- en marketingoplossingen. Het systeem is boordevol functies zodat u zowel middelgrote winkels als grote hypermarkten kunt starten, beheren en promoten met duizenden fysieke / digitale producten die te koop worden aangeboden. Het beschikt ook over uitgebreide integratieopties, zodat u meerdere eCommerce-widgets, applicaties, extensies en add-ons kunt kiezen en gebruiken om de prestaties en het ontwerp van uw webwinkel te verbeteren. Shopify heeft ook een rijke verzameling gratis en betaalde eCommerce-sjablonen die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en vereisten. Bekijk mijn collectie van Door Shopify aangedreven winkels.

Product Shopify toevoegen

Wanneer het het prijsaspect aanpakt, verschillen de platforms ook. Shopify-abonnementen zijn duurder in vergelijking met die van Squarespace. Ze zijn echter de investering waard omdat ze meer e-commercefuncties bieden die nodig zijn om functionele online winkels te lanceren en te beheren.

Als u geïnteresseerd bent in een meer gedetailleerde vergelijking van platforms, lees dan een uitgebreide en informatieve Squarespace versus Shopify-vergelijking die antwoorden geeft op alle systeemgerelateerde vragen die u mogelijk heeft.

Lees ook:
Shopify-beoordeling.
Squarespace Review.

3. Overstappen van Squarespace naar Shopify – The Ultimate Guide

Als je je webwinkel wilt migreren van Squarespace naar Shopify, dan is hier de gids die je daarbij kan helpen.

 1. Meld je aan voor Shopify en verken de algemene instellingen van het platform.
 2. Importeer uw Squarespace-webwinkelgegevens naar Shopify. Er zijn twee manieren om hier naartoe te gaan. De eerste optie is om een ​​van de gespecialiseerde winkelmigratie-apps te gebruiken die speciaal voor dit doel zijn gemaakt. Er zijn er eigenlijk meerdere, maar de meest populaire en gemakkelijk te gebruiken services zijn Cart2Cart, Bulkkortingen, productrecensies enz. Een andere optie is om uw webwinkelgegevens handmatig over te zetten door de producten te exporteren naar CSV-bestanden en ze vervolgens te importeren en klantenlijsten in uw nieuwe Shopify-website.
 3. Zorg ervoor dat uw producten goed zijn georganiseerd. Dit is vooral belangrijk als je een migratie-app hebt gebruikt. Voeg indien nodig productdetails toe (namen, kenmerken, afbeeldingen, beschrijvingen, metabeschrijvingen enz.). Maak een productverzameling die u wilt organiseren, als dat nodig is.
 4. Als jij het wilt om problemen met uw inventarislijst te voorkomen, blader en selecteer voorraad-apps om de productvoorraad bij te houden en controleer of u niet zonder artikelen komt te zitten die u verkoopt.
 5. Pas uw Shopify-website aan. Nadat u klaar bent met het uploaden van producten, richt u zich op het aanpassen van uw webwinkel. Shopify is rijk aan verbluffende ontwerpen. Wat u moet doen, is gewoon degene selecteren uit een uitgebreide verzameling thema’s, een voorbeeld bekijken, installeren en aanpassen.

Dat is alles wat de overdracht van uw Squarespace-webwinkelinhoud naar Shopify betreft. Het hele proces kost niet veel moeite en tijd, maar je moet wel heel aandachtig zijn om alle stappen met maximale efficiëntie en nauwkeurige aandacht te voltooien.

Zodra u klaar bent met de stappen in de handleiding, kunt u doorgaan naar de volgende fase – domeinoverdracht. Het proces omvat ook verschillende stappen die aandacht vereisen voor details en bewustzijn van het onderwerp.

4. Hoe u uw eigen domeinnaam van Squarespace naar Shopify overzet

De meeste gebruikers worden geconfronteerd met problemen en meerdere vragen als het gaat om domeinnaam registratie en hun verdere migratie van Squarespace naar Shopify na overdracht van inhoud. Het is eigenlijk geen wonder dat beide website-bouwers behoorlijk gecompliceerd zijn, vooral voor nieuwkomers, die hun websites nog nooit eerder hebben gemigreerd en geen idee hebben van de stappen die het proces met zich meebrengt.

