Overstappen van Weebly naar Shopify

hoe je kunt overschakelen van weebly naar shopify


Weebly en Shopify zijn twee gerenommeerde websitebouwers die veel gemeen hebben. Beide systemen maken het mogelijk om eCommerce-websites te creëren, beheren en met succes te promoten. Hoewel Shopify altijd een volledig uitgeruste eCommerce-websitebouwer is geweest en nu is, heeft Weebly deze functionaliteit relatief niet lang geleden verworven, namelijk na de overname door Square in 2018. De websitebouwer is absoluut een waardig systeem dat het mogelijk maakt om functioneel en visueel te creëren aantrekkelijke webwinkels. Als het echter om eCommerce-websites gaat, wordt Shopify met recht beschouwd als de onuitsprekelijke leider.

Het is duidelijk dat Shopify een flexibeler en feature-beladen eCommerce-websitebouwer is in vergelijking met zijn rivaal. De noodzaak om van Weebly naar Shopify over te stappen, wordt vaak verklaard door de intensieve ontwikkeling van uw online winkel en het assortiment dat u verkoopt. Terwijl het productassortiment toeneemt, heeft u meer ruimte nodig om het handelsproces effectief te organiseren. Dit is wanneer Shopify in het spel komt.

Lees ook:
Weebly versus Shopify – een diepgaande vergelijking.

Kunt u het zelf aan?

Als je het gevoel hebt dat je de taak niet zelfstandig aankunt of als je tijd nodig hebt om dat te doen en toch bereid bent te investeren in professionele hulp, dan is het echt logisch om een ​​expert in te huren. Zich bewust van alle nuances van beide platforms, zal deze persoon de overdracht veel sneller en met een grotere efficiëntie voltooien. Bovendien kunt u na de migratie contact opnemen met de specialist als er iets mis is met uw nieuwe website.

DIY-websiteoverdracht is een eenvoudigere oplossing, omdat u hiermee een van de gespecialiseerde services kunt gebruiken die met dit doel in gedachten zijn gemaakt. Deze tools kunnen u helpen om in vrij korte tijd tussen de services te migreren, maar ze zijn niet altijd in staat om alle website-elementen te verplaatsen en ze houden niet altijd rekening met serieuze en kleine nuances van de services waar u tussen schakelt.

Wat u moet weten, is dat niet alle bestanden en website-elementen automatisch worden verplaatst. Er zijn er die op het vorige platform blijven staan ​​en handmatige overdracht vereisen. Of je het nu wilt of niet, je moet ze nog steeds zelfstandig overzetten.

Dus waarom zou u niet alleen overstappen van Weebly naar Shopify om uiteindelijk zeker te zijn van de kwaliteit en veiligheid van het projectmigratieproces? Hier is een gedetailleerd overzicht van het plan en de onmisbare stappen van het migratieproces van Weebly-naar-Shopify.

Overstappen van Weebly naar Shopify: een gedetailleerde gids

Fase 1. Contentoverdracht

 1. Neem voordat u de inhoud overzet de tijd om de algemene Shopify-instellingen te verkennen.
 2. Importeer uw Weebly-gegevens naar Shopify. U kunt hier twee kanten op gaan: ofwel door gebruik te maken van een gemakkelijke geautomatiseerde migratiedienst zoals Cart2Cart of door handmatig de vereiste bestanden te exporteren / importeren. De laatste optie kost meer tijd, maar wordt ook als veiliger beschouwd. Het is logisch om het te gebruiken, als u meer dan 20 producten op voorraad heeft, productinformatie opgeslagen in een ander systeem en als u regelmatig productupdates gaat maken.
 3. Wanneer u uw Weebly-winkel handmatig exporteert, wordt de volledige productinformatie in een CSV-spreadsheet-app geplaatst. Exporteer uw producten naar dit bestand.
 4. Ga naar je Shopify-account en importeer de bestanden uit je CSV-bestand in de vereiste sectie. Bekijk het geüploade bestand en de producten om er zeker van te zijn dat ze correct zijn overgebracht.
 5. Controleer of de producten zijn georganiseerd zoals u dat wilt in Shopify. Voeg indien nodig ontbrekende productparameters toe (namen, afbeeldingen, beschrijvingen, metabeschrijvingen etc.).
  Als je denkt dat je webwinkel bepaalde applicaties mist, kun je er een aantal vinden in de Shopify App-markt. De apps die daar beschikbaar zijn, zijn gratis en betaald.
 6. Neem de tijd om uw nieuwe Shopify-webwinkel aan te passen. Er zijn tal van ontwerpen die je daar kunt vinden. Selecteer een van hen en gebruik andere tools om uw website een unieke uitstraling te geven.

Fase 2. Domeinoverdracht

Om uw domeinnaam van Weebly naar Shopify te verwijzen, moet u naar het tabblad Domeinen in uw Weebly-account gaan om de autorisatiecode op te halen en de DNS-instellingen te bewerken.

Ga naar het instellingengedeelte en klik op het veld “Domeinen”. Zoek de domeinnaam waarin u geïnteresseerd bent en verwijder het vinkje bij de knop ‘Domein vergrendelen’. U krijgt de overdrachtssleutel aangeboden in het configuratiescherm.

Meld je direct daarna aan voor Shopify en open de DNS-instellingen om de vereiste bewerkingen door te voeren. Importeer de activeringscode die je van Weebly hebt gekregen.

Als u fysieke producten gaat verkopen, moet u verzendgegevens, betalings- en belastinggegevens instellen. Ze kunnen worden aangepast in het dashboard van uw Shopify-onlinewinkel. Als u deze optie niet nodig heeft en in plaats daarvan digitale producten en services wilt verkopen, kunt u de verzendoptie hier ook deactiveren.

Zodra u klaar bent met alle stappen van het migratieproces, kunt u doorgaan met het testen van uw webwinkel en wachten op de resultaten.

Bottom Line

Overschakelen van Weebly naar Shopify lijkt niet eenvoudig, hoe ervaren je ook bent. Er zijn hier veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, aangezien elk platform zijn eigen kenmerken en speciale kenmerken heeft, die van invloed kunnen zijn op het migratieproces.

Naar welk platform u ook overschakelt, het proces bestaat uit 2 fasen: domeinnaam en contentoverdracht. En er is nog iets dat u niet moet onderschatten: deactiveer uw Weebly-website pas als u zeker weet dat het migratieproces is geslaagd en uw nieuwe op Shopify gebaseerde website goed functioneert, met behoud van alle elementen en functies. Hopelijk zal onze gids alle migratiegerelateerde problemen tot een minimum beperken en op de lange termijn een hoog eindresultaat garanderen.

Begin nu met Shopify

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map