Overstappen van Weebly naar Wix

hoe u kunt overschakelen van weebly naar wix


De redenen om over te stappen Weebly naar Wix kan veel verschillen. Het feit dat je hebt besloten om het platform te veranderen, betekent niet dat Weebly de aandacht niet waard is. Het draait allemaal om uw huidige inspanningen, doelen en intenties voor webdesign.

Na de overname van Weebly door Square in 2018 heeft de websitebouwer een sterke focus op e-commerce gekregen. Dit is voor de systeemgebruikers een van de redenen geworden om over te stappen naar andere platforms.

Wix is ​​een van de meest populaire websitemigratiebestemmingen geworden, vooral voor gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van eCommerce-websites, waarbij de voorkeur uitgaat naar standaardfuncties voor webdesign. En het is geen wonder dat Wix momenteel de meest bekende en krachtige websitebouwer is, die een geweldige vervanging kan zijn voor elke webbuildingservice. De websitebouwer biedt een breed scala aan ontwerpaanpassingstools, sjablonen en opties voor websitepromotie.

Lees ook:
Wix vs Weebly – een diepgaande vergelijking.

Als u een beslissing hebt genomen om van Weebly naar Wix te migreren, zijn er meerdere problemen waarmee u rekening moet houden. Deze omvatten de domeinnaam, hosting, inhoud en SEO-posities. Het is nu hoog tijd om uit te zoeken hoe ingewikkeld het proces van overstappen naar Wix kan zijn en wie hiervan kan profiteren.

Weebly naar Wix Website Transfer: Professional of DIY?

Als het gaat om websitemigratie, is de allereerste vraag waar gebruikers aan denken hoe ze er op de juiste manier mee om kunnen gaan. Of dit nu uw eerste ervaring met het overzetten van een website is of u heeft dat al gedaan, u zult nog steeds twijfels hebben over de doeltreffendheid van het proces, alleen omdat u mogelijk niet zeker bent van de speciale nuances van elk van deze systemen.

Eigenlijk is er niets te ingewikkeld aan het migratieproces van de website, als u bekend bent met de onmisbare stappen ervan. Maar hoe zit het met nieuwe gebruikers, die dat nog nooit eerder hebben gedaan? Als u tot deze gebruikerscategorie behoort, kunt u een van de volgende twee opties kiezen: DIY-websitemigratie of het inhuren van een professional.

De professionals inhuren

Experts op het gebied van websiteoverdracht hebben uit de eerste hand kennis van alle nuances van elke websitebouwer die het mogelijk maken om betere resultaten te bereiken. Ze zijn zich ook bewust van alle stappen die het migratieproces met zich meebrengt, wat de tijd van website-overdracht verkort. Wat belangrijk is, u kunt in contact blijven met deze specialisten. Als er iets misgaat of als u met bepaalde problemen wordt geconfronteerd, neemt u gewoon contact met hen op om deze bugs op de best mogelijke manier te laten afhandelen.

Lees ook:
Hoe een professionele Wix-expert in te huren.

DIY-websiteoverdracht

Welke beslissing u uiteindelijk ook neemt, het is nog steeds logisch om de mogelijkheid van DIY-websiteoverdracht te overwegen. Hoe dan ook, er zijn handige richtlijnen om het proces met minimale moeite te voltooien. Dus waarom zou u het dan niet proberen? Hier is een snel overzicht van de Weebly-naar-Wix-omschakelingsprocedure en de onmisbare stappen waarmee u rekening moet houden om mogelijke problemen te voorkomen.

Overstappen van Weebly naar Wix – The Ultimate Guide

Fase 1. Contentoverdracht

Houd er rekening mee dat er geen automatische overdracht plaatsvindt in Weebly. Maak je dus klaar om je bestanden te exporteren en ze handmatig naar Wix te uploaden. Dit zijn de stappen die moeten worden gevolgd om er een succes van te maken:

 1. Ga naar je Weebly-account en open het dashboard van je website. Klik op de knop ‘Site bewerken’ en wacht totdat deze is geladen.
 2. Ga naar de website-instellingen en zoek de sectie “Archief”. Maak een ZIP-archief van uw websitebestanden en e-mail het naar het gewenste adres.
 3. Ga naar je e-mail en download het ZIP-archief naar je desktop. Sla het bestand op om het verder te exporteren naar uw nieuwe Wix-website.
 4. Weebly-archief

