Overzetten van Squarespace naar WordPress

Overstappen van Squarespace naar WordPress


De redenen om over te schakelen van Squarespace naar WordPress kunnen talrijk zijn. Mogelijk bent u van plan om de functionaliteit van uw website naar een hoger niveau te tillen of nieuwe doelen te stellen, waarvan het realiseren een probleem kan zijn met uw huidige Squarespace-website.

U moet zich realiseren dat het tijd, moeite en vaardigheden kost om van Squarespace naar WordPress CMS te migreren. Afgezien van de complexe technische nuances, moet je ervoor zorgen dat je het verkeer goed doorstuurt naar de nieuwe hosting met het oude websitedomein. Het is ook cruciaal om voor de inhoud te zorgen, die goed moet worden weergegeven op een nieuw platform.

Hetzelfde geldt voor het behoud van de positie van de zoekmachine in uw website, aangezien u de door u behaalde website-posities niet wilt verliezen. Als u zich zorgen maakt over al deze problemen, bekijk dan de volgende gids om te beslissen of u bereid bent deel te nemen aan het migratieproces.

Overstappen van Squarespace naar WordPress (Migratieproces uitgelegd):

 1. Website verplaatsen van Squarespace naar WordPress – Is het het waard??
 2. Squarespace versus WordPress – Wat is het verschil?
 3. Overstappen van Squarespace naar WordPress – The Ultimate Guide
 4. Hoe u uw eigen domeinnaam overzet van Squarespace naar WordPress
 5. Professionele Squarespace naar WordPress Migration Services

Er zijn verschillende cruciale zaken waarmee u rekening moet houden om het overdrachtsproces snel, soepel en probleemloos te laten verlopen. U moet zorgen voor de juiste hostingkeuze, domeinnaamoverdracht en contentmigratie om een ​​correcte en consequente groei van de posities van uw websitezoekmachine te garanderen.

Het proces van Squarespace naar WordPress-switch omvat dus verschillende onmisbare stappen en belangrijke nuances die het resultaat ernstig kunnen beïnvloeden. Het is hoog tijd om ze meteen in detail te bespreken.

1. Verplaatsen van website van Squarespace naar WordPress – is het het waard?

Zo’n uitgebreide verscheidenheid aan webdesignplatforms kan verwarrend zijn voor die gebruikers, die nog nooit ervaring met het maken van websites hebben gehad. Geen wonder dat velen van hen vaak vertrouwde diensten kiezen en hun projecten met hen beginnen om verder te beseffen dat deze systemen beperkingen hebben of gewoon niet meer voldoen aan hun groeiende aspiraties voor webdesign. Dit is wanneer ze besluiten te zoeken naar een meer veelzijdig en flexibel platform zoals WordPress.

Bestel Squarespace naar WordPress Migration

Om precies te zijn, er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van Squarespace naar WordPress. Hier gaan ze:

 • Beperkte Squarespace-functionaliteit dat voorkomt dat u het maximale uit uw projectprestaties haalt;
 • De behoefte om te zoeken naar een platform met meer functies die zou bijdragen aan een betere ontwikkeling en promotie van uw project;
 • Squarespace kan worden geleverd met functies of opties die kan u om de een of andere reden niet langer tevreden stellen – dat kun je ontdekken tijdens het verkennen of testen van het platform. Dit zal uiteindelijk de wens opwekken om uw website naar een ander systeem over te zetten.

Squarespace is een waardige websitebouwer, die kan worden gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan projecten voor persoonlijk en zakelijk gebruik te starten en te beheren. De beslissing om over te schakelen naar WordPress betekent niet dat er iets mis mee is. Het betekent alleen dat u op zoek bent naar een ander platform, waarvan de functionaliteit en ontwerpaanpassingsopties beter aan uw behoefte zullen voldoen.

2. Squarespace versus WordPress – wat is het verschil?

Squarespace en WordPress zijn twee heel verschillende platforms, wat vooral tot uiting komt in hun webdesign-aanpak. Hoewel Squarespace een websitebouwer is, waarvan de functieset nog steeds lijkt op het CMS, is WordPress de wereldberoemd Content Management System die rijk is aan integratieopties en ontwerpaanpassingstools. Beide systemen zijn echter de aandacht van de gebruiker waard en beide hebben hun doelgroep veel te bieden. Vergelijking van deze platforms is dus handig voor het gangbare aantal webontwerpers.

