Wat heb ik nodig om een ​​website te maken? Software die nodig is om een ​​website te maken

Wat heb ik nodig om een ​​website te maken?


U weet dus al hoe internet werkt. Je begrijpt het verschil tussen de webpagina en de webbrowser. Het wordt hoog tijd vanaf het begin een website bouwen van je eigen. Hoewel het bouwproces niet langer lastig is, hebben gebruikers zonder technische vaardigheden geweldige kansen om live te gaan met hun nieuwe online projecten. Geavanceerde software en webtools bieden die kansen.

Ze maken het eigenlijk gemakkelijk en snel om te bouwen, aan te passen en te implementeren. In de meeste gevallen heeft u 6 minuten tot enkele uren nodig om een ​​volledig functionele site te bedenken zonder ervaring met coderen. Dus, wat zijn die tools en hoe kunnen ze helpen? Blijf het artikel lezen om erachter te komen welke software nodig is om vanaf het begin een website te maken.

Kerncomponenten van de website

Ondanks het feit dat gebruikers mogelijk geen speciale technieken hebben om een ​​site vanaf nul te maken, is het van vitaal belang om enkele termen met betrekking tot de webindustrie te begrijpen. Bovendien is het misschien goed om te beseffen hoe de website eigenlijk werkt en uit welke componenten hij bestaat. Je hebt sommige uitdrukkingen al gehoord, hoewel je misschien niet het flauwste idee hebt over wat ze betekenen. We zullen deze voorwaarden voor u verduidelijken.

De belangrijkste componenten voor het vaststellen van uw aanwezigheid op het web zijn:

 1. Een webpagina – is een webdocument dat toegankelijk is via een webbrowser door het webadres in te typen.
 2. Website host en beheert een selectie van webpagina’s en stelt ze samen of verdeelt ze in specifieke groepen of secties.
 3. Een domeinnaam – is uw websiteadres dat u mogelijk ziet in de zoekbalk van de browser.
 4. Een webserver – is een computer die de bestanden en inhoud van uw website host en de toegankelijkheid voor de eindgebruiker verzekert.
 5. Zoekmachine – is een webinstrument waarmee gebruikers de website kunnen vinden die ze nodig hebben. Het wordt geleverd als een eenvoudig navigatiesysteem om op internet te surfen en door de sites te bladeren die u nodig heeft.

Zet nu al die componenten bij elkaar en je krijgt een zogenaamd Global Web met miljoenen live websites en hun eigenaren. Om de website te laten werken, hebt u een basispakket aan websoftware en -technologieën nodig.

Webinstrumenten die nodig zijn om een ​​website te maken

Het internet staat vol met verschillende tools om een ​​website te bouwen. Sommigen van hen zijn vrij eenvoudig, terwijl anderen geavanceerder en actueler zijn. Sommige tools zijn gratis beschikbaar, terwijl andere extra kosten met zich meebrengen. Verschillende technologieën vereisen verschillende benaderingen wanneer u ze gaat gebruiken (online of downloadbare software, enz.).

Het is aan jou, welke je moet kiezen. U moet echter rekening houden met enkele vitale factoren, waaronder:

 • Makkelijk te gebruiken – zijn die tools makkelijk te gebruiken? Aangezien u geen technicus bent, moet u degenen selecteren met de eenvoudigste interface en minimale leercurve
 • Functieset – zorg ervoor dat u met een gekozen instrument de vorige taak kunt uitvoeren. Zoek tegelijkertijd naar verbeterde functionaliteit. Een afbeeldingseditor is niet alleen bedoeld voor bijsnijden en knippen. Denk aan het wijzigen van de afbeeldingsgrootte, het verwijderen van elementen, meerdere lagen, enz.
 • Budgetverwachtingen – sommige tools zijn gratis, terwijl andere worden geleverd met extra kosten, betaalde extensie of premiumversies. Zorg ervoor dat een gekozen toolkit voldoet aan uw budgetverwachtingen.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we verschillende categorieën uitgelicht die alle instrumenten bevatten die nodig zijn om een ​​website te bouwen. Ze omvatten interne bronnen (PC met het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem en browser), webontwerptools (website- en sjabloonbouwers) en aanvullende software die niet verplicht is, maar die uw leven zeker gemakkelijker zal maken (grafische en teksteditors). Laten we elke categorie eens nader bekijken.

