Overstappen van Weebly naar WordPress

hoe om te schakelen van weebly naar wordpress


Overstappen van Weebly naar WordPress kan een goed idee zijn als u van plan bent een volledig uitgeruste website te maken en te promoten. Het feit dat WordPress in eerste instantie een blogplatform is, maakt de toepassing ervan een redelijke oplossing voor de ontwikkeling en verdere promotie van deze projecten.

WordPress wordt geleverd met een geavanceerde functieset, krachtige integratieopties en perfecte SEO-tools, die een opmerkelijke impact hebben op de ontwikkeling van websites.

Om de WordPress-website met succes van Weebly over te zetten, moet u uw domeinnaam en inhoud verplaatsen. Deze procedure verschilt enigszins van het wisselen van website tussen websitebouwers. WordPress is een CMS en het kost dus meer moeite en tijd om het overdrachtsproces te voltooien. Laten we de belangrijkste aspecten van het overschakelen van uw Weebly-website naar WordPress nu eens bekijken.

Lees ook:
Weebly versus WordPress – een diepgaande vergelijking.

Professionele of doe-het-zelf website-migratie: welke optie moet je kiezen??

Of u nu een nieuwe gebruiker bent of een ervaren webdesigner, er zijn twee belangrijke vragen waar u zich zorgen over kunt maken. Deze omvatten de manier waarop u het proces van websiteoverdracht moet voltooien – onafhankelijk of door middel van het inhuren van een externe professional.

Professionele hulp

Het inhuren van een professional lijkt een veel redelijkere en veiligere oplossing. Webdesignprofessionals, die ooit met elk van deze services hebben gewerkt, zijn zich bewust van hun belangrijkste onderscheidingen en speciale functies. Ze overwegen ze dus bij het verplaatsen van een website van Weebly naar WordPress. Dit helpt mogelijke problemen te voorkomen die het volledige succes van uw website-migratie-ervaring kunnen bederven. Als je daarna nog steeds problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de ontwikkelaars, die je zullen helpen deze effectief op te lossen.

Bestel website-overdracht

DIY website migratie

Het proces van websitemigratie omvat een diep begrip van de kenmerken van elk platform en een bepaalde achtergrond voor webdesign. Als u denkt dat u klaar bent om de taak aan te kunnen, kunt u dat doen door uw eigen handen (100% handmatig) of door semi-geautomatiseerde services die beschikbaar zijn op het web.

Hoe dan ook, het is aan jou om de definitieve keuze te maken, maar waarom probeer je niet nog steeds zelf over te schakelen van Weebly naar WordPress? Bekijk de gedetailleerde handleiding over hoe u dit proces kunt vereenvoudigen en snel en effectief kunt maken.

Overstappen van Weebly naar WordPress: Stap voor stap handleiding

Fase # 1: Contentoverdracht

Om de inhoud van Weebly naar WordPress flexibeler en begrijpelijker te maken, heeft de website builder een gratis online tool – Weeblytowp.com, die uw bestanden van Weebly importeert en converteert naar de WordPress-compatibele modus. Tegelijkertijd verandert de bestaande Weebly-website niet, waardoor de procedure voor iedereen veilig en gemakkelijk is.

 1. Ga naar de importeurswebsite en specificeer uw Weebly-website-URL in het bijbehorende veld daar. U wordt gevraagd uw echte naam en e-mailadres in te voeren en het gewenste exportformaat te kiezen (de tool biedt standaard het WXR-formaat en het wordt niet aanbevolen om het te wijzigen, tenzij u andere vereisten heeft).
 2. Beslis of u websitepagina’s in het exportbestand wilt opnemen. De standaardinstellingen bieden de optie “Ja”. Laat het ongewijzigd als u niet van plan bent om zonder uw Weebly-websitepagina’s te gaan.
 3. WeeblytoWP