Als websitebouwer is Squarespace iets gemakkelijker te gebruiken dan WordPress (het open source CMS). Dit wordt ook bevestigd door het feit dat Squarespace zich in eerste instantie op de eindgebruiker richt, terwijl WordPress is afgestemd op de behoeften en vereisten van die webontwikkelaars, wiens kennis en vaardigheden op het gebied van codering op een waardig niveau zijn.

Squarespace Editor

Als het gaat om flexibiliteit en functieset, zijn beide systemen geweldig in hun eigen niches. Squarespace heeft een uitgebreide bibliotheek van responsieve en aanpasbare sjablonen van hoge kwaliteit, geïntegreerde blog- en e-commerce-engines, een overvloed aan tools voor ontwerpontwikkeling en beheer, kant-en-klare integreerbare widgets en hosting inbegrepen in de kosten van geselecteerde abonnementen.

WordPress blinkt ook uit in opties voor integratie en ontwerpontwikkeling. Het platform geeft toegang tot honderden gratis en betaalde plug-ins / add-ons, geïntegreerde thema’s en thema’s van derden die u kunt bewerken om bijna helemaal opnieuw een uniek projectontwerp te creëren. Tegelijkertijd bevat WordPress standaard niet de hosting en de domeinnaam. Dit brengt de noodzaak met zich mee kies en koop hosting en domein alleen. Aan de andere kant geeft deze aanpak u volledige controle over uw website en de prestaties ervan.

WordPress visuele editor

Sjabloonkeuze is ook veelzijdig in beide systemen. Het enige verschil is dat Squarespace een geïntegreerde responsieve ontwerpverzameling heeft, terwijl WordPress het mogelijk maakt om te kiezen uit honderden gratis en betaalde sjablonen, waarvan de meeste zijn ontwikkeld door externe webontwerpers. WordPress-thema’s vereisen ook installatie voordat gedetailleerde aanpassing.

Over het prijsaspect gesproken, Squarespace en WordPress verschillen ook. De websitebouwer heeft een gratis proefversie en vier betaalde abonnementen beschikbaar op redelijke kosten. De plannen omvatten hosting en maken een gratis aangepaste domeinverbinding mogelijk. Het CMS is op zijn beurt gratis voor de eerste download en installatie, maar het impliceert de noodzaak om te investeren in plug-ins, sjablonen, beste hostingkeuze en domeinprovider.

Om meer te weten te komen over de functies, parameters en tools van Squarespace en WordPress die van invloed kunnen zijn op het maken en beheren van websites, is het logisch om een ​​gedetailleerde Squarespace versus WordPress-vergelijking die u zullen helpen de onbevooroordeelde beslissing te nemen.

3. Overstappen van Squarespace naar WordPress – de ultieme gids

De onmisbare stappen voor het overzetten van uw website van Squarespace naar WordPress worden hieronder vermeld.

