Overstappen van WordPress.com naar WordPress.org

Overstappen van WordPress.com naar WordPress.org


Veel nieuwkomers geven de voorkeur aan WordPress wanneer ze betrokken raken bij het ontwikkelingsproces van de website. Velen van hen raken echter in de war bij het kiezen tussen de systemen en geven vaak de voorkeur aan WordPress.com in plaats van WordPress.org, wat in hun geval een meer geprefereerde oplossing is.

Terwijl ze aan hun opstartproject beginnen, beseffen ze echter al snel dat het gebruik van WordPress.com veel moeilijker is dan het vanaf het begin leek. Ze hebben problemen met codebewerking, websitepromotie – om nog maar te zwijgen van hostinggerelateerde nuances (of het proces tussen de hosts) en domeinnaamkeuze, die niet standaard wordt aangeboden in WordPress.org.

Waarom overstappen van WordPress.com naar WordPress.org?

WordPress.com is eigenlijk een op WP gebaseerde websitebouwer, waarmee veelzijdige projecten kunnen worden gemaakt, geïntegreerde hosting, domeinnaam, een overvloed aan ontwerpaanpassingstools en sjablonen om uit te kiezen. WordPress.org is op zijn beurt de startpagina van het wereldwijd populaire CMS WordPress, dat veel moeilijker te beheersen is voor beginners en extra codeerbewustzijn vereist.

Realisatie van het onvermogen om websitebeheer vanuit technisch oogpunt onder de knie te krijgen, brengt de noodzaak met zich mee om op zoek te gaan naar een eenvoudigere, handiger, betaalbare maar toch functionele webbouwtool. In veel gevallen blijkt het overstappen van het bekende, zelf gehoste WordPress.com naar WordPress.org een redelijke oplossing. Het laatste platform geeft u absolute eigendomsrechten en vrijheid van handelen.

Nu is het hoog tijd om erachter te komen of het logisch is om voor de DIY-website-migratie te gaan of een professional in te huren om dat voor u te doen. Dat is precies wat we verder gaan bespreken.

Zelf schakelen of een professionele service inhuren?

Zodra u besluit om van WordPress.com naar WordPress.org te migreren, is het eerste en het meest brandende probleem om te beslissen over de beste optie voor website-overdracht. Dit is waar u twee populaire alternatieven tegenkomt: DIY-website-migratie versus het inhuren van een professionele service. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, waarbij realisatie en analyse het mogelijk maken om op de lange termijn tot de juiste oplossing te komen.

Wordpress.com naar WordPress.org

Bestel website-overdracht

Als u een professionele webontwikkelaar inhuurt of een gespecialiseerd websitemigratiesysteem gebruikt, loopt u het risico dat u uw WordPress-website achteraf niet kunt beheren en bijwerken, en dus heeft u geen andere keuze dan contact op te nemen met de ontwikkelaars die u hebt ingehuurd en opnieuw om uw problemen op te lossen.

Als u niet wilt dat dit gebeurt en u in de toekomst de volledige controle wilt hebben over uw website-ontwikkeling en promotieproces, is het echt logisch om zelf te proberen over te schakelen van WordPress.com naar WordPress.org. Dit kan natuurlijk wat moeite en tijd kosten, maar dit is de enige trefzekere manier om je verantwoordelijk te voelen over elke stap van het proces van websiteoverdracht. Dit is waar de onderstaande stapsgewijze richtlijnen van grote hulp zullen zijn.

Overstappen van WordPress.com naar WordPress.org – The Ultimate Guide

Voordat u begint, moet u één ding niet over het hoofd zien. Hoewel WordPress.com een ​​zelf-gehoste websitebouwer is, is WordPress.org het CMS, dat niet wordt geleverd met geïntegreerde hosting en domein en dat is een van de grootste zorgen van beginners.

Je moet een vinden betrouwbare hostingprovider, bekijk de abonnementen, voorwaarden en abonnementen die het biedt en kies degene die aan uw huidige behoeften op het gebied van websiteontwikkeling en promotie voldoet. Je hebt ook een domeinnaam nodig. Als je die al hebt, moet je deze gewoon opgeven terwijl je je nieuwe hostingaccount registreert. Dit helpt om de positie van uw zoekmachine te behouden en het verkeer van de vorige website correct om te leiden, terwijl de volgende stappen worden voltooid, namelijk:

 1. Kies Hosting – De eerste stap die u moet ondernemen, is door hosting te kiezen en WordPress erop te installeren. Er zijn meerdere hostingproviders waaruit u kunt kiezen, wat tijd en moeite kost om alle beschikbare opties te verkennen en de juiste keuze te maken op basis van uw behoeften.

 2. Exporteer de gegevens van WordPress.com – Meld u aan bij uw WordPress.com-account en bereik het dashboard van uw website. Ga naar de WP Admin-sectie en klik erop om het admin-gebied te openen. Ga vervolgens naar het gedeelte “Extra” en vervolgens naar het gebied “Pagina exporteren”.

  Wordpress.com exporteren

  Wanneer u op de knop klikt, wordt u doorgestuurd naar de nieuwe pagina, waar u de keuze krijgt tussen gratis of begeleide overdracht. We raden aan om de gratis optie te kiezen en vervolgens op de knop “Export starten” te klikken. Direct daarna komt u bij het volgende scherm, waar u de gegevenselementen moet selecteren die u wilt exporteren. Kies de variant ‘Alle inhoud’ als u van plan bent alle inhoud in één keer te exporteren en druk vervolgens op de knop ‘Exportbestand downloaden’.