1. PC met vooraf geïnstalleerd besturingssysteem (OS)

Het hebben van een computer is niet voldoende om ermee te beginnen. U moet een besturingssysteem hebben geïnstalleerd om verder te kunnen gaan. Het besturingssysteem is eigenlijk de ziel van uw pc. Het lanceert alle belangrijke functies, evenals de computer zelf. Het kan ook enkele extra functies, aanpassingstools en reeds ingebouwde functies opleveren. U moet beslissen welke u kiest.

Hoewel u die waarschijnlijk al hebt geïnstalleerd, zullen we alleen de top 3-opties markeren die beschikbaar zijn voor gebruikers.

Windows OS

Windows OS

ramen – is een populair besturingssysteem dat meer dan de helft van het marktaandeel van het besturingssysteem in handen heeft. Het systeem is zeer gebruiksvriendelijk waardoor het eenvoudig is in te stellen, in te loggen en aan de slag te gaan. Windows wordt geleverd in meerdere versies die regelmatig worden bijgewerkt. Elke versie bevat een selectie van basisfuncties, waardoor het vandaag de dag een hardwarekeuze is.

De belangrijkste Windows-functies:

 • Makkelijk te gebruiken – de meesten van jullie hebben al eerdere OS-versies behandeld, waaronder Windows XP of Windows 7. Alles is eenvoudig en vertrouwd.
 • Software selectie – Microsoft is uitgegroeid tot een dominante kracht op de hardwaremarkt met tonnen applicaties, extensies en add-ons voor het besturingssysteem. Laten we eerlijk zijn. We hielden allemaal van het spelen van Microsoft Solitaire Collection van kaartspellen.
 • Systeem- en functie-updates – Windows maakt het gemakkelijk om uw pc soepel te laten werken. Het meldt elke nieuwe beschikbare update en zorgt voor geautomatiseerde back-ups met behulp van systeemherstelpunten.

Windows OS kan een goede keuze zijn, of u nu een gewone thuisgebruiker, gamer of bedrijfsmedewerker bent.

Linux OS

Linux OS

Linux verschilt van traditionele OS-typen, omdat het een open-source besturingssysteem is. Het systeem, gelanceerd in 1991, kan niet alleen worden gebruikt op desktopapparaten, maar ook op smartphones en tablets, gameconsoles, elektronische boeklezers, digitale recorders of opslagapparaten.

De belangrijkste kenmerken van Linux OS:

 • Open-source besturingssysteem – het betekent dat gebruikers het systeem kunnen bewerken en aanpassen door toegang te krijgen tot de broncode. Het verwijst natuurlijk alleen naar gebruikers met voldoende technische achtergrond.
 • Flexibele licenties – voor GPL-gelicentieerde Linux-gebruikers reserveert het systeem voldoende ruimte voor softwaremodificatie, distributie of onbeperkt hergebruik.
 • Teint – het besturingssysteem is vrij moeilijk in te stellen en te installeren in vergelijking met Windows of Mac. Aan de andere kant kunnen gebruikers rekenen op geavanceerde ondersteuning via meerdere Linux-forums.

Mac OS

Mac OS

Maс OS – is een gepatenteerd besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor de Apple-apparaten. Met andere woorden, het wordt alleen gebruikt op tablets, laptops en smartphones van Apple, inclusief enkele van de wearables. De software is gelanceerd om zich tegen Microsoft te verzetten. Het levert gebruiksgemak en een breed scala aan ingebouwde apps.

De belangrijkste kenmerken van Mac OS:

 • Geïntegreerde apps – van spraakrecorders en commandanten tot webbrowsers, kalenders, rekenmachines, boodschappers en meer.
 • Compatibiliteit – gebruikers zijn vrij om verschillende applicaties van derden te integreren. Het besturingssysteem is compatibel met verschillende software voor zakelijk en thuisgebruik.
 • Aanpassing van de interface – u kunt de grootte van schermitems wijzigen, de bureaubladachtergrond vervangen, profiteren van zowel monitorondersteuning als plug & speel functie.