 1. Wat u moet weten, is dat Squarespace zijn websites op zijn servers host. In tegenstelling tot WordPress host WordPress de websites die met het systeem zijn gelanceerd met de hosting van uw keuze. Dus het eerste waar u voor moet zorgen, is het selecteren van de vertrouwde WordPress-hostingprovider en leer de voorwaarden die het biedt.
 2. Als uw Squarespace-website al een geregistreerde domeinnaam heeft, moet u deze ook overdragen aan de gekozen hostingprovider. De transferregels zijn afhankelijk van de host waarmee u gaat werken. Controleer ze in detail voordat u aan uw websitemigratie werkt. De meest populaire opties voor de overdracht van domeinnamen worden hieronder in detail besproken.
 3. Installeer WordPress CMS op uw hosting. Het installatieproces is eenvoudig en snel. Nieuwkomers zullen de tutorial waarderen die het installatieproces in detail beschrijft. Daarvoor moeten onervaren gebruikers echter oppassen. Er zijn veel nuances, waarvan onderschatting kan leiden tot problemen bij het verder functioneren van uw website.
 4. Exporteer Squarespace-inhoud, maar houd er rekening mee dat niet alles automatisch kan worden overgedragen. De rest van de inhoud blijft op uw geïntegreerde Squarespace-domeinnaam staan ​​en u moet deze handmatig kopiëren.
  De inhoud die kan worden geëxporteerd omvat de basispagina’s van WordPress-websites, één blogpagina met alle berichten die het bevat, galerijpagina’s, evenals afbeeldingen, tekst en insluitblokken.
  De secties die op uw WordPress-website blijven staan product-, album- en evenementpagina’s bevatten; video-, audio- en productblokken; aangepaste CSS- en stijlwijzigingen; indexpagina’s en mappen.
 5. Toegang krijgen tot “Instellingen »Geavanceerd» Importeren / exporteren ”Squarespace-menu. Klik op de knop “Exporteren” om te beginnen.
 6. U ziet verder het pop-upvenster met het WordPress-logo, waarvan de activering het bestandsexportproces start. Als het exportproces is voltooid, downloadt u het exportbestand en slaat u het op uw computer op.
 7. Importeer inhoud. Dit is wanneer u de gedownloade bestanden in uw WordPress-website moet importeren. Om dat te doen, gaat u naar het WordPress-beheerderspaneel en opent u de “Hulpmiddelen >> Importeren” bladzijde. U krijgt een lijst met services aangeboden waaruit u kunt kiezen. Klik op WordPress om de importeerplug-in te installeren.
  Activeer de plug-in zodra de download is voltooid en voer de importlink uit. De volgende stap is het uploaden en importeren van bestanden uit het exportbestand dat je hebt gedownload. Op de pagina met importinstellingen moet u de naam voor de beschikbare inhoud selecteren. U kunt de bestaande admin-gebruiker selecteren of een nieuwe aanmaken.
 8. Afbeeldingen importeren. Voor zover WordPress niet automatisch afbeeldingen van uw Squarespace-website importeert, moet u dat indien nodig handmatig doen. Houd er echter rekening mee dat u eerst de plug-in Externe afbeeldingen importeren voor WordPress moet installeren. Na de activering van de plug-in bereikt u de “Media >> Afbeeldingen importeren”Pagina om de taak te voltooien.
 9. Controleer en pas Permalinks aan. Om uw Squarespace-websiteverkeer te behouden, moet u ervoor zorgen dat uw WordPress URL-structuur correct is. Dit zou geen probleem moeten zijn, aangezien het platform SEO-vriendelijk is en u de structuur van uw links naar wens kunt aanpassen.
 10. Importeer de rest van de inhoud. Zoals hierboven vermeld, zijn niet alle inhoudsbestanden van de Squarespace-website beschikbaar om te exporteren. Controleer de overgeblevenen en zet ze handmatig over naar uw WordPress-website.
 11. Ontdek WordPress en begin met het aanpassen van uw website. Vergeet niet te controleren of u titel- en beschrijvingsmetatags voor elke pagina opnieuw correct heeft overgedragen.

We raden aan om uw bestaande Squarespace-website actief te houden totdat u ervoor zorgt dat het migratieproces correct is voltooid en uw nieuwe WordPress-website functioneert goed. Dit is een trefzekere manier om mogelijke problemen met het oplossen van problemen te voorkomen.

4. Hoe u uw eigen domeinnaam overzet van Squarespace naar WordPress

Zoals hierboven vermeld, biedt WordPress geen geïntegreerde hosting- en domeinnaamoplossingen. Squarespace onthult op zijn beurt de mogelijkheid om een ​​aangepaste domeinnaam te koppelen. Dus, wat zijn de opties als het gaat om overstappen van deze websitebouwer naar het CMS? Hoe zit het dan met de overdracht van domeinnamen? Dit is eigenlijk een urgent probleem voor de meeste gebruikers, die erover nadenken om hun projecten van het ene platform naar het andere te verplaatsen. Het is hoog tijd om hieronder de beschikbare opties voor de overdracht van domeinnamen te bekijken.