  Als u alles correct doet, biedt de exporttool u het XML-bestand te downloaden (die al uw afbeeldingen, berichten, categorieën, tabbladen, webpagina’s, opmerkingen, navigatiemenu’s en andere velden zal bevatten) naar uw computer zodat u deze verder naar de nieuwe website kunt importeren.

 3. Installeer WordPress CMS – Zodra het XML-bestand klaar is voor verdere import, is het hoog tijd om het CMS te downloaden en te installeren en om je hostingaccount aan te sluiten. Houd er rekening mee dat sommige hostingproviders (Leuk vinden Bluehost, bijvoorbeeld) bieden geautomatiseerde WordPress-installatie met 1 klik die slechts een paar minuten duurt en geen inspanning vereist. Anders moet u WordPress zelf installeren, maar dit is ook vrij eenvoudig en snel – volg gewoon de richtlijnen en tips die het systeem genereert terwijl u de taak voltooit.

 4. Importeer de inhoud – Zodra u klaar bent met uw CMS-installatie, kunt u doorgaan met het importeren van inhoud. Om dat te doen, moet je naar het admin-gedeelte van de nieuwe website gaan, naar het gedeelte “Tools” en dan naar de “Import” -pagina, waar je wordt aangeboden om de knop “Nu installeren” te activeren om het importeerprogramma uit te voeren.

  WordPress CMS Import Tool

  Na voltooiing van de stap wordt u doorgestuurd naar het nieuwe scherm, waar u in de tweede stap het geëxporteerde XML-bestand dat u hebt gedownload naar uw computer moet uploaden. Tijdens het voltooien van de taak zal het systeem u aanbieden om een ​​nieuwe gebruiker aan te maken of om de geïmporteerde inhoud aan de huidige gebruiker toe te wijzen. Daarnaast wordt u aangeboden om de oude bijgevoegde bestanden te importeren. Het is een must om dit vakje aan te vinken om uw afbeeldingsbestanden correct te importeren.

 5. Zet het WordPress-domein over naar de nieuwe hosting. Na voltooiing van het importeren van inhoud, moet u de domeinnaam van uw WordPress.com-website overzetten naar de nieuwe hosting die u in de eerste stap hebt gekozen. Volg de richtlijnen die het systeem genereert om het proces te voltooien.

Wat is het volgende?

Dit zijn de stappen die een must zijn voor alle gebruikers die willen overstappen van WordPress.com naar WordPress.org. De volgende stappen zijn afhankelijk van de privacyopties die u verkiest. Dus, als het uw doel is om een ​​volledig nieuwe website helemaal opnieuw te starten zonder verkeersomleiding vanaf de oude website, ga dan naar het gedeelte “Instellingen” en vervolgens naar de pagina “Lezen” in het beheerdersgedeelte van het dashboard van de website. Hier vult u toegang tot het gedeelte “Zichtbaarheid van de site” in, waar u de volgende optie moet markeren “Ik wil dat mijn blog privé is, alleen zichtbaar voor gebruikers die ik kies”. Dit betekent dat de nieuwe website niet zichtbaar is voor eerdere gebruikers.

Als uw intentie precies het tegenovergestelde is en u de intentie hebt om het verkeer van de oude website om te leiden naar de nieuwe om de huidige positie in de zoekmachines te behouden (wat sterk wordt aanbevolen), hier is wat u moet doen. Ga naar het dashboard van uw WordPress.com-website en open het menu “Instellingen”. Zoek de optie ‘Siteadres’ en klik op de link ‘Omleiding’ die u daar vindt. U komt verder in het nieuwe scherm, waar u de domeinnaam moet opgeven waarnaar u de bezoekers van uw website wilt doorverwijzen. Voltooi de stap en klik vervolgens op de knop “Ga”. Houd er rekening mee dat de optie voor het omleiden van sites momenteel wordt betaald, maar de kosten zijn zeker de moeite waard om uw oude websiteposities en verkeer te behouden.

Om ervoor te zorgen dat uw SEO-posities behouden blijven, moet u mogelijk ook alle in-post URL’s bijwerken en interlinking plaatsen (indien aanwezig), maar alleen als u het domein heeft gewijzigd. U kunt deze stap overslaan als u uw aangepaste domeinnaam heeft behouden. Verander gewoon het DNS-record naar uw host en geniet van uw websitepromotie.

Bottom Line

Wat uw redenen ook zijn om van WordPress.com naar WordPress.org te migreren, u moet zich zorgvuldig voorbereiden op dit verantwoordelijke en tijdrovende proces. Een andere optie is om een ​​professional in te huren, die dat voor u doet, maar hoe weet u zeker dat u op de lange termijn een waardig resultaat behaalt? Het is veel beter om uw website zelf over te zetten. Hopelijk helpen de tips en aanbevelingen in de post u om de taak op de best mogelijke manier aan te pakken en het verwachte resultaat te krijgen.

En nog een laatste ding: haast je niet om je WordPress.com-account te deactiveren totdat je zeker weet dat je nieuwe website goed draait en alle SEO-posities behouden blijven zoals ze zijn. Veel succes en moge uw website-migratie-ervaring een succes zijn!

Zet de website over naar WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map