Je Squarespace-domein overzetten naar Shopify

Als je een domeinnaam bij Squarespace hebt gekocht en niet van plan bent deze te wijzigen, volgt hier een snel overzicht van de stappen die je moet doorlopen om het proces tot een succes te maken. Voordat u daadwerkelijk doorgaat met het domeinoverdrachtsproces, zijn er een paar zaken waarvan u op de hoogte moet zijn. Om te beginnen staat het systeem het overdragen van het domein aan een andere provider (inclusief Shopify) alleen toe als de registratieperiode langer is dan 60 dagen.

Als u van plan bent een gratis domeinnaam over te dragen, wordt het gratis aanbod niet overgedragen aan de nieuwe domeinnaamprovider. Het is aan de Squarespace om kosten in rekening te brengen (of niet in rekening te brengen) voor de voortzetting van de domeinservice.

Als u van plan bent een Squarespace-domein over te zetten dat eindigt op .de, .uk of .co.uk, moet u eerst de speciale migratievereisten en uitzonderingen in de bijbehorende handleidingen doornemen voordat u het proces start. Als er een G Suite aan uw domeinnaam is gekoppeld, moet u na voltooiing van het proces uw MX-records bij uw nieuwe domeinnaamprovider aanpassen om te voorkomen dat uw e-mailservice wordt beëindigd / onderbroken. Hier is een korte handleiding over hoe u uw Squarespace-domein naar Shopify kunt verplaatsen:

 1. Log in met Squarespace om de domeinnaam te ontgrendelen en de autorisatiecode op te halen. Om dat te doen, gaat u naar het Home-menu van de websitebouwer, opent u het gedeelte Instellingen en klikt u vervolgens op de “Domeinen”.
 2. Kies de domeinnaam die u wilt overzetten, scrol een beetje naar beneden en verwijder het vinkje bij de knop “Domein vergrendelen”. Vervolgens moet u de overdrachtssleutel kopiëren uit het overeenkomstige gedeelte dat u in het configuratiescherm ziet.
 3. De volgende stap is voor jou ontvang uw DNS-gegevens van Squarespace. Ga hiervoor naar het tabblad DNS-zone en breng de vereiste updates aan.
 4. Pas de instellingen aan. Als u van plan bent fysieke producten te verkopen, stelt u uw verzendgegevens, betalings- en belastinginstellingen in. U kunt dit doen in het dashboard van uw nieuwe Shopify-webwinkel. Evenzo, als u digitale diensten of producten gaat verkopen, kunt u de verzendoptie daar uitschakelen.

Ga je gang om je nieuwe webwinkel te testen om er zeker van te zijn dat je overstap van Squarespace naar Shopify een succes was. Al met al duurt het ongeveer 7 dagen om het domeinoverdrachtproces te voltooien.

Je eigen domein overzetten naar Shopify

Het beheren van een webwinkel met Squarespace betekent niet dat je geen andere domeinnaamprovider kunt gebruiken voor je webwinkel. Als je een domein van de externe provider hebt gekocht, kun je het op twee manieren naar Shopify verplaatsen. De eerste impliceert een directe overdracht van een domeinnaam, terwijl de tweede optie een domeinnaamverbinding met Shopify impliceert. Om de beste optie te kiezen, is het logisch om ze allebei in detail te bekijken.

Wanneer u de beslissing neemt om de domeinnaam naar Shopify over te dragen, moet u zich realiseren dat het verdere beheer automatisch wordt toevertrouwd aan de eCommerce-software. Met andere woorden, u moet de instellingen van uw domeinnaam aanpassen, alle betalingen voltooien en deze rechtstreeks verlengen in het Shopify-beheerderspaneel.

U moet er ook voor zorgen dat de duur van uw domeinregistratie langer is dan 60 dagen, anders is de overdracht niet haalbaar. U moet ook controleren of u toegang heeft tot het domeinnaamaccount dat door de oorspronkelijke provider is verleend. Ten slotte moet u weten dat Shopify geen e-mailaccounts aanbiedt als onderdeel van zijn domeinservices, maar het biedt onbeperkte e-mail doorstuuraccounts die u kunt kiezen voor uw domein.