Uw Squarespace-domein overzetten naar WordPress

Als u een domeinnaam bezit die is geregistreerd bij Squarespace, zal het verhuizen naar WordPress niet zo moeilijk zijn. Het systeem biedt gedetailleerde richtlijnen voor het effectief voltooien van de taak zonder de posities van uw websitezoekmachine te verliezen. Voordat u daadwerkelijk doorgaat met het proces van websitemigratie, moet u ervoor zorgen dat het is geregistreerd bij Squarespace (of overgedragen) voor meer dan 60 dagen. Anders mag u de procedure niet voltooien. Houd er ook rekening mee dat het hele proces van websitemigratie tot zeven dagen in beslag neemt.

Als u een Squarespace-domein gaat verhuizen dat is geregistreerd in .de-, .uk- of .co.uk-zones, moet u eerst de overdrachtsvereisten en uitsluitingen die bij deze domeinen horen bekijken. Als uw domeinnaam wordt geleverd met G Suite eraan gekoppeld, moet u eerst MX-records aanpassen bij uw nieuwe domeinnaamprovider zodra u klaar bent met het overdrachtsproces. Dit is nodig om de beëindiging van uw e-mailservice te voorkomen.

Hier is de lijst met stappen die u moet voltooien om uw website van Squarespace over te zetten en vervolgens naar WordPress te verplaatsen:

 • Bereik uw Squarespace-account eerst en ga naar het Home Menu om de instellingen te openen. Zoek dan de “Domeinen”Of activeer de vraagtekensleutel om de domeinen die u bezit te doorzoeken (als er meerdere zijn);
 • Kies en klik op het domein je wilt verhuizen naar WordPress;
 • Scroll naar beneden en dan schakel het tabblad “Domein vergrendelen” uit;
 • Activeer de “Verificatiecode verzendoverdracht” knop beschikbaar onderaan het paneel. Direct daarna ontvangt u de e-mail met de unieke Admin Contact-code van het authenticatiedomein;
 • Open de e-mail en kopieer / bewaar de authenticatiecode om het verder in te voeren in het WordPress admin paneel;
 • We bekijken het proces van domeinnaamoverdracht naar Bluehost. Houd er rekening mee dat u domeinen kunt overzetten die tot de volgende zones behoren: .com, .net, .org, .us, .co, .info., .Biz;
 • Controleer of het domein is ontgrendeld en draag die niet over, die binnen 45 dagen is verlengd met de vorige registrar;
 • Werk de instellingen bij en schakel uw e-mailprivacy uit om de registrar overdrachtgerelateerde e-mails te laten verzenden;
 • Pas DNS-instellingen aan (ze kunnen niet worden bewerkt tijdens het overdrachtsproces);
 • Richt uw Domain Name Servers naar de naamservers van Bluehost (dit zijn ns1.bluehost.com en ns2.bluehost.com). Het kan 12 tot 36 uur duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd;
 • Log in op uw Bluehost-domeinregistreerderaccount (of registreer degene, als je het nog niet hebt);
 • Ga naar het tabblad “Domeinen” bovenaan het scherm. Hier kunt u op de link ‘Overdragen’ in het submenu klikken of naar de snelkoppelingen gaan, waar u op het gedeelte ‘Een nieuw domein naar uw account overzetten’ moet klikken;
 • Voer het domein in dat u naar uw account wilt overzetten. Het systeem controleert de domeinstatus om er zeker van te zijn dat het volledig klaar is voor de overdracht;
 • Voer de autorisatiecode in je hebt gekregen van Squarespace en klik vervolgens op de knop “Controleren” om het proces voort te zetten;
 • Bevestig de contactgegevens of dien ze indien nodig in, voeg indien nodig domeinprivacy toe en vink het vakje aan dat akkoord gaat met de servicevoorwaarden;
 • Voer de betaling uit om de overboekingsprocedure te voltooien (als alles in orde is, ontvang je het bevestigingsbericht van Squarespace en een e-mail van de nieuwe registrar), wat ongeveer 5 dagen duurt.