Overschakelen tussen verschillende OS-versies kan een nachtmerrie zijn. Dus, als je Windows gewend bent, zal het werken met Mac zijn alsof je rietjes vastpakt met alle elementen op een andere en vervelende manier geplaatst, en omgekeerd. Je kunt maar beter bij één software blijven.

2. Webbrowsers

Een webbrowser – is een software-app die uw gids lijkt te zijn voor de binnenwereld van het wereldwijde web. De software helpt niet alleen om webpagina’s te openen, maar maakt ook gebruik van bepaalde webinstrumenten, tools of extensies. Het hebben van een browser is van vitaal belang als u besluit SaaS online websitebouwers of populaire CMS-oplossingen te gebruiken. Anders hebt u geen toegang tot tools voor webontwerp en aanpassing.

Hoewel besturingssystemen meestal worden geleverd met reeds geïntegreerde browsers (Windows wordt geleverd met Internet Explorer, terwijl Mac de Safari-browser standaard heeft geïnstalleerd), hebt u mogelijk meer verbeterde, lichtgewicht en functionele software nodig om op internet te surfen.

Hier zijn top 3 gebruikersopties met enkele kernfuncties beschreven:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – is de meest populaire browser met meer dan 81% van de gebruikers in 2019. Afgezien van goede prestaties en privacy-tools, wordt de browser geleverd met een selectie van extensies en geïntegreerde apps. Ze bevatten tools voor ouderlijk toezicht, CPN-services, enz. Aan de andere kant is Chrome een van de bronnen die honger hebben.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Verbeterde prestatie.
 • Ondersteuning voor meerdere extensies en apps.
 • Een zwaargewicht browser die veel besturingssysteembronnen vereist

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Mozilla – is een populaire browser die de afgelopen tien jaar de grootste revisie heeft ondergaan. De software is extreem gemakkelijk te gebruiken en flexibel. Bovendien biedt het veelzijdige extensie-ondersteuning en middelen om de privacy van gebruikers te beschermen.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Non-profit app zonder kosten of delen met derden.
 • Weinig besturingssysteembronnen nodig.
 • Geavanceerde tools voor privacybescherming.

Opera

Opera

Opera wordt al jaren onderschat. De webbrowser biedt geweldige functionaliteit en geïntegreerde tools die essentieel zijn voor effectief surfen op het web. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld profiteren van de ingebouwde adblocker naast de Opera Turbo-functionaliteit. Het wordt gebruikt om het verkeer te comprimeren en snellere toegang tot populaire webpagina’s te garanderen. Daarnaast biedt de app meerdere aanpassingstools en extensies om in te schakelen.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Snel laden van pagina’s dankzij Opera Turbo.
 • Ingebouwde adblocker.
 • Ondersteuning voor minder extensies in vergelijking met concurrenten.

4. Online website-bouwers

Het idee van het gebruik van online website-bouwers is om gebruikers toegang te geven via een browser zonder extra software of extra downloads. U logt eenvoudig in en start het bewerkingsproces. We hebben verschillende goede opties belicht op het gebied van gebruiksgemak, functieset en betaalbaarheid:

WixWix – is een toonaangevend platform voor het bouwen van websites, goed voor het maken van verschillende soorten websites. Het biedt een uitgebreide set functies voor projecten voor kleine bedrijven, portfolio’s, digitale winkels, enz. De software maakt gebruik van de nieuwste technologieën om nieuwelingen in enkele minuten sites te laten bouwen met behulp van de Wix ADI-tool voor kunstmatige intelligentie. Er zijn geen codeervaardigheden nodig terwijl het plan met een gratis domein, hosting en widgets begint bij $ 13 per maand. Wix.com