Heb je alle bovenstaande problemen gecontroleerd? Volg vervolgens de stappen die u moet voltooien om het domeinoverdrachtproces tot een succes te maken:

 1. Controleer het transferbeleid vermeld door uw domeinnaamprovider. De eenvoudigste manier om dat te doen, is door naar deze informatie te zoeken in het helpcentrum van de service waarmee u te maken heeft;
 2. Bereid uw domeinnaam voor op verdere overdracht. Log met dit doel in op uw domeinnaamaccount dat is geregistreerd bij de externe provider en bevestig dat het bijbehorende e-mailadres actief is. Dit is belangrijk omdat u verschillende e-maildoorvoeringen zult ontvangen tijdens het domeinoverdrachtproces en u moet hierop kunnen reageren of de links die ze bevatten kunnen bevestigen;
 3. Verkrijg de autorisatiecode van uw domeinnaamprovider. Als je problemen hebt met het proces, neem dan contact op met je externe domeinprovider voor de benodigde hulp;
 4. Ga naar het Shopify-beheerderspaneel, klik op het gedeelte “Online winkels” en ga naar het tabblad “Domeinen”;
 5. Klik op de knop “Bestaand domein verbinden” en vervolgens de knop ‘Transfer in your domain’ (als dit het eerste domein is dat je wilt verbinden met je Shopify-winkel);
 6. Klik op de knop “Transfer Domain” Voer vervolgens het domein in dat u wilt verplaatsen naar het nieuwe account. Klik direct daarna op “Volgende” en activeer vervolgens de knop “Domein verifiëren”. Als je alles goed hebt gedaan, is je domeinnaam binnenkort klaar voor overdracht. In dit geval wordt u geïnformeerd over de gereedheid ervan door het bijbehorende bericht te ontvangen. Klik op de knop “Volgende” om het proces te voltooien. Als je een ander bericht krijgt (zoals ‘Domain Locked’), moet je de instellingen controleren die je in de eerste voorbereidingsfase hebt gemaakt.
 7. Als alles klaar is en uw domein klaar is voor overdracht, krijgt u mogelijk de autorisatiecode en voert u deze in het nieuwe account in om de domeinnaammigratie te voltooien.

Zodra u de migratie van uw domeinnaam goedkeurt, duurt het ongeveer 20 dagen om het proces te voltooien. Uiteindelijk ontvang je een bericht van Shopify dat de voltooiing van het migratieproces bevestigt.

Uw eigen domeinnaam verbinden met Shopify

De tweede optie die u kunt gebruiken om uw eigen domeinnaam naar Shopify over te zetten, is om deze aan het account te koppelen om deze naar uw nieuwe Shopify-webwinkel te verwijzen. Dit betekent dat de bezoekers van uw website worden omgeleid naar uw online winkel wanneer u de aangepaste URL invoert en u ook de domeinnaamprovider kunt gebruiken om betalingen te doen, het domein te beheren en te vernieuwen, enz..

Houd er rekening mee dat de domeinnaamregistreerder extra instructies kan geven over het verbinden van de bestaande met Shopify. Als de provider geen richtlijnen genereert, kunt u de standaard Shopify-richtlijnen volgen voor het voltooien van het proces:

 1. Voeg uw aangepaste domein toe aan uw Shopify-winkel om jezelf te identificeren als de domeineigenaar.
 2. Ga naar het Shopify-beheerderspaneel en ga dan naar het tabblad “Online winkel” en vervolgens naar de sectie “Domeinen”;
 3. Klik op de knop “Bestaand domein verbinden” en voer de domeinnaam in die u wilt verbinden. Klik direct daarna op de knop “Volgende” en ga verder met de volgende stap.
 4. Stel het bestaande domein in om het naar Shopify te verwijzen. Als het domein is gekocht bij de externe provider, moet u de standaard DNS-instellingen bewerken. Om precies te zijn, moet uw A-record verplicht wijzen naar het IP-adres van het systeem, dat wil zeggen 23.227.38.65. Uw www CNAME moet op zijn beurt verwijzen naar shops.myshopify.com. Houd er rekening mee dat als u besluit deze instellingen te bewerken, deze andere processen kunnen beïnvloeden.
 5. Sla alle instellingen op gemaakt en verifieer het feit van de domeinnaamverbinding. Dit moet gebeuren door de link in de bevestigingsmail te activeren.