Je eigen domein overzetten naar WordPress

Als uw domein bij een andere provider is geregistreerd (niet Squarespace) en u bent niet van plan deze te wijzigen nadat u uw website naar WordPress hebt verplaatst, u heeft de mogelijkheid om deze rechtstreeks naar het CMS over te dragen om de website en de domeinnaam op dezelfde plaats te kunnen beheren. Wat u nodig heeft om te beginnen, is uw huidige WordPress-abonnement upgraden naar het plan dat het overdrachtsproces mogelijk maakt. Zodra u dat doet, kunt u doorgaan met het voltooien van de volgende stappen:

 • Om de autorisatie te krijgen (EPP) code van de huidige provider, moet u zich eerst aanmelden bij uw actieve account en bereik het bedieningspaneel;
 • Controleer of uw domein in aanmerking komt voor overdracht en ontgrendel het door de richtlijnen te volgen die de provider genereert;
 • Vink het bijbehorende tabblad aan de authenticatiecode ontvangen per email;
 • Bevestig de link die je krijgt in de e-mail en onthoud / kopieer de unieke code die daar beschikbaar is;
 • Log in op uw Bluehost-account of registreer degene, als je het nog niet hebt;
 • Schakel uw e-mailprivacy uit om ervoor te zorgen dat de registrar e-mails kan sturen om de stappen van het overdrachtsproces te bevestigen;
 • Neem de tijd om de vereiste DNS-instellingen te maken, aangezien dit niet mogelijk is tijdens het overdrachtsproces;
 • Wijs de DNS naar de naamservers van Bluehost, dat zijn ns1.bluehost.com en ns2.bluehost.com. Al met al duurt het ongeveer 12-36 uur voordat de bewerkingen plaatsvinden;
 • Bereik het tabblad ‘Domeinen’, die zich bovenaan het scherm bevindt;
 • Kies een van de twee overdrachtsmogelijkheden – ofwel de link “Transfer” beschikbaar in het submenu of de sectie “Transfer a New Domain to Your Account” in de snelkoppelingen;
 • Typ de domeinnaam u van plan bent naar uw account over te dragen om het systeem de huidige status en de geschiktheid voor overdracht te laten controleren;
 • Voer de EPP-code in je hebt ontvangen van Squarespace en klik op de knop “Controleren” om door te gaan;
 • Voeg domeinprivacyinformatie toe geef indien nodig de ontbrekende contactgegevens op en ga akkoord met de servicevoorwaarden in het bijbehorende vak;
 • Ga naar het winkelwagentje en voer de betaling uit om de domeinnaamoverdracht te voltooien;
 • Als je alles goed doet, ontvang je een bevestigingsbericht van je provider en een e-mail van de registrar over de huidige fase van je domeinmigratieproces. In dit geval wordt het binnen 5-7 dagen voltooid.

Uw domeinnaam toewijzen aan WordPress

Soms komen domeinnamen mogelijk niet in aanmerking voor overdracht. Als je nog steeds de intentie hebt om het voor je nieuwe WordPress-website te gebruiken, is mapping de meest geschikte oplossing. Mapping houdt in dat uw domein geregistreerd blijft bij de provider waartoe het behoort, maar het verwijst naar uw WordPress-website om de maximale prestaties en SEO-posities te garanderen. Bovendien moet u voor het domeingebruik betalen aan de huidige registrar en kunt u ook de instellingen bewerken of de vereiste configuraties maken in het huidige domeinnaamaccount. Hier zijn de stappen die u moet volgen om uw huidige domeinnaam toe te wijzen / toe te wijzen aan WordPress (we hebben Bluehost gekozen als de hostingprovider die officieel door het systeem wordt aanbevolen):

 • Log in op uw Bluehost-account (of registreer degene, als je het nog niet hebt) en ga naar het Domain Manager-paneel of rechtstreeks naar het gedeelte “Domeinen” dat beschikbaar is bovenaan het scherm;
 • Klik op de knop “Toewijzen” in het submenu om toegang te krijgen tot de overeenkomstige sectie, waar u de details moet invoeren;
 • Als je het domein al aan je Bluehost-account hebt gekoppeld, kies je het uit de vervolgkeuzelijst. Als je die niet hebt, kies het tabblad “Domein toewijzen” en voer het domein in dat u aan het account wilt toewijzen;
 • Controleer het domeineigendom door een van de vier opties te kiezen die het systeem biedt. U kunt de DNS-instellingen wijzigen door ze naar de naamservers van Bluehost te verwijzen of de EPP-code in te voeren die u voorlopig van uw huidige registrar moet ontvangen;
 • Kies addon, geparkeerd of niet-toegewezen domein type afhankelijk van uw domeinoverdrachtbehoeften;
 • Als u het addon-domein kiest, moet u ook de addon-directory en het subdomein kiezen;
 • Ga terug naar de sectie Domain Manager en controleer of het domein daar verschijnt. Als je alles goed doet, zou het daar al beschikbaar moeten zijn.

