Overstappen van Squarespace naar Wix

Overstappen van Squarespace naar Wix


Squarespace en Wix zijn twee populaire websitebouwers, die sterk verschillen in benadering van webdesign, functies, functionaliteit en doelgroep. Terwijl Squarespace voornamelijk is gericht op de behoeften van creatieven en ondernemers, biedt Wix creatieve vrijheid en een uitgebreid scala aan tools en functies om aan de behoeften van verschillende gebruikerscategorieën te voldoen.

Het feit dat u besluit over te schakelen van Squarespace naar Wix, betekent niet dat het ene platform beter is dan het andere. Het is gewoon de kwestie van uw voorkeuren, doelstellingen en, wat nog belangrijker is, de huidige behoeften op het gebied van webdesign.

Content is een andere must-have factor om in gedachten te houden en het is ook een van de belangrijkste elementen in het proces van websitemigratie. Bent u klaar om alle toeters en bellen van uw website-overdrachtsproces aan te kunnen? Dan is het hoog tijd om het in detail te bespreken.

Squarespace naar Wix Website Transfer: Professional of DIY?

Het allereerste dat u moet definiëren, is de meest effectieve manier om de taak te voltooien. Het maakt niet uit of je dat al eerder hebt gedaan of dit is je eerste poging, er zijn altijd veel twijfels aan het proces. Wat u zich moet realiseren, is dat beide websitebouwers dat niet zijn open source platforms. Dienovereenkomstig staan ​​ze geen gemakkelijke toegang tot en overdracht van code toe. Als gevolg hiervan is het onmogelijk om uw Squarespace-website automatisch te verplaatsen.

U zult dat dus handmatig moeten doen en dit is waar u een ander cruciaal probleem tegenkomt: professionele of doe-het-zelf-migratie. Dit zijn slechts twee mogelijke varianten om met succes van het ene platform naar het andere over te schakelen zonder uw website-inhoud, domeinnaam en andere essentiële must-have-elementen te verliezen.

Als u een achtergrond voor webdesign heeft, kunt u zeker proberen het project zelfstandig af te handelen. Maar wat heeft het voor zin om je moeite en tijd te verspillen als je een beginner bent? In dit geval is het zeker redelijker om een ​​professional in te huren, die dat voor u doet. Laten we nu snel de voor- en nadelen van beide opties bekijken.

De professionals inhuren

Als het gaat om websitemigratie, waarbij professionals betrokken zijn lijkt een meer redelijke en logische oplossing. Hier is waarom. Webdesignprofessionals, die al ervaring hebben met het wisselen van website tussen de platforms, hebben uit de eerste hand kennis van alle stappen en speciale aspecten van elke service. Ze weten zeker wat ze van dit of dat systeem kunnen verwachten en hoe ze de problemen die u mogelijk tijdens het proces tegenkomt, kunnen oplossen.

Zet Squarespace over naar Wix

Als gevolg hiervan bespaart u tijd en moeite, maar moet u zich klaarmaken om in deze baan te investeren. Een ander voordeel van de methode is dat je daarna niet alleen wordt gelaten. Als er onverwachte problemen, bugs of andere problemen zijn, hebt u altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met de specialisten, die u zullen helpen het probleem op de best mogelijke manier en met een minimum aan tijd en moeite te investeren.

DIY-websiteoverdracht

Weet u zeker dat u over voldoende expertise en kennis op het gebied van webdesign beschikt om uw website onafhankelijk van Squarespace naar Wix te migreren? Dan bent u welkom om dat zelf te doen zonder uw geld uit te geven. Bereid u echter voor om in plaats daarvan uw tijd en moeite te investeren. Als u op het punt staat het proces van handmatige website-overdracht te starten, bekijk dan de details van de procedure in de onderstaande richtlijn.

Overstappen van Squarespace naar Wix – The Ultimate Guide

Fase 1. Contentoverdracht

Het hele proces duurt een paar uur. Dit zijn de stappen die u moet volgen om de taak effectief te voltooien:

 1. Meld je aan voor Wix en verken het platform in detail.
 2. Ga naar je Squarespace-account en bereik het dashboard met alle bestanden die daar beschikbaar zijn. Exporteer de bestanden naar het ZIP-archief en sla het vervolgens op uw computer op.
 3. Ga naar het Wix-dashboard en open de Editor. Maak de standaard website-indeling en probeer vast te houden aan het ontwerp van uw website. Importeer vervolgens de uitgepakte gearchiveerde bestanden en inhoud.
 4. Zodra u klaar bent met uw inhoudoverdracht, kunt u zich concentreren op het aanpassen van de website. Wix biedt veel ontwerpen van hoge kwaliteit – kies gewoon degene die het meest bij uw niche past en ga door om het aan te passen. Er is een handige voorbeeldknop waarmee u aandachtig de sjablonen kunt verkennen waarin u geïnteresseerd bent.
 5. Nadat u de overdracht van inhoud heeft verwerkt, vergeet dan niet uw websiteposities in de zoekresultaten van de zoekmachine te controleren om er zeker van te zijn dat u ze niet kwijt bent. Om te controleren of alles in orde is, vergeet niet de website-URL’s te kopiëren en te bekijken. Als het om welke reden dan ook onmogelijk is om bepaalde URL’s handmatig over te zetten, stel dan omleidingen in voor deze pagina’s. Stel vervolgens metatags (dit zijn titels en beschrijvingen) in voor alle pagina’s en kopieer alt-tags voor afbeeldingen die op deze pagina’s beschikbaar zijn.

