Overstappen van Wix naar WordPress

Situaties waarin u zich realiseert dat uw Wix-website geen functionaliteit heeft, komen vrij vaak voor omdat het onmogelijk is om van tevoren te zeggen hoe bloeiend uw bedrijf zal zijn. Of u nu een online winkel of een zakelijke website heeft die met Wix is ​​gebouwd, u zult wellicht de behoefte voelen om meer geavanceerde functies en hulpmiddelen te gebruiken voor de verdere ontwikkeling ervan.


Als dit precies de situatie is waarmee u wordt geconfronteerd, kunt u overwegen om van Wix naar WordPress over te schakelen. Het CMS wordt geleverd met geavanceerdere en uitgebreidere integratieopties, die het mogelijk maken om uw resource beter te laten functioneren.

Wanneer u de beslissing neemt om uw website over te zetten van Wix naar WordPress, moet u zich realiseren dat het proces niet helemaal eenvoudig is. Dit geldt met name voor beginners, die mogelijk niet over de vaardigheden en expertise op het gebied van webdesign beschikken om een ​​verscheidenheid aan technische nuances aan te kunnen.

Overschakelen van Wix naar WordPress houdt ook inhoud en domeinoverdracht in, verkeersomleiding naar nieuwe hosting, behoud van de zoekmachine-ranking van uw project en tal van andere problemen. Als je denkt dat het moeilijk voor je zal zijn om al deze nuances zelf te regelen, bekijk dan de tips die deze man biedt om het overgangsproces voor jou te vereenvoudigen.

DIY-websitemigratie of professionele services?

Wat de redenen ook zijn om van Wix naar WordPress over te stappen, er zijn veel problemen die moeten worden voltooid om het proces tot een succes te maken. De hele procedure om van het ene platform naar het andere te gaan, mag niet moeilijk en complex zijn, als u op de hoogte bent van alle technische nuances en kenmerken van beide services. Het is geweldig, als je een nichespecialist bent, maar wat als je dat niet bent? In dit geval kunt u een van de beschikbare oplossingen kiezen.

Zet Wix over naar WordPress

 • De eerste oplossing biedt de mogelijkheid om een ​​van de gespecialiseerde website-migratieprogramma’s te selecteren. Deze tools zijn niet helemaal veilig, omdat de kans dat uw website ernstige fouten krijgt na het migratieproces ook vrij hoog is. Bovendien zijn website-migratieprogramma’s niet goedkoop, wat betekent dat u automatisch investeert in een service die geen fatsoenlijk resultaat garandeert. Kunt u daar iets aan doen? Gelukkig wel.

 • De tweede oplossing voor websitemigratie impliceert het gebruik van door professionals, die alle nuances van het proces kennen en je daar in een mum van tijd mee kunnen helpen.

Experts van CMS2CMS zal alle essentiële elementen van uw website onderzoeken, evenals de parameters en technische kenmerken van de diensten die u wilt wijzigen. Zij zorgen voor elke fase van het overdrachtsproces van de website en houden contact met u om het resultaat te maximaliseren.

Als u om wat voor reden dan ook geen van de oplossingen leuk vindt en denkt dat uw vaardigheden voldoende zijn om de procedure alleen aan te kunnen, vindt u hier nuttige aanbevelingen om er het maximale uit te halen. Lees verder om de gedetailleerde gids hieronder te verkennen.