uKituKit – is een van de gemakkelijkste en meest betaalbare website-bouwers die zijn ontworpen voor op inhoud gebaseerde websites, portefeuilles en representaties van kleine bedrijven. De software beschikt over een intuïtieve WYSIWYG-editor naast een selectie van adaptieve sjablonen, integratie door derden en directe ondersteuning vanaf $ 4 per maand. uKit.comuKit – is een van de gemakkelijkste en meest betaalbare website-bouwers die zijn ontworpen voor op inhoud gebaseerde websites, portefeuilles en representaties van kleine bedrijven. De software beschikt over een intuïtieve WYSIWYG-editor naast een selectie van adaptieve sjablonen, integratie door derden en directe ondersteuning vanaf $ 4 per maand.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van online websitebouwers is dat u ze op elk gewenst moment kunt openen. Een gebruiker heeft alleen een apparaat nodig dat is verbonden met internet en gegevens om in te loggen. Het is niet nodig om verschillende versies te downloaden om op meerdere apparaten te hebben geïnstalleerd. Alle instrumenten voor het bouwen van websites zijn toegankelijk met een klik.

Inline bewerking komt hier als een ander essentieel voordeel. Het betekent dat alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen zonder dat u elke leeftijd opnieuw hoeft te publiceren nadat u enkele kleine inhoudsupdates hebt gedaan. Bovendien kunt u deze wijzigingen in realtime bekijken, wat onmogelijk is bij het gebruik van offline websitebouwers.

5. Offline website-bouwers

Voor sommige webbouwtoepassingen is geen internetverbinding vereist. Gebruikers kunnen kiezen voor downloadbare software en deze gebruiken, ongeacht of er een Wi-Fi-netwerk is of niet. Het belangrijkste voordeel van dergelijke platforms is dat u ondanks de locatie kunt werken aan het maken van websites wanneer u maar wilt. Laat de app gewoon installeren en heb op elk moment toegang tot de functies.

Het belangrijkste nadeel hier is dat u waarschijnlijk voor meerdere versies moet betalen als u de software op meerdere apparaten gebruikt. Anders hebt u toegang tot het programma vanaf één computer, wat niet erg handig is. Een ander nadeel is dat je de internetverbinding nog steeds nodig hebt om een ​​reeds ontworpen sjabloon te importeren of op je server te laten installeren.

Het goede nieuws is dat er zowel betaalde als gratis platforms zijn die onbeperkt toegang bieden tot hun functies zonder kosten. Laten we een paar voorbeelden bekijken:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – een betaalde applicatie gelanceerd onder de Adobe-banner. De tool maakt het eenvoudig om dynamische webontwerpen te maken, hoewel het behoorlijk complex en duur is. Gebruikers zonder codeer- of webdesignvaardigheden kunnen met de rug tegen de muur staan. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – een betaalde applicatie gelanceerd onder de Adobe-banner. De tool maakt het eenvoudig om dynamische webontwerpen te maken, hoewel het behoorlijk complex en duur is. Gebruikers zonder codeer- of webdesignvaardigheden kunnen met de rug tegen de muur staan.

MobiriseMobirise – een offline downloadbare software die compatibel is met zowel Windows als Mac OS voor maximale flexibiliteit. Het platform is gratis te gebruiken en heeft kant-en-klare lay-outs voor digitale winkels, naast responsive webdesign, mobiele preview-modus, enz. MobiriseMobirise – een offline downloadbare software die compatibel is met zowel Windows als Mac OS voor maximale flexibiliteit. Het platform is gratis te gebruiken en heeft kant-en-klare lay-outs voor digitale winkels, naast responsive webdesign, mobiele preview-modus, enz.

Het slechte nieuws over al het bovengenoemde is dat ze niet goed zijn voor beginners. Ze vereisen ten minste enige basiscurve of codeerervaring. Om deze reden kiezen voor online website-bouwers met slepen-en-neerzetten-functionaliteit evenals alle functies in het pakket zijn mogelijk een betere optie.

6. Extra niet-verplichte hulpmiddelen

We hebben enkele verplichte activa besproken die nodig zijn om vanaf het begin een website te maken. Daarnaast kunt u profiteren van extra tools. Ze zijn niet verplicht, maar kunnen het ontwikkelingsproces nog steeds veel sneller en gemakkelijker maken. Ze niet overwegen, zou een misser zijn.

Als we extra instrumenten zeggen, bedoelen we tekst- en grafische editors die werken met de inhoud van verschillende formaten en typen. Mogelijk moet u meerdere teksten en broncodestukken op één plaats schrijven en opslaan. Het is altijd beter om ze te kopiëren en plakken in plaats van elke keer helemaal opnieuw te schrijven.