Fase 2. Squarespace naar Wix Domain Transfer

Het proces van websitemigratie gaat niet alleen over het overdragen van inhoud. Om ervoor te zorgen dat uw project zijn positie in de zoekmachines terugkrijgt en geen verkeer verliest, moet u uw domeinnaam verplaatsen van Squarespace naar Wix. Houd er echter rekening mee dat u dat kunt doen als uw domein meer dan 60 dagen geleden bij de website builder is geregistreerd.

Als u besluit om een ​​gratis domein over te dragen, moet u weten dat Wix kosten in rekening kan brengen voor het gebruik ervan, afhankelijk van het abonnement dat u zich abonneert. Bovendien merken de ontwikkelaars van het systeem op dat het proces van domeinnaammigratie niet onmiddellijk is – in sommige gevallen kan het tot 7 dagen duren om het te voltooien. Hier is een gedetailleerde gids om u te helpen gemakkelijk om te gaan met domeinoverdracht.

 1. Ontgrendel het domein. Ga naar het Home-menu van Squarespace, zoek ‘Instellingen’ en klik vervolgens op het gedeelte ‘Domeinen’ om degene te kiezen die je wilt verplaatsen. Scroll naar beneden en verwijder het vinkje uit het selectievakje ‘Domein vergrendelen’.
 2. Verkrijg de Domain Transfer Key. Direct nadat u het domein heeft ontgrendeld, gaat u naar het onderste deel van het paneel, waar u de knop “Transfer-sleutel ophalen” zult zien. Klik erop om de sleutel voor de overdracht van de domeinnaam te kopiëren die u wordt aangeboden. U hebt deze sleutel (ook bekend als de EPP of autorisatiecode) nodig wanneer u de domeinswitch met Wix autoriseert.
 3. Verplaats de domeinnaam. Ga naar het Wix-configuratiescherm en meld u aan voor Wix Combo of Unlimited Plan. Het punt is dat goedkopere abonnementen geen overdracht van domeinnamen toestaan. Bekijk de migratie-instructies die beschikbaar zijn in het configuratiescherm van het systeem.
 4. Voer de EVP in (autorisatie) code die je van Squarespace hebt ontvangen en klik vervolgens op de knop ‘Verzenden’.
 5. Het systeem biedt u het vervolgkeuzemenu met gedetailleerde richtlijnen voor verdere acties. Trouwens, als je de intentie hebt om je domeinnaam gehost te houden door Squarespace, ga dan terug naar het domein dat je hebt gekozen in het paneel “Domeinen” en vink het vakje “Domein vergrendelen” aan.
 6. Verleng de domeinnaamregistratie. Om met het systeem met uw domeinnaam te kunnen werken, moet u deze met Wix uitbreiden. De minimale verlengingsperiode duurt een jaar of zelfs langer, afhankelijk van uw plannen en budget.
 7. Selecteer de privacyoptie. De volgende stap impliceert de keuze van de privacyoptie, die vooral aan uw behoeften voldoet. Wix maakt het mogelijk om te kiezen tussen Privé- of Openbare registratie. Als u voor de laatste optie kiest, is uw domein toegankelijk in de WHOIS-informatiedatabase.

Dit zijn de gedetailleerde stappen die u moet doen om uw inhoud en domeinnaam over te zetten van Squarespace naar Wix. Als je alles goed doet, ontvang je via e-mail een bevestigingslink om de overdracht te bevestigen.

Bottom Line

Het is vrij moeilijk om het migratieproces van Squarespace naar Wix ingewikkeld te noemen. Als dit echter je eerste ervaring is en je dat nog nooit eerder hebt gedaan, zijn er veel aspecten die je misschien over het hoofd ziet. Het punt is dat beide websitebouwers hun eigen kenmerken, kenmerken en speciale parameters hebben, die op de lange termijn ernstige gevolgen kunnen hebben voor de overdracht van uw website. Wat het proces ernstig beïnvloedt en het behoorlijk tijdrovend maakt, is de noodzaak om zowel uw website-inhoud als domeinnaam te verplaatsen. Dit is waar de richtlijnen in de post van pas zullen komen.

P.S.. Om ervoor te zorgen dat uw website goed functioneert en de voortgang van de migratie een succes was, moet u de prestaties grondig controleren. Neem de tijd om het project te testen voordat je je Squarespace-abonnement opzegt. Dit is de trefzekere manier om uw projectgegevens en prestaties te behouden. Al met al is het overschakelen van Squarespace naar Wix een vrij standaardprocedure, die verschillende onmisbare stappen omvat. Als u niet zeker weet of u de taak alleen met succes zult uitvoeren, neem dan contact op met de experts om u aan de veilige kant te voelen.

Bestel website-overdracht

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map