5. Professionele Squarespace naar WordPress Migration Services

Overstappen van Squarespace naar WordPress zou niet moeilijk moeten zijn, als u op de hoogte bent van alle nuances van het migratieproces en de taak zelf kunt voltooien. Maar wat als je dat niet doet? Er zijn in dit geval twee alternatieven waaruit u kunt kiezen.

 • De eerste impliceert de toepassing van speciale migratieprogramma’s of tools die opzettelijk zijn ontworpen met dit idee in gedachten.
 • De tweede optie is om gebruik te maken van de diensten van een professioneel, die competent is in deze niche en alle problemen op tijd kan afhandelen.

Welke oplossing op de lange termijn het beste werkt?

Optie 1. Het huidige aantal apps voor websitemigratie is gemaakt om websites over te zetten van verschillende services, zonder rekening te houden met hun speciale kenmerken en parameters. Ondertussen is elke websitebouwer of CMS uniek en is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de nuances van het werken met deze systemen.

Als gevolg hiervan kan geautomatiseerde websitemigratie functionele problemen veroorzaken die u later moet oplossen om de prestaties van uw website te behouden. Afgezien daarvan worden deze tools meestal betaald, hoewel u niet zeker kunt zijn van het succesvolle rendement op uw investering.

Optie 2. Wat heeft het voor zin om je geld en tijd te verspillen, als je kunt huur een professional in, die dezelfde taak zo goed mogelijk aankunnen? Experts van CMS2CMS beschikken over een diepgaande niche-expertise die nodig is om de procedure voor de overdracht van domeinnamen voor u te voltooien zonder het risico te lopen een fout te maken. Ze zijn op de hoogte van alle nuances van het proces, evenals specifieke parameters van het CMS en de websitebouwer om mogelijke problemen op tijd te voorkomen. Deze experts houden ook contact met u nadat het migratieproces is voltooid. Dit betekent dat u altijd contact met hen kunt opnemen voor professioneel advies.

CMS2CMS Squarespace naar WordPress

Tegelijkertijd moet u zich realiseren dat professionele hulp altijd is duurder in vergelijking met het gebruik van geautomatiseerde programma’s. Een ander aspect is dat je bij het instellen van de taak twee keer aandachtig moet zijn om de systeemexperts te laten weten wat je precies van hen verwacht.

Bottom Line

Als Content Management Systeem biedt WordPress open-source software meer functionaliteit in vergelijking met Squarespace. Zodra u klaar bent met het migratieproces van uw website, neemt u de tijd om ervoor te zorgen dat het correct werkt en dat alle plug-ins correct zijn geïnstalleerd en ingesteld. Bekijk of alle omleidingen naar nieuwe webpagina’s zijn ingeschakeld (indien aanwezig) en test de website nogmaals.

Als je besluit om het eens te proberen en over te schakelen van Squarespace naar WordPress, lees dan de migratiehandleiding in de post. Het biedt handige tips om mogelijke problemen te voorkomen en het proces van websiteoverdracht soepel en probleemloos te laten verlopen. Om het proces te vereenvoudigen, kunt u gebruik maken van de geautomatiseerde websitemigratieprogramma’s of bijvoorbeeld webdesignprofessionals van CMS2CMS inhuren om de taak voor u uit te voeren. Zij zorgen voor alle stappen van het migratieproces van de website, inclusief de overdracht van inhoud en domeinnamen. Het is aan jou om de meest geschikte optie te kiezen, omdat ze allemaal hun voor- en nadelen hebben die je grondig moet afwegen om te beslissen over de beste oplossing.

Bestel website-overdracht

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map