Bovendien moeten website-eigenaren talloze afbeeldingen en foto’s verwerken om hun project aantrekkelijker te maken. Dit is waar grafische editors essentieel zijn. Ze helpen u niet alleen uw afbeeldingen te verkleinen en bij te snijden, maar ze ook te comprimeren, aan te passen, effecten toe te voegen, nieuwe lagen, enz.

Teksteditors

Gebruikers kunnen profiteren van verschillende soorten teksteditors. De eerste categorie bevat al ingebouwde editors die bij elk besturingssysteem worden geleverd. Windows-gebruikers vinden Kladblok mogelijk al geïntegreerd in het besturingssysteem. Mac OS heeft TextEdit geïnstalleerd terwijl Linux wordt geleverd met Kate, LeafPad en enkele andere.

Enerzijds is het goed om geïntegreerde editors te hebben. Aan de andere kant kan het gebruik lastig zijn. Kladblok is bijvoorbeeld perfect om stukjes tekst of broncode op te slaan. Het heeft echter niet veel van de opmaak- of aanpassingstools.

Dit is waar u misschien de voorkeur geeft aan een Microsoft Office-pakket dat compatibel is met alle OS-versies. Het bevat niet alleen teksteditors, maar ook Excel, PowerPoint en enkele andere geweldige instrumenten die van pas kunnen komen.

Het gebruik van online editors is een ander alternatief. Ze werken op dezelfde manier als traditionele editors, met het enige verschil: ze zijn toegankelijk via uw browser en vereisen een internetverbinding. De meesten van u hebben het cloudgebaseerde online pakket van Google Office gebruikt met dezelfde functies als in de traditionele desktop office-kit. Alle informatie wordt automatisch opgeslagen in de cloud met kans op samenwerking. U kunt hetzelfde document, dezelfde PowerPoint-presentatie of Excel-tabel samen met uw teamgenoten op afstand bewerken.

Grafische editors

Zoals we eerder hebben vermeld, is een grafische editor niet alleen om de afbeeldingen bij te snijden en te knippen. Het type editor is afhankelijk van de projectbehoeften en uw technische achtergrond. Sommige applicaties zijn gemakkelijk te gebruiken, terwijl andere een ontwerpachtergrond vereisen.

Nogmaals, website-eigenaren moeten rekening houden met hun financiële mogelijkheden, aangezien sommige software gratis is, terwijl andere programma’s beschikbaar zijn met abonnementsmodellen of worden geleverd met premium-accounts om toegang te krijgen tot alle functies.

Bepaal ook hoe u een bewerking gaat gebruiken. Wordt het een online app zoals Canva? Daar kunt u kant-en-klare sjablonen gebruiken voor banners, presentaties, Facebook- of Instagram-berichten of een eigen uniek ontwerp maken. De software vereist een eenvoudige registratie met ons sociale account. Een gratis abonnement is beschikbaar via beperkte functies.

Photoshop Elements – is waarschijnlijk het beste voorbeeld van een downloadbare grafische editor. Het wordt geleverd met een brede selectie van instrumenten van het bewerken van lagen en beeldcompressie tot het werken met talloze ontwerpelementen. Een krachtige editor is niet eenvoudig voor beginners. Maar als je het eenmaal hebt afgehandeld, is het bewerken van afbeeldingen, converteren en optimaliseren een fluitje van een cent.

Het komt neer op

Om een ​​website te bouwen, hebt u mogelijk een reeks middelen en hulpmiddelen nodig. Sommige instrumenten zijn al geïntegreerd in uw besturingssysteem, terwijl andere extra download of online toegang vereisen. Wat u ook kiest, de lijst met software die nodig is om een ​​site te maken, bevat een werkende pc met het reeds geïnstalleerde besturingssysteem, een betrouwbare webbrowser, online of downloadbare webbouwplatforms en tekst- en beeldeditors.

Met zo veel opties op het web vind je de tool die het beste bij je past qua technische ervaring, softwarecompatibiliteit en budgetverwachtingen.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map