Overstappen van Wix naar WordPress – de ultieme gids

De essentie wordt verstrekt in deze Wix naar WordPress-gids die u kunt doorbladeren en onthouden om de taak op de best mogelijke manier te voltooien:

 1. Selecteer een goede hosting. Terwijl Wix geïntegreerde hosting aanbiedt, kunt u met WordPress uw eigen hostingprovider selecteren. Dit is de allereerste stap waarmee u moet beginnen. Verken de beschikbare en de meest populaire hosts, selecteer een geschikt plan en leer de voorwaarden en specificaties die het biedt.
 2. Domeinnaam overdragen. Als uw Wix-website wordt geleverd met een geregistreerde domeinnaam, is de volgende stap om deze over te dragen naar de geselecteerde hostingprovider. De voorwaarden en kosten van het migratieproces zijn afhankelijk van de host en het plan waarvoor u kiest.
 3. Installeer WordPress. op de geselecteerde hosting en leer de basis van het gebruik van het systeem. Dit kost niet veel tijd en moeite, aangezien het installatieproces snel en eenvoudig is. Het systeem wordt geleverd met een begrijpelijke zelfstudie, die stapsgewijze richtlijnen biedt over hoe u de installatie gemakkelijk kunt afhandelen. Houd er echter rekening mee dat er bepaalde technische nuances kunnen zijn die u niet over het hoofd mag zien, als u de prestaties van uw website niet in gevaar wilt brengen.
 4. Kopieer het ontwerp. Het is onmogelijk om het volledige Wix-ontwerp automatisch naar WordPress te kopiëren omdat er hier te veel nuances zijn. Om een ​​soortgelijk website-ontwerp te krijgen, moet u het zelf handmatig maken. Met dit doel kunt u een kant-en-klaar WordPress-sjabloon selecteren en aanpassen of een freelance webdesigner inhuren, die de taak voor u zal voltooien.
 5. Exporteer Wix-websitegegevens naar WordPress. Net als bij ontwerpoverdracht, moet u uw Wix-gegevens exporteren en handmatig in WordPress importeren. Kopieer de teksten en maak pagina’s op uw WordPress-website om de berichten daar verder te importeren.
 6. Afbeeldingen importeren. WordPress importeert niet automatisch afbeeldingen uit uw Wix-account. Dit betekent dat u dat opnieuw handmatig moet doen. Om dat te doen, moet u de plug-in WordPress Import External Images installeren. Zodra de plug-in is geactiveerd, gaat u naar de “Media >> Importeer afbeeldingen ”en voltooi de taak.
 7. Bekijk en stel permalinks in. Als u uw Wix-websiteverkeer niet wilt verliezen, neem dan de tijd om de uiteindelijke WordPress URL-structuur te bekijken om er zeker van te zijn dat deze correct is. Gelukkig is WordPress dankzij krachtige plug-ins een SEO-vriendelijk CMS en kan je de structuur van al je websitelinks instellen en aanpassen. Neem de tijd om te controleren of u uw titel- en beschrijvingsmetatags voor elke webpagina correct heeft overgedragen.
 8. Pas uw website aan. Nadat je dat hebt gedaan, is het hoog tijd om WordPress te verkennen en de toolset te gebruiken om je nieuw overgedragen website aan te passen.

Er is ook een belangrijk probleem waar u rekening mee moet houden. Haast u niet om uw Wix-website te deactiveren of uw account te sluiten. Het kan handig zijn als er iets misgaat met het migratieproces van de website. U zult dat gemakkelijk doen wanneer u klaar bent met het migratieproces – zorg er gewoon voor dat uw WordPress-website goed functioneert.

Bottom Line

Wix-websites zijn ongetwijfeld volledig uitgerust, maar WordPress is het CMS dat echt uitblinkt in functionaliteit en de prestaties van uw website naar het hoogste niveau kan brengen. Na het voltooien van het proces voor het overzetten van de website, hoeft u zich niet te haasten om het te publiceren. Voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat alle plug-ins correct zijn geïnstalleerd en correct werken. Hetzelfde geldt voor de sjablonen en inhoudpresentatie.

U moet ook controleren of alle omleidingen van oude naar nieuwe websitepagina’s zijn geactiveerd en test de website nog een keer. Een andere onmisbare taak is om het responsieve karakter van uw WordPress-website te controleren om te zien hoe goed deze wordt weergegeven op mobiele apparaten.

Bestel website-overdracht

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map