 4. Klik op de knop “Mijn Weebly-website exporteren” om het importeren van bestanden van Weebly naar WordPress te starten. Vervolgens ziet u de knop om het downloaden van het Weebly-exportbestand te starten. Klik erop met de rechtermuisknop en kies de optie “Koppeling opslaan als” in de menulijst. Dit is nodig om het bestand export.xml naar uw pc te downloaden.
 5. Importeer Weebly-inhoud naar WordPress. Nu je het exportbestand naar je computer hebt gedownload, is het hoog tijd om het naar WordPress te importeren. Meld u aan bij uw account en ga naar de pagina Extra »Importeren. U ziet de lijst met beschikbare importeurs voor verschillende platforms. Selecteer WordPress en activeer de link “Nu installeren”. Zo installeert u de importeerplug-in op uw WordPress-website. Direct nadat de installatie is voltooid, klikt u op de knop “Importeur uitvoeren” om het proces te starten en naar de WordPress-importeerpagina te gaan.
 6. Klik op de knop “Bestand kiezen” en selecteer het gedownloade export.xml-bestand.
 7. Klik vervolgens op de knop “Bestand uploaden en importeren”. Wacht tot de WordPress-importeur het exportbestand uploadt en analyseert.
 8. Wijs auteurs toe. Als u wilt, kunt u auteurs importeren / exporteren vanaf uw Weebly-website. Het is ook mogelijk om een ​​nieuwe auteur aan te maken of auteursrechten toe te kennen aan bestaande WordPress-gebruikers.
 9. Importeer de afbeeldingen. Om dat te doen, klikt u op het vak naast “Bestandsbijlagen downloaden en importeren” en vervolgens op de knop “Verzenden” om de importeur te starten. WordPress importeert automatisch inhoud van het exportbestand naar de database, inclusief afbeeldingen die zijn gekoppeld aan uw Weebly-webpagina’s.
 10. Als je alles goed doet, zie je het succesbericht. Ga naar het admin-gebied om te controleren of al uw inhoud aanwezig is. Vergeet niet de mediabibliotheekbestanden te controleren.
 11. Controleer uw SEO-instellingen. Ga naar je Weebly-account, open de pagina Domeinen en klik op het domein dat je wilt bewerken. Klik vervolgens op de knop “Wijzigen” naast het veld naamservers en zoek daar de pagina met domeininstellingen. Ga naar het volgende scherm om je nieuwe WordPress host-naamservers in te voeren. Sla de instellingen op.
 12. Stel Permalinks in. Bereik de overeenkomstige pagina in het instellingengedeelte. Selecteer de optie “Aangepaste structuur” en voeg vervolgens / blog /% postname% toe in het bijgevoegde veld. Sla de instellingen op die je hebt gemaakt.
 13. Ga naar de pagina Instellingen »Permalinks en sla de aangebrachte wijzigingen op.
 14. Zorg ervoor dat al uw SEO-instellingen, URL’s en metatags correct zijn ingevuld.

Fase # 2: domeinoverdracht

Als het op WordPress aankomt, biedt het CMS geen geïntegreerde hosting. In plaats daarvan kunt u hosting selecteren andere providers. Neem de tijd om verschillende hostingalternatieven en hun voorwaarden door te nemen om degene te kiezen die het meest aan uw behoeften voldoet.

Het feit dat u een website heeft, betekent dat u ook al het geregistreerde domein heeft. Dienovereenkomstig is het eerste dat u moet doen, het naar WordPress verplaatsen. In feite kunnen de regels voor domeinmigratie verschillen met betrekking tot de hosting waarvoor u kiest. De lijst met hostingbedrijven is behoorlijk indrukwekkend en je hebt zeker een mooie keuze.

Bottom Line

Zowel Weebly als WordPress zijn waardige platforms voor webcreatie om te gebruiken voor persoonlijke of zakelijke projecten. Elk van hen verschilt echter in de benadering van webdesign en tools die worden gebruikt om websites te lanceren en te beheren. Het maakt niet echt uit welke doelen en redenen je hebt om over te stappen van Weebly naar WordPress.

Het belangrijkste is de optie die u hiervoor kiest. Hoewel professionele website-overdracht een tijdbesparende en slimme oplossing lijkt, is het op de lange termijn niet helemaal kosteneffectief en redelijk. Dit is waar het logisch is om erachter te komen hoe u uw Weebly-website handmatig naar WordPress kunt verplaatsen. De bovenstaande gids zou u moeten helpen het probleem op te lossen en het verwachte resultaat te bereiken.

Begin nu met WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map