 5. Bereik het Wix-dashboard, open Wix Editor, repliceer de algemene lay-out van de website en importeer de uitgepakte bestanden en inhoud daar.
 6. Controleer de posities van uw nieuwe website in de zoekmachines, want dit is een van de belangrijkste indicatoren voor een succesvolle website-switch. Wat u moet doen, is de URL’s kopiëren en controleren, 301-omleidingen instellen voor die URL’s die om de een of andere reden niet kunnen worden overgedragen, en metatags (titels en beschrijvingen) kopiëren en instellen voor alle pagina’s, evenals alt-tags voor alle afbeeldingen.

Fase 2. Domeinoverdracht van Weebly naar Wix

Om uw domeinnaam van Weebly naar Wix te verplaatsen, moet u deze eerst ontgrendelen en de EPP-code ontvangen. Houd er rekening mee dat u dat mag doen als het al 60 dagen geleden is sinds de domeinregistratiedatum. U moet ook begrijpen dat het feit van domeinoverdracht niet betekent dat u ook van hostingprovider moet veranderen. Als uw website wordt gehost bij Weebly of een ander hostingbedrijf, kunt u dit ongewijzigd laten.

 1. Open uw Weebly-account en schakel de registrarvergrendeling uit. Dit is de eerste stap bij het verhuizen van de domeinnaam. Houd er rekening mee dat wanneer u deze wijziging aanbrengt, uw WHOIS-privacybescherming ook niet geldig is.
 2. Ga naar de pagina Domeinen en selecteer het domein dat u wilt overzetten. U krijgt alle beschikbare opties aangeboden. Klik op de link “Uitschakelen” die beschikbaar is onder het pictogram Registrar Lock. Direct daarna ziet u de EPP-autorisatiecode naast de link. Als u plotseling van gedachten verandert, kunt u het slot altijd opnieuw activeren en de EPP-code verbergen door simpelweg de link Inschakelen te activeren. Onthoud uw EPP-code zoals u deze moet specificeren wanneer u uw domein registreert bij Wix.
 3. Meld je aan voor Wix Combo of Unlimited Plan (bij goedkopere abonnementen is domeinverplaatsing niet mogelijk). Ga naar het configuratiescherm van het systeem en verken de instructies.
 4. Nu is het hoog tijd om voer de EPP-code in die je van Weebly hebt gekregen. Zodra je dat doet, klik je op de knop “Verzenden”.
 5. U ziet het dropdown-menu met gedetailleerde richtlijnen.
 6. Volg ze om de rest van het proces te voltooien.
 7. Breid uw domeinnaamregistratie uit (de minimale periode is een jaar, niet minder).
 8. Geef uw contactgegevens op, als je dat nog niet hebt gedaan.
 9. Nu is het hoog tijd om de privacyoptie te selecteren die vooral aan uw behoeften voldoet. Wix biedt privé- en openbare registratie. Als u voor de laatste oplossing kiest, wordt uw domeinnaam geopend in de WHOIS-inforecords.
 10. Kies de betalingsoptie, die het beste bij uw budget past en er een deal van maken.

Als je alles goed doet, ontvang je de bevestigingsmail. Activeer het en maak je klaar om de inhoud van je website over te zetten.

Bottom Line

Overschakelen van Weebly naar Wix kan enige tijd in beslag nemen alleen omdat je de bijbehorende ervaring niet hebt. Met zoveel onmisbare aspecten die het proces met zich meebrengt, is het risico om ze over het hoofd te zien vrij groot. Elk van de platforms heeft zijn eigen nuances en parameters die niet onderschat kunnen worden en die het resultaat ernstig kunnen beïnvloeden.

En nog een ding: deactiveer uw Weebly-website pas als u zeker weet dat het migratieproces correct was en uw nieuwe Wix-gebaseerde website goed werkt. Kortom, het proces van overschakelen van Weebly naar Wix zelf is niet ingewikkeld. Volg gewoon de bovenstaande stappen om er een succes van te maken.

Bestel website-overdracht

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map