Als het u lukt om alle stappen van het migratieproces van de domeinnaam correct uit te voeren, wordt deze binnen 48 uur overgedragen.

5. Professionele Squarespace voor Shopify-migratiediensten

Wanneer u net begint na te denken over de migratie van uw Squarespace-website, denkt u niet na over de meest effectieve manier om dat te doen. U maakt zich zorgen over de elementen die moeten worden overgedragen, over de snelheid en doeltreffendheid van het migratieproces en over de succesvolle voltooiing van de taak.

Naarmate u echter dichter bij het proces zelf komt, begint u verschillende migratiealternatieven te overwegen. Dit is waar u problemen kunt krijgen.

Er zijn eigenlijk twee belangrijke manieren om uw website over te schakelen van Squarespace naar Shopify. De eerste impliceert het gebruik van specifieke programma’s of tools, waarvan de keuze vrij uitgebreid is in de hedendaagse markt. Dat is echter niet de beste oplossing, aangezien deze tools niet helemaal betrouwbaar zijn. Ze maken vaak fouten tijdens het overdrachtsproces van de website, wat de prestatie ervan negatief kan beïnvloeden. Bovendien worden deze programma’s betaald. Dit betekent dat u uw geld gewoon kunt verspillen om het resultaat te krijgen waar u niet tevreden mee zult zijn.

Om de problemen te voorkomen, is het logisch om de professionals in te huren Cart2Cart, die het beste zijn in deze niche en die grondig zorg dragen voor elke fase van uw website-overdrachtsproces. Ze kennen specifieke parameters van elke websitebouwer en kunnen zo de potentiële problemen van tevoren voorkomen.

Squarespace voor Shopify

Een andere optie is huur een webontwikkelaar of neem rechtstreeks contact op met freelance masters van Shopify, die hun professionele website-migratiediensten aanbieden op https://experts.shopify.com/. Shopify-professionals zullen alle stappen van het migratieproces van de website voor u afhandelen, zodat u zich niet meer hoeft te bekommeren om de nuances van het overdrachtsproces. Het is jouw taak om het proces te controleren en het resultaat te controleren. Bovendien kunt u in contact blijven met de experts om alle nuances en details van het migratieproces op tijd te bespreken om mogelijke misverstanden achteraf te voorkomen.

Shopify

Het is aan jou om alle vereisten, nuances en kosten van het migratieproces van de website bij het inhuren van een specialist voor het beste resultaat. Wil je proberen om zelf een website over te zetten van Squarespace naar Shopify? Bekijk vervolgens de stapsgewijze handleiding om te weten wat u van het migratieproces kunt verwachten.

Bottom Line

Shopify is een veel completer en krachtiger eCommerce-platform in vergelijking met Squarespace. Het zal geweldig werken voor gebruikers, die in eerste instantie een webwinkel met Squarespace hebben gemaakt, maar vervolgens besloten om hun bedrijf te laten groeien of promoten en het naar een geheel nieuw niveau te brengen.

Het migratieproces kan een uitdaging blijken te zijn voor gebruikers, die niet bekend zijn met de nuances van de procedure en toch een hoog resultaat verwachten. Consistente voltooiing van acties die in onze gids worden beschreven, gecombineerd met nauwkeurigheid en nauwkeurige aandacht voor details, maken het mogelijk om de taak zelfs voor een beginneling aan te kunnen. U kunt dat in een paar dagen alleen doen, zonder extra hulp.

Tegelijkertijd is het mogelijk om professionele experts in te huren of een gespecialiseerd website-migratieprogramma zoals Cart2Cart te gebruiken dat het hele proces in de geautomatiseerde modus afhandelt. Dit omvat zowel de overdracht van inhoud als de domeinnaam, wat de meest gecompliceerde maar onmisbare stappen zijn in de migratieprocedure van de webwinkel. Welke optie u ook kiest, elk van hen zal zijn verdiensten en nadelen hebben. Neem de tijd om alle nuances af te wegen om te beslissen welke oplossing het beste bij u en uw project past.

Bestel website-overdracht

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map